Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 49 50 [51] 52

Aiheet - Puuha-Pete

Vapaa sana / raiskaustilasto
: 09.08.15 - klo:22:52
 Tilastollisesti afrikkalaiset ja arabit raiskaavat 17 kertaa todennäköisemmin kuin suomalainen mies. :-[ Mitä ajatuksia tämä herättää teissä?
Vapaa sana / Monikulttuurisuuden ihanuus.
: 18.07.15 - klo:18:04
Tämmöiset osui silmiin...

"Epämääräinen uhka on koko ajan läsnä.

"Jos te tytöt teette jotain pahaa, minun täytyy tappaa teidät", isä tokaisi kerran Lanalle puolihuolimattomasti.

Kun Lana lähti kotoaan, siitä tiesi pian "koko kaupunki" eli pienen suomalaiskaupungin uskonnollinen kurdiyhteisö.

Karkaamisesta kohistiin myös hänen ystävänsä  Samiran perheessä.

"Jos teet noin, leikkaamme sinut palasiksi ja laitamme mustaan jätesäkkiin", Samira kertoo veljiensä uhonneen."

 Voi perkele mitä elukoita. lisää niitä tänne Suomeen vaan, niin että nuppi tutisee.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1436760502334




 Yksi Palaxin jälleenmyyjä väitti, että pikaventtiilin jälkiasennus on kohtuu vaativa homma... miten on?

 Eiks siihen isketä pari letkua kiinni ja kiinnitetään runkoon, mitä muuta?
 Mulla olisi vissiin vuosimallin 1974 kolmemetrinen Hankmo (malli 78 ???) tarpeettomana. Äestetty viimeksi varmaan vuonna 1991 tai jotain. Vois ottaa uudelleen käyttöön, mutta...

 Terät aivan loppuun ajetut (kivisiä peltoja) ja laakerit pitää vaihtaa. Muistaakseni on 6-akselinen.

 Onko joku peruskorjannut samankaltaista Hankmoa? Mitä maksaa uudet terät ja laakerit? Onko kovinkin työläs urakka? Eli saako siitä työstä ns. "palkkansa?"

 Uudet maksaa liikaa pikkutilalaiselle, toki muutamia käytettyjäkin lapiorullaäkeitä silloin tällöin tulee myyntiin.
 satuin näkemään kiireessä vilauksen jutusta, jossa Toyota Hiluxilla oli ajettu yli 100 0000 kilometriä...mikä lehti se oli? Kuka luki saman jutun?
Kasvintuotanto / Kysymys hukkakaurasta
: 26.05.15 - klo:21:35
 Viimeinen kylvöpäivähän on 30.6.

 Mä laitan 25% pinta-alasta suojavyöhykkeelle. Suojavyöhykkeen perustan lohkolle joka on nyt sängellä. Hukkakaura kiusasi aika lailla viime vuonna ja siemenpankkia on varmaan maassa.

 Onkohan osa hukkiksesta tullut oraalle esim. 23.6 mennessä? Eli tarkoitus on runtata roundupit suojakaistaan ennen sen perustamista...upppsss...onko luvallista...? Milloinkas se uusi ymp.sitoumuskausi alkoikaan?
Nyt kun sanotaan niin, että vanhat VLN-alat nollataan niin tarkoittaako se sitä, että viime vuonna VLN-nurmena olleelle alalle voi tänä vuonna perustaa suojavyöhykkeen?
 Nyt kun sanotaan niin, että vanhat VLN-alat nollataan niin tarkoittaako se sitä, että viime vuonna VLN-nurmena olleelle alalle voi tänä vuonna perustaa suojavyöhykkeen?
 Onko tässä mitään järkeä, onko asetus tyhmä vai minä:

 Ekologinen ala, typensitojakasvit:

" Voit vil­jel­lä eko­lo­gi­sen alan vaa­ti­mus­ta täyt­tä­vää ty­pen­si­to­ja­kas­via maa­ti­la­si kai­kil­la pel­to­loh­koil­la. Ty­pen­si­to­ja­kas­vin on ol­ta­va pel­to­loh­kol­la 30.6.–31.8. vä­li­sen ajan. "

 Sitten:

" Jos kyl­vät alal­le syys­kyl­vöi­siä kas­ve­ja, voit päät­tää ty­pen­si­to­ja­kas­vus­ton tai sen sän­gen ke­mi­al­li­ses­ti sekä muo­ka­ta loh­kon ja kyl­vää edel­li­ses­tä päi­vä­mää­räs­tä poi­ke­ten ai­kai­sin­taan 15. 7. "

 Eli kylvän apilan maahan 30.6. Annan apilansiemenen olla maassa 16 vuorokautta, ehtiikö tulla pintaan asti edes ja 15.7 kynnän pellon ja laitan siihen ruista tms...no toki liian aikainen kylvö rukiille mutta kuitenkin...
Kasvintuotanto / VLN vs. säiliörehunurmi
: 21.04.15 - klo:19:43
Mitäs etua saa, jos kylvää pellon kuten VLN:kin mutta ilmoittaa sen sitten kuitenkin säiliörehunurmena eikä VLN:nä?

Korjuuvelvoitettahan ei nykyisin ole säiliörehunurmellakaan.

Eikös säiliörehunurmessa ole parempi tuki kuin VLN:ssä? Ja tarvittaessa voi pitää enemmänkin aikaa nurmena  kuin vain tuon kolme vuotta joka on sallittu VLN:lle...

 Pitääkö säiliörehunurmen siemenkasvustossa olla jotain erikoista, johon mahd. tarkastuksessa voitaisiin puuttua?
Näettekö ongelmaa asiassa? Jos niittää heinäkuulla niin pysyykö hukkis koko sopimuskauden kurissa?

Jos aivan viim. Kylvöpäivään jättäisi perustamiskylvön ja viikkoa ennen sitä ruiskuttaisi Puuman ...
Toivottavasti ette kyllästy kyselyintooni, joka on kuin pikkulapsella, aiheet vaan on erilaiset... :)

Olen tuossa ostanut pari vuotta sitten  peltoa napurista joka on kyllä huonolaatuista, tiivistynyttä,  humusta vähän ja maa aika lailla "kuollutta"

Aattelin laittaa VLN:ksi mutta saisinko järkevämmin maan parannuksen aikaan kylvämällä sinne härkäpavun ja kerääjäkasviksi puna-apilan? Tukea tulisi reilusti enemmän: valkuaispalkkio, talviaikainen kasvipeitteisyys ja kerääjäkasvipalkkio...verrattuna VLN:stä maksettuun tukeen. Härkäpapuhan on pitkäpaalujuurinen ja puna-apila toisi taasen sitä juurimassaa ollen sekin pitkäjuurinen.

 Ainoastaan lisäkustannus olisi jokavuotinen kultivointi+kylvö, joka siis ei VLN:llä tulisi...paljonkohan maksaa härkäpavun siemen? Voisi tietty urakoitsijalla suorakylvää härkäpavun vuosittain ja antaisi kultivoinnin olla...ei tarvitsisi kylvää apilaa joka vuosi uudelleen...
Mitä aiotte kylvää saadaksenne ekologisen alan ehdon täytttyä? Vai onko jollain esim. jo olemassaolevaa nurmea, jonka voi ilmoittaa viherkesantona?

Täyttääkö härkäpapu + kerääjäkasvi ekologisen alan ehdon?
Ajatuksena on ottaa maanparannusmielessä kaikki hyöty irti sekä LHP -pellosta että suojavyöhykkeestä. Molemmathan ovat sellaisia, että perustettaessa siemenseoksessa saa olla max. 20% typensitojakasveja. Useasti nämä typensitojakasvit ovat myös pitkäjuurisia, esim. Apilat.

Mitkä kasvit tai heinät olisivat sellaisia joita maanparannusmielessä voisi lisätä siemenseokseen ja joilla ei olisi typensitomiskykyä? Ja olisivat siis sikäli kelvollisia em. Pelloille? Käykö öljyretikka?taitaa olla pois valikoimasta yksivuotisuutensa tähden tuossa suojavyöhykkeessä...

Tavoitteena löytää kasvit joilla mielellään pitkä paalujuuri,humusta lisäävä vaikutus ja ei typensitomiskykyä.

Kiitos vastauksista etukäteen!
Kasvintuotanto / Suojavyöhyke vai VLN?
: 04.04.15 - klo:12:08
Pitkällä ajanvälillä mietittynä...?

Jos kerran suojavyöhyke -5vuotta- vie sekä ravinteita että humusta maapohjasta, niin olisko kuitenkin kolmivuotinen VLN parempi vaihtoehto, pitkällä aikavälillä ajatellen...vaikka tuki onkin oleellisesti pienempi...?

VLN: maan rakenne paranee, kaipa se joskus viljan hintakin parempi on...? Eli kannattavampaa...?

Näitä miettien,

Puuha-Pete, paksu poika.
Sivuja: 1 ... 49 50 [51] 52