Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 15 16 [17]

Viestit - Teutsi

eikös se komissio laskenu että maidon tuottajahinnan pitäisi olla 49sentiä pelkällä jauheen tuotannolla. harmi kun kapasiteettiä jauheen tuotantoon ei suomessa ole enempää.

***Ei tällä hetkellä ole kapasiteetistä pulaa vaan maidosta. Seinäjoellakin jätettiin kolmasvuoro pois, kun ei raaka-ainetta riitä.
no mutta vähentäisivät halppis juustojen valmistusta ja tekisivät jauhetta.
ilmankos se aperuokinta on niin edullista ja nopeaa. lainaus valman sivuilta. :'( >:(
"Muovisen paalinkäärintäverkon syöttäminen lehmille voi olla vaarallista

Kentällä joillekin viljelijöille on tullut tavaksi jättää pyöröpaalin käärintäverkko paalin päälle apesilppurin silputtavaksi. Tavasta voi tulla eläimille vakavaa haittaa, jos joukkoon pääsee pitempiä verkon palasia, jotka suoleen päästyään kokoaa suolen myttyyn, aiheuttaa vaurioita suolen seinämään ja pahimmillaan suolen tukoksen. Muovi sinänsä on todennäköisesti eläimille vaaratonta, eikä aiheuttane maitoon jäämiä, koska muovi on ns. elintarvikemuovia, jota käytetään myös ihmisten elintarvikkeiden pakkaamiseen. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, kykeneekö pötsin pieneliöt pilkkomaan muovia jollakin tavalla, joten muovin ruokkimista naudoille ei voi pitää sopivana.

Valion laatukäsikirjaan on koottu eläinten hyvät ruokintaperiaatteet. Niissä todetaan että lehmille ei saa syöttää mitään vierasta ainetta, ainoastaan normaaliin ravintoon kuuluvia komponentteja. Viime kädessä maidon hankintaosuuskunta voi päättää maidon vastaanottokiellosta, mikäli tuottaja toistuvista huomautuksista huolimatta syöttää jotakin vierasta ainetta lehmilleen.

Laura Kulkas
neuvontaeläinlääkäri
Valio Oy
laura.kulkas@valio.fi 
 
 
  Julkaistu 5.11.2007 10:34 "
Tämänpäiväisessä MT:ssa tj. Laaksonen röyhistelee, kuinka hurjasti maidon hinta on noussut vuoden kuluessa. Ei siis vaikuta siltä, että toimitusjohtaja olisi hanakka hintoja nostamaan. Maitoahan saa omistajaosuuskuntien jäseniltä puoli-ilmaiseksi. Mitä sitä hinnoilla pullistelemaan.

Saavat kohta pukea ylleen Valiossa ne "kukkahameet", joita aikoinaan moittivat Maito-Pirkassa pidettävän.

P...kele.

Valion tärkein tehtävä on jalostaa omistajiensa maito ja myydä se parhaalla mahdollisella hinnalla. Nyt kun sitä hintaa kerrankin olisi tilaisuus korjata, niin ei kuin jarrut päälle vaan.


tj.Laaksonenhan on pitkin syksyä varoitellut tuottajia yli innoikkaista hintaodotuksista.TAITAA VALIO TEHDÄ LIHATALOT!!!!!!!!!!!! SE piiiiiiitkän aikavälin hintakehitys. Ja turpaan tulee hinnassa. Itse odotin vähintään 5 senttiä lisää.Tällä hetkelle maitojauheesta saa paremman katteen ulkomaanviennissä kuin maidosta kotimaanmarkkinoilla. eikös se komissio laskenu että maidon tuottajahinnan pitäisi olla 49sentiä pelkällä jauheen tuotannolla. harmi kun kapasiteettiä jauheen tuotantoon ei suomessa ole enempää.
Sivuja: 1 ... 15 16 [17]