Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Teutsi

helppivä, ohjekirja hukassa. Mikä on Kuhn FC352G teräpalkin öljymäärä/ öljynkorkeus
Plussaa vastauksesta :)
Kasvintuotanto / nurmen täydennyskylvö
: 06.02.11 - klo:11:05
Laskin näyttää et täydennyskylvö kannattaa, suuremmat sadot pitempi ikäiset nurmet (kiviset/kallioiset pellot ja helvetin hakoiset turvemaat, kyntö ei oikein nappaa) lisäksi voisi koikeilla epävarmempia kasveja nurmessa esim. sirppi- ja sinimailanen..siis kertokaas kokemuksia nurmen täydennyskylvöstä/koneista. erityisesti kiinnostaa nämä äes tyypiset koneet esim. Köckerling grassmaster kylvötehon ansiosta,onnistuuko tällä koneella virna viljaseoksen kylvö mullokselle, nythän siihen saa 400 litran säiliön.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Rehun tekoon
: 31.05.10 - klo:09:41
loppuviikosta tai viimeistään ens viikon alussa pitäis aloittaa rehunteko. timoteissä tähkän alut, ensimmäiset tähkät varmaan pihalla viikonloppuna jos lämmintä piisaa.odotettavissa runsas sato.mites muualla päin suomea joko etelässä aloitettu?
T: maidontuottaja C2P.n rajalta
Maidontuotanto ja lihanaudat / ShowCase
: 19.03.10 - klo:09:25
onko porukkaa menossa http://www.huitinholstein.net/alta/Showcase09-100410.pdf lauantaina 10.4. ylivoimainen hiehopihatto esittelyssä
sivun alareunassa kuva Le D.A.F. http://www.airablo.com/telecharg.php?c=video#robot  ???
- paalisilppuri >Le Coupeur "The Slicer"
-ruuvikuljetin säilörehulle>Le Convoyeur Vis
-sokerina pohjalla lehmiä karkuun joukseva säilörehupaali (alin kuva) >Alfred
Vapaa sana / SYVÄKURKKU paikallistettu
: 07.03.09 - klo:21:27
syväkurkusta varma havainto sanomalehti karjalaisen sivuilla http://www.karjalainen.fi/scripts/edoris/edoris.dll?app=server&com=sqlxml&tem=d_aihepuu_n.tpl&topicid=164107&selected=164117 samaa paskaa kirjoittaa sinnekkin kuin agronettiin.
Maidontuotanto ja lihanaudat / jälkitili
: 28.01.09 - klo:19:59
no tuleehan sitä maidosta jälkitiliä tosin alle puolet viimevuotisesta  :-\. Idänmaito maksaa 2c+alv mites muut osuuskunnat?
eipä tehonnut Roundup 6 vuotta vanhaan ruokohelpialaan vaikka annos oli 4kg/ha maxia. kuukausi kulunut ruiskutuksesta ja helpi alkaa TOIPUMAAN!!!!!! vihreää pukkaa perk!. viereinen 3 vuotta sitten kylvetty  ja samaanaikaan ruiskutettu helpi kuoli kuin oppikirjassa (vähemmän juurimassaa?). helpi korjattu keväällä.jos sen vanhemman alan kyntäis tai ajais murskaimella ja sen jälkeen kylväs heinänsiemenen niin mitenhän tuo helpi käyttäyis siinä nurmessa kasvaako se kuin piru seuraavana vuonna,nurmi tulisi lehmille säilörehuksi eli pieni helpi pitoisuus ei haittaa kun ajallaan korjaa sadon? lisäksi epäilyttä se helven siemenen paljous maassa onhan se siementänyt sentään viisi vuotta.maalaji kohtuullisen hakoinen turve joten kyntäminen voi olla aika mielenkiintoista ja mitkään muokkaimethan eivät uppoa siihen juurakkoon. mitäs arvon raati ehdottaa
a)ruiskuttaa ala uudelleen
b)ajaa helpi kesantomurskaimella ja odotta uutta kasvua ja ruiskutta uudellen
c)kyntää ala tai ajaa murskaimella(esim. fae) ja kylvää heinänsiemen
d)?
PÄÄSENKÖ TUOSTA PERKEL..N KASVISTA KOSKAAN EROONps helpi edellisen isännän jäljiltä.
 Valtioneuvoston asetus maatalouden investointituesta (rakennetukiasetusluonnos) rahoitettava minimi koko. lisäksi vaativat vinonpinon laskelmia.
   Eläinpaikkojen ja kasvihuoneneliömetrien vähimmäiskoko
Lypsylehmä                    30
      
Nautakarjatalous      
Emolehmä   1                80
Nautaeläin, alle 12 kk   0,5   160
Nautaeläin, yli 12 kk   0,667   120
      
Sikatalous      
Emakko ja karju   1               160
Lihasika   0,16                           1 000
      
Kanatalous      
Muniva kana                 12 000
      
Siipikarjatalous      
Broileri                              45 000
Kalkkuna                              11 000
      
Kasvihuonetuotanto      
Kasvihuone, m2                 4 000
ilmankos se aperuokinta on niin edullista ja nopeaa. lainaus valman sivuilta. :'( >:(
"Muovisen paalinkäärintäverkon syöttäminen lehmille voi olla vaarallista

Kentällä joillekin viljelijöille on tullut tavaksi jättää pyöröpaalin käärintäverkko paalin päälle apesilppurin silputtavaksi. Tavasta voi tulla eläimille vakavaa haittaa, jos joukkoon pääsee pitempiä verkon palasia, jotka suoleen päästyään kokoaa suolen myttyyn, aiheuttaa vaurioita suolen seinämään ja pahimmillaan suolen tukoksen. Muovi sinänsä on todennäköisesti eläimille vaaratonta, eikä aiheuttane maitoon jäämiä, koska muovi on ns. elintarvikemuovia, jota käytetään myös ihmisten elintarvikkeiden pakkaamiseen. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, kykeneekö pötsin pieneliöt pilkkomaan muovia jollakin tavalla, joten muovin ruokkimista naudoille ei voi pitää sopivana.

Valion laatukäsikirjaan on koottu eläinten hyvät ruokintaperiaatteet. Niissä todetaan että lehmille ei saa syöttää mitään vierasta ainetta, ainoastaan normaaliin ravintoon kuuluvia komponentteja. Viime kädessä maidon hankintaosuuskunta voi päättää maidon vastaanottokiellosta, mikäli tuottaja toistuvista huomautuksista huolimatta syöttää jotakin vierasta ainetta lehmilleen.

Laura Kulkas
neuvontaeläinlääkäri
Valio Oy
laura.kulkas@valio.fi 
 
 
  Julkaistu 5.11.2007 10:34 "
Sivuja: [1]