Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - nestori2

Kasvintuotanto / Kiinnostava dokumentti
: 22.08.16 - klo:22:56
Ihan sattumalta tuli tuo katseltua, suuri(760 ha) luomutila    http://areena.yle.fi/1-2219195
Vapaa sana / Näin Saksassa
: 12.05.16 - klo:10:30
Niin se maailma muttuu, taitaa kohta dollarinkuvat poistua Hanhikiven firman omistajien silmistä  http://www.taloussanomat.fi/energia/2016/05/11/nain-saksassa-sahkon-kaytosta-maksettiin-sunnuntaina/20165107/12?pos=luetuimmat
Eipä ihme, että EON poistui vähin äänin Hanhikiven taustajoukoista  http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/03/26/saksan-energiakaanne-laittaa-vanhat-jatit-koville/20163299/12?pos=luetuimmat
Kiireen vilkaan pitäsi koko Hankikivi-projekti haudata, on se turhan kallista työlistämistä. Eipä tuossa saa muuta kuin keskustapuolue hetken nostetta, kun kepuilaiset kunnanisät rakennusvaiheessa saavat verotuloja. Sen jälkeen etelän kunnaliset energialaitokset maksavat kovan hinnan hölmöilystään. >:(
Erikoisesti näin juhannuksena, kun on sesonkiaika ja useimmilla oma pintavesikaivo   http://www.kauppalehti.fi/uutiset/viagran-kayttajilla-uusi-hengenvaara-juomavesi/gzGnU9PG  8)
Onko saittilaiset tututustuneet tähän palveluun http://www.maaseutumedia.fi/uusi-peltokarttasovellus-ilmaiseksi-kouraan/
Siinä pistämällä tilatunnuksen, näkee tunnuksella viljeltävät kasvulohkot, joskin on aina systemi hieman jäljessä, ei näy ihan viimesimmät vuokra- ja ostolohkot.
Otsikon mukainen kääntöventiili ei oikein pelitä, aurat eivät pysy kyntövaossa ollessaa oikeissa kallistukulmassa, vaan syllinteri aukeaa. Jollain varmaan on ollut sama ongelma, hoituuko ventiilin avaamisella ja puhdistuksella vai  täytyykö lähteä varaosan hankintaan? Eipä tuo juuri kyntöjälkeen vaikuta, mutta ei sen noin pidä toimia.
On käytössä kaksi hinnoittelutapaa, pellon vuokrauksessa. Toisessa selvä yksi hinta alvittomana. Toinen vaihtoehto on pellon vuokra+ tukioikeuksien vuokra(tämä alvillisena).Te, ketkä olette peltoja enemmän vuokrailleet, niin mikä on ajatus tuossa jälkimmäisessä vaihtoehdossa, onko siitä joitain etuja?. Lopputuloshan on ihan sama verotuksellisesti, mitä nyt alvista tulee pientä kirjanpitoa lisää. Helpottaako tuo ehkä juridisesti tukioikeuksien palautumista vuokraajalle vuokra-ajan päätyttyä?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vapaakytkin
: 17.03.13 - klo:10:56
Onkos tuollaisella vapaakytkimellä mitään virkaa  http://www.ad-turku.fi/verkkokauppa/client/view/352013/325 kestääkö esim. kovassa linkokäytössä kun sataheppainen traktori umpihangessa alkaa huokaista. Vai onko sitten parempi vaihtoehto nivelakselissa oleva vapaakytkin?
Onko kellään kokemusta tilanteesta, missä on tilan pellot poisvuokrattu. Voiko silloin edelleen täyttää normaalisti maatilatalouden veroilmoituksen ja vähentää saaduista vuokratuloista esim. jäljellä olevia kone- ja rakennuspoistoja, jos niitä on jäljelle jäänyt? Vai edellytetäänkö aktiivista koneiden ja rakennusten käyttöä? Koneitahan toki voi käyttää vielä esim. koneurakointiin.
Vapaa sana / Agrologiaines sen kun paranee
: 06.03.13 - klo:15:19
Ovat näköjään Mustialan opiskelijapojat olleet vauhdissa     http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288545936083.html?pos=alista-16   ;D
Tuollainen oli otsikko Pellervo-lehden artikkelissa, erittäin mielenkiintoinen juttu, kannattaa lukea. Siinä esimerkiksi mainitaan, että viljantuotanto on kaksinkertaistunut sitten kuusikymmentäluvun. Varmaankin teknologiauskovaiset taputtavat käsiään, mutta.... Niin samaan aikaan typen käyttö kahdeksankertaistunut. Yksi näkökohta tuohon on se, että kun viljojen kortta on onnistuttu lyhentämään, niin juuristo lyhenee samaa tahtia ja niin typpeä pitää käyttää yhä enemmän, jotta kasvit tuottavat satoa potentiaalinsa edellyttämällä tavalla.
Summasummaarum  viljelyssä siis erikoisesti energian käyttö on erityisen tehotonta, kun typpikilon aikaansaamiseen tarvitaan litra öljyä, lisäksi tulee vielä viljelytoiminnassa tarvittava energiamäärä. Ja lisänä tähän tulevat vielä maapallon fosfaattivarat, jotka ennenpitkää ehtyvät. Euroopan ainoa toimiva fosfaattiesiintymä on Soklissa. Ja osa esiintymistä sisältää niin paljon raskasmetalleja, että niitä ei voi käyttää.
Fosfaattiesiintymät siis pääosin sijaitsevat muualla kuin Euroopassa, ehkä on siis mietinnän paikka, miten viljellään joskus 50 vuoden päästä näillä nurkilla. Artikkelissa mainittu tutkija viljelee rinnan tehotuotanossa ja luomussa. Hänen mielipiteensä on, että fosforin ja energian hinnan noustessa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luomu, tykkäsimme siitä tai ei ::)
Nyt tuli sitten se päivä, jota pidempään jo on odoteltu, HKscanin osakkeen arvo on korkeampi kuin Atrian. :D On siinä miettimistä pohjanmaan miehillä ::)
Kyllä Arto-poika aikalailla punoitti, kun joutui selittelemään tonttikeinotteleuaan. Ehkä tämä vaan sitten kuuluu maan tapoihin, että johtavilla poltikoilla oma suu on lähinnä ja veronmaksaja maksaa. ::)
Kasvintuotanto / Kapitalismia
: 06.12.11 - klo:11:10
/www.op.fi/op/yritysasiakkaat/maatalousyrittajan-palvelut/suojaudu-viljan-hinnan-vaihteluilta?cid=151506674&srccid=151502143&srcpl=3
Tähän sitten on tultu, nyt pitää myös viljeljöiden osallistua kapitalismin syöpäläisten eli keinotelijoiden puuhiin. Taitaa parta-Kalle naureskella pilvenlaidalla. ;D
http://www.tilastokeskus.fi/til/mtalt/2009/mtalt_2009_2011-11-29_tie_001_fi.html
Eipä tuo maatalous näytä lyövän leiville kuin Tyrnävän seudulla :(
Sivuja: [1] 2