Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Sirkku

Oletteko hakeneet lintujen aiheuttamista tuhoista korvauksia? Kuinka homma toimii? Hakemus minne ja koska? Minkä arvoisia tuhoja olette laskuttaneet ja onko korvausta tullut sen mukaisesti? Hanhia odotellessa tässä samalla ajattelin kysäistä kollegoilta, kun suunnittelee mitä kylvää ja mihin, jos sama lauma taas ilmestyy paikalle.
Mikä on säilörehun hinta päivälaskelmassa, kun lasketaan rehukustannusta maitolitraa kohden? Meillä ei enää käy neuvoja näitä laskemassa ja olen johonkin hukannut päivälaskelmataulukosta tämän arvon, eikä itse ole laskettu ihan omaa. Ja tähän liittyen, oletteko laskeneet ihan oman tilan säilörehun tuotantokustannuksen? Löytyykö jostain taulukko tähän, ettei unohdu mitään itse laskien.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Lottovoitto
: 01.05.18 - klo:23:09
Jos se Loimaan lappu ilmestyisikin omaan kätöseen, niin jatkaisitko maatalouden parissa vai lähtisikö lento lämpimään ja lokoisa elämä edessä? Itse taidan jäädä ihan tähän kotiin vaan-on tää sellainen elämäntapa, etten taida mitään muuta osata tehdä :) Ylimääräinen raha menisin varmaan töiden helpottamiseen.
Maatilojen tulevaisuutta Suomessa: Meillä napataan tuista ne mitkä "ilmaiseksi saa", eli tilatuki ja eläintuet. Maitotila, joten tuista suurin osa onkin eläintukia. Liikevaihdosta tuet on n. 20%. En usko, että tää firma kaatuisi ilman tukia-entä muut?
Minkälaisilla eväillä poikimista kohti, eli mitä teidän elukat syövät loppulypsykaudella ja ummessa ollessaan? Kukaan tuskin 2010-luvulla enää tunnuttaa? Aperuokinta-kaikki kerralla vai erillisruokinta? Kivennäiset?
Mistä löytäisi tilaston maitotilojen määrästä lehmämäärän mukaan. Eli kuinka monta minkäkin kokoista tilaa vielä pyristelee mukana? Google ei ole nyt myötämielinen tämän kanssa, enkä oikein keksi mikä olisi taho joka tämän asian tietää.
Tuttava haluaisi ostaa multa seuraavaks syntyvän kyytön lemmikiksi. Asustelee entisellä maatilalla, mutta ei siis viljele mitään eikä tila ole mikään "maatila" noin niin kuin toiminnaltaan. Tää eläinten siirto vaatisi pitopaikkatunnuksen ja kaiken mahdollisen byrokratian. Onnistunee, jos ilmoittaa vasikan syntyneeksi kuolleena ja se on sitten haudattu mokoma elukka. Tuttava siis joskus itse sen teurastaa, joten tätä kyyttöä tuskin tulee edes olemaan.

Mietin vaan, että halvemmaksi tämä tulee varmaan muutenkin. Eli jos unohtuu se syntymäilmoitus määräajassa, niin ilmoittaa vaan poikimisen eläimelle, mutta vasikkaa ei tullut. Jos sattuu tarkastus tulemaan, niin vie johonkin varastoon sen merkittömän siksi aikaa. Eipä ole mitään sanktioimissyytä :)
Vuosi taas vaihtui ja aina vaan mietiskelen, millainen rehukirjanpito hyväksytään valvonnassa... Joskus tein eviran lomakepohjalle, joskus omalle exceltaulukolle, mutta riittäisikö pelkkä laskupohjien/kuittien säilyttäminen, jos niihin aina kirjanpitoon viedessä tai maksaessa merkkaisi mihin varastoon ja kenelle eläimelle? Rehutositteita tai ostomerkintöjä näyttäisi olevan viime vuodelta n. 80kpl.

Suunnitelmissa vaan kovasti siirtyminen paperittomampaan suuntaan, mutta ei tällä säilyttämisellä ja arkistoimisella voi luottaa pilvipalveluihin, kun on niin paljon kuitenkin kiinni vaikka siitä yhdestä puuttuvasta tiedosta...
Uutiset hehkuttavat, kuinka tukimaksuja aikaistetaan ja tämän vuoden tukia aletaan maksaa "jo" lokakuussa. Mutta hei, ei taas oikein mene jakeluun. Meillä ainakin vuoteen 2013 asti on hakuvuonna haetut tuet pääosin maksettu samana vuonna. Mikä tässä on nyt uutta ja hienoa? Viime vuosi oli ihan katastrofi. Pääosa tuista tulee maksuun vasta tänä vuonna, eikä tietoa edes kaikista tukimääristä ole vielä. Mitäköhän laskin tiedossa olevista, niin viime vuonna maksettiin 40% tuista. Tee tässä nyt sitten budjettia
http://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/asiakokonaisuudet/taydentavat_ehdot/nauta_yli_6_kk__te_vaatimukset_2016.pdf

Ihan aikuisten oikeesti, jos tässä nyt joku valvonta tulisi, niin mistä mä tiedän mikä on valvojan mielestä: sopiva, asianmukainen, riittävä? Naapurin mielestä asianmukainen ei oo todellakaan mun mielestä asianmukainen... Eli??  :P
Kasvintuotanto / maanäytteet
: 12.04.16 - klo:20:46
Ei pysty muistamaan, eikä löytämään tietoa mistään eli: pitääkö maanäytteet jonkun tukiehdon mukaan ottaa (täydentävät ehdot, nitraattiasetus??), jos ei ole sitoutunut ympäristökorvaukseen? Ja kyllä mä ne otan kuitenkin, mutta onko tästä joku laki ja säädös jossain?
Voisiko joku kertoa, kuinka viivakoodipulloja käytetään tuotostarkkailunäytteitä otettaessa ihan käytännössä esim. lypsyasemalla. Ainoa ohje, mitä löytyy netistä on, että kysy lisää proagrian asiantuntijalta...Eipä nyt kiinnosta sinne olla yhteydessä, kun tulee kuitenkin lasku perään konsultoinnista  ;)
Vapaa sana / maitokiintiöt+verotus
: 29.01.16 - klo:15:32
Ei osu ohjetta silmiin ei mistään, eli: maitokiintiöthän poistui viime keväänä, joten hävisikö ne ihan hups vaan tuolta omaisuudesta kirjanpidossa? Meillä oli ostokiintiöitäkin laajennuksen jäljiltä ja niillä oli hintakin, mikä pyöri nettovarallisuudessa ihan kohtalaisena summana.
Onko jossain päivitettyä tukien maksuaikataulua? Neuvojat hehkuttaa lehtien palstoilla, että viljelijöiden tulisi oppia laskemaan ja tekemään budjetteja seuraaville kuukausille. Miten niitä budjetteja oikein tehdään, jos ei tiedetä tuloja ollenkaan? Ihan kun meitä pidettäis jotenkin yksinkertaisina-taas kerran-kun kuvitellaan, että me vaan ostellaan ja ostellaan, eikä lasketa ollenkaan riittääkö rahat...
Miten ihmeessä lapselliset (!) ihmiset selviävät maatilan töistä? Missä lapset ovat kun vanhemmat on rehunteossa, lypsyllä ym. tai tekevät mitä täällä maatilalla nyt yleensä tehdään?  ;)
Sivuja: [1] 2