Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 113

Viestit - Muujussi


Ei tollasta saa ehdottaa. SS on ainakin jo kaksi kertaa torpannut tämän ajatuksen, että tuki olisi sidottu tuotantoon. Mä en edelleenkään oikein ymmärrä miksi se ei voisi toimia, mutta en jaksa enää jankata asiasta.


No tuo on helppo perustella. Se on valtiolle ja veronmaksajille kallis systeemi, koska tuotanto lisääntyy voimakkaimmin sinä mallissa, ja vaatii samalla ehdottoman valvotun ja suljetun maataloustuotteiden rajanylityksen. Tällöin nimittäin parasta bisnestä olisi tuottaa laivalasti maailmanmarkkinahintaista viljaa ja kaupata se korkeahintajärjestelmän viljaliikkeisiin. Jopa Norjassa on ongelmia maataloustuotannon kanssa, vaikka öljytulot mahdollistavat rahan kylvämisen vientitukiin. Ylijäämät on vietävä maailmanmarkkinahintaan ulos, tämä siis vaatii vientitukia. Tuotantoa jos ei kiintiöidä vahvasti, ei sitä pystytä hallitsemaan. tämä johtaa omituisiin rajoituksiin ja oikeastaan jopa korruptioon, esimerkiksi eläinyksiköiden perustamisessa lupakilpailu on veristä,  ja joidenkin erittäin paljon tuettujen erikoiskasvien viljelyssä kiintiöt vetäytyvät ns. sisäpiiriin. Tuotantoa jos ei säännöstellä, joku keulii tuotantoaan hurjasti lisäämällä, muiden edestä, ja noukkii suurtulot. Koska menekki on aina varma, hyvällä hinnalla. Mm. raivauskiellon pitää olla ehdoton tuotantotukimallissa.

Been there, done that.

-SS-

Vaikka olisikin tosiaan pikaisesti katsottuna mieluisampaa, että tuet sidottaisiin tuotantoon, tai tietysti, ettei tukia tarvittaisi lainkaan, niin samalla perusteella, kuin SS, "been there" olen kuitenkin sitä mieltä, että nykymalli on parempi. Silloinkin rajoitettiin kaikenlaista. Pakkokesantoa, pellonraivauskieltoa ja oli siellä muitakin rajoitteita. Rakennekehitystä oli pakko jarruttaa, ettei vientituki nousisi liian korkeaksi veronmaksajien kustantaa, kun yhä suurempaa ylituotantoa olisi kuitenkin pakko viedä ulos. Luulen, että vanha tukijärjestälmä olikin jo tuolloin ollut tiensä päässä ilman EU liittymistäkin. -80- luvulla ennen pankkikriisejä sanoinkin ihan ääneen jollekin, että maataloudella meni liian hyvin, jotta se mitenkään olisi voinut jatkua enää kauan.

Onhan nykymallissakin paljon rajoitteita, mutta myös kannusteita rakennekehitykseen. Nykymallissa minun mielestäni yhteikunta tavallaan ostaa ympäristöpalveluja, luonnonhoitoa ja eläinten hyvinvointia vielä maksaa niistä kohtalaisen hyvin. Tuotantoa saa ja voi kehittää maailmanmarkkinahintaan miltei niin paljon, kun sielu sietää. Se että maailmanmarkkinahinnat ovat huonoja, toki rajoittaa kehitystä. Eivät niinkään tuet. Toki tukia valuu vääriin kohteisiin, kuten vuokrahintoihin , koneisiin ja tuotantopanoksiin, mutta aukotonta systeemiä ei ole olemassakaan. Ja toki viljelijä voi vaikuttaa tukien väärään kohdentumiseen, eli olla vuokraamatta liian korkeaan hintaan, tai ostamalla edullisempia panoksia tai jopa ajella vielä pari vuotta vanhemmalla kalustolla.

Siis tosiasia on että Suomen tuotantoon ja suljettuihin rajoihin perustuva tukijärjestelmä oli tiensä päässä. Se oli niin kallis veronmaksajille ja piti ruoan hinnan korkealla ja suosi pieniä yksiköitä hevon kuusessa tarjoamalla siellä saman elintason kuin tehdastyöläisillä. Punamullan aikaansaama maataloustulolaki näes...

Mutta voidaan sanoa että EU pelasti Suomen maatalouden, ilman sitä maksajien eli veronmaksajien pinna olisi loppunut. Mutta kun saatiin tuet EUn maksettaviksi niin se oli hyväksyttävää. Valitettavasti kaikki eivät ole vielä tajunneet että 60% maataloustuista maksetaan edelleen suoraan omilta veronmaksajilta kerätyistä rahoista ja EU maksaa vain 40%. Jos se olisi yleisemmässä tiedossa eli siitä tiedotettaisiin aktiivisemmin niin kielteinen asenne näihin kriisitukiin olisi todennäköisesti vielä jyrkempi ja laajemmalle levinnyt.

Onhan tuo ihan järkyttävää?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005415901.html

"Marjayrittäjä syytteessä ihmiskaupasta: Tällaisissa oloissa thaipoimijat asuivat Keski-Suomessa"

Niin ja ollaan.ay-cosa nostra suomessa. Entäs jos politrukit potkitaisiin pois, niin marjanpoimioidenkin työolot paranisi.

Ja katin kontit! Siinä voisi käydä niin että kantasuomalaisten työolot koitettaisiin laittaa yllä olevien kuvien mukaisiksi.

Hetkinen. Maantietä on hiukan hakusessa. Mutta Helsinki taitaa olla Uudellamaalla? Kai? Ja jos on niin veikkaisin että majoituspaikoista iso osa on akselilla Helsinki - Espoo - Vantaa. Tosin itse harvemmin täältä suunnasta joutuu majoitusta etsimään. Paitsi tietty pikkujouluaikaan...
Vapaa sana / Paikallaista "sopimista" by T2
: 20.10.17 - klo:19:38

Onhan tuo ihan järkyttävää?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005415901.html

"Marjayrittäjä syytteessä ihmiskaupasta: Tällaisissa oloissa thaipoimijat asuivat Keski-Suomessa"

Kuis nyt näin?

https://www.is.fi/matkat/art-2000005414761.html

"Liki puolet ulkomaalaisista matkailijoista yöpyy Uudellamaalla
Maakunnittain tarkasteltuna Uudenmaan osuus kaikista ulkomaisista yöpymisistä elokuussa nousi lähes 50 prosenttiin. "Olipas tuo piirroshahmo taas omasta mielestään viisas ja vitsikäs.

Puolet jutuista on SKN nälvimistä ja puolet matu-juttuja. Ja siinä se sitten olikin?
onko suomessa jotenki kahden kerroksen työttömiä, rikkaita ja köyhiä :-\ :-\ :-\ :-\

ei tartte mennä lapioimaan ketunkakkaa tai siivoomaan assan vessaa jos on rikas, ei tartte osallistua työllistämiskursseille tai työharjoitteluun jos ei haluu :-\ :-\ :-\ :-\


– Saan ansiosidonnaista työttömyysturvaa 3 500 euroa kuukaudessa, ja minulle ehdotetaan jotain palkattomia kärrypojan hommia.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005408239.html

Koulutettujen hyväpalkkaisten ongelma jos jää työttömäksi?

Mutta en minäkään todellakaan ihan mihin tahansa menisi...

Mutta vaikka porvari olenkin niin täytyy silti sanoa että onhan tämä

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710132200460564_u0.shtml

"Tältä näyttävät ihmiskaupasta syytetyn Marja-Matin thaipoimijoiden yösijat - "Eihän ne kauniit ole, mutta toimii""

todella järkyttävää...

Pahinta on että mm T2 tuntuu olevan samaa mieltä. Toimitaan työntekijän parhaaksi kun työntekijä raataa minkä jaksaa saaden minimipalkkaa ja on p..skainen patja jossain homeisessa parakissa jossa nukkua. Pahus kertausharjoituksissakin oli paremmat olot kuin tuolla.

Ja tätä halutaan lisää. Paikallista sopimista. Jos se on tuollaista niin sehän on yksipuolista sanelua, ei sopimista.


Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 12.10.17 - klo:20:06
Olen kans kattonu viime aikoina, että SS on paljastanu kirjoituksissa todellisen luonteensa, joka on tyypillinen hänen asuinalueellaan:

Kateus.

Näkyy mm. jatkuvana piikittelynä pohjanmaan viljelijöitä kohtaan.

En oikein ymmärrä että kun joku ihan luvuilla perustellen näyttää tukijärjestelmässä olevat vääristymät niin se leimataan heti kateudeksi. Tosin todennäköisesti niiden toimesta jotka kyseisistä vääristymistä hyötyvät. Tavoitteena on dissata kirjoittaja ja saada tosiasiat pysymään piilossa.
Asfalttiviidakko kasvattaa uutta, löysänillkaista rotua? Ja etenkin sellaista joka menee korkokengillään katuojaan rypemään ihan vain koska oma järki ei varoita ja missään tätä ei ole kielletty?

Ilmatieteen laitos varoittaa tulvista: Nopeasti virtaava vesi voi kaataa ihmisen https://yle.fi/uutiset/3-9875770

Jutussahan oli että liikkuva vesi ja oliko se 15 senttiä?

Virtaavalla vedellä on kova voima. Sen tietää jokainén jonka tien  on tulvavesi joskus syönyt kun on rumpu mennyt tukkoon.

Joskus rippikouluiässä viriteltiin köysi erään vanhan padon yli että pääsi toiselle puolelle kalaan. Ei siinä vettä mennyt kuin 10 senttiä korkeintaan mutta ei sellaista kaveria löytynyt joka olisi pystynyt ilman köyttä siitä menemään ja käsien varaan joutui jossain välissä sitä noin 30 metrin matkaa. Yleensä kastuikin. Kantola voisi tulla esittelemään vahvoja nilkkojaan tuohon. Nyt siinä on vettä kyllä varmaan melkein metri mutta sitten kun on se 10 senttiä? Köyttä en lupaa virittää mutta lupaan naarata ylös alajuoksulta.

On tuttu kaveri ottanut kuvia

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710112200453535_u0.shtml

tai sitten tuolla alueella asuu kaksi samannimistä. Ja vielä luontoharrastajia.

Onhan siellä sentään vähän kotimaisesta ruoantuotannostakin

"Suomalaista ruokaa pöytään – mistä ja miten?   


Tuskin siellä laivalla paljon kotimaasta on. Ei oo enää Finnarillakaan. 😀😁🎅

Voivat olla siellä ihmeissään kun ei olekaan Valion maitoa?
mistähän johtuu että noita nuoria alkaa tipahtelemaan jo aika useasti..  ?      mutta enpä ole moisesta kuullu..

Niin et ollut kuullut kuka on Niklas Herlin? Tervekätisellä poikamiehellä onkin ikkunat vielä enemmän metsään päin kuin olin luullutkaan.
Edelleen, älkää miehet pilkatko vallua. Näin mua opasti eräs tavallinen Reiska, suora ja huoleton.

Puuhis on olevinaan munasaannoksineen.

Tässä Tuhmat Tädit kertovat aiheesta oman versionsa:

https://www.youtube.com/watch?v=G0Ubgd9LlfU

Pakastava wc on keksitty. Sinne vaan ja sitten tuliaisiksi "lämmittämään" Sepeä. Hyää luomulantaa aarimaalle jos ei muuhun.

Mutta aattele mikä lämmön määrä kun puoli miljoona ihmistä käy pytyllä. 😀😁🎅
Typen ja fosforin puhdistuksen tietäen, niin vajaan parinsadan tuhannen ihmisen paskat menee käytännössä suoraan mereen.

Kaikista maan puhdistamoista yhteensä? Vai noinko paljon on ilman puhdistamista?

Vaikkapa Viikki? Niin se puhdistanee noin miljoonan (1.000.000) ihmisen jätevedet. Saa talteen 95% fosforista. Tarkoittaa sitä että noin 50.000 ihmisen paskat suoraan mereen kuten asian ilmaiset. Kiintoainetta tosin ei juuri mene. Typessä sama juttu paitsi että vain 90% saadaan talteen eli 100.000 suoraan mereen. Onneksi näinkin iso osa asuu jo alueilla joilla on näin hyvät jätevedenpuhdistamot.

Mutta että jos puhutaan tuosta puolesta miljoonasta? Niin virheesi on noin 10-kertainen vai miten määrittelet "parinsadantuhannen"? Jos se on 200.000 niin verrattuna siihen että fosforista menee 25.000 ja typestä 50.000 verran? Jos koko maan jätevedet puhdistettaisiin Viikin tehoilla niin koko maan osalta arviosi pitäisi ehkä paikkansa? Noin.

Viikkiin muuten tulee noin 1.800 kg fosforia per päivä, 650.000 kiloa per vuosi. Siitä pääsee vesistöön noin 5% eli joku 35.000 kiloa. Samalla teholla koko maan jätevedet niin tuo kertaa viisi eli joku 175.000 kiloa? Vertailun vuoksi? Jos peltohehtaarilta pääsee 100g fosforia niin 2.200.000 hehtaarilta pääsee 220.000 kiloa? Jos kilo huuhtoutuu hehtaarilta niin se on sitten jo "vähän" enemmän. Kun toi päineen jatkuvasti noista suuruusluokista ja suhteista naputtamassa...

Typen osalta tilanne valitettavasti ei ole noin hyvä. Typpeä kun tulee noin 11.000 kiloa per päivä eli joku 4.000.000 kiloa per vuosi ja siitä saadaan talteen vain 90% eli vesistöön menee 400.000 kiloa. Kertaa viisi niin noin 2.500.000 kiloa. Vastaa sitä että peltohehtaarilta huuhtoutuisi kilo typpeä per hehtaari. Mutta eihän sieltä voi? Kun sitä laitetaan vain 90 kiloa per hehtaari ja se 110% käytetään satoon, mitään ei huuhtoudu.

Mutta noita voi sitten miettiä? Noita suuruusluokkia?

Meidän torpan helle(kesäinen) viilennys tapahtuu, kun päivällä lämmennyt välipohjan lattia yrittää lämmittää alakerran lattiaa, siinä juurikaan onnistumatta, ulkopuolista energiaa prosessi vaatii yhden kiertovesipumpun sähkönkulutuksen verran.

Mulla on reilusti yli 3 metrin huonekorkeus torpassani ja avovintillä yli 5 metriä niin että ei ole tarvinnut koskaan miettiä jäähdytystä. Lämmitystä aina joskus vähän...

Mutta te missaatte nyt pointin. Koko tuo uutinen niin se ei olisi mahdollista jossakin takahikiällä. Ei kerta kaikkiaan taloudellisesti ole mahdollista. Siispä jokainen kauppa ja talo ja muu niin on omat jäähdytyksensä ja pääsääntöisesti se jäähdytykseen käytettävä energia menetetään. Ei ole taloudellisesti järkevää tehdä talomittakaavan laitteistoa joka jäähdytyksessä ottaisi lämmön talteen ja lämmittäisi sillä veden kuumaksi. Jossakin isossa navetassa voisi olla mahdollista maidon jäähdytys käyttää hyv'ksi ja lämmittää sillä robotin pesuvettä tai lehmien juomavettä. Mutta monestikaan ei ole taloudellisesti kannattava vielä tuossakaan mittakaavassa laitteisto joka tekisi kuumaa käyttövettä.

Mutta että keskittämisellä on tiettyjä mittakaavaetuja, sille ei voi mitään.
Yritin kritisoida Sepen mieltymyksiä nuihin pökäle juttuihin, mutta ei se mitään jos ne ei sinua häiritse.
 Monesti on uutisoitu jätevedenpuhdistamoiden ylijuoksuista sateiden jälkeen, pestäänkö just silloin poikkeuksellisen paljon pyykkiä vai mistä semmoinen johtuu?
 Meidän torpan helle(kesäinen) viilennys tapahtuu, kun päivällä lämmennyt välipohjan lattia yrittää lämmittää alakerran lattiaa, siinä juurikaan onnistumatta, ulkopuolista energiaa prosessi vaatii yhden kiertovesipumpun sähkönkulutuksen verran.

Yritän pitää asialinjan enkä heittäytyä kritisoimaan kirjoittajia niin kuin eräät jatkuvasti... Se häiritsee kyllä...

Ja valitettavasti maassamme on edelleen runsaasti viemäriverkoja joissa sadevedet yhdistetään jätevesiin.

Jos se sama raha joka on maksettu viherpesuksi naamioituna tulotukena maatiloille täysin tehottomana ympäristötukena olisi voitu käyttää viemärijärjestelmiin niin ei uutisoitaisi...

Jos viemäriverkostoihin saataisiin samalla tavalla rahaa niin sadevedet olisivat erillään ja verkostoissa valitettavasti olevat vuodot saataisiin tukittua. Loppuisi ylijuoksutukset.
Sivuja: [1] 2 3 ... 113