Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - Sirkku

Vapaa sana / maitokiintiöt+verotus
: 29.01.16 - klo:15:32
Ei osu ohjetta silmiin ei mistään, eli: maitokiintiöthän poistui viime keväänä, joten hävisikö ne ihan hups vaan tuolta omaisuudesta kirjanpidossa? Meillä oli ostokiintiöitäkin laajennuksen jäljiltä ja niillä oli hintakin, mikä pyöri nettovarallisuudessa ihan kohtalaisena summana.
Onko jossain päivitettyä tukien maksuaikataulua? Neuvojat hehkuttaa lehtien palstoilla, että viljelijöiden tulisi oppia laskemaan ja tekemään budjetteja seuraaville kuukausille. Miten niitä budjetteja oikein tehdään, jos ei tiedetä tuloja ollenkaan? Ihan kun meitä pidettäis jotenkin yksinkertaisina-taas kerran-kun kuvitellaan, että me vaan ostellaan ja ostellaan, eikä lasketa ollenkaan riittääkö rahat...
Miten ihmeessä lapselliset (!) ihmiset selviävät maatilan töistä? Missä lapset ovat kun vanhemmat on rehunteossa, lypsyllä ym. tai tekevät mitä täällä maatilalla nyt yleensä tehdään?  ;)
http://maaseutuvirasto.mobiezine.fi/zine/82/article-8111

Siinä ne sitoumusehdot nyt odottavat lukijaansa. Kuka lähtee mukaan ja kuka jää kyydistä pois ja miksi? Ja onko ulkopuolelle jäävät vapaita taivaanlintuja, jotka voivat viljellä mitä vain ja missä vain vai tuleeko jostain joku täydentävien ehtojen porsaanreikä, joka sitouttaa perustuen hakijan ties mihin...
Tuottajatiedotteessa muistutettiin taas siitä, että korvausmerkit on laitettava eläinten korviin heti kun ne saapuvat, koska tarkastajat voivat tulla ilmoittamatta. Kuinka tämä käytännössä tapahtuu-kokemuksia?

Jos olemme itse pois kotoa, niin onko tarkastajilla oikeus mennä eläintiloihin tarkastukselle? Mistä ihmeestä ne edes tietävät, mistä ovesta kuljetaan, koska, miten ja kuinka? Vai onko oikeasti olemassa vielä olettamus, että maatilalla on aina joku paikalla-ei ne mitään lomia pidä... ;D
Nyt se napsahti. Maidon hinta hipoo meidän riskirajaa... 35c ei taida vielä olla ollut koskaan meidän tilanpidon aikana. Mistä arvon kollegat tässä lähdetään tinkimään? Rehuista on huono ottaa pois, kun maitoa pitäisi kuitenkin tulla. Mitä muuta?
Kyselyä illan ratoksi: Minkälainen lypsyasema, kuinka monta lehmää menee yhdeltä lypsäjältä läpi aseman tunnissa ja paljonko tulee maitoa tuossa samaisessa tunnissa? Nousisiko tehot kahdella tai useammalla lypsäjällä?
Nyt ei taas lehtemme uutisointi ihan auennut, eli meillä on sitoumus voimassa 2017 asti, mutta loppuuko kaikki sitoumukset nyt sitten johonkin pykälään vedoten ensi vuonna?

Kun tästä nyt tulee korvaus toimenpiteistä, niin voiko tähän sitoutua jos kaikki sitoumuksen korvauskohdat on jo toteutettu eikä niistä enää tule kustannuksia?

Mikä ihmeen järki on poistaa ehdoista eläinlääkärin tekemä hyvinvointikäynti, mikä on ihan se ainoa ja oikea tapa avata silmiä, saada ulkopuolisen arviointi tiloista ja eläimistä sekä saada ihan oikea arvosanoihin perustuva arvio eläinten hyvinvoinnista?

Laitanpa tiedustelun tämänkin otsakkeen alle:
Hups, piti alkaa visua tekemään, mutta huomattiinkin että ympäristötuki on katkolla... Eli mitkäs ehdot meitä nyt koskee? Onko kenelläkään tietoa asiasta vai jatketaanko edelleen vanhaa sitoumusta? Alkaa aika taas loppua...

Joskus kun voisi tehdä nuo  hakemukset ajoissakin, mutta eipä tuo hallinto meidän anna niin tehdä...
Kasvintuotanto / Ympäristötuki
: 10.03.14 - klo:09:53
Hups, piti alkaa visua tekemään, mutta huomattiinkin että ympäristötuki on katkolla... Eli mitkäs ehdot meitä nyt koskee? Onko kenelläkään tietoa asiasta vai jatketaanko edelleen vanhaa sitoumusta? Alkaa aika taas loppua...

Joskus kun voisi tehdä nuo  hakemukset ajoissakin, mutta eipä tuo hallinto meidän anna niin tehdä...
On nämä apereseptit aika salaisia, kun ei meinaa löytyä esimerkkejä mistään. Eli minkälaisella appeella lehmänne lypsävät >9000kg? Tuleeko lisäruokintaa? Mitkä ovat olleet suurimmat virheet apereseptissä ja mitä siitä seurasi? Mihin perustuu apereseptinne?
Ihan mielenkiinnosta lähdin kyselemään kirjanpidon tekotapaa isommilla, juuri investoineilla tiloilla. Lähinnä siis tällä palstalla eläinpuolella.

Eli teettekö itse vai onko ulkoistettu? Jos teette itse, niin varmasti jollain ohjelmalla, mutta onnistuuko tällä verosuunnittelu? Miten suunnittelet, eli väännätkö laskelmia ja laskeskelet eri vaihtoehtoja?

Miten toimii ulkoistettu kirjanpito ja veroilmoituksen teko? Tekeekö tilitoimisto välitilinpäätöksiä ja kuinka monesta tositteesta on kyse? Mistä itse tiedätte missä mennään, jos joku ulkopuolinen hoitaa kirjanpidon?
Sivuja: 1 [2]