Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 26

Viestit - andypoge

Kasvintuotanto / Vs: Pakkanen
: 19.09.19 - klo:09:43
Toivottavasti pakkanen valmistuttaa kevätrapsia. Palot ja varret vielä umpivihreitä ja kohta ollaan lokakuulla. Mahtollisesti tulee murskaimelle hommia.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 19.09.19 - klo:09:41
Kysymys oli satonäytteen mittaamisesta.

Tappurissa oli tänäkin vuonna tuuli reippaasti yli taulukon ylärajan ja ajokahva ojossa sekä esiputsarin säätö korvakuulolta niin, että kunnolla putkessa ropisee. Silti vaan suurimokauralla tuppaa 1 lajike antamaan >10% pieniä, eli ei kelpaa suurimoksi. Ehkä ei ehtinyt kiertää kuivaajassa riittävän kauan. Täytynee hylätä tuo lajike, vaikka oli vuosikin tietty kuiva.
Kasvintuotanto / Alle 2 mm jyvät
: 18.09.19 - klo:19:06
Tekeekö kukaan tuota <2mm jyvien määrän mittausta esim kaurasta omalla laitteistolla ja millaisella?
Jotta pystyisi suunnittelemaan tulevaa, pitäisi tietää jotain tulevasta tuki- ja säädöspolitiikasta. Esim. tilatuen ja ympäristötuen 2021-2027 ehdot. Veikkaan samanlaista viivästysfarssia kuin viime kerralla. 5-6 vuotta on liian lyhyt aika useimpien investointien kuolettamiseen. Liian vaikea asia poliitikoille ymmärtää?
Jankkuroinnista vielä, niin tosiaan nurmella jonkin verran paakkua nousi pintaan, joten seuraavalla kylvökerralla joutuu jonkun muokkaustasauksen tekemään (ei toivottua). Suorakylvöpohjaa ajatellen etukiekko jankkuriterän eteen tekisi varmasti terää, esim Evers:eissä tosiaan on sellaiset. Nurmijankkureista taitavat puhua? Aurojen leikkureistakin ovat noita kuulemma rakennelleet.
Toistaseks pääosin lautasmuokkaimella lannan ja kalkin multaus. Lottovoiton jälkeen vaihdan vertikaalimuokkaimeen. Jankkurointi kalkituksen jälkeen kenties myös auttaisi leviämistä, mutta on hidasta ja vaatii kuivat olosuhteet. Tämän kesän testin perusteella suorakylvössä jankkurissa tarttis olla avaava etukiekko jotta pinta pysyisi tasaisena.
Kyllähän nämä miettimisen arvoisia juttuja on - öljysheikit on totisesti jo ihan riittävän rikkaita. Mutta nyt taitaa ongelman juurisyy olla liian hidas elevaattori, kun kipatessa ehtii ajatus lähteä liitelemään hiukan liian pitkälle 😁
Bingo: Luulen että se on tämä, ainakin mainostaa että käytetään Akron 1200-sarjan ilmauunissa.
http://www.pelletsbrannaren.se/produkter/pv-350/
Siis ei. Tuo Bio400 on hakepannu. Sitten taas esim 1250p on öljypannuun perustuva pellettipannu.
http://www.akron.se/sv/produktinformation-Akron-1250P?cid=3ecb5c3d-ec51-45b4-8d56-23b3057585b4
Onko tietoa mimmonen on Akron-pellettiuunin palopää? Ei näy esitteissä. Uunin rakenne perustuu esitteen mukaan öljyuuniin.
Kasvintuotanto / Jälkiversonta 2019
: 12.08.19 - klo:13:32
on aika rajua, ainakin aikaisella kauralla täällä Satakunnassa. Valkkaa tuosta sitten optimi puintiajankohta kun heti puintikypsän pääröyhyn alapuolella velloo vihreä jyvämassa. Pakko kai odotella vielä X viikkoa jotta kuivauksessa edes hiukan säästäisi.  Mites muualla?
Mahtanneeko 120 bar painepesuri pelittää jos laitan siihen vesisyötön kuution kemikaalipytyn pohjalta pienellä uppopumpulla? Pesurin painetta saan säädettyä tarvittaessa pienemmäksi - pienempikin paine riittää aiottuun pesukohteeseen.
Tulee mieleen paljonko teiden kuluminen lisääntyy jos henkilöautojen keskiarvopainoon lisätään toistasataa kiloa.
Kasvintuotanto / Tankkiseoksia
: 16.06.19 - klo:09:37
Olisko tällanen hyvä perusketju keskustella tankkiseosten toimivuudesta?

Mites Mospilan+TargaSuper+HA-Thio-S rapsille? Thio-S heikosti taulukoissa...
Toimiiko tankkiseos Avaunt+TargaSuper? Taulukot näyttää viivaa.
Tänä vuonna kevätrapsin kimpussa kirpat, rapsikuoriaiset ja kaalikoit kaikki yhtäaikaa ja vielä juolatkin jo ruiskutusvaiheessa. Viime kesän muistot mielessä kylvin liian syvään ja alkukehitys oli hidasta. Naapurilohkon viimevuoden rypsi tuntuu lisäävän ötökkäpainetta aika lailla - naapurilohkoa vasten oleva päiste syöty täysin tyhjäksi, vaikka kolme satsia jo sai. Ei oo helppoo.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 26