Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 245

Viestit - koivumaki

Nää aineethan on testattu ja huuhaaksi havaittu jo 30 vuotta sitten. >:(

Aina ne palaavat uudestaan.Minusta aika hyvä tili tuosta lähtee ostaa eurolla ja sadalla myy. 8)

Bisnes on bisnes.
Mä korjautin Hankkija TRE.Laskua ei vielä ole tullut,kehuivat näytön hinnaksi noin 400,työ piälle...
Mä vaihdoin viime vuonna ajouramagneetit.Kävi vaan niin että tehdas toimitti toiselle puolelle sopimattoman.
Viime kevään kylvöt ajoin uusi magn. toisella ja vanha magn. toisella puolella
Nyt on homma kunnossa.
Deutsin ulostyöntyvällä koukulla ei oikein pysty vetämään paalainta. Ainakin rajoittaa karhottamista. Omat vaaransa myös noissa ulostyöntyvissä, jossei koukkkua olekaan vedetty ihan sisään. Aikalailla noilla on koneita lähtenyt perästä omille teilleen.
Omista pidän näppärämpinä Valtran ja Valmetin peilistä katsottavia, kuin Casen ulostyöntyvää. Paljon nopeampi napata kärry perään, kun se käy kertakoukasulla.
Valtran alkuperäinen koukkuvalo on kyllä onneton. Se vaihdettiin melkein uutena lediin.
No jaa ei oo paalainta tarvinnut vetää mutta akselin alla oleva koukku on kyllä perseestä kärryn kanssa kun pyörä ottaa heti kiinni aisaan..

T4n vakiokoukku on taaempana kuin ed.mallin.Jos oikein muistan noin 8 cm.Jos siihen ottaa ulostyöntyvän koukun koukku siirtyy kymmenkunta senttiä lisää taaksepäin ja laskeutuu alaspäin aika lailla.T4n ulostyöntyvä koukku on aika takana; ehkä hiukan liikaa...
Mä pohdin aika lailla tuota koukkuasiaa ja päädyin vakiokoukkuun.Aika lailla parempi tää nykyinen ketteryyden kannalta kuin vanha.Edelliseen T160n vaihdettiin hydraulisesti ulostyöntyvä jolloin sai siitäkin ketterämmän.Miinuksena sitten maavaran menetys ja hydelohkon sitoutuminen koukun käyttöön.
Vetokoukun kanssa ainakin minä olen pärjännyt.Talvella joskus joutuu sammuttamaan ylätyövalot jotta näkee koukun peilistä.
Kannattaa jättää kärry mahdollisimman alas,näkyy paremmin.
Kyllähän ulostyöntyvä parempi olisi,miinuksenan hinta ja hydraulilohkon tarve jollei ota sille omaa on/off lohkoa.
Laitetaas taas kyselyä välillä: miten on t4 versut mielyttäneet omistajaan? Siis kaivataan omakohtaisia kokemuksia, eikä mitään naapurin juttuja. Miten vaihteisto pelaa ja voiko oikeasti ajaa automaatilla? Toimiiko nk. Nopeuspoljin hyvin? Entäs hydrauliikka, liikkuuko kuorman tarpeeksi nopeasti vaikka sillä 160 litran pumpulia?
Kertokaas kokemuksia!

475 tuntia,T194V,160 pumpulla Q66 kuormaajalla.Olen kyllä tyytyväinen.Mielestäni melkein kaikki vanhan T sarjan 'ominaisuudet' on saatu pois.
Tottakai joutuu omaksumaan paljon asioita aloittaessaan tuommoisen kanssa HTn jälkeen mutta minusta ainakin mun hommissa työkaluna paljon parempi kuin vanha T.
Kuormain on todella nopea,aluevaihtokin toimii hyvin.Hyttihän on ihan eri tasolla.
Toki varmaan parannettavaa löytyy vieläkin mutta aika kova suoritus minusta Vallun tehtaalta.
Viimeiseksi täytyy todeta että ainoa korjaus mikä on tehty on lukkojen vaihto,mikä johtui siitä että en saanut ovea lukkoon avaimella.Muita vikoja ei vielä ole ollut.
Noi jarrut saisivat ehkä olla tehokkaammat toki hyvien perävaunujarrujen kanssa olen pärjännyt.
Muistaakseni termostaatti on kytkimen puolella.Katto irti ja sieltä löytynee.
Ei kauhian kallis...
Äkkiseltään niin kokemus sanoo että jos meinaa urakoida maataloushommia niin ainut taloudellisesti järkevä vaihtoehto on vaihtotyö jossa tekee yhtä tai muutamaa homma koko oman tilan peltotyömäärän verran ja sitten muut tekee vaihtotyönä ne muut tilan työt. Tällä säästää valtavasti investoinneissa.
Mä en käsitä koko vaihtotyötä, se on lähinnä jotain sosialismiin viittaavaa shitiä. Miksei sitä hommaa voi ihan reilusti laskuttaa ja sitten kun toinen kaveri tulee omiiin hommiin, niin se lähettää vastavuoroisesti oman laskun työstään. Ei tarvii sitten kinata että kumpi teki enemmän ja millä koneilla. Jos toinen hinnoittelee itsensä ylös, niin toinen kumppani voi silti mennä tekeen oman urakkansa.

Siis noinhan se toimiessaankin menee.Hyvä olisi vielä se että menis summat lähelle toisiaan vuoden lopussa.Parhaassa tapauksessa toinen välttyy esim.kylvökoneen,ruiskun tms.ostolta ja toinen vaikka puimurin ostolta.Tunnit tai hehtaarit ylös ja sovituilla ha.hinnoilla tehdään laskut.

Homma kampeaa siinä kohden sitten pieleen kun joku särkee kuvion ostamalla jonkun koneen tms...tai vetäytyy jostain hommasta pois..
Vuosi vaihtui, ei tullut valmiiksi vieläkään...

Häh?Mistä kiikastaa?
Näköjään Trelle tekee eri kokoisia renkaita eri seoksilla.
Tuo palarenkaan lumessa eteneminen muakin askarruttaa.Tosin aika vähän on tarvinnut kärrykoneella lumihangessa rupeä viime vuosina.Sotketaan ja aurataan ennakkoon.
eiköhän se musta sen verran paina, että ei heti tartte ketjuja käydä viritteleen..

miten muuten alliancen palan ajotuntuma?

oma kokemus T4 valtusta, toisessa Trellet 650/42 ja 540/30 toisessa Mitas 710/38 ja 600/28

Mitas pitää huonommin ku trelle ja aiheuttaa teillä helvetillisen jurnutuksen. Koneet muuten samoilla varusteilla..

Alliancen palarenkaat tuntuu hyvin vakailta,jonkin verran vakaammat kuin Michelinit.Nastat vonkuu hiukan.Koot kans 650/65-42+540/30.Kone T194.
Oliskohan noi Mitakset perineet Contin meluisuuden?
Mä päädyin ostamaan talviajoon käytetyn sarjan Alliancen palapintoja.Tää paikallinen eli Nastapete laitto niihin nastat.
Meinasin jo hankkia uudet TRI2:t mutta niitä ei voi nastoittaa kuin kerran.Ja olishan ne kyllä aika kalliitkin olleet.
Siitä voisi sitten laskea yksinkertaisella kertolaskulla vuokran suuruuden vuodessa, minun tapauksessani siis vuokran hinta kertaa kymmenen tuhatta.

Hei, kyllä sinussa olisi ainesta itsekin viljelijäksi, kun menee kerto- ja jakolaskut sekaisin!

Jo vain tuosta on hyä jatkaa...      ::)

Aika ison summan saa kun kertoo kymmenen tuhatta suurimmalla vuokralla josta olen kuullut eli 900 €/ha  8)

Montako hehtaaria tarviit? vois olla tarjolla melko monta.

Mä tarttisin tolla summalla suunnilleen 4 ha.Ei ole ihan lähellä tuo joten ei onkhelma...
Siitä voisi sitten laskea yksinkertaisella kertolaskulla vuokran suuruuden vuodessa, minun tapauksessani siis vuokran hinta kertaa kymmenen tuhatta.

Hei, kyllä sinussa olisi ainesta itsekin viljelijäksi, kun menee kerto- ja jakolaskut sekaisin!

Jo vain tuosta on hyä jatkaa...      ::)

Aika ison summan saa kun kertoo kymmenen tuhatta suurimmalla vuokralla josta olen kuullut eli 900 €/ha  8)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: VERSU
: 31.08.15 - klo:16:22
+200 on asian ytimessä nyky traktoreiden voiman siirto kestää aika hyvin maatalous ajot joita ei voi edes verrata suo eikä metsä hommiin.
Kunnolliset öljyt eikä mitään universaaleja vaihteistoon.
Tielanan veto traktorilla käy vanteiden ja voimansiirron päälle kun koko ajan tahtoo traktori kulkea kuin ajokoira.Traktori pohjainen tienlanaus pitäisi lailla kieltää se säästäisi monen traktori ennen aikaiselta vaihteisto rempalta.
Mahtaakohan promillella porsineista traktoreista ollla takanaan tielananvetoa?

Ostin keväällä tielanan.Ei kai se nyt kauhean kovaa ole jos 1500 kierrosta on koneessa ja nopeus 8 kilsaa tunnissa?Kai tommoista voi tehdä?
Eri asia sitten nää maxilanat joilla ryystetään 10cm tienpintaa 4m leveydeltä...siinä voi jo olla pakat kovilla...
Sivuja: [1] 2 3 ... 245