Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 29

Viestit - andypoge

Lienee useimmat kaatumiset olleet puolikkaalla kuormalla kiveä tai monttua ylitettäessä kun nosturin puomia ja kouraa ei enää saa painopisteen kannalta kovin alas laskettua. Viime talvena sitten taas oli inhottavin tapaus isoa laakeaa kiveä ylittäessä kun kärry luiskahti sivuttain ja ulompi pyörä tipahti kiven päältä monttuun.

Semmoinenkin käynyt joskus mielessä että kärryn runkoputkeen sisään laittaisi ulos vedettävän teleskooppipätkän, jonka varaan voisi puomin ja kouran laskea alemmas - sais painopisteen vielä vähän alemmas välisiirroissa.
Oikeassa olet. Mutta parannus se on pienikin parannus. Kuorma-auton vanteeseen on hiukan hankala mitään punttilimppujakaan kiinniteellä. Kärryn palkkirungon sisään jotain ratakiskon pätkää lisäpainoksi...
Ensi talvikaudeksi mietinnässä jotain tuunausta metsäkärryn vakauttamiseksi, kaatumaherkkyys vaivaa. Renkaiden suolavesitäyttö on kaiketi se helpoin tapa, mutta tuli mieleen että eikö vanteen offsettia voisi lisä navan ja vanteen väliin lisättävällä välipalalla? Tietääkö kukaan onko tuommoisia valmiina tarvikeosina jossain vai täytyykö poltattaa levystä mittatilaustyönä?
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 13.04.20 - klo:09:31
Comian jatke on pitkulareikäinen kiinteä. Pituus jotain 50 cm luokkaa. Yläseula säädettävä nokkalamelli, alaseula säädettävä tavallinen nokkaseula. Ehkä voisi kokeilla tehdä alkuperäisen jatkeen tilalle pienireikäisempi versio.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 12.04.20 - klo:18:34
Talven aikana tuli tätäkin taas mietittyä pariin kertaan. Lähtökohta tietysti on ehkä hieman taantunut lajike ja kuiva vuosi, mitkä lisäsivät pienten jyvien määrää. Mutta silti - miksi niitä tuli niin paljon laariin vaikka Comian yläseula oli pienellä ja tuuli isolla? Seulan jatke tuossa on vaikkapa 2000-sarjaan verrattuna tuplasti pidempi. Kun seula on pienellä, pitäisikö tuulta ohjata enemmän seulan takaosaan?
6.4.2020 kesälaatu 3000 litraa 0,642 €/l verollinen
Tuli jokin aika sitten hommattua tuollainen digitaaliohjattu  12V 12A akkulaturi, missä ties mitä älykkäitä tai vähemmän älykkäitä ominaisuuksia. Nyt vaan olen huomannut, että mokoma laitos ei sovellu täysin tai lähes tyhjentyneen akun lataukseen ollenkaan. Tyhjällä akulla laturi luovuttaa parin sekunnin jälkeen ja antaa virhekoodia. Tyhjentyneen akun kanssa joutuu käyttämään sitten halpismuuntajalaturia, jotta saa akun edes vähän ensin henkiin. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?
Kasvintuotanto / Vs: Herneen kuivaus
: 25.03.20 - klo:09:12
2-vaiheisen kuivauksen lisäksi puimurin siivous savipellon puinnin jälkeen on mun mielestäni se herneen "juttu"  :D
Sopiva valikoima taivutettuja ja teroitettuja lattaraudan pätkiä pajan perältä auttaa puiman putsauksessa.

Astronaute antoi 2019 >4,5 tn HsS/HeS. Useimmiten herne jää <4 tn. Sitten on  ne märät syksyt, jolloin kuivurille asti tulee vaan rippeitä jos niitäkään.
Tuo kastelu hei onkin hyvä idea, eli aineet suuttimelle isommalla vesilantrauksella. Luulis auttavan sekin ainakin vähän.
Taidanpa kokeilla Y-haaraa teleskooppiin ja siitä imu maatilaimurilla. Kaipa imurin suodattimen putsauksen muutaman kerran sietää kun ei säkkimäärä kovin iso ole. Pudotus kärryn perästä kairan suppiloon on niin lyhyt, että siihen en taida pölyimua saada. Ylipäätään ainakin kaurasta tuntuu irtoavan pölyä loputtomiin.
Peittaan pienellä kanuunakuljettimella (kairalla) kylvösiemenen suursäkkeihin, peittausaineen suutin siellä kairan alapäässä. Lasken sitten tavaran suoraan säkkiin kairan päästä taittuvan käyrän ja teleskooppiputken avulla. Säkin suu siinä tietysti suht tiiviisti yritetään pitää kiinni putken ympärillä, mutta silti jonkin verran pölisee. Olisko ideoita pölyn+sumun saamiseksi pois tyäskentelyalueelta? 1-vaihevirtaa olis lähellä, 3-vaihetta tai paineilmaa ei. Auttaiskohan yhtään jos laittaa vaikka siihen teleskoopin kylkeen tommosen Clenin 2-moottori-imurin imemään pölyä samalla pois?
Alkaa pää pehmetä.... mistä tuo maatalousmaan arvo nyt verolomakkeelle taas laskettiinkaan? 2019 verotuspäätöksessä sitä ei ole eriteltynä näkyvissä.
https://xn--tulevaisuusonljykasvien-klc.fi/

Avena aloittaa voimallisen kampanjan rypsin- ja rapsinviljelyn lisäämiseksi, luvassa on mm. parempi sopimuslisä, siemenet alennettuun hintaan ja maksuaikaa siemenille.

5-9€ "parempi sopimuslisä" on minusta aika naurettava, kun perushintakin kyntää 350€ tuntumassa. Ei herätä innostusta.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 07.12.19 - klo:15:19
Meneekö 2 mm rikkaseula herkästi kostella tavaralla umpeen, ts onko parempi kierrättää vasta kuivana, esim. jäähdytyksen aikana?
Tämä on nimenomaan se suunnitelma, että tarhahernettä toiseksi viimeisenä vuotena ja hukkakauraa viimeisenä ! Eli rastittaa runsas esiintymä. Niin vaan ainakin Salon kaupungin maissa löytyy hukkiksia, vaikka puhdasta merkattu vuokraamisvaiheessa.

Peurat tykkää laiduntaa hernemaalla. 2019-kaudella oli pahoja syönti- ja sotkematuhoja täällä päin. Siinä samalla sujuvasti levittävät kylän hukkakauraesiintymät.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 29