Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 352

Viestit - Petri

Eikö esimerkiksi kaurasta saa vihantana niitettyä kuin yhden sadon? Kyllähän se katkaisun jälkeen "toista satoa" alkaa kasvamaan, taitaa tosin jäädä varsin heikoksi...
Kyllä se yhteen jää. Mikä nurmea perustettaessa on ihan hyvä ominaisuus.
norcarissa parempi runkoohjaus eli perä seuraa etupäätä muuten ei taida olla väliä kumman ottaa

joo, tuon avantin perseen kans saapi kuulemma opetella. Vaen pee-lausuntoa tässä outellaan, että löytyykö ponsorie
Itsellä kokemusta vain Avantista, jolla rykästään kolme päivää vuodessa kylmiltään (vuokralle) lampolan tyhjennyksessä apukoneena. Kyllä siihen nopeasti oppii, myös sekalainen joukko harjoittelijoita.
Mäkin luin ensin, että auf einer unzäunter Weide, mutta siinä lukeekin auf einer umzäunten Weide ;D Siis ympäriaidatulla eli tuolla oli aita.
Sama lukuvirhe, karitsointiyövalvonnan sumentamin silmin... Mutta tuollaisesta korvauksen hakeminen kertoo valittajan oikeustajusta vielä enemmän.
Loogista. Tai ainakin näin suomalaisittain taajaan asutun kylän pikkutilkkujen laidunnus kyllä loppuisi heti, jos olisin vastuussa laitumelle hoipertelevista. Tosin tuossa taisi olla aitaamaton laidun... Pohjois- Norja olisikin mielenkiintoinen case; lähtevätkö kotieläimet vai ihmiset?
Verstasta pukkaa maatilan pihapiiriin. Menneenä vuonna kuluja tuli jo aika lailla, mutta rakennus ei vielä ole valmis. Kuinka tällainen keskeneräinen rakennus arvostetaan ja ilmoitetaan veroilmoitukseen - tuntuu vähän ongelmalliselta, jos on vain menoja, mutta että taseeseen ei kertyisi mitään?
Jospa Petri menisi lähimpään Motonet´iin ja ostaisi sieltä tällaisen pumpun.

https://www.motonet.fi/tuote/seaflo-vesipumppu-painekytkimella-17-lmin-12-v?product=90-00718
Vahva ehdokas ensimmäiseen protoon! Kun oma veneilyharrastus rajoittuu soutuun ja melontaan, on tällaisten foorumien tietämys oman ymmärrysalueen ulkopuolelta upeaa! Näyttäis olevan vielä hyllytavaraa.
Miksei verkkosähköllä oleva käy?
Vehjettä työnnellään pitkin lampolan ruokintapöytä/käytävää ja se johto on aina tiellä...  Mutta kun itselläni on myös invertteri jossain säilössä, niin pieni verkkovirralla toimiva käy yhtä lailla.
Arild toimii siellä missä monitahoisetkin. Jollain listoilla on uudempiakia aikaisia 2-tahoisia niistä ei kokemusta
Kolme päivää näyttää Maire olevan myöhäisempi, rajoittaa täällä reunalla kokeilu haluja.
Ja kannattaa kysellä suoraan pakkaamoilta. Viime talvena koetin ostaa peittaamatonta Arildia Lantmänneniltä, kysely pantiin sisälle jo -22 loppuvuonna. On siis Lantmännenin oma lajike. Ei löytynyt Suomesta eikä Ruotsista. Ehdin jo hommata korvaavan, kun Junttilan pakkaamon kanssa soitellessa kirosin kohtaloani. "Katotaanpa", totesi Teemu ja neljän päivän päästä oli säkki pihassa...
Hyvinkö 2-tahonen toimi pohjosessa?Itelle tullee rehuohrana kyseistä lajiketta.
Kasvuaika on jo "sillä rajalla", viime kesänä kyllä lämpösumma riitti. Kokonaisarvio kuitenkin sellainen, että ensi kesänä jatketaan. Olemme puimuriyhtymässä viimeisenä puintivuorossa ja monitahoiset ränsistyvät helpommin. Jyväkoko oli iso ja hlp ok myös. Elokuulla tuli pelko persiiseen, kun näytti, että taudit olivat vieneet lehdet ja tähkä ihan täyttymätön. Jostakin ne jyvät vaan tulivat sinne... Vielä kun ymmärrettiin kiristää puintiväliä tarpeeksi.
Kalvopumppu hyvin imevänä on varmaan hyvä.
https://eur.vevor.com/rv-water-pump-c_11096/vevor-washdown-deck-wash-pump-kit-12v-20-lpm-70-psi-caravan-rv-boat-marine-p_010940578135
Onko sitten hyvä tähän käyttöön.
Tuo on jo varmasti laadukkaampi.
https://marinekauppa.com/fi/product/johnson-viking-power-16-tyhjennys-jatepumppu/5912?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA2pyuBhBKEiwApLaIO2mxrJHFehaju_qhPly4eEZeMStMiYulAqLLu2ALCnmODFeRH12LqBoC2vEQAvD_BwE
Agropointillakin on, onhan näitä.
https://agropoint.fi/tuotteet/ruiskujen-varaosat/pumput-ja-varaosat/sahkopumput/sahkopumppu-ef-2200-83-l-min-48-bar/
Hienoja! Kuinka nämä kalvopumput kestävät jatkuvaa kuivana käyttöä? Käytännön syistä ajattelin pitää itse pumpun kokonaan erossa vedestä ja pskasta - siksi alunperin lähdinkin imurilinjalta. Imureissa ei vaan se alipaine välttämättä riitä toivottuun nosto korkeuteen. Vai onko erikseen vielä ihan vaan alipaine(ilma)pumppuja?
https://m.nettikone.com/varmo/lift/2374364

Siinä ois Heinolle Varmo
Sähköistä kyllä suosittelen. Meidän vanha sähköisemme repesi rungoltaan ja tilalle tuli diesel. Ensi kesänä (päkättien ollessa kesätöissä laitumilla) tuo diesel saa ne sähkökolskeet sisäänsä...
Naapuri valitteli viime keväänä kun vehnän siemen loppui kesken ja kaupasta oli vehnän siemenet loppu. Ostin viime syksynä samaa lajiketta pari säkkiä täksi kevääksi ja yllättyin kun ne olikin säkitetty huhtikuussa :o
Ja kannattaa kysellä suoraan pakkaamoilta. Viime talvena koetin ostaa peittaamatonta Arildia Lantmänneniltä, kysely pantiin sisälle jo -22 loppuvuonna. On siis Lantmännenin oma lajike. Ei löytynyt Suomesta eikä Ruotsista. Ehdin jo hommata korvaavan, kun Junttilan pakkaamon kanssa soitellessa kirosin kohtaloani. "Katotaanpa", totesi Teemu ja neljän päivän päästä oli säkki pihassa...
Jos heilutaan nollan molemmin puolin,  uskaltaako siellä painevesikuppeja edes käyttää. Musta muoviämpäri...
Normi Suevia-uimurikupin jäätyminen ei ole ongelma (kestävyysmielessä), sulatuksen menee pari minuuttia. Musta astia värinä on huonoin mahdollinen, koska siitä ei näe papanoita. Mahdollisimman vaalea hyvä.

Alipainepumppuihin (12V) täytyy perehtyä. Auton varaosana kyllä löytyy, samoin käsikäyttöisiä, mutta sellaisia yleismallisia...
Mutta koska tarkoitus on siis imeä vettä, pieni 12V alipainepumppukin voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Mistähän sellaisia voisi löytää?
https://webshop.industriacenter.fi/product/4433/akkuimuri-markakuiva-m18-vc2-0-milwaukee#tuotekuvaus

Ei pahastu vedestä ja tuolle vois muutakin käyttöä olla.
Joku viisaampi osannee sanoa kuin ylös tuo 80 mbar nostaa vettä?
80 cm olisi tasapainokorkeus jolloin ei enää vesi liiku. Varmaan joku 60 cm on korkeus jossa vielä tapahtuu jotain merkittävää.
Itsellä Makita standardina käsityökaluissa; muuten hyvin lähellä sitä, mitä etsin. Ja taas tuo 12 voltilla taitaa käydä laiskanlaisesti. Puhtaan veden pumppaamiseen kyllä pieni uppo/pilssipumppu maksaa muutaman kympin, toimii sekin 12V. Ja niitä 12V 60 ah vapaa-ajan akkuja on nurkissa riittävästi, kun kesällä kaikki paimenlaitteet ovat akkusellaisia.  Nyt kun ei jaksa koulufysiikkaa katsoa, niin oliko 1 mbar = 1 cm nostokorkeutta?
Sivuja: [1] 2 3 ... 352