Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - tupapässi

Lainaus
Lainaus
Lainaus


Eiköhän yleensä yrityksissä ole kirjanpitäjä ja muutama talousviisas kertomassa johdolle että mihin rahat riitää, mitä kannatta tehdä ja mitä jättää tekemättä.
On se sitten väärin, että johtajille maksetaan hulppeat palkat ja palkkiot, kun se viisaus asuukin siellä merkonomin, tai mikä se titteli nykyään lieneekään, päässä.
Mutta vakavasti ottaen, niin maatilympyrät ovat vielä sen verran pienet, että - että
                                en anna periksi.  ;D
Lainaus

Täptäp. Lompakossa ei näy kuuden seuraavan kuukauden kassavirta eikä kuitteja tarvi itse näpytellä saadakseen ajantasaista tietoa edelliseltä kuukaudelta. Kun sen on tehnyt kirjanpitäjä, sulla on vielä toinen mielipide siitä, missä mennään. Mut mitäpä sillä erinomaanen määitteisäntä tekiskään. Toista se on meillä laiskoilla ja ymmärtämättömillä ;D
Ei tartte heittäytyä marttyyriksi.  ;D
Se tulevien kuukausien kassavirta, ainakin viljanviljelyssä, on kuin kaunis uni tai hyvä sääennustu lomalaiselle.
Eihän isännyydestä jää mitään jäljelle, jos koko ajan täytyy kysellä muilta, että mitäs mieltä sää tästä jne...  ;D
***** likvit kattokaa itte sinne lompakkoon mitä se kestää ja mitä ei jos tohon ei pysty niin hanskat tiskiin'
Kyllä näin on. Eihän se lompakkoon katsominen ole tietenkään yhtä fiiniä, kuin tuossa joistain edellisistä kommenteista  sai kuvan miten ne asiat kun oikein suunnitellaan. On jotenkin hassu tilanne, että isäntä osaa laskea likviä, mutta kirjanpito on ulkoistettu vieraalle taholle. Se vaan on sillälailla, että kun tekee kirjanpidot itse, on ajantasaisesti "kärryillä" mihin on varaa ja mihin ei. Kaikenlainen budjetointi on kans yhdenlainen vitsi. Kun ei pysy hallinnassa - ei hätää; tehdään lisäbudjetti, ja taas mennään. 
Vapaa sana / Vs: Tuota noin?
: 27.01.14 - klo:17:32        ?
"Moni kakku päältä kaunis, pelkkää silkkoa sisältä". Kumpi se viime kädessä on tärkeää. Vauhdikkaasti etenevä tilan kehitys vai sopusuhtainen yksityiselämä.  Valitettavaa realismia on usealla ns. kehittyvällä tilalla, että postilaatikolle meno pelottaa, ja se kyllä syö innokkaintakin kehittäjää, ja kehitys keikahtaa herkästi alamäeksi. Rakenteet ovat paisumassa sellaisiin mittasuhteisiin, että seuraavat sukupolvenvaihdokset varmasti vaikeutuvat koko ajan.
Minun näkemykseni menestyvästä tilasta on jossain määrin"impivaaralainen". Onnellinen yksityiselämä, jossa  perustarpeet kohdillaan, eikä pankki määrää tai rajoita viljelijän itsenäisyyttä.  Jos kerran suuressa lännessä viljelijät ovat joutuneet rahamaailman torppareiksi, niin miten ihmeessä jotkut kuvittelevat, ettei täällä käy samoin.
 Jos se auto, jolla toinen tilallinen ajelee on menestymisen mittari, niin kylläpä on helposti harhaanjohdettavissa.  Todellinen lopputulos kait on varmimmin nähtävissä sitten kun itsekukin lyö niin sanotusti hanskat tiskiin - tavalla tai toisella. ;D
Vapaa sana / Vs: Lukemista *****päille
: 26.01.14 - klo:12:44
Lainaus
Lainaus


Vai pitäisikö vaan turpansa kiinni ja antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?
Niin va ku minä oon vanahan kasvatuksen saanut, että vajavaisista pittää pittää huolta - niin sillähän minä.  :-[
Vapaa sana / Vs: Lukemista *****päille
: 26.01.14 - klo:12:22
Koskee erityisesti Pekkama69, nexaria, kuusimäkeä, 82-90 yms runkkareita.
Jos sopivaa välineistöä ei kotoa löydy, kannattaa kokeilla esim. rautakankea tai poravasaraa. >:(

Minä kehoitan lukemaan tämän päivän sanomalehti Kalevasta jutun vuodenvaihteessa voimaan astuneesta laista viestintärauhan rikkomisesta. Löytämästäni linkistä ei näy ko. artikkelissa ollutta rikospoliisin tulkintaa, että netissä massapostauksella aiheutettu häirintä voi täyttää ko. lain tulkinnan rikoksesta, jos häirintä kohdistuu systeemiin, jossa on yksityiviestien lähettämismahdollisuus. Ja agrossahan on sellainen ominaisuus.
Asianomistajarikos ? - pitäneekö rikosilmoitus tehdä webmasterin vai käämit polttaneen lukijan toimesta.

http://www.finlex.fi/fi/uutiset/264/
Kysymyksestäsi tuli ensimmäiseksi mieleen, että vanhat nesteet ulos ja samanvärinen uusi tilalle.
Markkinoille tultuaan punaista mainostettiin nesteenä, jota ei tarvi vaihtaa koskaan, ja sanoin vakihuoltomiehelle aikovani siirtyä sellaiseen. Vastaus: tuohon ikkään päässy ja tuollaisia kuvittelet. Ei sellaisia nesteitä ole vielä olemassakaan.  ;D
-tietenkin kannattaa varmistaa mihin se entinen neste on kadonnut.

Vapaa sana / Vs: Visa vinkuu
: 24.01.14 - klo:16:09
Olalta ammuttavat ohjukset kukisti puna-armeijan Afganistanissa.
meille opetettiin jotta pittee sahata paksuja kuusia 70 senttieen kantoon ni tankki jää pohjastaan kiinni tai sitte siirtää aurausviitat  puol metrii sivuun syvien ojien kohdalla ni tankki luiskahtaa kylkyselleen ojaan taas telaketjut lennättää rapaa, joku instituutti ennusti jotta vihulaisen tankkikuskit ajaa jo tyhmyyksissään 40% vaunuistaan kiinni suopursuikkoon :D :D :D :D
Ja seitkyt-luvun alussa koivuhalko telan väliin oli ihan oikeaa todellisuutta, ja telamiina poterosta telan alle - mutta vasta kun tankki oli riittävän lähellä.  ;D
Mutta mutta.
 Asehankintoja perustellaan ikäänkuin vakuutusmaksuna suuria perinteisiä uhkia vastaan. Tiijjä häntä. Joskus vaan iskee epäillys, ja houkuttelee ajatus, että jos sittenkin ottais riskin, ja luottais järjen voittoon maailmassa, ja rakenneltaisiin  asemiljoonilla kotimaassa asioita kuntoon, ja naatittaisiin mukavammasta olosta niin kauan kuin sitä sitten kestääkään.  Talvisodan aikoihin noilla tulevilla panssareilla olisi vielä jotain tehny, mutta ei taida enään jos nyt sota syttyis. Kyynisesti ajatellen viisaammat, realismiin heränneet, myyvät museoaseensa ja nauravat partaansa suomalaisille korpisisseille. Tositilanteessa jos masokistit päättäisivät miehittää Suomen, niin eipä siinä ole paljon pullikoimista. Valtion sisäisen vakauden hoitoon riittäisivät halvemmatkin kotterot.
Vapaa sana / Vs: Miettimisen aihetta
: 23.01.14 - klo:14:15
Yksilötasolla olisi mielenkiintoinen kokeilu. Itsekukin huomaisi, miten vähän sitä varsinaiseen elämiseen työtä tarvitaan, kun monumenttien rakentelu vähenisi. Hömmppäheinän tilalle hömppäharrastukset, ja elämänlaatu paranee, kun pääsee pois oravanpyörästä.  8)
Vapaa sana / Vs: Tunnustakaa syntinne
: 23.01.14 - klo:12:27
Tarkoitus pyhittää keinot. Moottorikelkkatehtaan ympärillä kävi kuhina, saas nähä kuin nyt. Onko puoluepoliittinen väri sopiva. Lapissa osataan taikuus.
Vaikka tässä ajassa kaikenlaiset luotettaviksi itseään mainostavat ennustajat ym saavat harjoittaa "kunniallista" ammattiaan periaatteella "jokainen huolehtikoot itsestään", niin tuota Lapin Ely:n toimintaa on vaikea erottaa korruptiosta. Kaverille on junailtu.
Mahtaa perikunnissa verenpaineet kohota, kun perinnönodottajat huomaavatkin perinnön valuneen vuosien varrella mummon ja vaarin syntisyystesteihin.  ;D
Vapaa sana / Vs: Miettimisen aihetta
: 22.01.14 - klo:15:25
Kirjoituksen saamat kommentit antoivat enemmän kuin itse blogi. Käy politiikan ja talouselämän lyhyestä pikakurssista.
Mieleen nousi "se kuuluisa vertaus liian suuresta lippalakista". Suomessa se on korvien varassa, ja sieltä on hankala kurkistella ja koettaa nähdä mihin mennään.

Ainoa pelastus ?  Liittovaltio hei - odota - täältä tullaan.  ;)
 
Kaveri oli liikenteessä hieman pakoputki vammaisella välineellä, eli pakosarjan jälkeen pääsi kaikki kaasut vapauteen. Poliisi siitä sit pysäyttään, kävelee ikkunalle ja kysyy:"Taitaa olla putkessa reikä?" Tähän kaveri: "Joo, muuten se olis tankoo!" Ja pikavoitton kanssa kotiin...
Vapaa sana / Vs: Valopäät??
: 18.01.14 - klo:18:44
Lainaus
Lainaus
Lainaus

Ei kus ne menee viroon panemaan, ja suomalaiset kantaa oltsikat suomeen. :(
Taas kerran paljastuu kilpailijan poisosto markkinoilta.  :-\

Yksityinen alkoholin tuonti Virosta on jo suurempaa kuin koko Suomen ravintolamyynti, ja juomien verotusta sekä mainonnan sääntelyä kiristetään jatkuvasti. Kaikki nämä asettavat tuntuvia muutosvaatimuksia liiketoiminnallemme, Rantala perusteli.

Hartwall työllistää nyt noin 830 ihmistä. Se on kuulunut viime kesästä lähtien tanskalaiseen Royal Unibrew -konserniin.
STT


- tuodaanhan Virosta väkeviäkin suuria määriä, niin Hartwallin selittely kyllä ontuu.
- mallasohranviljelijöille harmia, ja sitä kautta myös tänne joittenkinmielestäperiferiaanminneeimitääntulisisuoda.  ;D
Vapaa sana / Vs: Valopäät??
: 18.01.14 - klo:18:02
Jos nyt ihan ensimmäisenä pantaisiin tuo Viron matkustajatuonti jonkinlaisiin kohtuuden rajoihin:
Se ei taida olla mahdollista, näin EU:n sisärajoilla, rajoittaa kaupankäyntiä tolla tavalla  :(
Kontron mukaan se olisi.  :-\
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kaamea-jano-1.54575

mutta onhan se veikeää, että panimo valmistaa olutta Viroon vaikka kuinka paljon, ja sanoo väen vähennyksen syyksi, että myynti vähenee kun samaa olutta tuodaan takaisin Suomeen.  :o
Sivuja: [1] 2 3 ... 14