Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - josef

Metsätalous / Ens harvennus
: 21.05.21 - klo:15:22
Männikön ensiharvennus edessä ja mietittävänä tehdäkö tavaralajin mukaista kuitua vai karsittua energia puuta. Energia puun voisi tehdä 3-4 cm ja kaikki puu lajit samaan pinoon. Kuiduilla omat mitta/laatu vaatimukset. Latvoista ei paljon jää energia puuksi tehtävää. Kuidun hankinta hinta lienee +30€, mikähän tilanne energia puulla.
Etenkin kärryn renkaisiin, pienempi venttiilin reikä kuin traktorin renkaassa.
Nokan  venttiilipöytä kenkkuilee, kaikki muu toimii suhthyvin paitsi kouran avaus. Hydrauli esiohjattu, koura ja jatke sähköllä.  Välillä tyhjä koura tekee sen  ettei lähde avautumaan, kun sulkee kouran sen jälkeen avautuu pikkuhijaa. Kun laskee avonaisen kouran toisen puolikkaan varaan niin menee ittellään kiinni, jossain sisäinen vuoto mutta missä.
Valtra. Miten on mahdollista että keulapumppu pumppaa kaiken öölin taakse ja rupiaa kauheesti rääkymään sen jälkeen öljyn puutteessa. Kone kävi n. 10min. tyhjäkäyntiä nokkapumppun  sähkökatk. päällä kun tämä tapahtui, mittatikku takana kastui koko matkalta ja edessä säiliö tyhjä?
Täyttä kuraa koko kampe. 2pv eikä pensat pysyny tankissa. Primerin letku irti eikä ehjänä takasi. Odottelee kaupunki reisua.
Pysäköitäessä stop valo vilkkuu jatkuvasti. Jarrut säädetty, jarruvaijerit säädetty (taakseajolaite), öljymäärät oikein, mitä vielä? Alkaa tuntua tivolilta kun diaknoosivalokin vilkkuu kaks ja kolme kertaa jatkuvasti.
Kytkinjouset katkennu kesän aikana tai joskus. Kytkin sen näköinen että vaihtoon koko kytkin. Miten kytkinkehä irti raivausakselista, onko vasen vai oikea kätinen kierre. Hyvät työ-ohjeet myös tarpeen.
Valtran summautuva hydrauliikka kuormain kytketty peruslohkoon ja harvesteri Power peyond liittimiin. Harvesterin paineesta haarotettu sähköventtiilin kautta heräte ls-linjaan, harvesteri antaa herätteen releellä kun jotain nappia painetaan. Kuormain ympäri pumppaava, harvesteri rele ohjattu ei kiertoa ei ls-linjaa. Ongelma ei toimi yht aikaa kun kuormaimen hydrauliikka on päällä.
Löytyykö ylimääräistä varaosakirjaa suomeksi.
Metsätalous / Runkohinnoittelu
: 10.09.16 - klo:07:09
Saha antaa kuuselle avohakkuussa runkohinnaksi 50,91€/m3. Sellufirma KUT 58,20€/m3 KUK 19,50€/m3. Kuinka näistä tarjouksista nyt muodostetaan vertailukelpoiset? Tilanne on uusi runkohinnoittelun osalta. Eikä ole mitään aikaisempaa vertailu kohtaa olemassa, googlekaan ei tuonnut äkkiseltään apua. Onhan se tiedossa että saha maksaa parempaa hintaa päättehakkuussa, josta kertyy pääsääntöisesti tukkia, kuin sellufirma. Silti olisi vastaisuuden varalle saatava jokin laskukaava millä yhtälö ratkaistaan jatkossakin. Numerot ratkaisee!!
Gromella pitäisi tulostaa jokin pdf tiedosto, mutta kun tulosta sivulla sinisessä nappulassa lukee tallenna ja siitä pääsee vain talentamaan.
Firefoxsilla saman tiedoston tulostaminen onnistuu onkelmitta. Mitä avuksi.
Metsätalous / Hakerankan peittäminen
: 18.11.15 - klo:08:13
Miten peitätte oksineen kootun omaan stokeri käyttöön tulevan energianpuun. Onko kellään siirrettävää peltikattoa, jos niin miten sen siirtely onnistuu kevyellä maatalouskalustolla.
Mikkähän on 20l happi ja asetyleeni pullojen vuokrahinnat ks. firmoissa. Firmojen sivuilta sitä en löytänyt. Vuokra sopimus uusittava pikapuoliin.
Metsätalous / Pottiputki
: 14.05.15 - klo:16:28
Mistä Lännen Tehtaiden pottiputkeen uusi käsikahva. Umpirautaisena liian sormille iskevä kuten vanha Majuri.
Millä keinoa hakkuriin oikeat kierrokset. Hakkuria pyöritetään kuorma-auton moottorilla, viisi portainen vaihteisto, suunnanvaihtajakin muuttaa hiukan välitystä. Korvakuullolla tietysti mutta olishan se hyvä että vois seurata kierroksia ettei tukehduta kuoliaaksi!
Sivuja: [1] 2