Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - sorjone

    Tänne julki hinta ja tonnimäärä sekä ostaja jos kärsii.
  Mites se menee toi apumiehen istuimen laillisuus säännökset.   Oli eilen syntyny kuulema kaupungilla kiistaa poliisin kanssa saako traktorin kyydissä olla yhtä ylimääräistä. Traktori on vuosimallia 1990 ja siinä on tehdastekoinen lisäpenkki kyytiläiselle. Poika laittanu niin paljon hanttiin että oli välttyny sakkolapulta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / vallu 500
: 13.09.15 - klo:20:02
  Vuokraisäntä pysäytti tosa aamusta, kourassa 500:n raidetangon päät ja sylinterin päänivel. Sanoi ettei mistään saa saa moisia osia. Onko kellään tietoa mistä noita sais. Toi raidetangon pään nivel näyttää samalta kun vanhemman 2000 sarjan sambon teränkäytön nivel mutta hinta jotain 120´+euroa. Isäntä tarviis vallua polttopuun ajoon joten kai sillä kova kiire on, en uskaltanu ehdottaa että vaihtais johonkin laatumerkkiin.
  Pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Paavo Väyrynen, vvm Timo Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö.    Listaa saa jatkaa ja muuttaa.   ;)
Vapaa sana / Pääministeriainesta.
: 07.12.14 - klo:23:12
  Onko nyt löytynyt Suomen seuraava pääministeri.  Ehkä purkais turhaa byroa ja helpottaisi pienyrittämistä. Eikä tarviis jonninjoutavaa paskanlätinää kuunnella päivästä toiseen.  Tämän päivän uutiset toivat miehen julki.
Vapaa sana / Positiivisia muutoksia.
: 23.08.14 - klo:09:36
     Kuinka paljon muutoksia saisimme jos viljelisimme pjutinin vallan alla ?
 
     Ei olisi lannoitustaseita, paskaa saisi ajaa sopivasti, ruikun testaus helpottuisi, ajokortin ruikulle saisi ostamalla.
     Leipä kävisi kaupaksi, samoin maito ja liha
     Lannoitteet tulisi pihaan edulliseen hintaan ja hyvissä ajoin, työvoimaa saisi kun ilmoittaisi keskushallinnolle.
     Tarkastajat työllistyisi renkeinä ja piikoina tuottavaan työhön.
     TOS-maksun perintä loppuisi.
     Armeija suojelisi tarhoja ja broiskuhalleja sekä muita tärkeitä rakennuksia.
     Kotimainen maatalouskone teollisuus nousisi uuteen kukoistukseen kun markkinat laajenisivat, valtteria kasattaisiin  yötäpäivää.
     
     Lista on loputon.  Onko totta että EU- jäsenyys tuhoaa Suomen?
Kasvintuotanto / Paalinsuojelu
: 17.07.14 - klo:00:04
  Millä viljelijät suojaavat paalit peloilla lintutuhoja vastaan?  Paikoitellen tuhoja tullee kymmeniä paaleja.
  Meillä kaatopaikan korppikanta rei´ittää herkästi isommalla aukealla eikä aina ole mahdollista saada paaleja puiden alle.  Kokeilin viime vuonna venetervaa mutta hidasta levittää, tepsi kylläkin. Nyt oli uusi seos kokeessa, tuntiin kiersin 300 paalia läpi ja jos tä toimii niin nyt on kohdallaan.
Metsätalous / voresti sc
: 08.05.14 - klo:10:04
  Nyt jos kellä on vielä puronvarsimettiä pystyssä niin äkkiä nurin. Lakikohteet tietysti pitäs jättää mutta kaikki muut nurin.  Firman mies käy läpi ens maanantaina olisko missä vielä kuitupuun mittoja täyttävää, osa saatiinkiin jo viime talvena päätehakkuilla pois.
Vapaa sana / Rukalle.
: 18.02.14 - klo:21:58
    Onkos ketä muita lähdössä mitalijuhliin torstaiksi Rukalle.  Ajateltiin pyyhkästä palauttamassa veroilmoitukset Kuusamon postiin ja siinä samalla pyörähdetään mitalikaffeilla.
  Onko nettiläisillä miten paljon koneita lämpimässä säilytyksessä talvet. kysymys tuli ajankohtaiseksi kun ruiskun sähköissä oli häikkää nyt keväällä, kai viime syksyn kosteat säät edesauttoi tilannetta.                    Nyt ensi talveksi tarkoitus eristää 100 neliötä hallista ks-ruiskulle, puimurille sekä kylvökoneelle, väliin sitten pienempää sälää jos tilaa jää. Riittääkö sähköpuhallin lämmön ylläpitoon vai millä hoidatte lämmön saannin?
    Lämmityskulut saa varmasti takaisin koneiden toimintavarmuutena ja jatkuneena käyttöikänä, näin uskoisin. 
  Kolahti laatikkoon uudet kiinteistöverolaput joissa oli määrätty jokaiselle tilalle jossa on peltoa kiinteistöveroa maatalouden rakennuspaikasta.  Määrätty vero on tosin pieni mutta siitä sitä on hyvä herrojen hivuttaa ylöspäin. Täytyy alkaa kyselemään minne tuosta alkais valitusta väsätä. Onkos kukaan muu saanu jo moisia lappuja?
Kasvintuotanto / Nestemäinen lannoitus.
: 27.02.13 - klo:21:32
  Ketään käyttänyt viljalla ainoastaan nestemäistä lannoitusta?  Vastaukseksi ei kelpaa lietelanta. 
   Hiven näyttää markkinoivan N-xt -lannoitteita.
    Itsellä ja tutuilla on huomattavia määriä muovitettua paalirehua sekä rehuviljaa.  Mitä kautta seuraatte jos puutetta jostain rehusta ilmenee.  Ajateltiin laittaa sinne parhaimmaksi valittuun sitten kimpassa myyntiin tavaraa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288534225008.html?pos=ok-nln
  Siis eikö moommalassa ole mitään kuria lapsilla?  Eikö tiloilla ymmärretä että työkoneet ei ole leikkikaluja yleisillä alueilla.  Hei haloo moommat , pistäkää pennuille vähän kuria. 
  Löytyykö monelta vielä hallin nurkasta ajokuntoista vanhaa leikkuupuimuria? Itsellä on taloon uutena tullut -65 mallin punainen saksalainen kunniapaikalla. Joka vuosi kone pyörinyt tunnin jotta kunto säilyy.
 Parhaimmillaan hallista löytyi 4 puimuria joista 3 omia ja yksi liikkeen kone säilytyksessä. Yhtä omaa kannatti pari vuotta pitää kun sattui sitten huonompana syksynä rahamies hakemaan harvalenkkisen vielä töihin.
Sivuja: [1] 2