Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 96

Viestit - sorjone

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 05.08.18 - klo:10:19
Voisin myydä ohrat jo tässä vaiheessa tuolla 178e tasolla. Kauraan haluaisin kyllä sen 15e vielä lisää perushintaan. Vehnä on myös ollut hyvä valinta tälle kaudelle.
  kyllä te ootte vaatimattomia, sillo ku ois vara pyytää ni ei.
Viljanviljelijät saa nyt ilmeisesti edes heiniä niittää tyhjiin siiloihinsa  ;D

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.255868
  Kyllä se kuule tissinkoittajille annetaan lupa sosialisoida kesannot.. :D
Havutukki alkaa olla 70, kuitua ei olla nostettu, vaikka sitä halutaan. Olkaa tarkkoja katkonnan kanssa näillä sellufirmoilla.
  keskihinta menee jo yli kun sorvitukki pitkälti yli 70
Pitäisikö peltotuet nollata kaikilta niin tämäkin ongelma poistuisi 😓😓
Mitäs jauholakit sitten huutaisi lisää.Missä vaiheessa jauholakkeilu muuttui tukien perässä juoksemiseksi?Maidontuottajat vaatii lisää hintaa maidolle,mitäs tekee jauholakit.No,vaativat itselleen toisten tukia.Onko sormi sujahtajut kenties liian syvälle peräreikään.

Ei mutta miksi viljaviljelyn ja viljasadon pitisi olla arvottomampaa kuin vaikkapa nurmenviljelyn ja nurmisadon?

Säilörehusato/hehtaari on arvokkaampi kuin viljasato. Säilörehunkerääjä siis tienaa pelloiltaan enemmän. Aikaakaan kaikki työt laskettuna ei mene ainakaan enempää...

Jos siis säilörehuntekijä tienaa kuukaudessaan vaikka 100 000-200 000 € sadon arvona, niin voisiko tätä kadehtia ja tukia leikata?? Jos viljantuotannosta tunnutaan ajateltavan noin
Ei tuolla säilörehusadollakaan mitään arvoa ole jos sitä ei joku syö.. Ituhipitkään eivät puhdasta timoteitä mussuta.
Ei viljallakaan ole mitään arvoa jos siitä ei kukaan maksa. Joten miksi sitä pitää ihmetellä että siihen työhön ei tarvitse tuhrata koko vuotta??
Mutta viljaakin voi ihan itsekin jalostaa niin, että kilohinta nousee reippaasti satakertaiseksi. Ei sekään kielettyä ole, onhan heinäkin paljon jalostuneemmassa muodossa lihana ja maitona.
   Viljan jalostaminen onkin valtiolle paljon kannattavampaa, säästyy 1 miljardi tukia.
Pitäisikö peltotuet nollata kaikilta niin tämäkin ongelma poistuisi 😓😓
Mitäs jauholakit sitten huutaisi lisää.Missä vaiheessa jauholakkeilu muuttui tukien perässä juoksemiseksi?Maidontuottajat vaatii lisää hintaa maidolle,mitäs tekee jauholakit.No,vaativat itselleen toisten tukia.Onko sormi sujahtajut kenties liian syvälle peräreikään.
  Hyvähän se on huudella ku jokaikinen päivä tulee tukea tilille.  Kaikille sama ha tuki Hangosta Utsjoelle ois kyllä melko tasapuolista ja jokainen saa päättää mitä tekee. Magia ei ole vielä tainnut herätä markkinatalouteen, markkinathan määräävät hinnan, maidossakin.
Vapaa sana / Vs: Suomalaista rotusortoa
: 15.05.18 - klo:16:02
Eihän näin saisi Suomessa ihmisiä kohdella ja maksavan asiakkaan tulisi olla kaikkialle tervetullut. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu ja tässä sorsittiin rehellistä asiakasta.

Ongelma lienee siinä, että ainakin osa romaneita pilaa koko heimon maineen, eikä kokematon myyntityttö osaa erotella rehellistä mustalaista rotunsa enemmistöstä ehkä senkin vuoksi, että ne ovat kaikki samannäköisiä.

https://yle.fi/uutiset/3-10203736

En minäkään antaisi tissinkoittajille jyvääkään, ennenkuin olen rahat saanut.
  Tosi on.
  Demarien aika on ollu ja menny. Toi kateustyyli ei vedä enää eikä sillä kehitetä tätä yhteiskuntaa.
Vapaa sana / Vs: Voi v.i.t.t.u
: 12.05.18 - klo:23:16
Tämä on taas tätä "Jari Leppä"- valhepropagandaa.
Onko? Nyt jo melkein 10000 allekirjoitusta ja maanantaina menee rikki 50000. Mitäs sitten tehdään?
Sit lasketaan maidon hintaa se 10 centtiä ni saadaan hinta kohdilleen jälleen. Luuletteko oikeesti et se 10 centtiä tulee tuottajalle jos purkki kallistuiskin ton. Ja Pohjolan Meijeri myy varmasti entisellä hinnalla
No kertokaapa ajatuksenne tästä Kaicell vai mikä lie, Paltamoon, onko täyttä utopiaa, vai onko mahdollista toteutua?
  Ei toteudu, myöhässä.
Harventamattomat onkivapamänniköt ja läpipääsemättömät turkkikuusikot ovat yhteinen etumme. Väljempään Kessin erämaahan voi sitten vaeltaa vaikka unissaan jos ei torin laidalta ikinä noille leveysasteille ole tohtinut ylettää.
  Kuten tiedät niin hömppä ei tuota kenellekkään hyvää, vain kirves tuottaa.
Lapin metsätalousmaasta valtio omistaa kaksi kolmasosaa. Kuopion selluköpeillä tässä ehkä se isoin ongelma on, miten saada toriukot myymään puuta ja päälle sekin asia, viekö Äänekoski risutkin nokan alta.
  Pistetään tukit sellukattilaan kun kerta sahoilla ei riitä rahat, sama se kuka maksaa kun saman hinnan saa.
puuta riittää, mutta saako sen kaiken korjauttua. Sulalla kelillä ei aina onnistu ja sitten toisekseen, metsäomistus on pirstaloitunut. Palstat postimerkin kokoisia, juur yks autoilija manas, että kun savotat on pahimmillaa, jotta hyvä kun yhden nipun saa paikastaan.

30% Suomen yksityismetsänomistajista ei ole puuta myynyt 30 vuoteen. Mutta se ei koske valtion metsiä. Jäi se Kessi hakkaamatta, niin pitää rakentaa uusi sellutehas. Koko Suomen metsäteollisuus kokee imagotapion
   Yks Kessi on itikan pieru Saharassa.  Itäinen Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa hukkuu harvennusrästeihin.
   Kyllä puuta riittää ja mitä enemmän hakataan sitä enemmän kasvaa.  Karvinen oli kallis mies Suomen taloudelle ja metsänomistajille. ois saanu jäädä ala-asteeelle. Tulevaisuus on metsässä. :)
    Pessimistit ei pety...
Sivuja: [1] 2 3 ... 96