Kuten tästäkin
http://www.hs.fi/kotimaa/a1442286666569huomataan:
"Eläinsuojeluviranomaisilla pitäisi olla nykyistä enemmän rohkeutta puuttua laiminlyönteihin heti ja ryhtyä kiireellisiin toimiin eläinten kärsimysten lopettamiseksi, sanoo ylitarkastaja Minna Ruotsalo maa- ja metsätalousministeriön eläin- ja kasviterveyden yksiköstä.
"Monesti annetaan vain hallinnollisia määräyksiä määräysten perään, vaikka pitäisi ryhtyä kiireellisiin toimiin. Eläimen ei pidä olla kuoleman kielissä, ennen kuin niihin voidaan ryhtyä", Ruotsalo painottaa."
"Viranomaiset tekevät tuotantotiloille sekä otantatarkastuksia että epäilyyn perustuvia tarkastuksia.
Viime vuoden otantatarkastuksissa laiminlyöntejä havaittiin Eiran mukaan 22 prosentissa tuotantoeläintiloilla. Määrä laski hieman vuodesta 2013, jolloin laiminlyöntejä todettiin 29,5 prosentilla tiloista.
Epäily eläinsuojelusäännösten vastaisesta eläintenpidosta johti Eviran mukaan viime vuonna yli 5 000 tarkastuskäyntiin. Tarkastuksia on Mikkolan mukaan tehostettu huomattavasti, sillä niitä tehdään jopa 3 000 enemmän kuin vuonna 2011.
Noin puolet tarkastuksista johti viranomaistoimiin. Määrä on pysytellyt samalla tasolla viime vuodet."
"Kolmannekselle annettiin määräys korjata havaitut puutteet määräajassa tai kielto jatkaa eläinsuojelusäädösten vastaista menettelyä.
Vakavia laiminlyöntejä, joiden johdosta viranomaiset ryhtyivät kiireellisiin toimenpiteisiin eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi, havaittiin yhdeksällä prosentilla tarkastuskäynneistä. Tällaisissa välittömiä toimenpiteitä vaativissa tapauksissa pienet eläimet toimitetaan useimmiten hoidettavaksi muualle, kun taas isommille eläimille tai eläinmäärille järjestetään ensiapuna ruokaa ja vettä sekä hoitaja paikan päälle.
Mikäli eläinten hoidon järjestäminen ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista, ne voidaan myös myydä tai lopettaa."
"Laiminlyöntien prosentuaalinen osuus on Eviran raportin mukaan pysynyt viime vuodet samana. Eläinsuojelulain mukaisia kieltoja tai määräyksiä on annettu viimeisen viiden vuoden aikana 32–38 prosentissa tarkastetuista kohteista. Kiireellisiin toimiin on ryhdytty 6–9 prosentissa tapauksista.
Lemmikkieläinten tarkastukset koostuivat pääosin koirien ja kissojen sekä kanien, erilaisten jyrsijöiden, kalojen ja matelijoiden tarkastuksista, kun taas tuotantoeläinlajien osalta tarkastuksen kohteina olivat useimmiten naudat, hevoseläimet ja lampaat. Myös sikoja, vuohia, kanoja ja muuta siipikarjaa tarkastettiin merkittäviä määriä.
Tuotantoeläinten osalta eläinsuojelulain mukaisia kieltoja tai määräyksiä annetaan lähes puolella epäilytarkastuksista, mutta kiireellisiin toimenpiteisiin on ryhdytty vain harvoin, viime vuonna kolmessa prosentissa tarkastuksista.
Lievien eläinsuojelullisten epäkohtien korjaamiseksi tarkastuksen suorittaja – kunnan virkaeläinlääkäri, terveystarkastaja tai poliisi – antaa eläimen omistajalle ohjeita ja neuvoja. Hänet voidaan määrätä korjaamaan eläinten olosuhteet annetussa määräajassa tai määrätyt toimet voidaan teettää laiminlyöjän kustannuksella.
Vakavissa tapauksissa päädytään useimmiten eläimen kiireelliseen haltuunottoon, myyntiin tai lopettamiseen."