Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 342

Viestit - Petri

Näkyhän tuo vilijan hinta taas pompsahtanneen, että uutta rehulaskuo kauhunsekasin tuntein outellen

Juu A-rehu näkyy maksavan 415 euroa jo kaurastakin. Vaikea jotenkin ymmärtää että mitä rehua tehdään 415 euron kaurasta. Esim. maissia saa kai halvemmalla satamaan.
Ukrainalaista maissia?
MaasTullin mukkaan turvepeltojen viljelijöistä tehhään sorsankasvattajia.No eipähän etelän immeisten sitten tarvihe ilimastosta huolehtia,voi liikenne,lomamatkailu,kivihiililämmittäminen ,betonirakentaminenjne,jatkua entiseen malliin.
Ei jatku. Sitä vähemmän MaasTullissa kerrotaan, mutta moni "saavutettu etu" on tavan "etelän" kansalaisella liipasimella. Ongelmana on vain se, että jos johonkin puututaan, useimmilla meistä on vain se MINUN näkökulmani ymmärryksessä...
Otsikossa se kysymykseni; meneekö vieläkään kerätty muovi materiana missään hyötyyn vaiko yh polttoon kaikkialla?

Paalimuovi tai oikeammin käärintäkalvo taitaa olla hyvin hankalasti uudelleen käytettävää. Likaisuuden lisäksi ainakin joissain kalvoissa on monen ainesosan kerroksia joita lienee mahdotonta järkevästi erotella toisistaan. Ainakin peruskerros, happitiivis kerros, UV-suoja ja liima sieltä voi löytyä.
Se mahdollisuus olisi varmaan (kuumentamalla?) takaisin monomeereiksi ja siittä uutta synteesiä...  mutta lopputulema taitaa tänäkin keväänä olla paikallisen ekoaseman polttokelpoinen jäte. Muutama ilmaiskäynti sisältyy perushintaan ja paalattuna saa helposti alle 2 kuution näköisen kuorman..     
Otsikossa se kysymykseni; meneekö vieläkään kerätty muovi materiana missään hyötyyn vaiko yh polttoon kaikkialla?
Vapaa sana / Vs: tuottajaorganisaatio
: 13.04.22 - klo:13:36
Pitäisikö viljelijöiden perustaa viljelijöiden etuja ajava järjestö joka systemaattisesti lähtisi ketjuttamaan koko maataloutta.
Monella sektorilla on jo isoja pelureita... Mutta ainakin lammaspuolella tuottajaorganisaatio on oikeasti parantanut asemaamme.
Joo muistan nähneeni naapurin kivirauniolla 4-pyöräisen viconin sanoivat sen tehneen köyttä,  sen pitäisi sekoittaa maata heinään kun se ottaa voiman pyörimiseen osittain maasta.
Pyöriikö roottori samaan vai vastakkaiseen suuntaan eli tuleeko karho sivulle  vai keskelle, tuolla you..:ssa  on kumpaakin versiota p3 ja S
Köyttä tulee, kun tarpeeksi monta kertaa pyörittää. Seivästysaikaan oli pirullinen ominaisuus. Kun on liikkeelle päästy, piikit eivät juuri maata kosketa, vaan karho laittaa pyörän pyörimään. Ja maakosketus on lähinnä kosketus, ei sellainen pyyhkäisy kuten ulosottokäyttöisissä harvoissa. Näitä löytyy sekä sivulle että keskelle karhottavia
Mun kokemukset perustuu 30 vuoden taakse kun Majorilla pikkupoikana ajelin Viconilla.  Onko noita Ruotsissa kuinka käytössä noita nykyaikaisia aurinkopyöriä?
En tiedä Ruotsista, mutta muistan Baijerissa 80-luvun puolivälissä heinäaikaan pyöräillessäni nähneeni noita paljon. Juurikin noin 8-14-pyöräisiä.
Aloittajalla kun on se aurinkopyörä, pysyykö sillä hyvin puhtaana rehu? Vähän olen sellaista haeskellut, keskelle karhoittavaa. Ei paljon ole vaihtokoneena niitä Motofun myymiä
Olen itse asiassa yllättynyt, kuinka hyvin sen (hinattava) saa säädettyä ja kuinka siististi se toimi (kun aiempi kokemus on siitä 4-pyöräisestä nostolaiteViconista...). Keskelle karhottava jos tulisi käytettynä vastaan, oltaisiin heti paalimiehen kanssa kilpailla. Itse tosissaan ostin 9-pyöräisen sivulle karhottavan ja muuten hyvä, mutta oma (avo-ojissa kaikki) lohkokoko kun on murheellisten pieni ja aina käännöksen jälkeen uudelleen orientointiin menee hetki. Jos olisikin jotain 5 ha ja ylöspäin, en haaveilisi vaihdosta.
Kronen swadrot ja muut vastaavat leveät yksiroottoriset myötäilee paremmin pellon pintaa eikä revi niin maata mukaan.
En halua vängätä vastaan vaan oppia; mikä näistä yksiroottorisista tekee paremmin pellon pintaa myötäilevän?
Mutta ei se jäljessä pärjää oikeille yksiroottorisille.

Mitä tarkoitat tällä? Tavoitteena on vain karhottaa paalausta varten ja sekin ihan minimillä. Listeria (maata rehussa) on sellainen lampurin mörkö, että moni ei sen takia hyväksy minkäänlaista karhotusta. Noukinkarhottimiin ei vaan lammastuloilla seota...
Luomuun pitäisi valmistautua aikaisemmin kylvämällä palkokasvinurmia. Sadot jää ensikesänä matalaksi, jos heinänurmille jätetään vain lannoitus pois.
Kyllä, se "Kemiran luomu" ei toimi huonostikaan, tarvitaan muutakin kuin jonkun tekemättä jättämistä...
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 22.03.22 - klo:22:02
Selkein olisi,  jos perustuen saisi kaikille asiallisesti viljellyille lohkoille. Kaikenlainen peräpeiliin katselu (haetaan jotain historiallista ajankohtaa, jonka mukaan tuet tai tukikelpoisuus määrätään) johtaa oikeusmurhiin tai vähintäänkin epäoikeudenmukaisiin kohtaloihin.
Sotkee.

Isoilla ja tasaisilla pelloilla ihan ok kampe ainakin karhoitukseen. Pöyhinnästä ei ole kokemusta.

Ongelma on se, että välipalkki on jäykkä, eikä kone myötäile käytännössä yhtään maata.
Eli saako koneen taakse "epäsymmetrisesti" eli voisi ajaa toisen niittomurskaimen karhon päältä? Ei tarvisisi yrittää siihen väliin, johon kuitenkaan ei mahdu...
Tää olis hyvä, pöyhii ja karhottaa.. mutta  allaoleva  yksilö hurjan kallis..

https://www.nettikone.com/jf/crs-400/2061693

Tanskasta löytyy puoleen hintaan tuosta.
Tuontapainen nelimetrinen on jo pihassa, mutta 280 on niittoleveytenä liikaa, 240 voisi tosi kapeaan karhoon puristettuna onnistuakin. Ja omani hain tuosta rajan takaa  Bodenista; huonompi maali, mutta hinta sama kruunuissa...
Tällainen pientilallisen karvalakkikarhotin on haussa. Tuollainen otsikon kaksiropelinen olisi nyt ostettavissa, jos...

Onkos jollakulla tuollaisesta kokemusta? Tavoitteena on tehdä vahvasti esikuivattua, jopa (säilö)heinää, jos vain säät antavat myöten. 280 niittomurskan karhoja pitäisi saada vähintään kaksi yhteen: pystyykö tällä ajamaan tallomatta karhoja ja silti samalla saada ne yhdistettyä? Omat lohkot suht. pieniä, siksi nyt käytössä oleva 9-pyöräinen sivulle haravoiva "aurinkoharava" on kyllä isoilla lohkoilla murhaavan tehokas ja tykkään sen yksinkertaisuudesta, mutta parin ha avo-ojitetuille lohkoille sen ketteryys ei riitä...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 342