Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 139

Viestit - nestori2

Ei voi kuin yhtyä edellisiin mielipiteisiin, sellainen menneen ajan kapine. Jos ei montaa mottia tarvitse pilkkoa, niin kyllä tuollakin pärjää. Itse joskus yli 40 vuotta sitten vietin päiväkaupalla Horsma-merkkisen vastaavan laitteen viedessä, joten kokemusta kyllä on. Kun on kaveri työmaalla, toinen sirklaa ja toinen halkoo, niin kyllä siinä valmista tulee, joskin halkoja saa tehdä töitä hiki päässä, että pysyy perässä. Ja jos vähänkin pehmenneitä puita, niin ruuvi ei oikein imaise, tekee vaan reikää. Työturvallisuus sitten oma juttunsa, kannattaa olla tarkkana, että ei mene kinnas ruuviin tai jos alkaa puu pyöriä ruuvin päässä, niin heimiten etsii piilopaikkaa, jotta ei saa kalikasta osumaa. Mitä lyhempi klapi, sitä helpommin tuo ruuvin mukana pyöriminen alkaa.
80/90 peräöljy on parasta noihin kulmavaihteisiin,  sitä kai löytyy nurkista, jos omistaa traktorin.
Persuien on vaikea löytää hallituskumppneita,  on oikein tyypillinen EI-puolue, mikään ei sovi. Ehkä kristilliset on lähinnä, puolue puolillaan uskovais-hörhöjä.
Kyllä Rinne ennen vaaleja tosiaan kävi kuoleman porteilla, joten hänen olisi pitänyt luopua jo silloin puheenjohtajan tehtävistä. Jotenkin mies muuttui sairauden jälkeen huonompaan sunntaan, joskin jo ennen sitäkin ei ehkä ollut valovoimaisin johtamaan puolutetta. Hän kun kevällä palasi remmiin, niin alkoi puolueen kanntus laskea kuin lehmän häntä ja "vaalivoitto" oli lähinnä mariginaalinen. No onneksi ei mennyt niin perseelleen, että olisivat päässeet persut kuskin paikalle.
En ole ikinä demareita äänestänyt, enkä äänestä, mutta Marinin valinta pääministerin paikalle oli parasta, mitä puolueelle on tapahtunut pitkään aikaan. Kepu teki suuren palveluksen demareille, kun toimitti Antti Rinteen vilttiketjuun, olisi pitänyt tapahtua jo kauan sitten.
Kepulle toimenpiteestä ei ole mitään hyötyä, kannatus tätä menoa on kohta alle kymmenen prosentin. Marin päihittää esiintymisessä Kulmunin 10-0, sen näkee kaikista esiintymistä tähän mennessä. Varmaan SAK:n kätyrit tekevät kaikkensa, jotta Sanna ei menestyisi.
Minulla  Arskan pannu parinkymmenen vuoden käytön jälkeen meni puhki ja silloin ei poltin suostunut käymään. Muuta kuin viljat naapurin kuivuriin, onneksi oli syksyllä viimeinen satsi, joten oli lähes vuosi hankkia uusi pannu.
Vapaa sana / Vs: Hiilinielu ja direktiivit
: 26.02.19 - klo:23:16
Politikot puhuva, siis vain puhuvat että EU vaatii vähentämään hiilidioksidi päästöjä, mutta samalla EU rajoittaa öljykasvien kasvattamista liikennepolttoaineitten raaka-aineeksi.
Kyllä se hölmöläisten hommaa onkin, taitaa mennä öljyä muokkauksiin, lannoitteiden valmistamiseen ja rypsin kuivaamiseen kuin mitä lopputuotteesta saadaan öljyä.
700 millinen klapisirkkeliterä saa max. pyöriä noin 1500 r/min, joten  sähkömootoriin ei tarvitse paljon kierrosnopeutta alentaa, ehkä oikea kierrosnopeus luokkaa 1100-1200 r/min. Sähkömoottorikäyttö on lähes ilmaista, ei siinä varmaankaan tule tunnissa kuin korkeintaa 3-4 kWh, maksaa luokkaa  40-50 c, ei sillä saa kuin puoli litraa moottoripolttoöljyä. 7,5 kW:n sähkömoottori ei paljon maksa.
Klapikone ei paljon tehoa vaadi, Palaxsin klapikoneessa on vaihtoehtoina joko 7,5 kW:n sähkömoottori tai 13 hv:n polttomoottori.
klapikonekäytössä ei mikään traktori paljon polttoainetta syö, itsellä edessä sataheppainen Valtra ja  kulutus lienee korkeintaan 2-3 litraa/h. Jos varaosahuoltoa ajattele, niin MF 35 tai Fordson Dexta lienevät parhaat vaihtoehdot
Vapaa sana / Vs: Luonnonvalinta
: 26.11.18 - klo:15:21
Käytännössä luonnonvalinta toimii juuri noin,  älykkyyskin on jossain määrin perinnöllistä.
Omassa ainakin painen heittää paljon varaajan lämpöjen mukaan , vaikka mitoituskin pitäis olla oikea.
Se on aivan normaalia, että paine vaihtelee varaavassa järjestelmässä, kun veden lämpötila vaihtelee rajoissa 30-90 astetta. Esipaine kannattaa säätää mahdollisimman alhaiseksi, vain sen verran, että varaajan ollessa kylmimmillään pysyvät kaikki patterit vettä täynnä. Jos on kyseessä monikerroksinen talo, pitää paineen olla korkeampi. Jos on vaikkapa 8 metriä korkeuseroa paisuntaäiliöllä ja ylimmällä patterilla, niin vähintään pitää olla esipaine 0,8 baaria, mieluumin varmuuden vuoksi 0,9 baaria. Jos varmmuden vuoksi pistää painetta turhan paljon, alka vesi lentää yilipaineventiilistä turhan aikasin. Kalvopaisunta-astia kannattaa varaavassa järjestelmässä ottaa  minimisuositusta suurempi, silloin pelivara lämpötilan suhteen on suurempi. Itsellä vain tuhannen litran varaaja, mutta paisuntasäiliö on 200 litraa kooltaan.
Minulla kalvopaisuntasäiliön voi tyhjentää vedestä ilman sen irroittamista. Systeemissä on kaksi hanaa, toinen sulkee tulevan putken säiliöön ja toinen hana säiliön kyljessä on hana, josta veden voi päästää pois kalvon takaa. Säiliö pitää asentaa niin, että vesipuoli on alaspäin ja se ilmatila ylöspäin, ilmatäyttöventiili siis säiliön päällä.
Yhdessä tasossa olevan talon kalvopaisunnan esipaine on 0,5 baaria. Mutta pytyssä oleva kalvon takana oleva vesi  on jollain tavoin saatava pois, jotta mittaustulos on oikea.
Ylimmän kerroksen pattereihin se ilma nousee, lieneekö sitten patteritermostaatin venttiilit jumissa, termostaattin hattu irtin ja painaa tapista, niin jumi aukeaa. Minä olen asentanut ylimpään patteriin automaatti-ilmauksen, ei tarvitse avaimen kanssa pelata. Jos vettä lisättäessä avopaisunnan  ylivuotoputkesta tulee vettä, niin pitäsi kyllä ylimmissäkin pattereissa vettä olla. Hyvä merkki, että pattereita pestessä tuli mustaa vettä, sellaista sen pitääkin olla,
Kyllä sulanmaan aikana tehdyistä hakkuista on muutakin haittaa, jälki on usein aika ikävää katseltavaa, kun ajokone on mennyt uraa pitkin pohjia myöten. Kiinnostaa myös, paljonko nämä kesähakkuut eritysesti viime kesänä edistivät kirjanpainajapopulaatioiden lisääntymistä. Ei ennenvanhaan menty metsätöihin lainkaan kesällä, ehkä se on kuitenkin myös metsän kannalta parempi.
Vapaa sana / Vs: Onpas hyä kirjootus.
: 09.11.18 - klo:16:59
Tottahan tuo on, nämä avokätiset investointituet ovat ajaneet tilanteen tähän. Kaiken lisäksi investointituet ovat menneet suoraan rakennusfirmojen ja laitetoimittajien pussiin, kun ovat pistäneet tuottesiinsa ja palveluksiinsa pikantin 10-30% tukilisän. Olisi tämä rakennekehitys ollut huomattavasti järkevämpi, jos se olisi tapahtunut markkinaehtoisesti vapaalla rahoituksella ja aidolla  yrittäjähengellä. 
Paljonkos tuo on euroissa?
Viimeisen kurssin mukaan 4,88 eur.
Sivuja: [1] 2 3 ... 139