Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - 1cowman

Sehän on kiinni rahoitustilanteesta että riittääkö vakuudet.Useimmiten voi olla järkevää kasvattaa tuotanto pienemmillä pääomilla omista eläimistä jolloin lainamäärä pidetään aisoissa.Ensimmäiset pari vuotta on kuitenkin lainanlyhennysvapaita jolloin tuotannon saa ajettua ylös.
Kokemuksesta voin sanoa että kannattaa valmistautaua jo ajatellun päälle 1 ylimääräinen työntekijä.
Tottakai on itsestäänselvää tehdä avioehto.Sehän koskee ennen avioliittoa hankittua omaisuutta ja sen jälkeen yhdessä tienattu on tietenkin yhteistä.Omaisuuden takia avioon meneviä ei sitten eron sattuessa niin lämmitä.Kaupanvahvistajan mukaan nopeimmillaan 2 viikon päästä avioliitosta on alettu kysellä omaisuudenjaosta. ::)
Noo sehän on meidän asemalypsäjien turva. ;D
A-B alueella pelätään pellonraivauksen jakavan eteläsuomen parempia peltotukia.Ja tuota jakolinjaa saatte kiittää ruotsin ja tanskan viljelijöitä jotka vahtii mustasukkaisina suomen tukia.
 Investointituet navettaan on a-ja b alueilla ollu paremmat.Ja Euhan se on jonka takia näitä tukimääriä on sovellettu.Pikavoittoja niistä on turha odottaa.
Kilpailuvirasto ei ole ymmärtänyt osuustoimintamallia.Pitäisiköhän osuuskuntien osuudet muuttaa  osakkeiksi ja tilittää osuusmaksuihin sijoitettujen pääomien tuotto osinkoina ja osuusmaksujen korot on tuottajillekin huonommassa asemassa osinkoihin nähden eikä vastaa niiden todellista tuottoa.Olisiko järkevämpää tilittää valiollakin pääomatuoto-osuudet osinkoina osuuskunnille jotta kilpailuvirastossakaan ei tulisi vääriä tulkintoja maidon hinnasta?
Kiintiöt poistuu tietenkin niinkuin koko ajan on ollut tiedossa.Hinnottelu menee tietysti luuloon että tuleva tuki koplattaisiin jollain tavoin oleviin kiintiöihin.Ite pidän kiintiön hintana nollaa.Kaikki siitä maksettu on menetettyä rahaa. 8)
Ompa hölmöä että tilan myyjät meinasi pitää pellot 100 ha itsellään. ::)
Näky olevan Pirkkamaitoa K-supermarketissa reilusti valion maitoa halvemmalla.Luin että pakattu hämeenlinnassa.Taitaa olla hurrimaitoa jolla pyritään hallitsemaan markkinoiden nousupaineet. :( 
Ne laajentaa jotka pankki rahoittaa.Markkinat tulee sitten mukaan 2015 hoitamaan ylituotantoa/alituotantoa.Maidon tuotantotuet ei varmaankaan sen jälkeen voi enään pohjautua kiintiöihin.
 ::)
V*ttu,tuo maitovaltuuskunta on aina jarruttamassa maidontuotannon kehittämistä.Jäähyttelijöitä koko porukka. >:(
Meinasitkos timpurit pitää ruokapalkalla?
Voi olla ettei sittenkään työteho yllä teollisen kustannustehokkuuden tasolle.
No mihkäs ot lomat hukannu kun 365 olet töissä.
Mitä ne ylimääräiset näytteet mitään haittaa?..itekkin olen pyytänyt näytteet kerran viikossa ruokinnan seuraamiseksi.Ja jossei piikki hintaan vaikuta ja solutestillä kaikki kunnossa niin ok. :)
Meillä oli ja on tiukat lehmät,toki parannusta on tullut pari desiä/minuutti.Vielä kun sais puolisen litraa lisättyä virtauksia ja keskituotosta nousemaan,


Tiukemmat lehmät tarkoittaa terveempiä lehmiä.Jos sitten robottilypsy olis nopeampaa vuotavilla lehmillä.
Onneksi ei ole robottia ja ei tarvitse leikkiä lypsymarginaalien kanssa. :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 6