Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 327

Viestit - Petri

Kasvintuotanto / Kevätruisvehnälajikkeet?
: 22.02.20 - klo:19:04
Tähän asti kevätmuotoisen ruisvehnän siemenkauppa on ollut ymmärtääkseni aika paljon Bernerin myymän Nagano-lajikkeen varassa. Joka onkin vihermassatuotannossa "kova sana" lehtevyytensä ja pitkän kasvuaikansa vuoksi. Nyt näyttää Lantmännenin Viljelyoppaassa olevan peräti kolme lajiketta; Mamut, Mazur ja Puzon.

Oma tavoite on tuottaa paaliin vihreää, seoksena vihantaherneen kanssa. Onko raadilla kokemusta näistä Lantmännenin lajikkeista?
Tuolla mopomiehen logiikalla ainoa turvallinen ja jäävitön päättäjä on peruskoulunkin kesken jättänyt totaalisen kouluttamaton ihminen. No, onhan Halla-Ahokin tohtori. Koulutus ei takaa laaja-alaisuutta eikä älykkyys viisautta, mutta vaikka kausalitettia ei ole, niin jonkinmoinen korrelaatio kuitenkin. Tiedekoulutettu ihminen osaa ehkä tavan tallaajaa paremmin lukea raportteja ja arvioida tietolähteiden luotettavuutta. Tietysti hän voi myös käyttää taitoaan vastoin ihmiskunnan hyvää, jos mieli on vinksahtanut.
....älyvihreät toivottavasti ymmärtävät kokonaisuuksia paremmin?

..
..

Politiikassa pitäisi olla avoin kuuntelemaan ja hyväksymään tosiasiat niin, kuin ne ovat. Poliitiikkaan tullaan usein omien totuuksien kanssa ja maailma koitetaan sovittaa niihin, eikä päinvastoin.
Tuossa ykkösjutussa siinä Viite-porukassa nimenomaan on ongelmia, ainakin maatalouden kanssa. En ole ainoa maalaisvihreä, joka kokee niin. Esim. biotekniikan tai lääketieteen puolelta asiaa katsellen, lääkkeet maatalouden tuottavuuden ja ympäristöongelmien ratkaisemiseksi saattavat olla aika elämälle vieraita.
..
..
Tuosta jälkimmäisestä olen samaa mieltä. Sitten voi pohtia, ketkä nykypolitiikassa  ovat pahimmin ideologisia. Enkä tiedä, onko tuo pahempa, kuin etujärjestö-edunvalvontapoliitikot, nämä "realot".
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 23.01.20 - klo:19:02
Typpiväkilannoituksen  osuus suomalaisen kasvinviljelyn energiankulutuksesta on noin 35-40%, saman verran kun polttoaineet (poislukien viljan kuivaus) sekä koneiden valmistus ja huolto yhteensä. Biologista typensidontaa  hyödyntämällä voi tehdä ylimääräisen kierroksen pellolla ja vielä ollaan energiansäästön puolella.
Tuolla mopomiehen logiikalla ainoa turvallinen ja jäävitön päättäjä on peruskoulunkin kesken jättänyt totaalisen kouluttamaton ihminen. No, onhan Halla-Ahokin tohtori. Koulutus ei takaa laaja-alaisuutta eikä älykkyys viisautta, mutta vaikka kausalitettia ei ole, niin jonkinmoinen korrelaatio kuitenkin. Tiedekoulutettu ihminen osaa ehkä tavan tallaajaa paremmin lukea raportteja ja arvioida tietolähteiden luotettavuutta. Tietysti hän voi myös käyttää taitoaan vastoin ihmiskunnan hyvää, jos mieli on vinksahtanut.
Meille riittää se 30 metrin toimintasäde, eli ei taatusti vaihdeta sähköstä pois... Pitäisi käydä jossain vakoilemassa, miten se hydraulisylinteri on kiinnitetty. Ehkä tuosta "mekaanisen" ohjauksen 180 asteen kääntökulmasta on jouduttu vähän tinkimään?
Ei ihan satasilla, muutama tonni kyllä. Siksipä kyssäri...
Vanha  Varmo 90-luvun lopusta on "mekaanisella" ohjauksella, eli se ketju ohjausakselin jatkeena. Uudemmissa taitaa olla hydrauliohjaus. Onko kokemuksia, jos haluaisi vanhan muuntaa hydrauliseksi?

En tunne yhtäkään tiedemiestä tai naista vihreiden poliitikoista . Viisaita tiedemiehiä kyllä on .
Riippuu tietysti tiedehenkilön määritelmistä. Pitkäaikainen kansanedustaja Erkki Pulliainen oli siviilitöissään eläinekologian professori. Viime kaudella kansanedustaja Jyrki Kasvi oli tekniikan tohtori. Nykyinen puheenjohtaja Maria Ohisalo on myös tohtori.
Kasvintuotanto / Vs: luomu
: 05.01.20 - klo:19:50
On Sorkkis ja SS kumpikin oikean syrjässä kiinni. Menkääs luomu.fi materiaalipankkiin, siellä hakusanaksi "Tuomas Mattila" ja tulee loistava videoluento siitä, miten jankkuria käytetään menestyksellisesti. Eli https://www.luomu.fi/materiaalit/Mattila/Jankkurointi/
Tuli ostettua äes, nelipuolikas hinattava. Noin 600 km kotoa, eli ei haeta traktorilla. Eikä oikein nappaa vuokrata 2,5-metristä peräkärryä ja lähteä vanhalla avolavalla etelän retkelle. Äkeen ohjekirjan mukaan kuljetusleveys 3 metriä, pituussuunnassa mittaa varmaan vielä enemmän.

Kuinka näitä yleensä kuljetellaan? Ovatko ne  rakennussarjoina ja paikallinen hankkijan konttori ruuvaa osia paikoilleen, vai onko näillä alan kuljetuksia harjoittavilla krooninen lupa lieviin ylileveyksiin?  Ihan jäniksen selässä ei olla - kevätaurinko ei vielä paista täällä Perämeren pohjukassa - mutta ehkä näin väljällä aikataululla voisi saada sen vähän edullisemmin kuin pikana. Jos raadilla on antaa suosituksia sopivista toimijoista, niin otetaan vastaan.
On sielläkin meno vähän siistiytynyt, mutta 80-luvulla  siellä asuessani kävin mm. tiloilla, joilla oli 100 lypsylehmää ja 7 ha peltoa, tai 400 lihasikaa koristekanervapuutarhan vieressä - en saanut selville, minne lanta roudattiin...
https://world.mongabay.com/finnish/finnish_mongabay.pdf

Kuka Suomalaisista on huolissaan  ::) oikeasti, mistä pitäisi olla huolissaan, niistä sademetsistä. Suomen ilmastovouhotus on kaksinaismoralismia parhaimillaan.
Eli ei paljoa kannata myymälävarkaita ottaa kiinni niin kauan kun viljelijät ostaa hupimönkkäreitä 'ammattikäyttöön'. Eikä siihenkään kannata puuttua koska veroparatiisejä hyödyntävät monikansalliset yritykset...
Vähät ensilumet otat lanalla siihen reunaan; lumipalteeseen sitten aurausviitat. Vähän tällainen lusmun vaihtoehto, mutta toimiva kuitenkin.
Laitumien tarvitse olla suinkaan lähellä navettaa, vaan onnistuu kyllä pidemmälläkin matkalla, täytyy olla sitten vaan apulaisia eläinten valvontaan.
Itsellä lampaita, enimmäkseen traktorikärryn viemänä noin 8 km säteellä. Hienoa puuhaa, mutta kyllä on aina juhlan paikka, kun syksyllä kaikki ovat sisällä ja saattaa hetkeksi sulkea kännykän, jos niin haluaa. Kesällä ei voi.
Mika ei nyt tähän hätään antanut lupauksia korjausaikataulusta, mutta vinkkasi britteihin
http://www.hollinapplications.co.uk/Agricultural/Wrap.htm
tuosta käärijän kierroslukulaskuri 130+35 puntaa. Tilaus laitettiin tänään, kerron kokemuksia, kunhan tulee.
Laite tuli viikon kuluessa tilauksesta. Paikalleenlaitto aika lailla "heittämällä", tosin poikkasin tuon anturin pois ja liitin koneessa jo olevaan johtoon. Käyntiinlähtö ongelmaton, voipi taas rauhassa ajella seuraavalle paalille, kun edellinen on saatu pyörimään... Aivan käypäisen oloinen laite; noihin tee-se-itse -kuvioihin perehdytään "joskus".
Sivuja: [1] 2 3 ... 327