Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21

Viestit - lope

Onneksi se 5 milliä ei oo paljon. Taidetaan ottaa se siit vahingonkorvausrahastosta, ja ehkä pistetään loput sitten markkinointiin. Saadaan muutama vuosi pyörittää komiaa kuusamolaista maisemaa parhaaseen katseluaikaan Valion töpeksimisrahastosta tulevilla varoilla... Onneksi on noita kilpailijoita.
Nii.. Mie mistään mittään tiiä, mutta jos suomalainen näkee hyllyssä Kuusamon juustoa, niin melko positiivinen mielikuva syntyy välittömästi. Tästä on osoituksena se että aika paljon paremman hinnan saa k marketti kuusamolaisesta, melko samanlaisesta juustosta kuin toi oltermanni, pyytää ja hyvin tuntuu kauppa käyvän. Paremman makustahan tuo onkin, kai senkin on joku kuluttaja huomannu. Tällähän Kuusamolaisuudellahan ei vielä kummemmin ole mainontamielessä ratsasteltu, vaikka ois ehkä syytä ollut. Jokatappauksessa varmaan tämä Maitomaan sekaantuminen Kuusamoon on molempien voitto. Vaikka toimitaan alueella joka ei logistisesti ole ihan parasta valioryhmää, niin uskon että markkinamiehet saa tämän imitsin avulla riittävästi lisävirtaa menekkiin ja myytiin. Juu ja kuis ollakaan, pikkiriikkinen Maitomaahan taitaa olla kohta toimija puolessa Suomea. Noin maantieteellisesti. Nii juu, ja siellä ei ole laskettu Venäjän varaan eikä sen takia vielä ole ketään tarvinnu lomautella. Koitellaan upotella nämä jalosteet notkeesti kotimarkkinaan, on se ainakii tasasemmin varmaa tuo tulopuoli... No mutta koittakaa ny te söör saada se valiolaiva vahän paremmin kellumaan, elekeekä turhaan huoliko Kuusamoista tai Maitomaista, kyl se on varmaan meidän kaikkien etu se. Että pirätte omistanne sitä huolta ennen kun kaikki lipee Maitomaalle.
Mullon visio. Jotenki miust tuntuu että Arla jättää ton Ranuan kokonaan ja sen tuottajat siirtyy Kuusamoon, Valiolaisteb kelkkaanhan ne ei lähtene millään. Pitkä on meinaan matka Ranualta Sippooseen. Kuusamossa maksetaan tiliä koko ajan paremmin, tuotantohan on jo muuttunut kannattavan puolelle ja vahvan brändin ansiosta senkun paranee ja Ranuan maidon virratessa taloon, ei ole enää Valiokivin varassakaan. Valio jatkanee rämpimistään, ja tuottajia loikkaa entiseen malliin tai enemmänkin pikkumeijjereihin, ne kun jaksaa aina vaan maksaa paremmin kun tuo suuri mutta kömpelö. Mutta jossain kohtaa varmaan Venäjäautuus taas aukeaa, vuosia voi mennä, mutta aukeaa. Ja kaikille jäljellejääneille koettaa onni ja vauraus...
No joo... jotain kokemusta on kertynyt hirvistä ja niiden kanssa pärjäämisestä miullekkii. 80 luvun lopun pahimmat hirvituhot karjalan laulumailla sattui meidän maille, 100 prossaa männyntaimista oli hirvien toimesta kärsinyt noin 5 han istutusalalla. Tääkin alue on noista ajoista elpynyt, siellä on kohtalainen kuusikko nykyään, vaikka maa männylle kuuluisi. Mutta ehkä juuri tämä sai meikäläisen miettimään miten niiden kanssa pärjää ruotsalaiset joilla näitä Mooseksia on kolmin- nelinkertainen määrä. Ja nykyään samat talvilaitumet on kovassa käytössä, mutta luontaisen uudistamisen ansiosta syötävää on viime vuosina riittänyt ja vahingot on pysyneet kohtuullisina. Eli katsokaa muutkin mallia ruotsin metsänhoitosuosituksista, jotka on sille pohjalle rakennettu että hirviä on 6 tuhatta  hehtaaria kohti. Niin omia on metsät, ja pari hirveä vuodessa itse olen kaatanut. Eikä tää tarkota sitä että koko metsästysalue on oma, osana 40 ukon porukkaa jahtailen, ihan normimäärän metsiä omistan ja hoidan. Mutta parempaa pään lepuutusta ei olekkaan kuin hirven metsästys, siinä hoituu psykologinkin palvelukset kun hyvässä jengissä jahtailee. Jos taas vanne hirvien toimesta päätä hiertää, kannattaa miettiä oisko aika tarkastaa käsityksiään vähän kaikesta. Jos ei onnistu, niin aina voi hakea apua. Vaikka tsykiatriselta osastolta.
Hirviä saisi olla vähintään puolet nykyistä enemmän. Jos ei niiden kanssa pärjää, saa katsella syyllistä peilistä. On meinaan maailman parasta lähiruokaa, ja voisi olla paljon muutakin. Ruotsissa ja Norjassa tääkin asia on älytty jo aikaa sitten, täällä punaniskaiset juntit itkee ja valittaa antiikkisten metsänhoitomenetelmiensä onnettomuutta. Koettakaapa vaikka luontaista uudistamista, kylvöä, raivausta hirvivaaran jälkeen tai kuusen istutusta. Koettakaa luopua kaavoista joista ei seuraa muuta kuin valitusta. Ottakaa siitä mooseksesta irti se potentiaali mikä siinä on, eli pistäkää ne maanne vuokralle, ampujia tulee kyllä jostain päin maailmaa. Itse korjaan puisista metsistäni laatusatoa, ja laidunnan hirviä kesät ja talvet ilman ongelmia, kasvatan sille sopivaa evästä  riistapelloilla, jätän haavat, pihlajat ja katajat ja ammun hirvet syksyllä. Valittajille sanoisin että minkäs sille voi jos ei ole kauhoilla annettu...
Hevoset / Sudet hevosten riesana
: 15.05.15 - klo:08:56
Vuokralaisella on hevoset tuossa laitumessa, susiaidan sisällä. Hukat juoksee satunnaisesti siinä aidan vierellä ja joka kerta on nämä kopukat langat kaulassa tallissa kun näin käy. Mitäs mieltä tämän agronetin keskusteluiden hevosihmiset olette? Pitäisikö ampua tuo tai nuo sudet jotka siellä aidan vierellä laukkaa, vai panostaa susiaitaan enemmän. Tämä nykyinen on jo 10 vuotta vanha, eikä virta tahdo enää kiertää kunnolla, uutta ei myöskään enää saa ilmaiseksi, sillä kaikki resurssit tällä alueella on laitettu lammastarhureiden aitoihin. Eli valtio ei halua enää ennaltaehkäistä vahinkoja ainakaan aitojen muodossa. Ja vaikka haluaisi ei tuo aitojen ylläpito ole ilmaista, se alin lanka kun on 10 sentin korkeudella maasta, joten aidan alunen pitää niittää vähintään 5 kertaa kesässä. Joka kerta vähintään 5 tunnin homma 2 km pitkässä aidassa. Hikinen ja *****mainen homma. Jos sen aidan valtio kustantaisikin niin kyllä sudensuojelun pitäisi kustantaa mielestäni aidasta aiheutuva ylimääräinen työkin, vai mitä mieltä muut olette?
Miust kun tuntuu että kyl se maitomaankin resurssi on rajallinen, että ei tarvii jessöörinkään olla kovin kauaa huolissaan. Koht ei enää mahu maitoa siihen meijjeriin. Noin 30-40 miljoonaa litraa enää, vain 30-40 sadan lehmän taloutta siis. Ja lohdutukseksi on todettava että jos Valio joskus maksaa taas reilusti tätä pikkupuulaakia paremmin niin minäkin olen varma paluumuuttaja.
Ei kuulemma ole maidon hinta tippumassa. 7,5 senttiä ero paikalliseen valiolaiseen. Kumma ettei vaihtajia oo tämän enempää ollut. Parikymmentä vasta tänä vuonna, siis miljoonaa litraa...Naapuri tuossa juuri liittyi Maitomaan joukkoon, siltä kuulin. Oli laskenu että noin 13 donaa enemmän jää tänä vuonna hälle käteen, vaikkei tuo maitomäärä ihan jumalaton ole kolmellakymmenellä kantturalla. Kovasti harmitti ettei jo aikasemmin ole lähtenyt...
40,5. Kyl tässä vielä pinnalla uidaan. Muttei kyllä sitä oltais umpsukkelissa tuolla 35lla. Voiha se olla että koht pitää henkeä pidätella.
Päkkäri on vaan susien asialla. Hänen mielestä ne on kivoja vekkuleita jotka pitää hirvi ja peurakannat aisoissa. No ainakin hlö. koht. olen tuon lihakarjan kasvattajan puolella. En vahdi poikimisia minäkään, eikä noita liikaa kuole. Joskus, kun ei ole tatsia hommiin, tulee kaikenmoisia ulosluiskahduksia, nimenomaan suusta. Susi on haittaeläin, ainakin urbaanissa ympäristössä, jonkun sata kappaletta niitä voisi suomenniemellä hutkeltaa, mutta yksikin menetetty kotieläin, ihan sama mikä, pitäisi olla poistoperuste. Tuosta Vilppulan laumasta pitäisi lopettaa jokainen yksilö.  Ainakin sitä pitäisi saada luvan kanssa yrittää, eikä niin kuin nyt, kun jokaisesta luvasta tehdään muutaman ituhipin toimesta valitus, joka käsitellään oikeassa järjestyksessä, ja käsittelyjen jälkeen sen poiston voi tehdä jos lupa tulee. Aikaa on kuitenkin kulunut jo niin paljon että tuo vahingontekijä voi olla vaikka Ruotsissa. Kiitos vaan Animaliat, Suomen Sudet, ja luonnonsuojeluliitot sun muut. Joilla ei ole edes ton päkkärin tason käsitystä mitä täällä maaseudulla tapahtuu.
Nii.. en tiiä, mut mulla on samanikänen robotti suunnilleen, vuoden nuorempi, eikä kyllä vielä vähään aikaan ole vaihto eikä ainakaan liisaus mielessä. Jos tolla vielä 5 vuotta pääsee niin on suunnilleen lasketussa teknisen käyttöiän lopussa. Enkä usko että vielä sillonkaan oisin vaihtamassa, mutta mistäs senkään tietää. Näinä aikoina pitää koettaa vähän joka mylly ajaa loppuun asti. Ja suurimmat vaikeudet mulla oli ihan alussa, nythän tosta alkaa olla vasta lapsentaudit tapettu. Nii. no mulla onkin Lely...
Nii.. Kannattaa uskoa. Mie uskon että Maitomaa hakee maidot jatkossakin, vaikka matkaa tulee... Mulle tuo euro on kuitenkin se paras konsultti. Mutta uskokaa toki Valiouskovaiset Valioon. Usko se on joka kannattaa. Ihmistä. Monesta suosta yli. Tai sitten ei. Mullahan ei näyttäis tulevan kun ehkä 40 donaa tänä vuonna tiliä uskostani...
Vapaa sana / Pankaas sutta jahraten..
: 21.02.15 - klo:10:15
Meinasko joku muukin lähteä maanantaina susijahtiin? Mullon bukshotit valmiina ja kaik muutki vermeet, se on sitte eri asia mahtuuko sitä messiin. Mutta kokeilemaan lähen jokatappauksessa.
Vapaa sana / Vs: Susi
: 29.01.15 - klo:09:31
Jos autoilija ajaa hirven päälle niin syy on autoilijassa. Koko kansa pitäis pistää kasvukeskuksiin joukkoliikenteen armoille että ois SASsit tyytyväisiä. Hirviä pitäis olla noin puolet nykyistä enemmän, ainakin jos meinaa tämmöstä susilaumaa syöttää mikä Karjalan laulumailla vaeltaa. Täs kunnassa lampurit on epätoivosii, ja metsästäjät kyrpiintyneitä, tääl hölkkää metissä yhtä paljon susia kuin niiden suojelijoita. Liikaa kumpiakin. Mutta jos muuanne mahtuu nii kyl täältä tulee. Muutaman viikon päästä päästään metälle, eikä ne varmaan ainakaan kaikki tääl enää viihdy sen possakan jälkeen. Summasummarum, kannanhoidollinen metsästys on ainoa mahdollisuus sille että susia ylipäätään on missään suomessa yhtään.
No itse ainakin harkitsisin vaihtoa, jos hinta 35 kolkuttelee. Vuodessa eroo syntyy ehkä 30 donaa tällä tilalla. Enemmänkin mahdollisesti, näiden kannustin systeemien ansiosta...
Usko, toivo ja luotto on hyviä asioita nekin.
Mut opportunisti kai sitä sitten ollaan. Vähän varakkaampi vaan. Pari vuotta kun naatiskelee parasta hintaa nii ehkä sitten voi jo liittyä takas Valiolaivaan, jos ovat rajan saaneet auki uudelleen. No meillähän ny vaihtuu raktorinki merkki aina kun uuden ostaa, samoin käy autolle. Akkakii on vaihtunu, et kai tää on jotenki rakenteellista täs firmassa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21