Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 19

Viestit - aretus84

Agrineuvoksesta on tänään julkaistu uusi versio,eli kun Agrineuvoksen käynnistää uudelleen niin tarjoaa päivitystä.
Kasvintuotanto / Vs: Kysymys Serti-Matille
: 08.04.15 - klo:07:38
Eikös nää isot toimijat kuten hankkija pakkaa ite siemenet?  Mulla on noi sekasotkut aina tullu kyseisestä puulaakista...

Ainankin ko. firman etuhan se on saada myytyä joka vuos uusi siemen. Kieltämättä ihmettelen kovin mikäli jo tuottajilla sotkeentuis siemen, koska eihän sitä kai enää mitenkään sais puhistettua. Mut kun pakataan asiakkaalle niin sillonhan uuden siemenen myynti on taattua kun pikkusen lisäillään vieraita lajeja. Tuon Harbingerin sekaan oli jostain eksynyt  6 tahosta ohraa.. laskeskelin yli 60 jyvää per tähkä. Ainankin tuolla sekotuksella saa melkosen nopeesti oman siemenen pilalle :/
Mie en noista oikeen muuta tiedä kun että tosiaan se pystypiikki ei nosta kiviä kun ei ole sellanen koukkumainen, eikä samoiten jää niin herkästi kivien taakse jumiin ja katkea. Noi suorat piikit paukkaa poikki jos ne pääsee kiven takaa laukeamaan ilman vastustusta, eli ne sinkoaa eteenpäin. 10 vuodessä täälä kivikoissa hölmöyttäni oon yhen agrilla novan särkenyt kun raiviolla ajattelin kiven ylite nostaa äkeen ja siitä sit pääs vapaasti potkasemaan kun takimmainen piikki kuitenki siihen kiveen osu.

Kerran pääs karkaamaan vauhdissa äkeen nurkka pellon laidalla olevaan vanhaan kiviraunioon (tai mitä ne nyt onkaan mitä ennenvanhaa peltojen reunoihin tekivät) meni et senkun kivet ja kipinät sinkoili mut siitäkää paukutuksesta ei ykskää piikki hajonnu :).  Noissa kai on jonkinmoisena ideana että se jousi on leveä ja ovat vastaavasti ohuempia kun normaalin s-piikin jousiosa.
Kasvintuotanto / Vs: kevytmuokkaus
: 06.04.15 - klo:20:04
mie oon muutaman suolohkon lautasmuokkarilla pistänyt nurite. ei ainankaan laahavannaskoneella kannata toivoakkaan sen kylvämistä.  Tuskallista hommaa kaikinpuolin kun eka lautasrivi kääntää maan ympäri ja takarivi kääntää sen sit takas paikalleen. Tarvis ajaa ihan pinnasta monta kertaa ristiin. Mutta silti voittaa kyntämiset ko. lohkolla kantojen takia. Mutta en kyllä mitään kovempaa pohjaa lähtis heinältä muokkarin kanssa ajamaan.
Kasvintuotanto / Vs: Kysymys Serti-Matille
: 06.04.15 - klo:09:22
Alkaa tuo sertifioidun hinta olemaan siinä mallissa ettei kyllä tule mieleenkään käydä siementä ostamaan ellei pakosti lajiketta vaihda. Tuossa toissapäivänä eräs tuttava puhui et 1600kg vehnää oli maksanu 1200e :o
Juu tuo mun tuleva on pelkkä 541, ilman tuota a:ta mutta tuskimpa niissä on ihan hirveitä muutoksia tapahtunut.
Kyllä mulla on tollanen käyttöohjekirja sivuja siinä on 46.Suomenkielinen.

Hmm paljonkohan kopio siitä kustantaisi?
Kasvintuotanto / Vs: Kysymys Serti-Matille
: 05.04.15 - klo:19:56
Jollain mallas ohralla tai siemen viljalla on kaitb "toivottavaa" että on muitakin viljalajeja joukossa. Vaikeuttaa TOS-siemenen käyttöä jos ohrapellossa on vehnää kauraa ruista. Tarkastuksen  sattuessa kohdalle saattaa tarkastaja olla äleenä jos OHRA pellon keskellä näkyy KAURAA!


No juu toki sitä ei ketää halua syyttää mut miusta on ihme että molemmilla kerroilla nimenomaan mallasohran seassa on kasvanut vähän kaikkea muutakin mahollista. Ennen kun fiiaa ostettiin niin ei sielä kyllä muuta kasvanu kun kauraa. Ja sama juttu oli Akseli kauran kanssakin...
Kasvintuotanto / Vs: Kysymys Serti-Matille
: 05.04.15 - klo:19:37
Mie kans ihmettelin aikanaan kun scarlettia ostettiin niin sielä kasvo seassa monitahosta ohraa monen mittasta versiota, vehnää ja jopa ruista... muutaman vuoden jälkeen oli sellasta sekasotkua kun sit omaa siementä tuli käytettyä.

Nyt viime keväänä ostetussa harbingerissa kasvoi kans yllättävän paljon monitahosta ohraa ( 6 tahosta) seassa. Eli ei siitäkään siemenestä moneks vuodeks ole omaan käyttöön :(  Kun jaksais niin pitäs tulevana kesänä käydä ne pitemmät monitahoset leikkelemässä kaikki poikki  pelloilta mistä ottaa siemenviljan. Tulevat senverran aikasemmin tähkälle et onnistuis kun vaan viittis saksien kanssa pellolla juosta.
Kaipailisin myös tuota K541 ohjekirjaa. Onkos kenelläkään tietoa miten tämä eroaa K212 mallista?
Kasvintuotanto / Vs: Maissi
: 01.04.15 - klo:11:46
Mie oon kasvatellu niitä kaupasta ostettuja pikkupusseissa olevia maisseja. kahtena kolmesta vuodesta ollaan saatu maissit grilliin. Tarvii vaan tehä etukäteen taimet sisällä ja sit istuttaa maahan. Ei noita kovin isoja aloja kyl viiti tehä.
quikan mekaanisesta lukosta lähti aikanaa niistä tapeista lukitustangon pultit pyörimään auki ja toinen kerkes putoamaan irti. Se tosin huomattin kun se tappia liikutteleva tanko tipahti uuteen asentoonsa. Tienpäällä jos kauha olis ollu alaalla niin ei tuota olis huomannut. Toisella puolellakin pyöri samainen pultti sormin. Vaihettiin siihen pitemmät pultit ja vielä mutteri toiselle puolelle varmistukseks.  Kuulemma tuommosta ei voi käydä kun niissä pulteissa on lukite.

Valtussa kanssa kuikan kuormain mekaanisella lukolla, mut siitä pitäs kai hankkiutua eroon. Pirullinen kapistus kun sitä ei saa lukkoonkaan automaattisesti. Ei oo kerta eikä kaks kun on tullu napattua kauha nokalle ja tuuminu et sit kun meen tonne pihalle ja tuun kopista ulos niin laitan kiinni, niin ja kerran se on sit jo unohtunu käydä kääntämässä. Paska laitos.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Töllö
: 27.03.15 - klo:08:06
Paljonhan lie tuumia.
Jei! Hienoo rallienglantia! Pakko sanoa et äijällä on pokkaa. Ite olen samalla tasolla tuon lontoon kanssa ja kyllä multa jäis video nettiin laittamatta. Onneks toiset uskaltaa  :)
Kampeuksissa olevan puun katkaisusimulaattori?
https://www.youtube.com/watch?v=c4EWEMo3Wic
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 19