Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - lope

Hevoset / Sudet hevosten riesana
: 15.05.15 - klo:08:56
Vuokralaisella on hevoset tuossa laitumessa, susiaidan sisällä. Hukat juoksee satunnaisesti siinä aidan vierellä ja joka kerta on nämä kopukat langat kaulassa tallissa kun näin käy. Mitäs mieltä tämän agronetin keskusteluiden hevosihmiset olette? Pitäisikö ampua tuo tai nuo sudet jotka siellä aidan vierellä laukkaa, vai panostaa susiaitaan enemmän. Tämä nykyinen on jo 10 vuotta vanha, eikä virta tahdo enää kiertää kunnolla, uutta ei myöskään enää saa ilmaiseksi, sillä kaikki resurssit tällä alueella on laitettu lammastarhureiden aitoihin. Eli valtio ei halua enää ennaltaehkäistä vahinkoja ainakaan aitojen muodossa. Ja vaikka haluaisi ei tuo aitojen ylläpito ole ilmaista, se alin lanka kun on 10 sentin korkeudella maasta, joten aidan alunen pitää niittää vähintään 5 kertaa kesässä. Joka kerta vähintään 5 tunnin homma 2 km pitkässä aidassa. Hikinen ja *****mainen homma. Jos sen aidan valtio kustantaisikin niin kyllä sudensuojelun pitäisi kustantaa mielestäni aidasta aiheutuva ylimääräinen työkin, vai mitä mieltä muut olette?
Vapaa sana / Pankaas sutta jahraten..
: 21.02.15 - klo:10:15
Meinasko joku muukin lähteä maanantaina susijahtiin? Mullon bukshotit valmiina ja kaik muutki vermeet, se on sitte eri asia mahtuuko sitä messiin. Mutta kokeilemaan lähen jokatappauksessa.
Vapaa sana / Susihavaintoja
: 31.01.14 - klo:14:13
Tohmajärvellä on syyskuun lopusta tähän päivään todettu 27 suden vierailua pihapiirissä. Yli 60 näköhavaintoa vähintään kuudesta eri susiyksilöstä. Tappioita tullut parin koiran ja kukaan ei tiedä kuinka monen kissan verran. Niitä kun ei ole pystynyt todeksi näyttämään kiitos erikoisen vähän lumen. Susikyytejä järjestetään lapsille jatkuvasti. Kaatolupia ei vaan tipu. Millään. Suomalainen petopolitiikka on perseestä.
Vapaa sana / Vain muutaman hukan tähären
: 07.01.14 - klo:15:58
Meilläpäin alotettiin susikyyditykset. Lapset tuodaan kotioville asti. Tästä saamme kiittaa harmoit ystäviimme. Joita noin ehkä 8 viilettelee kunnan taajamien liepeillä...
Koneet, laitteet ja tekniikka / 200+
: 25.11.13 - klo:15:29
Ajattelin vaihtaa raktorin isompaan. Ja uuteen. Massikka, Valtra ja Case pääsi kakkoskierrokselle. Hinta, tai siis väliraha, mahtuu noissa tonnin sisään. Reilu kakssataa heppanen vehe on tarkotus vaihtaa. Mutta. Onks jollain tuosta puumasta mitään kokemuksia? Mulla erinoimaisia muistoja Casesta melkein viidentoista vuoden takaa, mutta mitähän nämä nykyvehkeet mahtaa olla noin vertaillen Massikkaan ja Valtuun? Kaikkia oon kokeillu, ja pirunmoisen samanmoiset on fiilikset. Siis mitä tulee polttoainetalouteen tai käyttömukavuuteen. Työt tulee varmaan tehtyä kaikilla. Casemiehet kertoilkaa kun näillä nurkin ei teitä liikaa kuljeksi. Voi noist Masskoist ja Valtroistakii kertoilla, näistä uusista mallisarjoista ja ainakii niist huonommista kokemuksista.
Vapaa sana / vit%&!#½?{€]kele
: 11.04.13 - klo:08:07
Yritin otsikossa hienovaraisesti kuvailla tuntemuksiani ystävästämme Hevon***** Arlasta. Joka nussii suomalaista maidontuottajaa perseeseen muutamankymmenen tanskalaisen hiv*****n avustamana.
Olen koettanut välttää tätä.
En pysty.
Anteeksi.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Arla
: 09.04.13 - klo:14:32
On reilu kaveri. Jälkitili on muuttunut lisätiliksi, jota ei makseta jos et kuulu maksuhetkellä tuottajistoon. Viirataan toisen jälktili erän maksua huhtikuulle, ja sitten laskussa ilmoitetaan ettet saanutkaan toista osaa. Näin annetaan pikku(perkeleellinen) näpäytys niille jotka päättävät irrota rivistä. Sain tossa juur viimesen maitolaskun, jossa kyllä puhutaan jälkitilistä, mitä nyt ei sitten maksetakkaan. Sehän on siis lisätili. Kaikki tään maan arlalaiset, erotkaa ennen kuin on myöhäistä.
Kiskola ja kumppanit, this means war!!!
Vapaa sana / Benkku
: 20.03.13 - klo:09:29
Anto taas syyn uskoa siniseen. Loistavaa. Kriminaaleille ei tarvii enää lisää oikeuksia, päinvastoin. Luultavasti punaset on ainoita jotka tätä vastustaa.
On mulla nyt käsillä. Ja vaihtoehtoja on kaksi. Maitomaa ja Valiolainen osuuskunta. Kaksi niin erikokoksta ja tyyppistä osuuskuntaa kun olla voi. Kumman kelkkaan hyppäis? Ison ja kankeen, vai pienen mutta notkeen?
Parasta hintaa lupaa pikku supisuomalainen Maitomaa, mutta Valiohan sen hinnan asettaa.
Mitäs ootte mieltä?
Melkein oon valintani tehny, mutta katotaan ny mielenkiinnosta mitä tämä raati on mieltä, jos mitään.
Arlan kannattajat voi olla hiljaa, siihen suuntaan alan ulostaa.
Pystyykö joku nyt arkumentoimaan järkevästi kumpi noukkari on parempi. Mulla kun ei oo kun pötikästä kokemusta, ja siitä jo liian kauan. Nyt on tehtävä päätös. Rapiat kolkyt kuutioinen vaunu tullee, mut en kyllä taida pystyy Torron järeyteen, eli toi europrofin kokoluokka on kyseessä. Hinnassa kun ei oo näköjään paljoo eroo. Oma kuppi on juur nyt Strautmanniin päin kallellaan. Mut ku entinen pötikkä kesti 9 vuotta. Ja paljon ajoo. Ja varmaan vielä kestäis enskii kesän, pikku remontoinnilla. Se jääköön varalle.
Sonninemä tasoinen holstikki kantturani ei tullut tiineeksi. Sitä siemennettiin ja hoidettiin useampaan otteeseen mutta ei sitten millään. Kiimatki siinä sitten hävis, ja lopulta elänilääkärin tuomio oli ettei toimi noi munasarjat, unohda koko homma. Lypsä loppuun ja korkeelaitaseen. No nyt mie oon sitä lypsäny noin 640 vrk. ja päivämaito on edelleen yli neljäkymppiä. Mutta nyt toi alko höyryillä kiimassa. Onko kellään kokemusta vastaavasta, vieläkö tään saattais saada tiineeks?
Onks jollain jo kokemusta? Mitä ootte käyttäny ja miten on menny?
Kertokaas veljet etumurskain kokemuksistanne. Semmonen ois tarkotus hankkia, eikä mulla oo minkään valtakunnan kokemusta noista. Yli kolmen metrin työleveyttä ajatellu olen, takana kulkee molemmin puolin niittävä 3,2 JF. Minkämoisia vetureita on käytössä, mulla ei toistaseksi löylyä oo kun 150 heppaa, joko sitä on suosiosta lisättävä ennen kun hanget laskee? Pellot ei mitenkään älyttömän mäkisiä ole. Portaallinen JD 6630 toimii veturina. Mieleni Kuhnia tekevi, mutta kun on halavempiakin olemassa, nii mites ne? Onks noissa suuria eroja? Kolleeka kiittää jo etukäteen varteenotettavista vihjeistä.
Sivuja: [1]