Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8

Viestit - Paraskai

Nää on kyl aina mielenkiintosia lukea.....

Yhteen väliin piti olla pallopelttoorit ja pluutuutti jos oli eturiviläinen. Sitten tuli kesäpöön vankkumattomattomat kannattajat ja nyt kinataan jakkarasta.

Jokuset kohlot ei tahtois tehdä päisteissä käännöksiä.

Joo ja muistan myös ne satelliittipaikannussysteemit ettei vaan mee yhtään kylvö- ja ruiskutusurat päällekkäin.

Niin ja mulla on kaks a-sarjalaista ja oon pärjänny niilla vallan mainiosti. Ainut on se että kun lämpömittari painuu miinukselle niin pakko laittaa roikan päähän ;D
Tuota... Eikös glyfo vaikuta just niiden kasvin vihreiden osien kautta ja kulkeudu sieltä juuristoon... Ihan omien kokemusten myötä oon huomannu että paras teho saadaan syksyllä puinninjälkeisellä ruiskutuksella. Ja malttia siihen ruiskutuksen jälkeiseen muokkaukseen.
Tästä joskus ollu täälä keskustelua ennenkin.. Sanompahan kaekesta lätinästä huolimati, että tääläpäin ylleesä parraila karijoila tuo väli on hyvin pieni.

Jostai syystä elukoita ja laitteita tullee tarkkailtua enempi, ku on nätti pistäytä navetala.

Oon vankka hajasijottamisen kannattaja, mutta karijatilala eri toimintojen väliset etäsyyet pitäs minimoijja.
Esim. paja ja navetta sais olla niin likelä toisiaan, ettei tarttis omia työkaluja kummassai.

Näin mäkin sen näkisin. Kyllä jossain on jotain vikaa jos navetta on niin kaukana että sinne ei viitsi kävellä. Vai että oikein pitää lämmitetyllä ajopelillä mennä, ei tuu mitään...
 
Peltoja on kyllä varmaan kiva kattella tuvan ikkunasta silmänkantamattomiin mutta... Navetta ja lehmät vois kaivata joskus vähän jotain muuta...
931 viimeisin haku, päivämaito 30. Siitä itse kukin laskekoot... Meikäläisen aikana aina E-luokassa, se nyt ei ihmeempiä ponnistuksia vaadi...
Kasvintuotanto / Vs: Kaupalla rahat loppu
: 05.12.12 - klo:20:58

Itsellä sen verran onnelinen tilanne että ei ole tullut vielä rakennettua sitä miljoona navettaa! Voi katsoa rauhassa sen 2015 yli ja sitten miettiä rakentaako vai ei, kas siinäpä pulma. ja voi nuo rakennuskustannukset laskea parin vuoden viivellä melko paljon.

Oot näköjään samanlaisessa tilanteessa kuin minä. Toistaiseksi mennään näillä mitä on ja katsotaan.... Luullakseni seuraavien 5 vuoden aikana nähdään kenellä oikeasti on rahat loppu...  8)
Kasvintuotanto / Vs: Kaupalla rahat loppu
: 03.12.12 - klo:23:49
Ne jotka ei pysty lopettamaan jatkavat niin kauan kunnes joku tulee sanomaan että nyt PITÄÄ lopettaa.
Puolet menee apulantoihin, lopuilla voi tehdä ihan mitä vaan... Sen siitä saa kun elää hartioitansa myören :P
Meikäläisellä Ala-Talkkarin stokerilaitteet ja Jäspin kattila, polttoaineena hake ympäri vuoden.

Mikäs nyt sitten on se optimi poistokaasujen lämpötila teidän mielestä?

Mulla murtui elokuussa nilkka, työtapaturma iillalla navetassa. Seuraavana aamuna soitin terveyskeskukseen ja tunnin päästä puhelusta oli lääkäriaika. Menin siis työterveyshuollon kautta. Lopputulos 6 viikkoa jalka kipsissä.
Paikallisen MELA-asiamiehen kanssa hoidettiin paperisota.
2 kuukauden päästä tapaturmasta korvaus tilillä.

Aiempaa kokemusta ei ole mutta mun mielestä tämä sujui ihan kohtuullisen jouhevasti...

 Ihmettelen kyllä tuota asennetta, titteleillä pelaamista,  ikään kuin yritetään olla jotenkin parempia  kuin todellisuudessa ollaan, maanviljelijä- nimitys  kuvaa oivallisesti ja parhaiten sitä mitä maata viljelevä ihminen tekee.

Tämä on totta. Ihan turhaa leijumista. Loppuviimeen samaa paskaa tässä vähän erivärisessä paketissa ollaan kaikki.

Tähän asiakaspalveluun liittyen kuitenkin tositarina viime kesältä. Säilörehun teko oli täydessä vauhdissa ja paalaimesta verkkorulla veteli viimeisiään. Kävin äkkiseltään paikallisessa liikkeessä hakemassa uuden rullan. Tässä oli sellainen yhteensattuma että olin just tilannu polttoöljyä ja rehua kyseisen liikkeen kautta. Laskutusperiaatteella siis, ja näitä laskuja ei ollu mulle vielä edes lähetetty.
Kesäapulainen tuli verkkorullaa mulle antamaan ja satuin nurkan takaa kuulemaan kun tän liikkeen vastaava ohjeisti kesäpoikaa että "ehdota nyt sille että maksais rullan heti". Lisäohjeistuksena oli että "sillä on niin paljon ostettuna laskulle että saatais edes tämä heti pois".

Astuin nurkan takaa näkyviin ja kysyin että puhutteko nyt meikäläisestä. Päämyyntimiehen ilme kertoi kaiken. Lopputulos oli se että verkkorulla jäi liikkeeseen ja kävin kuittaamassa kaikki laskut selväksi siltä seisomalta. Lähtiessäni julkistin että tämän liikkeen saranoita en enää kuluta.
 
Pahoittelupuheluita on tullut kaksi mutta maailman sivu on pitkä.

Aikoinaan kyselin itsekin tällä palstalla neuvoja hakekuivurin rakentamiseen. Tämä viestiketju muuten on pääosin samanlainen kuin silloinkin :)

Mulla on 70m2 tila jossa toisella sivulla pääkanaali josta lähtee poikittain 4 sivukanaalia. Pääkanaalin toisessa päässä 4,5kW propelli.
Rangat tehdään talvella, haketus tehdään kahteen eri otteeseen kesän aikana. Kunhan ei vaan laita liian paksua kerrosta niin kuivaa kyllä. Meillä on pinta-alaan nähden ehkä liian pieni propelli joten suurin ongelma on kosteuden tiivistyminen hakeläjän  ulkokerrokseen. Ongelma on ratkaistu siten että käydään etukuormaajalla välillä pöyhimässä kasaa.

Ylivuotinen ranka on aivan hyvää kunhan kasa on tehty ja peitetty kunnolla. Vuotta kauempaa en kyllä lähtisi niitä kuitenkaan kasalla lahottamaan.

Propelli auringon puolelle ja pyörimään vain auringon paistaessa.
Kasvintuotanto / Vs: Minkäskokoinen on
: 14.11.12 - klo:23:34
Mitä te oikein selitätte?

Edestakainen liike, toistetaan tarvittaessa riittävän monta kertaa.

Se nyt on aivan sama millaisella kalustolla tämän työvaiheen suorittaa...
Metsätalous / Vs: Ensiharvennus
: 13.11.12 - klo:23:33
Niin, tässä oli kai kyse nyt tästä keskustelun aloittajan tilanteesta.

Vaikka lähtötiedot todella on vajavaiset niin... Hommia ei ilmeisesti ole tehty ajallaan joten se siitä.

Mitä tiheämpi pusikko siellä on niin sitä vähäisemmät ovat onnistuneen koneharvennuksen mahdollisuudet. Edelleen peräänkuulutan myös sitä että kuitua tekemällä osaava mies saa kyllä itselleen palkan.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8