Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Aiheet - nuffieldmaster

Mistähän löytäisi Maxxumin 5150:seen puskutuet Quicken 660 kuormaajalle valmiina bolton sarjana?

Onko kukaan vaihtanut tumen nauhajyräpyörästön pyöriä?  Mikä olisi edullisin vaihtoehto, uudet 60 € kpl tuntumassa hinnaltaan, kaikista vanhoista pinnat irti. Tuo original on aivan liian kallis.

Entä onko kuka vaihtanut teleskooppeja ihan normaali putkiksi?  Kone repii teleskoopit kappaleiksi, myös uudet, hetkessä. Nähtävästi vannasautomatiikka niin kulunut että liikerata suunniteltua suurempi, tangot ja akselit jo täytehitsasin mutta vielä jostain paikasta antaa periksi mitä en keksi...  Muutenkin  nuo muovinastaiset teleskoopit on kivikossa aika heikko keksintö. Taakse on asennettu jo nk. päivityssarja mutta niiden sisäputket putkahtelevat ulkoputkista pois vähän väliä myös.
Kahtellut semmosta n. 5000-6000 € (alv0) puimuria, n. reilu 3m pöydällä 2000h tai alle ajettuna, kopillista ja siistiä. Onhan noita joitakin, toispuolen suomea...

500 sampon tilalle. Esim. 690 sampoa tai 1080 deutzia.

Puitavaa n. 40-80ha kahtapuolen vuoteen riippuen vuodesta.

Mutta sitten pätkähtikin mieleen, entä jos hommaisi toisen samankokoisen puimurin...  niitä saa jo 2000-3000 € valita asti paaaljon parempikuntoisia kuin tuo.

Mutta tuleeko se kalliimmaksi ajaa kahdella 2.5 metrin koneella?  Jos maksaa tuolta ajalta palkan kuskille ja huoltaa/ylläpitää 2 konetta.

1 isomman puimurin taktiikalla olet vain sen 1 puimurin varassa, 2:lla koneella on suurempi mahdollisuus että molemmat soi tai ainakin toinen.
Tilasin tuossa maxxumiin nivelakselia...  ihmettelen suuresti epäsuhtaa akselitarjonnassa, suomessa traktorien myydyin teholuokka alkaa olla 180hv ja suurilta osin nivelakselivalikoima jota tarjotaan on vitosta ja kutosta eli luokkaa 80 hevosvoimaa...   ja moni suurestikkin (puheissaan) linkoava tuntuu sellaisilla pärjäävän....   eihän tuollainen kutosakseli tahdo kestää paria talvea pidempään linkotraktorissa ilman ongelmia 100hv koneessakaan.

8 koon akselikin monessa liikkeessä tilaustavaraa :-O
Missä mallissa nuo on?  Saako yhteiskäyttökoneet nykyään tukea elyltä tai leaderista? Maamiesseurojen konehankintojen tuenta?

Olen saanut ite 35 pinnaa muutamaan romuun alvittomasta hinnasta, mutta siitä jo kohta 7-8 vuotta (lumilinko yms).
Millaiset ovat käytettyjen kuormainten markkinat suomessa?

Kokoluokka MP-Lift 265/Ålö 56-66 tai Isme 180/181....

löytyykö noita?

Koneet, laitteet ja tekniikka / Maxxum 5130
: 24.12.17 - klo:16:33
95 vuosmallin maxxumi, onko nuita turbotettu ja millaisilla tehoilla vielä kestää rääkkiä päivästä toiseen, vuodesta vuoteen? Rataslootako tuossa sippaa ekana? 5150:pikö on isommilla sisuksilla lootaltaan?
Kuinka monelle on tuttu kirjana "Käytetty Konemies"? Nimittäin jos tuttavapiirissä on konemiehiä, traktorihistoriaa harrastavia tai vastaavia henkilöitä niin sanoisin, että kirja on kannattava ostos lahjaksi tai itselle.

Kirjan saatavuus meinasi loppua, mutta kirjoittaja Antti J. Jussila luovutti yllättäen kirjan oikeudet Nuffield - Leyland Club Finland ry:lle ja sitä teetätettiin kahdeksas painos.

Tässä vähän puffia kirjasta:
"Kirjan kirjoittaja toimi maataloudellisen koulutuksen saatuaan lähes 40 vuotta konekaupan parissa. Suuren keskusliikkeen eri tehtävissä hänellä oli näköalapaikka Suomen maatalouden mekanisoinnin kehitykseen. Kotimaassa ja maailmalla liikkuessaan hänellä syntyi monipuolinen kosketus alan teollisuuteen ja kauppaan muuttuvassa maailmassa."

Tämä tuhti tietopaketti maksaa 25 euroa plus postikulut, ja sitä saa NLCF ry:ltä tilattua numerosta 050-4313415 tai jokke(ät)nuhvi.net

Kirjassa on valtavasti historiatietoa, ja merkki/maahantuontihistoriaa löytyy niin Nuffin, Leukun, Samen, deutzin, Case IH:n, Ford/fordsonin, Valmetin, Massikan kuin monien muidenkin osalta. Toki luonnollisesti isoimmat jutut liittyvät K-ryhmän omiin merkkeihin kuten Zetor vielä mainitakseni.

Suosittelen vahvasti vaikka joululahjaksi tilan isännälle/emännälle!

(kuvat näkyy kirjautuneille)

Koneet, laitteet ja tekniikka / Lumihommiin
: 31.08.17 - klo:21:59
Ei menny tarjous läpi kuntaan, jäin justi kalkkiviivoille.  Kuis muissa kunnissa on hintataso?

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Ilomantsi/kokous/20171763-4-2.PDF

Onko tutkittu, saadaankon hivenliuoksilla mitä ruiskutellaan, maahan pidempiaikaisia vaikutuksia hivenpuutoksiin, vai onko noilla hivenien paikkaus vain kasvukaudesta juuri ja juuri yli kantavaa? Tutkimustuloksia?
Taarupin TA336 niittomurskain, siinä tulee kulmavaihteelta voima alas palkille nivelakselilla. Onko tosiaan, ettei nivelakseli ole voideltavissa?
Nyt sais isännät tehojansa mitata pakupaja/voimaa.com tulee dynamometrin kanssa Ilomantsiin Ilomantsin Maamiesseuran kevätpäiville. Kevätpäivä on maalaismarkkinapäivä, paikalla myytävänä seutukunnan tuottajien suoramyynnissä tuotteita, traktorikilpailu, valma-kaupan erikoistarjoukset ym.

Paikkana on Ilomantsin Valma -kauppa ja sen piha alue ja piha-alueen toiminnan järjestää vasta uudelleen toimintansa herättänyt Ilomantsin Maamiesseura ry.

Hankintaportaalissa on kunnalle uusi traktori tarjouskilpailutuksen alla, mikä se ois hyvä?

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2017-004085


Vaatimuksena 160-180 heppainen neloskone, ketjut mahduttava talvella pyörimään, sähköhydraulinen suunnanvaihto ja sininen metalliväri ym.
https://www.youtube.com/watch?v=yJF-tjbEFhA

Mitähän tuo meinaa tuo mainostus oikein kun todellisuus on tätä?

Kyseessä Oxsa Evo 230 jota mainostetaan mm. koneurakointi lehdessä otsikolla nuoskalumen surma...
Onko kellä ostoilmotuksia torissa?

Jos ja jos tarjotaan tampereelta perikunnan kamppeita 046 alkuisesta numerosta tosi mukavan lipevän kaverin toimesta niin tavaraa ei sitten ole olemassa.

Miulla oli ilmoitus, ketjuista. Tuli tarjous renkaista ja ketjuista sopivaa kokoa. Hyvä uskottava tarina papan jäämistöstä. Olivat muka pirkka-hallin lähellä tampereella varastossa, ja shenkerin kautta edullinen kuljetus jopa.

Sanoin ja oli aikomus laittaa joku tsiigaamaan tavarat, ja myyjä lupasi kuvatkin laittaa, mutta kas kummaa, eipä enää saa yhteyttä ja kiinnostus myydä niitä siis lopahti kun kerroin, etten maksa ennenkuin joku kavereista tai kaverien kavereista jotka sielläpäin asuu näkee tuotteet.

No eräälle toiselle on tarjottu liki identtisellä tarinalla kyntövälttejä.

JOTEN VAROKAA NÄITÄ PERSEREIKIÄ!!!
Sivuja: [1] 2 3 ... 9