Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 342

Viestit - Petri

samaa keinotekoista ... huomattavasti suuremman pinta-ala tarpeen ... suuruusluokkalaskentaa,
Luonnonmukainen on huono sana, koska viljely on määritelmällisesti seuraava askel metsästäjä-keräilykulttuurista, joka olisi se aito luonnonmukainen...

Paljonko alaa tarvitaan? Laittamalla tarpeeksi teknologiaa ja kemiaa päästään haluttaessa pinta-alan tarpeesta kokonaan. Muiden luonnonvarojen käyttö vaan saattaa nousta aika korkeaksi.
Jotta löydetään optimaalinen panoskombo, tarvitaan erilaisia malleja, kaikki biodynamiikasta  aina Solarfoodsin proteiinijauheeseen. Kummastakaan tuskin tulee keskitien valtavirtaa.

Aika samaa on sekä luonnonsuojelijoiden että tiukkojen luomukriitikoiden "you can't be partially pregnant, can you?" -ajattelu, johon olen usein törmännyt. Ihmisen hyödyntämä luonto on hyvin monenlaista ja voi olla monimuotoista.  Metsä- tai maatalouden kielteisiltä sivuvaikutuksilta voi välttyä muutenkin kuin vaatia totaalisuojelua.
Sorry, itselleni luomu ei ole palaamista johonkin entiseen. Ruuantuotannon riittävyys vaan pitää ratkaista jotenkin muuten kuin kiihdyttämällä nykyistä meininkiä.
On huomattava, että artikkeli on lähinnä kauhistelua  ....puhunut mitään.

-SS-
Yleensä arvostan SS:n kirjoituksia perusteltuina, mutta tässä tapauksessa teksti valitettavasti kertoo enemmän kirjoittajansa asenteesta kun puheena olevista asioista.

 Erilaisia teknokemian tuotteita on nyt käytetty laajamittaisesti +50 vuotta,  ja tuotantosysteemimme on tämän ajan viritetty näiden varaan. Niiden käytön merkittävä vähentäminen ei ehkä vaadi samaa aikaa, mutta 10 vuotta on taatusti liian vähän.

Noin henkilökohtaisesti en usko eurooppalaisen direktiiviluomun kovin laajaan läpilyöntiin (tai edes järkevyyteen) globaalissa mitassa, mutta luomunkaltainen hybridimalli on välttämättömyys pitkässä juoksussa. Mihin käytäntö lopulta asettuu, jää lopulta nähtäväksi. Kaikenlaista osaamista tarvitaan ja omista poikkeavien näkemysten demonisointi ei kyllä saa ymmärrystäni.
Kaltaisiasi ja heille mahdollisuuden tarjoavia pitäisi olla enemmän. "Sivusta" alalle tulo on tietty aina pieni riski, mutta tälle "alalle" tarpeellista. Ei olla lähellä etsimäsi aluetta ja märehtijätkin pieniä, mutta joskus 5-8 vuoden päästä pitäisi joku kaltaisesi löytää...
kyse taitaa olla harrastelampaista.   ainakin määrät aika pieniä talvea ajatellen.
Jos kevätkaritsointi, niin 2 paalia per uuhi on karkea nyrkkisääntö. Meillä puolet syyskaritsoivia eli 3,5 -4 paalia per uuhi talveksi.
  mitä muuten lampaille syötetään?    kyselivät miulta rehua.
Rodusta ja tuotantovaiheesta riippuen... Joutilaille jotain alhaisen D-arvon tavaraa, imettäville ja kasvaville sais olla väkevämpääkin kuin lypsylehmille.
Karhottimessa on roottorin kallistussäätö hydraulisylinterillä. Aivan ok varuste, mutta on niin nopea, että oikean säädön hakeminen on käytännössä lähes mahdoton temppu. Näin maallikkona tulee mieleen, että joku kuristus tuohon väliin voisi olla paikoillaan. Onko tuollaisia jossain valmiina saatavilla vai miten ongelma pitäisi ratkaista?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 26.06.22 - klo:18:58
Kesäkuu 30mm, tähän asti. Hiekkapaikat kuivunut. Sais vähä sataa välil.
24 mm Perämeren pohjukassa.  Meillä kevättyöt tehdään heti lumensulamisvesien vajuttua, eli jos ei hölmöile, eka kylvöksillä on yleensä hyvä lähtö. SaaS nähdä, kuinka pitkälle starttipotkua riittää... Nyt nurmisadon jälkeiseen pikakesantoon näyttäisi tulevan ihan hyvä sää.
Joo, ei öljyä;  kerää pölyä ja saattaa "syödä" muoviakin.

Noita ruuveja ym. olen itsekin ajatellut, aina vain hirvittää se sisäpuolelle tuleva mahdollinen tappi eli muu uloke, joka kerää ohivirtaavasta siemenvirrasta jotain..  Etsitään paikallisesta lyhimpiä mahdollisia; vaikka kyse on vain yksittäisistä putkista, mutta ei se raitainen kasvusto mieltä ylennä sekään.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 31.05.22 - klo:23:40
Perämeren pohjukassa metsäpalovaroitus kertonee tilanteesta. Perjantaiksi näyttäisi tulevan idätyssateet...

Nyt toista vuotta Tumen HKL kylvökoneella (hinauksessa) kylvävänä olen muuten tyytyväinen, mutta siemenputkiloiden irtoilu alkaa köydä hermoon. Ylhäältä "suppilon" ja teleskoopin kiitos, alhaalla se suppilo tykkää irtoilla vantaasta. Onko muilla samaa ja millaisia kikkakolmosia näihin voisi soveltaa? Tämä on vähän yllättänyt, aiemmassa sinappi-Simultassa käytetty viistetty muoviletku isoon metallisuppiloon tuntuu näihin putkiloihin verrattuna tosi älykkäältä - välillä tulee mieleen, jotta pitäisi tehdä joku risteytys näistä vehkeistä...
Kai sulla paripyörät on kylkeen, jos noin kapoiset (540) meinaat taakse laittaa? Tai sitten todella kevyt traktori.
Traktori painaa noin 4 tonnia. Kyntö nelisiipisillä sarka-auroilla on se kuormittavin. Ja levikkeetkin on.  Terranimolla tutkien 600 mm ei ole juurikaan kummoisempi maan kannalta.
Yleensä uuden renkaan takuu loppuu jos liian kapealle vanteelle asentaa.
Osa rengasliikkeistä ei asenna, tai kirjallinen paperi takuun 3väämisestä.

Uudet leveämmät kehät, tai käytetyt, niitäkin tarjoilla, ja vanhat kapeammat
Myyntiin.
NO nyt on helppo valita, kun uusien välillä arvotaan. Hintaero vaan laittoi kysymään...
Leveämpää rengasta pitäisi saada, vanteet menevät samalla uusiksi. Hintahaarukkaa tuntuu olevan aika lailla... Esmes 540/65R38 suositus on 16 tuuman vanne, 18-tuumainen vaihtoehtona. Kuinka tarkkoja nuo ovat käytännössä, onko 15-tuumaiselle sovitus jo riskialtis?
Aika käsittämätöntä uhriutumista tässä ketjussa SS:n sarkasmia lukuunottamatta. Aika harva ihmistoiminta on täysin päästötöntä, pitää vaan jaksaa kysyä metodologiasta ja vaihtoehdoista. Sivistyssanoin: mieluummin proaktiivinen kuin reaktiivinen!
Sivuja: [1] 2 3 ... 342