Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Jos ajatellaan ja otetaan huomioon, niin aika harvalla maitotilalla maidon tuotantokustannus on alle 38cnt/l, elikkä Muujussi logiikalla korkemmilla kustannuksilla tuottavat joutuvat luovuttamaan maitonsa jalostavalle teollisuudelle alle tuotantokustannusten...ja kaikilla muillakin logiikoilla...
Niin. Mutta miksi vain toisesta ollaan huolissaan etujärjestöä ja ministeriä myöten?
Kaikin mokomin maidon hinta voidaan nostaa kolmeen euroon, ei ole mitään sitä vastaan, mutta huomaatko, että tuotantoon sidottu kansallinen tuki oikeasti pitää maidon edullisena kuluttajille.
Samalla logiikallako kuin jäätelön syönti lisää hukkumiskuolemia ? Jaaniin sehän on sitä kepulogiikkaa.
Se että jossakin Utsjoella maksetaan maidon tuotantoon sidottua tukea 20+ senttiä litra tai yleensä pohjoisessa 15+ senttiä litra ei laske tuotteen hintaa kaupassa senttiäkään. Jos ko tukea ei maksettaisi niin sama maito tuotettaisiin yhteiskunnalle paljon halvemmalla tai sitten tuotaisiin. Tuo tuki on aluetukea eikä laske kuluttajalle maidon hintaa senttiäkään.
Muujussilla kateus voittaa kiimankin! Pitäsköhän miettiä ennemminkin sitä mitä maidontuottajat on tehneet erillailla kuin muut.
Varmistaneet edunvalvonnan toimivuuden? Kriisituet?
Kaikin mokomin maidon hinta voidaan nostaa kolmeen euroon, ei ole mitään sitä vastaan, mutta huomaatko, että tuotantoon sidottu kansallinen tuki oikeasti pitää maidon edullisena kuluttajille.
Samalla logiikallako kuin jäätelön syönti lisää hukkumiskuolemia ? Jaaniin sehän on sitä kepulogiikkaa.
Se että jossakin Utsjoella maksetaan maidon tuotantoon sidottua tukea 20+ senttiä litra tai yleensä pohjoisessa 15+ senttiä litra ei laske tuotteen hintaa kaupassa senttiäkään. Jos ko tukea ei maksettaisi niin sama maito tuotettaisiin yhteiskunnalle paljon halvemmalla tai sitten tuotaisiin. Tuo tuki on aluetukea eikä laske kuluttajalle maidon hintaa senttiäkään.
Lisäksi jätetään sanomatta se maatilojen sisäinen tulonjako? Viljatilat joutuvat luovuttamaan sadon rehutehtaille ja kotieläintiloille alle tuotantokustannusten. Siihen ei puutu edunvalvonta eikä ministeri. Miksi?
Tämä meidän markkinatalous ei aina ole läheskään täydellistä, mutta että viljantuottajat olis (kaikki??? ) laskutaidottomia ja oman etunsa valvontaan kykenemättömiä uuvatteja on kuitenkin melkoisen paksua...
Tai että viljantuottajalla olis joku jumalalta saatu pakkotehtävä tuottaa, kun kerran jo isoisä sampolla näitä vainioita pui...ainahan voi mennä kaupunkiin oikeisiin töihin...
Jos ajatellaan, niin viljan myyntihinnan alitusta tuotantokustannuksiin nähden kompensoidaan tuilla, viljatili on osasuoritus ja loput tulee hehtaarien mukaan MAVI:lta.
Valtakunnallisesti merkittäviä viljan vastaanottajia on vain muutama. Tämä on johtanut kartelliin,
jolla viljanhinta pidetään niin alhaalla kuin mahdollista. Viljanostajat paikkaavat yritystensä muutatappiollista toimintaa viljasta saamillaan ylimääräisillä tuloilla. Kasvinviljelytiloilla ei Suomessa ole edunvalvojaa.
Niin? Jostakin syystä se taho joka on palkattu ajamaan viljantuottajien(kin) etuja ei toimi kovin tehokkaasti? Jokainen voi sitten tykönään miettiä että mistä se mahtaa johtua. Siitäkö että joku muu hyötyy siitä että viljan hinta on alhaalla? Vai siitä että viljantuottajat ovat kaikki uuvatteja? No, johtui mistä johtui. Hyvää on silti se että maidontuottajia kun kohtaa joku kriisi tai alhainen hinta niin maidontuotanto on niin tärkeä juttu että sitä on voitava jumalalta pakkotehtävän saaneena jatkaa ja yhteiskunnan on varmistettava että se on mahdollista. Kriisituilla ja muilla.
Eiköhän se kepu ja Kekkos viha sieltä kumpua, kun eivät pystyneet nämä stalinistikommarit tekemään Suomesta kommunististä neuvostotasavallan jäsentä. Kun Kekkonen toimi "diktaatorina" Suomen hyväksi.
Tuosta "Suomen hyväksi" voidaan olla kahtakin mieltä... Kyllä siinä omille hyville veljille ja etupiireille kahmittiin etuja sellaisten kustannuksella jotka eivät olleet ulkopoliittisesti hyväksyttyjä tai muuten vain epäsuosiossa.
Olipa mukava nauttia auringosta muutaman tuopillisen kera. Ja näyttäisi siltä että ainakin puoleen väliin viikkoa vielä jatkuu.
Tää muuten on jännä homma. Kaupunki kun merkkaa tontin, niin vaikka meren päälle saa rakentaa. Täällä kun taas meikäläinen haluaa rakentaa, niin 200 metriä rantaviivasta!
Jos vähän mietit niin huomaat varmasti että yleensä se ranta on jo rakennettu mihin kaupunki rakentaa? Vanha satama tai jotain. Kyllä sekä Helsingissä että Espoossa on rantoja joille ei todellakaan saa rakentaa.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/hintarakenne-vinossa-mtk-n-kampanjoista-huolimatta-marttila-ymm%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4-tuottajien-turhautumisen-1.207055
Siis tuohan pitäisi rahoittaa maataloustuki budjetista.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppatapa-asiamies-rahoitetaan-valtion-budjetista-1.206405
Tuleekohan se valvomaan tuottajan ja teollisuuden välistä hinnanmuodostusta.
Teollisuuden ja kaupan väliset sopimukset ovat yleensä salaisia. Ja minusta mielenkiintoisin asia on se, pitääkö myös saksalaasen tuottajan puolia.
Minä en koskaan lakkaa tätä ihmettelemästä?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/kauppa-ja-teollisuus-kahmivat-leijonanosan-peruselintarvikkeiden-hinnoista-ruisleiv%C3%A4st%C3%A4-tuottajalle-vain-kolme-prosenttia-1.207038Että viljanviljelijää muistetaan että osuus vain 3% leivästä. Ja lihassa ja kananmunassa on jotain mitä on. Kun taas maito? Tuottajahinta 38/litra. Hinta kaupassa 75/litra. Eli tuottaja saa vähintään puolet maidosta. Mutta se jätetään näissä jutuissa aina sanomatta?
Lisäksi jätetään sanomatta se maatilojen sisäinen tulonjako? Viljatilat joutuvat luovuttamaan sadon rehutehtaille ja kotieläintiloille alle tuotantokustannusten. Siihen ei puutu edunvalvonta eikä ministeri. Miksi?
Että ain
Seurailkaas vähän palstoja niin aina silloin tällöin lespopari etsii luonnonmenetelmällä sopivaa henkilöä. Lisäksi yhteisöt ovat sellaisia että usein on löydettävissä sopiva homopari joka voi hoitaa homman. Mutta sen sijaan torvien on aika turha ilmoittautua vapaaehtoiseksi...
Tossa kun pistää hiehon lihoiksi. Paikallinen yrittäjä palotelee, savustaa, jauhaa ja tekee makkaraksi. Niin ei saa ainakaan viralisesti myydä kun kylmäketju katkiaa parissa kohtaa. Pistät eräälle teurastamolle, niin hieho viedään sastamalaan tampereen lähelle teurastettavaksi. Sieltä espooseen paloteltavaksi parhaassa tapauksessa. Kuopiossa savustetaan.
Että löpöä palaa kun tehdään direktiivin mukaista makkaraa.
Direktiiveistä mitään sen enempää. Mutta alat näköjään tajuta miksi meillä on kallista? Vaikkapa Tanska niin kun ala on suurinpiirtein Uusimaa + Varsinais-Suomi + Pirkanmaa + Satakunta. Jolla alueella asuu sitten kaikki. Suurinpiirtein saman verran tanskalaisia kuin meitäkin. Ja jossa alalla maatalous tuottaa kaikki. Ja jossa on kaikki teurastamot ja tehtaat ja kaupat. Niin siinähän palaa paljon vähemmän sitä löpöä. Meilläkin taitaa itse asiassa tuolla allueella asua noin 60% väestöstä. Mutta kun... Ehdoin tahdoin pitää tehdä meille epäedulliseksi ja mahdolisimman kallilla asuttaa koko maa ja kerätä niitä kustannuksia.