Kuivuriuunin tyyppikilvessä on maksimi sallittu öljyn syöttö kg/h. Siihen sopivan gallonasuuttimen laittaa ja katsoo taulukosta baarit paikalleen, ettei virtaus ylitä sallittua. Eristää kaikki lämpimät pinnat ja nopeuttaa kierrätystä. Siinä kai se vähä on mitä pystyy tekemään.
Itsellä on kaappiin nähden liian iso uuni, aika lujalla puhalluksella. Vilja tulee kierrosta mitattuna kuivaksi, mutta hetken varastossa oltuaan, nousee kosteus, jyvissä on sisällä kosteutta. Alkuperäinen omistaja opetellessaan kuskasi alkuaikoina muutaman kerran uudestaan niitä viljoja sinne kuivuriin, varsinkin ohria. Tänä vuonna piti kuskata varastosiilosta useampi kaapillinen vehniä uudestaan kuivatukseen, kun oli 14.1 %:iin noussut, ehkä juurikin vihreiden takia . Olen miettinyt josko yhden kenno-osaston laittaisin, tilaa olisi ylöspäin, mutta melkoisesti hommaa nostaa se nippu siitä päältä ylös, kun on ahtaat paikat sivulle päin. Sen osaston hinta ei ollut tonninko se vain oli, tehtaalla tekevät vielä niitä.
-SS-
Siis mitä hyötyä kierrätysnopeuden nostamisesta on? Meillä tossa mepun vaunussa on asetus tunti per kierros, olisiko siitä hyötyä jos tahtia nostaisi?
Minkäkokoinen Mepu sulla on? Ja vuosimalli?Naapurissa on sellainen ja kuulemma isäntä kovastikin -jostain syystä- kikkailee sen kierrätysnopeuden kanssa...? En ole oikein selvää vastausta häneltä saanut asiasta...
205 k-sarjan vaunu lisättynä yhdellä kylmällä kennolla eli olisiko noita lämpimiä kennoja 3 ja kylmiä 4. Vuosimalli oli muistaakseni 2005. Vihreärunkoinen ja yläkuljettimella oleva malli. Uudemmat ovat ilman yläkuljetinta ja tumman harmaita rungoltaan.
Kikkaileeko kierrätysnopeuden kanssa vai elevaattorin käyntiaikojen kanssa? Tuo käyntiaika säätö on tuon koneen paskinpia puolia, jos siitä jaksaa välittää. Meillä asia on hoidettu niin, että elevaattori pyörii kokoajan. Paras ratkaisu olisi jos siinä olisi taajuusmuuttaja jolla kierroksia pystyisi tiputtamaan kuivaus vaiheessa ja täytössä ja tyhjennyksessä saisi sitten lisää vauhtia.
Minusta tuo pannu on tuohon alimitoitettu oliko se 250kw jos en väärin muista. Jaksaa kuitenkin maksimissaan nostaa 20 asteen ulkolämpötilalla kattilan lämmön 80 asteeseen. Muissa tilanteissa joutuu ilmaa rajoittamaan. Tehtaalla tosiaan kierrätys säädetty tuntiin, että kai se on sitten ok.

Mulla ainakin mepu 205 kiertää täysi satsi tehtaan säädöillä noin tunnissa, koska tyhjennys tapahtuu ilman pohjaluukkujen avaamista niin kuivuri tyhjä vajaa tunnissa. Mutta mihin noi lämpötilat kannattaa laittaa nyt 1 liekki 90 ja 2 80. Lämpö päivälläkin jossain 80 tienoilla. Tutulla taas 1 80 ja 2 79. Antakaas säätöohjei rehu ohral ja kauralle.
Siis etkö vapauta niitä kahta kampea edes? Meillä menee tuo korotettu 205 puoleen tuntiin tyhjäksi. Meillä on muistaakseni 1 liekin lämpö 85 ja 2 liekin lämpö 80 näin ei ainakaan tänä syksynä alkanut pätkimään 2 liekkiä vaa kykeni pitämään sen 80 astetta + - 5 asteen sisällä ja molemmat liekit täysin pelissä. Millaisia säätöohjeita kaipaisit? Elevaattorin käyntiaikaan annoin jo tuossa ylhäällä meidän näkemyksen.

Ongelma on se, että märkä vilja tulee syöttölaitteesta heikommin läpi näin ollen kuivauksen alussa säädetyt käynti ja taukoajat tekevät sen että loppuvaiheessa pohjakartio on täysi jyviä jotka ovat märkiä.
