Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 19

Viestit - aretus84

Eikö tuon edut mene vähän hukkaan ilman nopeustietoa? Onko ajo-opastinta käytössä? Ainakin Trimblestä saa lisäjohdolla helposti ulos nopeustietoa. Käytän silti itse vanhan Müllerin ohjaimen kanssa ihan kardaanilta lukevat niin ei nopeustieto katoa esim. metsän katveessa.

Mulla ruiskun akselilla ja vanteessa magneetit, ihan ok. mutta ruisku reagoi hitaasti. Apulannanlevittimeen otan pulssin ajo-opastimelta ja reagoi todella nopeasti, päisteessä voi ryömiä vesivaon yli ja korottaa tai hidastaa vauhtia surutta. Pulsseja ajo-opastimelta 6048 per 100m, pitäs olla magneetteja aika tiuhassa että yhtä monta osumaa:D  Aikoinaan oli nostolaiteruisku ja siinä nopeustieto muutalta takarengaan magneetilta, ei hyvä.

Ja kyllä, edut menee hukkaan ellei oikeaa nopeustietoa.
Mulla Amazonen nopeustieto tulee Valtran kardaanin ristikkoon liimatusta magneetista, useampi sata pulssia/100m sieltä tulee mutta en edes tiennyt että tuolta Trimblestä tulee noin paljon... Hukkuuko signaali missään? Tuo on tietysti paikkakohtaista mutta olisihan tuo helppo heittää koneesta toiseen jos Trimblestä saisi luotettavan ja hyvän signaalin.


Joo tää kans kiinnostaa kun monet sanoo että tulee viiveellä tuo nopeustieto verrattuna magneetteihin et onko tuo sitten oikeesti luotettava ja toimiiko se kaikissa tilanteissa?
Tuon anturin pystyis periaatteessa tekemään itse kun jostain löytäisi vaan tuon amasprayn pistokkeen ja tietäis kytkentäjärjestyksen. Oliskos kellään näistä tietoa? Anturihan taitaa olla ihan tavallinen HALL anturi?
Juu siis ongelmanahan on ettei mulla ole sitä koko anturia. Käytetty ruisku ja edellinen omistaja ei tunnu sitä mistään löytävän (on ite käyttänyt tuota työkonepistoketta) Ja amatsoonin kaapeli hankkijan tiskillä on mun mielestä ihan luvattoman kallis. Tuosta ajo-opastimelta nopeuden ottamisesta on monen erimieltä, väittäävät et tulee viiveellä ja epätarkasti yms. Näyttää nyt pahasti et ainankin nää ekat ruiskutukset joutuu menemään tuolla ajosimulaattori asetuksella.
Olisko ohjekirjan luku jotain? ;)

no en kyllä manuaalitilassa tuosta paineensäädöstä löytäny oikeestaan mitään muuta tietoa muutakun et nuolilla sitä arvoa muutetaan.

jos ruisku on perusmallin venttiilistöllä, niin  kyllä se ruiskutuspaine vaan nousee siitä kaasunpainamisesta... 8)

jos ole tilannut ruiskun määränsäätöautomatiikalla, niin se hoitaa ajonopeuden ja paineen vaihtelut säätelemällä paineensäätöventtiliä
ihan itse kunhan olet ohjelmoinut jonkun litramäärän per hehtaari siihen ruiskun ohjaimeen.

täältä asti vaikea sanoa kumpi ohjain on kyseessä...

Juu amaspray+ ohjain käytössä, nopeutta en toistaiseks saa ulos kun ei ole koneessa työkonepistoketta ja tuosta puuttuu se kardaanille asennettava nopeusanturi, eli ainoa tapa ruiskuttamiseen on  ajamalla manuaalitilassa. Ihmetyttää vaan ettei tuo ohjain halua pitää painetta siinä säädetyllä arvolla, pelkästään osalohkojen sulkeminenkin saa sen paineen sekaisin. No ehkä sen sitten kuuluu noin toimia.
Olisko ohjekirjan luku jotain? ;)

no en kyllä manuaalitilassa tuosta paineensäädöstä löytäny oikeestaan mitään muuta tietoa muutakun et nuolilla sitä arvoa muutetaan.
Kuuluuko tuon amazonen ruiskun paineen nousta kun koneeseen lisää kierroksia? Eli jos 1500 on amaspraystä säädetty paine 3bar ja polkasee lisää kierroksia niin paine nousee ylemmäs. Eikö tuon paineensäädön tarkotus ole et se pitää tuon paineen määrätyssä arvossa :O
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 27.09.15 - klo:16:26
Parina vuotena oli akselia, molemmilla kerroilla siemen oli niin pientä et tuli hitonmoiset miinukset, ja yks kuorma ei ees kelvannu vientiin, joutuvat kuskaamaa sen satamasta rehutehtaalle.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 23.09.15 - klo:08:50
Juu voihan ne käyntiajat säätää noinkin, mutta sitten kun vaihtuu viljalaji tai eri painoista tavaraa niin jossain vaiheessa on jumissa...  ;D Eli säätöä tulisi tehdä kokoajan, joka johtaa siihen, että pyöriköön kokoajan...  ;D
Jos oikein muistan niin se reikä siellä katolla taisi olla 200mm. Itselläkin ollut ajatuksena laittaa siihenkin joku imuri, mutta saamaton kun olen. Meillä laitettiin nuo poistokanavat ja imurit edellisenä vaikeana syksynä eli 2012. Sen tarkemmin ei ole aikoja mittailtu, mutta ainakin kaapin sisätila on pysynyt puhtaampana kun kaikki kosteus ei jää paskan kanssa nurkkiin. Meillä sama juttu, että tehtaan kehoituksesta suutin vaihdettu. Näissä taisi olla samat pannut. Jos kuivausteho tuntuu huonolta niin kannattaa vilkaista onko pannu ehjä. Meillä paikattu kerran aiemmin ja nyt taas tänä vuonna...  >:(
Levityslautasen säätöä kannattaa myös katsoa onko oikeassa kohdassa, että tavara leviää oikein. Tässäkin on se, että jos märkä ja kuiva käyttäytyvät eritavalla.

Jep oon muutamaan kertaa kyllä meinannu menettää hermoni sen kiertosysteemin kanssa. Testaajan tie on kivinen mutta semmosta vaihtoehtoa on jo tullu mietittyä et jos heittäis sen koko kellon kankaalle tuosta vehkeestä ja asentais sinne alasuppiloon kapasitiiviset anturit ylä-anturi iskis elevaattorin käyntiin ja alimmainen katkasis.

Mistäs sulla on se pannu hajonnut? se vaihtoehto on itellä käyny mielessä (varsinkin viimevuotisen pienen paukun jälkeen, kun piipunhattukin löyty reilun 20m päästä)  kuitenkin nyt kuivauksia alottaessa täytön jälkeen otin polttimen pois paikaltaan niin ainankaan puhaltimen pyöriessä siitä polttimen aukosta ei ilmavirtausta tuntunut (eikös sen puhaltimen luulis painavan ilmaa uuniin jos jostain halki?)   Se miusta on kans aika omituista et jos kuivatessa sitä uunin takana olevaa tarkastusluukkua raottaa niin siitä radiaattorin sivulta tulee yllättävänkin kylmää ilmaa ja sit vasta pannun ohittaessaan se ilma lämpenee. Oon aina kuvitellu et sillä radiaattorilla olis ollu enemmänkin merkitystä lämmityksen kannalta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 23.09.15 - klo:08:28
Juu en voi avata edes puoliksi noita pohjaluukkuja 3-4 kertaa menny elevaattori tukkoon . Syy siilon täyttöruuvi ei vedä niin paljon kun elevaattori työntää. Myös läppäelevaattori menee usein tukkoon kun aloitan täyttään kuivurii johtuuko esim siitä että putkissa kosteutta olen myös huomannut että kannattaa tuo työ tauko jaksotin ottaa pois kuivauksen aluksi muuten elevaattori tukossa. En tiedä johtuuko tuo elevaattorin tukkoon meneminen tuosta painosta, iloisesti se minusta siinä heiluu. Levitinlautanen toimii hienosti. Pannun lämpö oli eilen 73 c' ulkolämpötila siinä 10 c' paikkeilla. Vai mistä se tuon mittaa. 1 liekki 85 ja 2 80. Lämpö nousi 74c' kun ilmaa hieman pieneksi. Oliko tuossa jotain järkee sitten. Kuivaamisesta mitään tiedä mutta kuivaksi ny kuitenkin saanu. Eniten ihmetyttää tuo elevaattorin tukkoon meneminen.

no johan on. Tasan kerran on menny toi elevaattori jumiin, aloin täyttää kuivuria ja jäi jakajan luukku tyhjennykselle.  Tohon 180K vakioelevaattoriin (20tn/h ?) riittää jatkoks 5" kaira, ei mitää ongelmia oo tyhjennyksessäkään ollu.   Tai sitten oiskohan mitenkään mahollista et se elevaattorin suojakytkin olis asetettu liian pienelle moottorille?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 22.09.15 - klo:21:33
180K vaunussa oon säätäny sen elevaattorikellon kuivalla tavaralla niin että kuivatessa kun peilillä kattoo alasuppilon tyhjentymisen niin sen jälkeen syöttölaite vetää 12-14 vetoa ennenkun elevaattori pysähtyy. toiminu koko syksyn hyvin säätämättä. Mulla on tauko jossain reilussa 1.5 ja käynti 3 lähimaastossa.  Hiton hitaasti tuo vaan tuntuu kuivaavan, tuommosta 22-24% ohraa kun pistää kuupan täyteen niin kyllä siinä se 10h saa jauhaa. Tosin ite oon täyttäny aina sinne lasin täynnä merkin yläpuolella olevan pultinkannan yläpuolelle, eli todellakin täyteen. Ilmaluukkua pidän aina täysin avoinna, ja kerran tehtaalta saaman vinkin mukaan mulla on 4gal suutin. Paine pidän yleensä vähän alle 10bar.
Nyt ennen kuivauksia asennettiin poistoilmakanavat+ imurit tuohon.. liekkö noista mitään iloa kuivauksen suhteen.

Mulla on senverran vanha malli tuosta mepusta (vihreä kuitenkin) että siinä ei vielä ole sielä katossa poistoilma-venttiiliä vaan se puhaltaa porot siitä elevaattorin takaa pihalle. Onko täällä käyttäjiä jolta se katolla oleva poistoilmaventtiili löytyy? Minkähän kokonen reikä siinä mahtaa olla? Oma ajatus oli et tekisin siihen 160mm ilmastointikanavalle sopivan reijän ja siitä suoraan putki pihalle. Onkohan tuo liian iso?

Mitenkäs tuon kuivurin korottaminen yhdellä kerroksella lisää, itellä käyny kans mielessä, lisääköhän se miten pahasti kuivausaikaa?
Tuo valvatti on koko perkelettä, ei oo vielä löytyny keinoa et millä siitä oikeen pääsis eroon :S
http://www.rotomon.fi/tuotteet/jatevesijarjestelmat/sakopaketit/rm-sako-3-3600/  Vuoden päivät nyt ollu tuommonen systeemi. Oli halvin ja ainankin toistaiseks toiminut moitteetta. Tehtiin tuohon imeytyskenttään sivusuodatus niin ei kevätaikaankaan ala se kenttä tulvimaan ;)
Hyvin se osaa tääkin foorumi mennä vipuun kun heikki vähän provosoi. Keskustelua ja kommenttia tulee maan perkuleesti, ja sehän se on juuri tarkotuskin. Eikö tän kirveksen vois vaan unohtaa ja olla kommentoimatta niin tuonne se katoais keskustelukanavan syvyyksiin loppuelämäkseen.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 06.07.15 - klo:11:09
Mitähän muuten käy jos kokeilis laittaa ensvuonna noita kerääjäkasveja Tumen peittauskaukalosta :O
Kasvintuotanto / Vs: Riittääkö ohra?
: 05.07.15 - klo:19:45
Mulla on koko viimevuoden sato myymättä.. muutama rekka :P Ja tän vuoden ohrakasvustot on paraat miesmuistiin. On tummaa ja komiata.
Sivuja: [1] 2 3 ... 19