Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 344

Viestit - Petri


Alkupään vehkeet on ketjupyörillä ohjattavia. Seisottavat mallit on yhdellä hydraulipumpulla ja istuttavat tuplapumpulla. Kumpiakin saa uutena. Tuplapumpullisen mallin työteho on vähintään kaksinkertainen yhdellä pumpulla varustettuun verrattuna.
Onko Sinulla tietoa päivittämismahdollisuudesta tuplapumppuisuuteen? Pyöriikö myös 5,5 kW moottorilla?
Eikö ohjaus oo aina ollut sylinterillä ? 
Alkupään koneet ketjupyörillä. Ok systeemi, jos ei kovin paljoa mutkia matkalla
Itseäni kiinnostaa muutama asia. Eläimen ja ihmisen siisteyskäsitys ovat kaksi eri asiaa. Himopainepesu ja käytävien tarmokas lakaisu eivät ole välttämättä hyviä asioita eläimen kannalta.
Alkaa olla uudet ellit pääosin kaupunkilaisia vailla maakosketusta.
Meillä on nyt kaksi kesää ollut juuri tuollainen pääkaupunkilainen elliopiskelija kesäharjoittelussa. Ollaan välillä liisattu häntä kunnaneläinlääkärille, jos on ollut tilakäynneillä tarvetta apukäsille. Tavoitteena on juurikin saada ainakin yksi ell, jolla kaupunkitaustasta huolimatta olisi muutakin kuin pieneläinkokemusta...  Luulen, että olemme molemmat oppineet jotain.
>Ihan puhtaaasta uteliaisuudesta - millainen sellainen runkovika on joka on mahdoton/kannattamaton korjata?
Yleisesti läpimätä? Vääntynyt monipuolisesti?


Se "kuokka" vääntää aika lailla, varsinkin kun käytännössä ei tule löysättyä paalia piikeistä, vaan veitsi työntää paalia  niitä paalia nostavia piikkejä vasten. Sylinterin yläkiinnitys/neliöpalkki murtui poikki ohjauspyörän kohdalta; päästä murtumat kuuluvat rutiiniin ja niitä korjataan aina silloin tällöin. Nyt pitäisi riisua aika alastomaksi ja vielä jonnekin, missä on isohko prässi käytettävissä.  Ja on tässä muutakin pienempää jo useasti parsittu. Nyt pihaan löytynyt yksilö on tuoreempi, hydraulinen ohjaus tehostamattomaan verrattuna oli varsinkin tuolla paremmalle puoliskolle tärkeä parannus!

>Toki jos saa koko varakoneen alle sepityskulujen niin silloin ei remontti innosta.
ja tästäkin oli tällä kertaa kyse. Vanhasta otetaan varaosia hallin nurkkaan pölyttymään sen toisen varaosakoneen kaveriksi.
Kyllä noita myynnissä on,ei vain taida lampurit ja maitoihmiset kohdata toisiaan.
Joitain löytyy julkisilla palstoillakin (Nettikone, Mascus, Tori), mutta lopulta löytyi viidakkorummulla pitäjän toiselta laidalta tarpeisiimme sopiva, vieläpä hydeohjauksella! Diesel on tuo uutukaisemme, mutta sopivassa raossa teurastetaan tästä omasta runkovikaisestamme sähkömoottori+pumppu oheistarpeineen ja laitetaan Lombardini odottamaan jotain sopivaa projektia... Parissa maitopaikassa tuollainen on vielä ajossa ja kolmannesta hain kuusen alta vielä yhden varaosiksi. Toivottavasti tämä uudishankinta kestää saman mitä edeltäjänsä!
Kyllä noita myynnissä on,ei vain taida lampurit ja maitoihmiset kohdata toisiaan.
Joitain löytyy julkisilla palstoillakin (Nettikone, Mascus, Tori), mutta lopulta löytyi pitäjän toiselta laidalta tarpeisiimme sopiva, vieläpä hydeohjauksella! Diesel on tuo uutukaisemme, mutta sopivassa raossa teurastetaan tästä omasta runkovikaisestamme sähkömoottori+pumppu oheistarpeineen ja laitetaan Lombardini odottamaan jotain sopivaa projektia... Parissa maitopaikassa tuollainen on vielä ajossa ja kolmannesta hain kuusen alta vielä yhden varaosiksi. Toivottavasti tämä uudishankinta kestää saman mitä edeltäjänsä!
...  vaan vasta 30.4. seuraavana keväänä ... myös aikainen kevätkyntö jäänee pois vaihtoehdoista.

-SS-
Tässä näkyy Suomen vaihtelevat olosuhteet; tuossa vaiheessa pohjoisempanaTM aletaan tuossa vaiheessa siirtämään suksia kesävarastoon... Joskus soittelin kollegalle Etelä-Savoon toukokuun puoltaväliä lähestyessä. Hän oli painanut viikon yötä päivää pakoputki punahehkuisena pellolla, itse olin vasta juuri ehtinyt täydentää nurmet pintakylvönä. Lopulta häneltä tuli se totuuskin: "sullon mahtavan pitkä talviloma".     -----   Aika isossa osassa Suomea - varsinaisen Suomen kevätkyntöön soveltumattomien savikoiden ulkopuolella - 30.4. ei ole vielä asiaa pellolle.
Itsellä kevätkyntöön soveltuvia multavia hietamaita. Huolellinen kyntö keväällä ENNEN kuin heinä lähtee kunnolla kasvuun ESIAUROJEN kanssa. Ei ole kevätviljoilla juola tai muutkaan rikat pahasti haitanneet, yleensä juola riehaantuu vasta tuleentumisvaiheessa tai puintien jälkeen. Sitten työkalupakkia talon normikäytäntöjen mukaan.
Sähkö-Varmon runko tuli tiensä päähän. Ikää on, en voi moittia. Mutta uusi pitäisi löytää. Näyttää tällä hetkellä olevan myynnissä dieseleitä (noin 2000-luvun alusta), mutta sähkö olisi kyllä kova juttu. Varsinkin eristetyssä lämpimässä rakennuksessa pakokaasut eivät houkuttele, eikä sen Lombardinin dieselin mainekaan ole ihan parhaasta päästä. Ja kyllä, uuteen ei ole varaa.

Onko kenellä kokemusta tai näkemystä; kuinka iso työ olisi heivata diesel kiertoon ja istuttaa 5,5 kW sähkömoottori siihen tilalle? Vaiko moottori+pumppu -kombo? Tietysti jos jollakulla on vähän ajettu sähkö-Varmo hydrauliohjauksella jouten nurkissa, niin tarjotakin saa...
Yhden käymäni puhelinkeskustelun rivien välistä luin, että jossain itäisessä Etelä-Suomessa olisi viritteillä 50 ha laitos. Lähinnä käytiin mietintää tiemaksun määräytymisestä em. laitokselle, kun olisi yksityistien varressa.
Ei taida olla vielä MML: yksiköintiohjeistossa...
Alppimaiden yleiskärryjen hinnalla saa täällä erillisvehkeet kaikkeen. Sveitsin kustannustaso on jotain muuta kun eu:n...
Kasvintuotanto / Vs: cap 23
: 12.10.22 - klo:10:14
Onko tulevista hömpistä ja niiden säännöistä jotain tietoa. Mua ei ainakaan viljely niin kiinnosta, etteikö tulisi mietittyä täydellistä hömppäilyä / näennäisviljelyä.
Koetahan vähän innostua. Hömppäilyn ja tehokkaan viherlannoituksen kustannusero on hyvin pieni, mutta ero esikasvivaikutuksessa valtava
Mutta tällä ränsistymisen kestolla haen nyt muita juttuja

Kevätkorjuuta ?

-SS-
;D ;D ;D  ei ränsisty nyt märkyyden vuoksi, eli en koeta kasvinjaloatuksella paikata heikkoa perustusta...


Ohrahan ei tykkää liiasta märkyydestä, sitä tarkoitin. itselläkin tääl eteläs 1 lohko, mihin ohraa turha laittaa, ei vaan kasva. muut viljat ok. Ei tuolla tervolan-muurolankaan välillä kunnolla kasvaneet ohrat eräänä vuonna, vaikka oikein syväojaisia sarkoja.
No tuo on kyllä totta. Jos täällä pitää keväällä puutteellisen ojituksen vuoksi odotella kylvöille pääsyä, on homma menetetty jo lähdössä. Pari vuotta sitten kylvin yhden lohkon kevättulvan aikaa (kuivavaraa oli ehkä 15 cm) ja siinä tuli tiivistettyä maa siihen malliin, ettei syksyllä puimuria tarvinnut lohkolle  viedä... Mutta tällä ränsistymisen kestolla haen nyt muita juttuja 
Entäs Birk? Vai meneekö myöhäiseksi?
Riskirajoilla mennään, mutta optimisti on täällä oltava...
Sivuja: [1] 2 3 ... 344