Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18

Aiheet - Petri

Tästä lähtee tietysti oma asian vierestä -keskustelukin, mutta noin asiasta; nyt ostaisin tai tekisin kapistuksen, jolla saisi auringonpaisteessa paineistuneen hydeletkun taas liittämiskelpoiseksi. Se painenastan takominen roiskauttaa lähes poikkeuksetta öljyt vaatteille. Muistan jossain nähneeni naarasliittimen ilman nastaa, mutta sitten saa kierteellä paineet hallitusti valutettua. Saiko noita jostain valmiina tai olisiko jollakulla kuvaa omavalmisteesta?
Tuli tilattua kapea 130 cm jyrsin vihannespenkkien tekoon. Niin kapea, että siihen pitää/voisi esilautasilla siirtää maata traktorin pyöränjäljen alta jyrsimen "kitaan".  Olisiko lautasmuokkarin varsi+kiekko helpoin/edullisin vaihtoehto tarkoitukseen vai onko raadilla ehdottaa muita lähteitä, mistä tuollaista hyvin laakeroitua isoa kiekkoa lähtee etsimään? Sopiva käytetty mielellään; ajomäärä metreissä tulee olemaan "kohtuullinen" eikä tehtävä kovin raskas.

Kasvintuotanto / Kurjet ja viljalaji
: 14.03.17 - klo:14:46
Se on moneen kertaan koettu, että kurkialueilla ohran viljely vaatii haulikon kanssa päivystämistä. Kauraan eivät juuri koske. Mutta: miten vehnä? Kaveri kokeilisi, kun ohra menee aina kurjille eikä kuulemma kaura innosta. Mutta se vehnä?
Yhtymämme on hankkimassa uutta konetta ja siinä yhteydessä keskusteltiin, että pitäisi varmaan tehdä kirjalliset säännöt, jos jotain sattuu. Reilut 50 vuotta onkin menty ihan suupuheella ja 12 vuotta edellisellä hankinnalla. Ja pankistakin annettiin ymmärtää, että hyväksytyt säännöt eivät olisi haitaksi.

Olisiko jossain/jollain mallisääntöjä tai "jonkun koneyhtymän" säännöt ihan muuten vaan antaa opiskeltavaksi? Asiat pääpiirteissään on jo  keskusteltu läpi, mutta ei tarvitsisi ihan alusta "pyörää keksiä".
Pitäisi löytää kesäiseen laidunten vesihuoltoon pieni 12V vesipumppu, joka pystyy pumppaamaan suuria määriä olematonta vastapainetta vastaan. Eli AIV-kanistereiden roudauksesta olisi tarkoitus siirtyä siihen, että avolavalle nostetaan noin 300-400 litran vesiastia, josta ehkä 15 metrin letkukela mahdollisimman isoa puutarhaletkua. Valuisihan se vesi sieltä omalla paineellaankin, mutta joku pumppu (12V) olisi hyvä, että virtaus olisi vähän reippaampi Sellaisia pieniä lapsen pikkurillinpaksuisen letkun syöttämiseen tarkoitettuja pumppuja löytyy vähän joka kaupasta, mutta  pitäisi saada enemmän vettä liikenteeseen. Ja sitä vastapainetta ei tosissaan pahemmin ole. Ehdotuksia?
Pesupaikkaa tekisi mieli rakentaa verstaan kylkeen. Vedet siitä menisivät pihan läpi virtaavaan ojaan, eli mielellään pitäisi saada kaikki törky pois ennen ojaan laskemista. Sekä kevyt kasvimuju että maa-aines.  Mistähän lähtisi etsimään disainia sen veden käsittelystä eli noiden kiintoainesten erottelemisesta? Ulkonahan tuo on, eli roudan ym. yliajon kestävää on hakusessa.

Petri
Harrastuksista (ja harrastavista ystävistä) pitää maksaa... Tuli kysely, voisiko arktisesta ohrasta tehdä mallasta? Pikainen katsaus kertoi, että kaksitahoisista aikaisin Saana on sekin aika riskirajoilla täällä 4-vyöhykkeellä. Toisaalta lajittelutappio ei täällä märehtijöiden luvatussa maassa ole suurikaan ongelma; loput voi aina työtää rehuksi. Vaikka puoletkin, niin ei juuri haittaa.

Mutta onko noissa monitahoisissa, aikaisimmissa (tyyliä Wolmari) jotain muita ongelmia, jotka vakavasti haittaavat tätä mallastusta? Voiko vain lajittelijaan laittaa jotain tuosta siilosta ja kaverit pääsisivät mallastamaan (kuulemma onnistuu ihan kylppärissä, lattialämmitys kun on) ja panemaan (olutta)? Jos jossain olisi joku hyvä teksti ohralajikkeista, niiden ominaisuuksista (noin yleisellä tasolla) jne., niin ottaisin mielelläni linkkejä vastaan. Paitsi suomeksi ja savoksi, myös englanti-ruotsi-saksa kielinä OK.

Kvernen käärijän (7512) pöydänpyöritysmoottori näyttää sieltä akselin juuresta työntävän öljyä ulos, aika reilusti. Näkemyksiä aiheesta onko joku (helposti) korjattava vika vai menikö vaihtoon koko moottori?
Onkos otsikon kylvökonetta tehty muilla kuin kiekkovantailla (siemenpuoli)? Olisi varaosakone edullisesti tarjolla mutta myyjän osaaminen ei riitä asian toteamiseen ...
Eli onnistuukohan se ollenkaan? Nyt on ollut väliaikaisena puhelimena - onneksi oma tuli tänään huollosta takaisin - ZTE Blade, joka puhelimena on ihan jees, mutta androidi on niin vanha (2.2.), ettei siihen saa nykyisiä nettisivuja ymmärtävää selainta enää asennettua. Tietsikassa uuden käyttiksen saa "mihin tahansa" rautaan, mutta onko puhelimissa jotain rajoitteita? Varapuhelimella voisi koettaa varsinaisia riskitemppujakin, neljänkympin hinnalla voi pienen jännityksenkin hyväksyä... Eli onkohan jossain sivustoja, jossa asiasta olisi enemmän? Olen ymmärtänyt, että jos jonkun kolmosversionkin saisi asennettua, niin "kaikki" toimisi, nelosethan olisivat jo täysin nykypäivää.
Metsätalous / rasiin kaato
: 24.07.16 - klo:09:03
Eli tässä keskikesällä lehteen kaato. Kuinka kauan se lehtien kuivaava imuvaikutus kestää eli kuinka nopeasti voi lähteä karsimaan?
Taarupin parinkymmenen vuoden takaisessa niittomurskassa on Kuhnin teräpalkki. Rattaat tuntuvat ehjiltä (koko palkkkihan on halkaistaan, jos niihin aikoo käsiksi), mutta onko yksittäisen lautasen laakeroinnin vaihto mahdollista? Ohjekirjassa saattaisi saada käsityksen, että kaksoiskuulalaakerin vaihto on mahdotonta, mutta voiko asia oikeasti olla noin ?
Kasvintuotanto / Rikkapuntarpää
: 20.03.16 - klo:16:31
Ruotslaisen artikkelin
http://www.atl.nu/lantbruk/nytt-ogras-hotar-hostvetet
mukaan rikkapuntarpää
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikkapuntarp%C3%A4%C3%A4
on vauhdilla leviämässä vakavaksi ongelmaksi Ruotsissa. Sadonalennukset ovat tuntuvia, neljänneskin voi lähteä. Briteissä on jo paljon multiresistenttejä (torjunta-aineita vastaan) kantoja. Syysviljan yksipuolinen viljely on suuri syy voimakkaaseen leviämiseen.
Kun Androidia on tullut vaan käytettyä, ei pätkääkään opiskeltua, niin onkohan seuraavanlainen oirehdinta raudan vai softan puolella: heittää epäsäännöllisesti ulos verkosta.

Sen singaalivoimakkuutta esittävän tolpikon tilalle tulee punainen kolmio, jossa risti keskellä. Eikä ole sitten yhteydessä mihinkään. Puhelimen uudelleenkäynnistys auttaa, muuta en ole vielä keksinyt. Joskus menee viikko-kaksikin ongelmitta, toisinaan heittää ulos verkosta monta kertaa päivässä. Ei kait tässä muuta haittaa kun että pitäisi päivällä pystyä vastaaman puhelimeen eikä viitsisi viiden minuutin välein tarkistaa, ollaanko verkossa eli ei. Linkkimasto on tuossa puolen kilometrin päässä, signaalissa ei pitäisi olla ongelmaa.

Eli: onko koneen säädöillä jotain tehtävissä vai onko ostettava uusi kapula (Moto E on tämä). Ladattuja sovelluksia ei ole kuin muutama: Here, viljelykartta, googlen jotain sovelluksia.  Syksyllä oli muista syistä takuuhuollossa ja huollon mukaan "läpäisi testiohjelman moitteetta".

Petri
Olen maalämpöputkityömaalle joutunut ja tilanteessa, jossa pitäisi tehdä noin metrin syvyinen ja halkaisijaltaan samanmoinen kaivo kytkentöjä varten. Eli siisti kuoppa, jonne ketkennät tehdään ja voisi vielä myöhemminkin operoida.

Betonirengas on ykkösvaihtoehto, mutta tässä vaiheessa vuotta saatavuus tökkii. Ja onhan tuo aika järeäkin. Pätkä metristä rumpuputkea varmaan ajaisi saman asian, mutta sellaisia ei juuri niitäkään pyöri nurkissa kellään. Onko muita ideoita, mitä voisi tarkoitukseen käyttää?
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18