Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 329

Viestit - Petri

Ainakaan Defan älylaturi ei toimi muuntajana. Muutenkin siinä on meikäläisen toimiin vähän liikaa älyä, vaihdoin takaisin näihin peltikuorisiin "electronic" -latureihin, jotka tarjoavat 8-10 ampeeria (erotuksena samannäköisistä halvimmista 5-6 A tarjoavista, joilla niilläkään ei taas tee paljoa mitään...).

Mutta se akku siinä välissä väistää ongelman, jos vain ei ole niin huonossa kunnossa, että tuo "äly"laturi kieltäytyy sitä lataamasta. Meillä tikuttaa pitkin kesää 5-7 akkupaimenta laitumilla ja liiaksi tyhjenneen akun lataaminen on tuollaisella "äly"vehkeellä aika toivotonta hommaan.

Noitahan oli NZF (Favorit, perusmalli), NZG (Galant), NZI (Intense), NZE (Exklusive) ja NZA (Aggressive). Oli varaa valita.
Kiitos. Ei ollut tuttu tuo NZI eikä googlekaan sitä ensimmäisillä sivuilla näyttänyt. Tuollaisesta NZG:stäkään en ole kuullut.
Intense on runsaammilla piikeillä eli (muistinvaraisesti) 6.5 cm piikkivälillä. Jos jollakulla olisi heittää kartta harvemmasta 9 cm piikkivälistä, niin olisin kiinnostunut.
Lopputuloksena taloon tuli sitten Väderstad NZI, jossa hydraulisesti säädettävä etulata. Yhden kasvukauden kokemuksella lähinnä harmittaa, ettei tullut tätä tai vastaavaa hankittua jo vuosia sitten..
Pysyn kannassani. Luultavasti heikoin kakkos sato reilun 25v aikana. Surkeilta ne näyttää muidenkin karhot. No silti uskon rehun riittävän, mutta olihan surkea kesä tuossa mielessä.
Mielenkiintoista. Täällä Perämeren pohjukassa ykkönen yksi 15 -vuotisen urani heikoimpia, mutta nyt kakkossatoa pukkaa suunnilleen ennätystahtiin...
Kasvintuotanto / Vs: Valvatti ohrassa
: 13.08.20 - klo:19:33
Voi pakanpakana. Ei vielä lähellekään valmiissa ohrassa
on useita ½-1a kokoisia valvatti (ja ohdake) pesäkkeitä.
Onkohan tuossa mahdollista reppuruiskulla niitä ruiskuttaa
viljan kärsimättä? Tooler voisi olla sopiva mutta onko jo
myöhäistä pesäkekäsittelyyn? Voivoioioi.
Vuokrapellon reunaa oikaistessa tuli vanha riihikenttä mukaan. Siellä on juurikin tuollainen pesäke, jota olen pari vuotta nyt kitkenyt. Vähän näyttää heikkenevän, onneksi ensi vuonna apilanurmi, joka kurittaa vaivatta huomattavasti!
Tuollainen olisi tietysti se oikea katto... verstas/konekatos mielessä. Maalaamokysely on fiksu idea, kiitos!
Saatavissa olisi siististi purettua,  peruspeltiä paksumpaa "kahvipaketin" hinnalla. Houkutus on suuri, mutta pellin nykyinen p#¤%&ruskea ei oikein sovi pihapiiriin...
Olisi projektia varten tarjolla muovipinnoitettua kattopeltiä. Vääränväristä, "vähän käytettyä". Jos tuollaiseen haluaisi uutta väriä, niin onko toivotonta vai mahdollista?


Tunnut keskivertoa huolellisemmalta kaverilta. Voisin ostaa sinulta käytetyn maatalouskoneen.
Edelliseen koneeseen iski hammaspeikko. Verstaassa korjautin talviaikana, ei saatu aivan tiiviiksi ja seuraavana kesänä ajoin kuivana ihan juntturaan. Siperia opettaa, olisi edullisesti 307 Taaruppi jumissa olevalla palkilla kaupan... Tuon jälkeen on ehkä satunnaista vainoharhaisuutta ollut ilmassa.
Öljyä oli vain liikaa. Noiden öljymäärän tarkistaminen on kyllä "mielenkiintoista", vaakatasoon laitto ja odottelu, että tasaantuu. Ei ihan kiireessä. Infrapunamittarilla katsoen kävi korkeimmillaan noin 50 asteen kieppeillä, mikä on ulkolämpötilaan (+25) nähden mielestäni ihan kohtuulukema. Nyt voisi tietysti varovasti lisäillä pari desiä kerrallaan ja jatkaa mittauksia..
Leikkuupuimurillahan noita yleensä... Kun tavallisesti koetetaan välttää sitä siemennystä, niin en osaa sanoa, löytyykö optimaalista puintiajankohtaa ja kuinka helposti.
Liika öljy tunnetusti lämmittää palkkia liikaa. Millaisia lämpöjä pitäisitte vielä normaalina ja mistä pitäisi huolestua? Elholainen vuodelta -96.
Liika öljy tunnetusti lämmittää palkkia liikaa. Millaisia lämpöjä pitäisitte vielä normaalina ja mistä pitäisi huolestua?
Kyllä kunnon paimen kuivattaa heinikon, mutta oksan laitumet on pitkin mettiä missä on kuusenoksaa ja muuta roipetta langoilla.Toisaalta ihmettelen miksi ne aidat pitää sinne oksistoon laittaa eihän siellä mitään syömistä elikoille ole ja tärveleevät puuston piloille sorkillaan niin etä puut on lahovikaisia ja kuivuu pystyyn.No nää on näitä juttuja mitä vain tämä ihmemies tekee ei niihin ole mitään järkevää selitystä.
Jos haluaa pitää sen laitumen koon ennallaan, niin metsän/pusikon vyöryminen sinne viljellyn puolelle vaatii toisinaan kaikenlaista...
Harvemmin se organisaatio neuvoo, vaan henkilö siinä organisaatiossa. Eikä ole hirveästi väliä, missä organisaatiossa se henkilö on töissä. Tietty vähän riippuu, minkälaisen tiedon perässä on..
Sivuja: [1] 2 3 ... 329