Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 17

Viestit - Teutsi

Arla suomen yhteistyöryhmän puheenjohtajan Ari Hännisen mielipide kommentti osiossa :o
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/179713-itamaito-laskee-merkittavasti-maidon-tuottajahintaa-toukokuun-alusta

,,
Ari Hänninen
Kitee
Ei suomessa muut meijerit ole laskeneet tuottajahintoja, päin vastoin menossa oli hyvä nousuvire, mutta markkinajohtaja päätti iskeä sitten vyönalle ja pilata puolenvuoden aikana tehdyn työn kuluttajille/kaupalle saavutetuista hinnan korotuksista."
Raisio keskittyy kuluttajatuotteisiin kuten uhkaili jo aiemmin

"Raisioagron toiminta jatkuu ennallaan

Raisio on tänään 31.1.2018 ilmoittanut harkitsevansa rehuliiketoimintojensa myyntiä strategisena vaihtoehtona. Raisio on käynnistänyt neuvottelut rehuliiketoimintojensa myynnistä useiden toimijoiden kanssa. Neuvottelut ovat alkuvaiheessa ja kaikki merkittävät asiakokonaisuudet ovat vielä avoinna. "Katoin viime torstaina vissiin ulkolinja-dokumentin aiheena luomun muuttuminen bisnekseksi. En nyt löytänyt linkkiä areenasta kyseiseen ohjelmaan. Kiinassa voi ostaa luomusertifikaatin n. 300-600 eurolla. 99% luomumunista ei ollut luomua. Romaniassa luomulampaan maidosta tehty juusto ei ollut luomua, kun paikalliset maidontuottajat syöttivät lampailleen mitä sattuu rehuja. Thaimaalainen luomukatkarapu ei sekään saanut kaikelta osin luomun kestävää muonitusta ja kaikenlaista epäilyttävää kemikaalipönttöä oli kyseisen luomukasvattamon tontilla.

Tämän tyylistä tarinaa oli tarjolla eli niillä sertifikaateilla voi pyyhkiä persettä. Yllätys oli oikeastaan, että niiden hinta oli niinkin halpa.
http://areena.yle.fi/1-2490272
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Metallia
: 21.07.17 - klo:11:07
Eikös metallinpaljastimella olisi helppo tutkia onko siellä Lehmänmahassa metallia vai ei. Eilen läksi juuri yksi huonosyömänen lehmä teuraaksi jolla EPÄILTIIN olevan metallia mahassa, tuli tuo metallinpaljastimen käyttö mieleen vasta kun lehmälle oli laitettu magneetti.
Eläinlääkäreillähän voisi olla tuollainen aina mukana?
Tölkkejä saa kerätä pellolta joka kevät sen pari kolme kappaletta. Valitettavasti niitä vaan löytyy lähes joka vuosi silppuuntuneena ruokintapöydältä(onneksi noukkari eikä tarkkuussilppuri).
Kapea ruokintapöytä ei kuulu siihen k.i.s.s. systeemiin.
Keep it simple & stupid?
Ei siihen tuollaista &-merkkiä kuulu. Kun systeemi ei oo simppeli ni ne kaikki epäsimppelit ja myös eläimet petää yhtäaikaa. Normaalisti kaikki pelaa hienosti ja tehokkaasti. Sittenkun vastustaa on työvoimalla haastetta selvitä kaikista yhtaikaisista katastrofeista..
Mut se "pettämättömyys" ja simppeliys on vaan liian kallista. Ensinnäkin se 2-3m lisää leveyttä kattoon ja lattiaan maksaa aivan helvetisti. Sit kun ostetaan traktori ja vaunu niin se maksaa yhtä paljon ku matto ja sähkösekoitin. Käytössä löpöä sit palaa aivan älyttömästi vuosien saatossa.
Siihen kun vielä lisätään hieman suurempi työmäärä joka täällä suomessa maksaa aivan helvetisti, niin kertakaikkiaan kallis yhtälö.

+ bonuksena harvemman jaon huonompi toimivuus automaattilypsyssä.

Useampaan rakennukseen jaettaessa tietenkin tasoittuu erot, mutta pyrkisin tekee sillee et sähköllä se rehu liikkuu sekoittimelta pöytään asti.
Se säästetty 2-3 metriä löytyy sitten sieltä navetanpäästä välivarastosta paloosastoituna pahimmillaan kaksinkertaisilla kustannuksilla.Ne ruokintapöytäneliöt on navetan halvimmat neliöt,ei kalusteita ei kallistuksia.
Tähän väliin varmaan nostetaan pystyyn se lämmintallikortti. Tarviaako oikeasti apevaunu+traktori lämpimäntallin? Ne muutamat OIKEASTI pakkaspäivät voi traktori ja apevaunu olla siinä ruokintapöydällä.
Ja se automaattinen ruokinta systeemi tuntuu tarvitsevan lämpimänkelinaikaan jokapäiväisen rehunoton muuten rehu lämpeää täyttöpöydällä, Kertovat itse täyttöpöydän omistajat.
eikös apevaunun edessä kustannustehokkailla isännillä ole se elämää nähnyt traktori?
OIkeassa olet sen suhteen että sähkökäyttöiset apesysteemit vievät vähemmän energiaa.
Tässä voi usko auttaa pitkälle.
Uskon voimalla toimii sitten varmaan myös
-kaupunkien Biologiset jätevedenpuhdistamot
-Biokaasulaitokset
-Biologinen säilöntäaine

oman kokemuksen mukaan vähentää ainakin lietteen hajua eli sitoo ilmeisesti ammoniakkia/metaania/rikkivetyä. eli periaatteessa peltoon levittäessä typpeä hahtuisi vähemmän?
roiskin slurrya avokourun päihin ja kaadan loput kokooja kuilun päähän.
Unohtakaa ne teräsvaijerit ja köydet! tilalle Dyneemaköyttä. ite laitoin toissavuona 18mm köysien ja 12mm vaijerin (raappojen välissä) tilalle 12mm Dyneemaköyden vetolujuus 13T. Maksoi 7€/m eli halvempaa kuin rosterivaijeri. 18mm köydet piti vaihtaa vähintään kerranvuodessa.
tilasin tuolta http://www.erlatek.fi/teräsköydet/dyneema®-kuituköydet

Lujuus: Dyneema®-kuitu on maailman vahvinta kuitua, vetomurtolujuuden yltäessä peräti 1,5-kertaiseen verrattuna samanvahvuiseen teräsköyteen. Esimerkiksi 10mm Dyneeman® vetomurtolujuus on yli 10 tonnia.

Kestävyys: Dyneema® on UV- ja kemikaalikestonsa vuoksi haastavien olosuhteiden uusi suosikki. Dyneema® ei ruostu eikä syövy teräsköyden lailla.

Turvallisuus: Dyneema®-köyden katketessa siinä ei esiinny teräsköydelle tyypillistä, erittäin vaarallista piiskailmiötä.

Käyttömukavuus: Dyneema®-köysi on kymmenen kertaa kevyempää, kuin vastaava teräsköysi. Etenkin järeissä rakseissa ero käyttömukavuudessa on merkittävä.
Luonnonlääkkeisiin uskon lähes 100% varmuudella... Nykyisen lääketieteen pohjana on luonnosta saatujen lääkekasvien ym. aineosat. Ja edelleen etsitään luonnosta erilaisia kasveja joista haetaan apua mitä erilaisimpien lääkkeiden valmistamiseksi.
Näin se on. Mutta noiden teho ei perustukaan uskoon vaan johonkin kemikaaliin tai yhdisteeseen.
Jos kasvien teho kerran perustuu pelkkään uskoon niin sittenhän Bäkkäri voi huoletta pureskella Myrkkykeisoa salaattina tai syödä valkokärpässieniä herkkusieninä. Eli eikö joku kasvi voisi toimia myös parantavana ilman uskoa?
 Mitä homeopaattisiin tulee niin emäntä jonkinverran käyttää niitä lehmille,itse suhtaudun niihin neutraalisti. kerran yks lehmä ei poikimisen jälkeen käynyt oiken kioskissa ja aina kun se oli saanut hompparia oli kioski käynnit moninkertaistunut sinä päivänä, sai siis hompparia säännöllisen epäsäännöllisesti kuukauden ajan
:) miten se meni, jos on MAATALOUDEN velkaa enemmän kun liikevaihtoo, niin sillonko olis tulossa, paljonkos?  Jossain oli, että 15 000/tila?  :D
johon ei lasketa metsä- ja asuntovelkaa mukaan.
Tapausta sen tarkemmin tuntematta, näihin YHDEN TOTUUDEN nettivuodatuksiin kannattaa aina suhtautua hieman kriittisesti. Mitä noihin vapaaehtoisiin eläinsuojeluvalvojiin tulee, niin mun mielestä tuollaiset kyylät ei kuulu oikeusvaltioon. Viranomainen hoitakoon viranomaisen tehtävät.
Samaa mieltä juntin kanssa tuosta yhdestä totuudesta, mutta kun googlettaa "Helena Koskentalo" tulee lopuksi mielenkiintoinen ilmoitus googlelta
"Osa tuloksista on ehkä poistettu eurooppalaisen tietosuojalain nojalla."
 Helena ei vissiin ole tykäny kaikesta mitä siitä on kirjoitettu nettiin.
meillä 2003 käyttöönotettu pihatto, betonielementti seinät ja kertopuu palkisto katossa jonkapäällä peltiuretaanipeltielementti, avokourut, kioskit ja lypsyasema (Westfalia) ja parsissa parsipatjat.noin niinkuin karkeesti pihatossa ei ole muuta ehjää enää kuin seinät lattia ja katto. loisteputkivalaisimet uusittu monimetalli valaisimiin. lantakoneeseen ja parsikalusteisiin (merivirta) on uponut kilotolkulla hitsauspuikkoja. asema ja kioski pelittävät hyvin paitsi että mystisiä sähkö/tiedonsiirto ongelmia alkanut esiintymään ,parsipatjoissa muutama reikä. Tarkotus oli rakentaa lehmille uusi halli viereen (ymppilupa valmiina 150 memmulle) ja jättä vanha hiehoille ja vasikoille, mut jostain kumman syystä hanke tällähetkellä jäissä katotaan sit uudelleen jos maidonhinta  joskus nousee yli 40c
Kasvintuotanto / Vs: Nurmen kalkitus
: 12.09.15 - klo:21:06
ollaan vedetty kalkkia raivio nurmille että vanhoille vuokramaille 4 max 5 tonnia hehtaarille talvella hangelle. pölisee hieman eka niitossa mut ei vaikuta säilörehun laatuun/maittavuuteen .lisää satoatasoa selvästi jos ph alhainen. syyslevitys varmaan vielä parempi kun syyssateet huuhtoo kalkin maahan eikä jää kulon päälle niinkuin talvilevityksessä. Ja osta sit sitä hienojakoisinta kalkkia eikä mitään kivirouhetta.
Kuusamon osm,  vuonna 2014 vastaanotettu maitoa 20,8 miljoonaa litraa, Kuusamon juusto vuosi 2014, tappiota 5,35 miljoonaa euroa. Eikö se tee 25,7 senttiä tappiota jokaista osuusmeijerin litraa kohti ::)

Vuosi 2013 samankaltainen. Maidonlähettäjiä ollut 108, vuonna 2014 siis 50000 eur tappiota per lähettäjä. Satatonnia kahteen vuoteen.

Voisivat lanseerata talousneuvosjuuston.onko kortsuveikko laskenu, palajoko valijo tienaa/tienasi vennääjällä? ;)


http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/mt-valio-laskee-maidon-tuottajahintaa-roimasti/1886109

Ei taija VALIJOM poijillakkaa kannattaa hänkseleitä kovin paukutella... ;D
Juu ei paukutella kovasti henkseleitä mut Itämaitolaiset voivat nyt pikkusen napsutella niitä. maidonhinta nousee takautuvasti elokuun alustalähtien :D
Vielä +5 Valioon
Jaa ja millähän laskukaavalla jos hinta tippunut -2c? Jos Valiolainen perushinta on 35senttiä Ja Maitomaan perushinta OLI toukokuussa 40,5 ilman loikkarilisää niin miten saat erotukseksi +5senttiä? Vai milloin tämä hinnan alennus on tullut? 
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/maitomaa-jalostaa-yli-miljoona-litraa-viikossa/2051602
Ja mikähän mahtaisi olla Maitomaan oikea tilityskyky ilman Valiolaista Kivi maitoa
Jos maitomaa ostaa omilta tuottajiltaan 30,4 miljoonaa litraa hintaan 40,5c (38,5) ja valiolta 45 miljoonaa litraa hintaan 35c.
Voisin sen teille tähän laskea MUTTA koska olen nimimerkki LOPEN ja muiden mukaan LASKUTAIDOTON VALIOLAINEN TUOTTAJA en sitä tähän teille laske. Jokainen Maitomaalainen voi sen ihan ite laskea

Tuottajat voivat jättää Arlan mut työntekijät EI http://yle.fi/uutiset/svt_arlan_toiminta_lahentelee_ihmisoikeusrikosta/8009947 "ELÄKÖÖN IHMISOIKEUDET" tuumasi Arlan johtaja kun työntekijöiltä passeja takavarikoi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 17