Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 50 51 [52]

Aiheet - Puuha-Pete

Kasvintuotanto / Kannattaako vanha VLN...
: 04.04.15 - klo:12:01
...ilmoittaa vaikkapa säiliörehunurmena?Paremmat tuet?

Ja kun korjuuvelvoitekin poistui...vai pitääkö korjata koska ollut nimenomaan VLN:na?
Kasviviljelytila , B-alue.

Voinko kylvää ens keväänä seuraavasti :

- 20% riistapelloksi
 -50% VLN:ää
 -30 % ohraksi.
Mulle ei enää maistu kokkoomuksen linja, saa jäädä Carl- Göran Stubb ottamaan selfieitään oppositioon. Ääneni menee varmaan persuille, ehkä keskustakin voi kelvata, mut varmaan persut.
Puuha-Pete aikoo laskeutua puusta 2000-luvulle ja ottaa paperivihkokirjanpidon tilalle viljelykirjanpito-ohjelman koneelle.

Mitä suosittelette? Mulla tavallinen viljatila, joka ei erikoisuuksia kaipaa ohjelmistojenkaan puolesta. Kunhan laskisi esim. Oikeat lannoitteet lohkoille ja säilyttäisi lohkokohtaiset merkinnät mahdollisia tarkastuksia varten...

Onkos kellään kokemuksia esim. Www.pihlajakumpu.fi. -ohjelmasta?
Kasvintuotanto / Ns. Lintupelto
: 16.02.15 - klo:20:50
Kuka tietää mitä kasveja pitää kylvää ns. Lintupellolle, joka on yksi vaihtoehto monimuotoisuuspeltoihin mm. Riistapeltojen rinnalle.

Vois pari suolohkoa tollaiseksi kylvää, kiva seurata kesällä hanhien ja joutsenten temmellystä.tukikin ihan ok, yli 700 euroa per hehtaari eikä niittovelvoitetta.
:)

Neuvokaas tyhmää:

Kun tuohon viljanviljelyyn kannattavuuteen ei vissiin ole tulossa juurikaan helpotusta ni aattelin laittaa aika paljon hömppäheinää kylvöön ensi keväänä. Maat mulla pääosin Htmr ja hs. Mitkäs kasvit olis parhaita humuksesta lisääjiä ja maan kasvukuntoon parantajia? Apilat tietty ja sinimailanen on pitkäjuurisia ja hyviä maan kasvukunnolle mut toi humuksesta lisääminen?

Aattelin pitää kolmisen vuotta ko. kasveilla ni varmaan ehtii auttamaan.ens keväänä vaan noin 40% vois kylvää viljan eli niille parhaan kasvukunnolle maille.

Noille hömppäheinäpelloille voi pintalevitykse levittää karjapaskaakin sitten kesällä, se ei vissiin ole kiellettyä?eikös kesantoakin saa muuten lannoittaa?

No siitä että ennen USAssa maata johti valkoinen talo.

Nykyään maata johtaa pelkkä musta parakki. ;D :o
Vapaa sana / Testaa nettiriippuvuutesi!
: 10.09.14 - klo:11:09
 http://www.paihdelinkki.fi/testaa/netinkaytto


Mä sain 38 pistettä ja lauseen:

"Pistemääräsi: 38
Palaute:
Olet todennäköisesti Internetin kohtuukäyttäjä. Saatat ajoittain viettää liikaa aikaa netissä, mutta pystyt kontrolloimaan netin käyttöäsi. Halutessasi saat lisätietoa nettiriippuvuudesta ja sen ennaltaehkäisystä. "

mites sinä? :D
 Kun yksi perustelee mamujen ottamista Suomeen sillä, että tarvitsemme lisää työvoimaa ja sama henkilö seuraavassa lauseessa meuhkaa että "mitä järkeä on nostaa eläkeikää, kun nykyisin on jo muutenkin työttömyyttä paljon, ja vanha parta joka jatkaa virassaan eikä siirrykkään eläkkeelle estää uuden nuoren ihmisen palkkaamisen häneltä mahd. vapautuvaan virkaan..." ;)
 Menee monta vuotta ennen kuin somalitkaan oikeasti on työelämässä.Aika oma-aloitteetonta porukkaa ne on joka tapauksessa.luin lehdessä et kaikista somaleista miehistä yrittäjiksi on ryhtynyt 2% ja naissomaleista 0,05% ;) kun taas esim. turkkilaisissa sama prosentti on 13 ja 8... :o suurin osa työllistetyistä sompuista tuntuu olevan sosiaaliohjaajina -lue:kertomassa muille somaleikle miten eniten lypsetään rahaa suomen sos.tukiverkostosta- ja tuloksia alkaa tulla: arvatkaa mikä kansanryhmä eroaa avioliitoistaan eniten: oikea vastaus: somalit.Ovat keksineet että avioeroperhe saa eniten tukia.
Maahantullessa ilmoittavat ns.ottolapsien määrän ihan helvatin suureksi jotta saadaan koko kylä tyhjennettyä tänne lihapatojen äärelle suomeen. maahanmuuttoviranomainenkin myönsi et todenperäisyys sille kuka nutipää on oikeesti ollut kenenkin ottolapsi somaliassa on vaikea tai mahdoton millään muotoa todistaa >:(
Ghettoutuminen seuraa Ruotsin malliin sanon minä.Turun Varissuo ja Itä-Helsinki, koska Malmön esimerkki seuraa sinne?
Hullua hommaa sanon minä. Suomalaismies seisoo leipäjonossa samallaaikaa  kun yhteiskunta maksaa lautasantennin neegeripojille niin kuin joku näyttelijä jossain sanoi.oisko ollu Tervon romaanin pohjalta tehty kirja...kuka muistaa?

Hullun hommaa.Mut tuntuu et nykyään tärkeintä on se et homot saa leikkiä isää ja kaikki perversiot ovat sallittuja samalla kun rajat avataan kaikille tulijoille EU-sopimuksen mukaan.

---------------------

En oo muuten nähny minäkään koskaa yhtään vanhusta tai kehitysvammaista somalien piireissä- näyttää olevan hyvävoimaisia nuoria miehiä saapumislaivat ja lentokoneet pullollaan.Ja kohta niiden ämmät ja kaks tusinaa mukulaa kintereillä ja yks vaunuissa.Ja suomipoika maksaa.
 Oliko skn kun kirjoitti et 140 hehtoa oli 11 tuntia kaapissa kuivumassa jonka tuloksena hävisi 20 hehtoa... mut paljonko kului löpöä kuivatessa ja puidessa?

 Paljonko jäi viivan alle Kannattaiskohan sittenkin jättää puimatta ja jättää peuroille talveksi ruokaa.Keväällä sitten vaan jollain muokkarilta päältä.

 En tiedä,kysyn vaan.Mut kannattaako puida tollasissa tapauksissa mielestänne kun viljan hinta on niin huanoo? :o
 Monitahoiset ohrat puitu.ja kyllä oli eroja.Vilde oli jääny pieneks kuin kissan kynnet hlpaino 62-64.ostin keväällä myös kokeeksi Aukustia jonninverran , juu sertiä, ja se on ihan kuin eri planeetalta. en tarkota et se serti siitä sen kummempaa tekisi mut näyttää siltä et vilde ottaa nokkiinsa poutivilla mailla ihan pirusti ja aukusti taasei. ero vierekkäisillä lohkoilla ihan mieletön, varmaan 1500 kiloa/ha!!samatminimipanostukset molemmissa, reilusti lehmänpaskaa ja typpee 220 kg/ha , ei tautiaineita,ei korrenvahvistajia, pelkkä mustanki niskaan, jaa oli siinä lehtilannote kyytipoikana.
 Ens vuonna taatusti Aukustia maahan, sen verran oli hyvä kokemus.lisäksi kkstahoista, oisko tuo mitja vai mikä se on kun yks hemmo täällä sitä kehui.
 >:( >:(

 On meinaan remonteista hankalampia.Aina meinaa käämi palaa kun huomaa että remontti edessä.Pahin kohdallani oli kun tein sampo 360 vaihdelaatikkoremppaa jonka viimesteli agrin huoltomies.vaihdelaatikon takasinnosto irrotuksen jälkeen on millimetrihommaa.yksin tein,kolmen tunkin päällä hivutin ja kun se täytyy tilanpuutteen vuoksi sillai niin kuin "kiepauttaa" paikalleen eli suoraan ei voi nostaa vaan etuosa edellä...
 Jaa niin ...siksi piti laatikko rempata kun huomasin öljyä vaihtaessa että jokin sokka tuli öljyn mukana ulos.
 Onneks pääsin samposta aikanaan eroon ja nyt olen naapurin claassilla päästellyt niin että vinkuu.Noissa remonteissa puimurien kohdalla hankalaaon myös on se kun niissä on usein ahdasta tällaiselle paksulle pojalle.Olis taas yksi syy lisää laihduttaa. ;D
 Ja kait niitä tekisi mutta hermo on niissä aina kireellä jo valmiiksi kun sadekin monesti uhkaa ja kaks kärryy on pellolla täynnä riihikuivaa viljaa,pressut unohtuneet tietty kotio,musta pilvi lähestyy värjäten koko taivaanrannan ja puimurista pyörä jo irrotettuna kun vetonivel tai kytkin sanoi ittensä irti ;D kytkin rempan olen joskus nimittäin tehny kenttäolosuhteissakin. en kyllä välttämättä suosittele mutta nuorena piti kaikkea kokeilla paitsi oma mummo ja kansantanhutkin jätin väyryselle.
 Stsmoi. Ihan vaan uteliaisuuttani kysyn mahtuuko viljasatonne laareihinne tai muihin pömpeleihinne kokonaisuudessan vai joudutteko laittamaan maailmalle heti puituanne/kuivatettuanne? Mä nimittäin joudun ja se kyllä kyrsii näillä päivän hinnoilla kun ei kerran ole tullut tehtyä tilaa riittävästi.Joko täytys laittaa lisää hömppäheinää ens vuonna tai pistää pari pyttyä ens kesänä pystyyn mikä ei halpaa lystiä ole sekään. toivon keskustelua molemmista aiheista, kiitos. :)
 Moi vaan.

 Oletteko keksineet jotain hyötykäyttöä lajittelujätteille? Ei kait niitä voi oikein peuroillekaan syöttää, kait. Hukkiksen (jos on,useimmilla on) ;) leviämisen pelossa.

 Muovisäkkiin ja uuninpesään, jos on isot polttotsydeemit?
Moi! Eka postaukseni...  ; )) :) ja :-X

Mites kauan nuo ylilentäneet jyvät oikein säilyy maassa itämiskelpoisina? Ihmetykseni oli kova kun huomasin et 2012 keväällä kauralla kylvetty lohko aaa kasvaa nyt myös harvakseltaan kauraa vaik  2013 ja 2014 lohkolle on kylvetty ohraa... täh...?
Siis: 2012 kauraa
       2013 ohraa
      2014 ohraa, jossa kauraa joukossa

Samoin 2014 kauralle kylvetty lohko bee  kasvaa harvakseltaan myös ohraa vaik ohra on kylvetty  2012 ja 2013 ja 2014 lohko on kylvetty kauralle.
siis:2012 ohraa, 2013 kauraa , 2014 kauraa, jossa ohraa joukossa.

Korostan et kyseessä ei ole sekasiemen tai jokin virhe kylvötyössä. samoin metänreunassa olevaan tänä vuonna perustettuun VLN-lohkoon on ilmestynyt ohraa, lohko oli ohralla viimeks 2012...
Onko syynä kevennetty muokkaus koska mun mielestä tää asia tuli esiin sen jälkeen kun luovuin kynnöstä ja siirryin kultivointiin.
Täältä tähän!
Sivuja: 1 ... 50 51 [52]