Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 351

Viestit - Petri

Vapaa sana / Vs: Eurooppauutisia
: 20.07.23 - klo:13:45
Komissio on nimittänyt amerikkalaisen professorin eu:n kilpailuviraston pääekonomistiksi. Kyseinen leidi on neuvonut mm. niitä suuria jenkkiyhtiöitä, joita hänen pitäisi valvoa komissiossa. Aika mekkala nousi.  Von Leyen kusee epäilijöiden päälle.
Johtajalehden artikkeli https://www.manager-magazin.de/politik/fiona-scott-morton-franzosen-gehen-gegen-us-oekonomin-auf-die-barrikaden-a-a86618f3-4ae4-4908-a97d-76efd1ab0f7e
Ainakin hänellä olisi kompetenssia hoitaa virkansa - jos voidaan olla varmoja, että viranhoidosta maksettava palkka riittää eikä ota sivubisneksiä entisiltä toimeksiantajiltaan...
Muokkarissa lautasen kulmaa voi valita vapaammin, kun ei ole yhden jäykän akselin rajoitteita. Ainakin alkuaikojen koneissa osassa oli kulma "ottavampi" kuin lautasäkeissä.
Minulla on yksi pelto kokeilussa tänä keväänä yksinään kylvetyllä valkomesikällä, mokoma juroi kevään viileät kelit ja muutenkin on hidastellut kovasti päästäen rikkaruohot valloilleen. On vielä hyvin vaihtelevan korkuistakin, kuinkakohan rajua puhdistusniittoa voisi tuolle kasville harkita?
Sinimailaselle noin 10 cm niittokorkeus näyttää toimivan, voisi päteä mesikällekin?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.07.23 - klo:09:32
Viljojen hinnat kovassa pudotuksessa taas, tällä viikolla esim. Hankkija pudottanut hintoja useamman kerran.
Sitä se sade teettää.

Niin näkyy tehneen. Ja ens viikolla tippuu varmaan lisää kun koko eteläsuomikin sai pääpiirteittäin vettä.

Kylhän tilanne on syksyllä se et varastoissa jo tarpeeksi tavaraa ja lisää ostetaan halvalla niistä joiden on pakko myydä eri syistä heti puinneilta. SS on oikeassa siinä et ens talvi taitaa olla taputeltu. Ei tule riittävää katovuotta jotta hinta reagoisi riittävästi.
Pari viikkoa sitten olin pellon pientareella kollegoiden kanssa kuuntelemassa Hankkijan miehiä. 2 pointtia kotiin vietäväksi. 1) aina kannattaa ruiskuttaa 2) Suomen sadoilla ei juuri ole vaikutusta pörssihintoihin.

Täällä Perämeren pohjukassa on viimeisen parin vuoden hintaturbulenssi (ja lopettaneita tiloilta vapautuva pelto) saanut karjatilat harkitsemaan viljanviljelyn uudelleen aloittamista. Valinta on tasaisen kurjuuden (oma viljely) ja vuoristoradan (ostoväkirehu) välillä. Tuossa omassa viljelyssä on täällä nurmivyöhykkeellä kyllä muitakin pointteja, mutta siitä toisissa ketjuissa.

Itse ketjun aiheeseen: omassa sademittarissa 24 mm kylvöjen jälkeen, mutta kuurot tekevät mitä tekevät. Omalla pihalla 4 päivää ukkosjyrinää ja 3 mm mittariin...
Ne Junkkarin/Simultan putket, päästään viistetyt kasteluletkun pätkät, toimivat luotettavasti, eivät ruttaannu ja irtoile päistään.

Vastaavasti vanhoja elevaattoreita löytyy kohtuu edullisesti lähes joka kylältä. Tehoiltaan hakkaavat nuo tuollaiset 4 tuuman rällätin ruuvit.

Täällä pohjoisessa ei ole ihan "joka kylällä"... Kuinka modulirakenteisia nuo elevaattorit ovat eli JOS innostun Etelä-reissulle "jollekin kylälle", niin millaisista paloista nuo on kasattu - mietin lähinnä, saisiko omalla 2x4 lavettikärryllä kuljetettua mitään? Ja onko tuollaisen vanhan ostaminen kuinka hasarditouhua; onko odotettavissa normiyllärit käytettyjen kanssa vai suurempaa hasardia?
Kummankin koneen kiekossa olake eli kiilajyrävannas. Tumen putket ovat ne kovamuoviset teleskoopit; en ole onnistunut vielä tykästymään...
Nyt on ollut aikaa kierrellä viljakasvustoja. Muutama vuosi sitten käytettynä ostettu Tumen HKL kylvi nyt viimeisen keväänä, aivan kasvustoista päätellen. Hinattavuus ja syöttökoneisto Ok, vantaisto (kiekko) jostain, missä päivä ei paista.

Lannoitepuolen riisuin pois jo oston yhteydessä, luomutilallisena se on tarpeeton. Näin sai myös siemenille vähän lisää tilaa.

Keveitä multavia maita, kiekkovannas ehdoton.  Vuosittain 40-50 ha kylvöjä, eli niukkasbudjetilla on pärjättävä.

Jätin silloin Junkkarin Simultan pois käytöstä nostolaitekiinnitteisyyden vuoksi. Muuten se oli ihan ok, varaosakonekin on pihassa.

Pari "kehityslinjaa" on käynyt mielessä. Ensimmäisenä tuli mieleen siirtää Simultan vantaat ja siemenputket/letkut) Tumeen. Vaihtoehto nro. 2 olisi modata Simulta hinattavaksi. 

Onko jollakulla kokemuksia jommastakummasta vaihtoehdosta? Vai samassa budjettiraamissa pyörivästä vaihtoehdosta nr 3?

 
745 vielä D-arvo, optimialoitus Jussina tarjoaa rankkaa sadetta...
Näkkyy muuttelevan vielä ennustetta,mutta joku taatusti noista sateista osuu,jos ei muu niin ukkonen.Tänään jo ukkonen vähän aloittela ja juu satoi myös vähän.
Itse seuraan tässä rajalla asuvana Suomen ja Ruotsin ennusteita. Juuri nyt yhteensopivuus heikko. Ruotsalainen tarjoaa vielä säker - ganska säker - osäker -skaalalla ennusteen luotettavuutta. Eilisaamuna antoi jo. päivälle ja seuraavalle "ganska säker", siitä eteenpäin "osäker". Taitaa pirtin ikkuna olla lähipäivinä se paras...
Norjassa samaa lammaslaidunnuksessa luonnonlaitumilla. Väärälle puolelle joutuneet eläimet ovat vielä ongelma; lauman säikähtäessä juoksevat helpommin väärälle puolelle vrt. oikea aita ja takaisin tulossa tarvittaisiin älyä pantaan.
Lantmannen myy tuollaista Wheatheartia, uutena hinnakas, käytettyjä kannattaa siis kysellä, on niitä meidän suunnalla joillain näkynyt.

https://kauppa.lantmannenagro.fi/wheatheart-8-15-5m-ruuvikuljetin-pyorilla

9,4 m näyttäis olevan lyhin.

Jussi-tuotteella on kans vastaavantyyppisiä.
OK, ruuveja on vaan "Yleisesti" käytettynä kaupan maksimissaan noin 6 -metrisiä - pidempiäkin on siis tarjolla...  Olishan tuo joustava, ainakin elevaattorikuljettimeen verrattuna.
Edullisia pohjakartioita tuli tarjolle, kun vuokrakuivuri (siilot) purettiin pois. Jotain pitäisi saada nyt omaan vähäiseen tarpeeseen omalle pihalle. Levy/puurakenteista on harkinnassa, rakennelman kokonaiskorkeudeksi tulisi noin 6 metriä, neljä 2x2 siiloa.

Tähän asti kokemusta ei ole kuin ruuvista (ei taida oikein riittää sinne kuuteen metriin - vai kuinka pitkiä on käytössä...) ja kuivurin elevaattoria olen napista pyöräyttänyt päälle ja pois. Ymmärtääkseni imupainelietso olisi vielä yksi mahdollisuus? Kolmivaihevirtaa on saatavissa paikalle ja traktorikin talossa on.

Perehtymättä markkinoihin tai hintoihin vielä millään lailla ottaisin mielelläni vinkkejä, kuinka asia kustannustehokkaasti hoidetaan? Rikkooko imupainelietso herneen tai härkäpavun itämättömään kuntoon?
745 vielä D-arvo, optimialoitus Jussina tarjoaa rankkaa sadetta...
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.06.23 - klo:22:38
Rain makes grain. Mutta ei Suomessa.

-SS-
Just kun olen vuosikausien agronet-opintojen tuloksena oppinut, että varsinaisessa Vilja -Suomessa kesäkuun sademäärät määräävät sadon. Mites tää nyt oikeasti menee?
entäs pakkanen?    ite nuita piolokisia säilöntäaineita pakkasessa pitäny    josilak ei ainakaan pahene tuolla..
Typpibakteereita ei pidä pakastaa. Nuo on formuloita eri lailla kuin säilöntäbakteerit...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 351