Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 16 17 [18]

Aiheet - Petri

Nyt ollaan talvi availtu syksyllä "kaasutiiviiksi" teipattuihin suursäkkeihin laitettua kosteaa viljaa ja vielä en ole keksinyt selkeää selitystä vaihtelevaan (oman) työn laatuun. Muutamia säkkejä päältä asti kuranttia tavaraa, mutta joistain on lapioitu alusten alle reilustikin homeista tavaraa.

Nyt kuulisin kokeneempien kommentteja tai vinkkejä, miten se sisäsäkki pitää sulkea niin, että on varmasti tiivis? Teippi vai joku side? Ja millainen side tai millaista teippiä? Muita kikkoja? Suursäkkien loputtua tuhannen kiloa jeesusteipattiin "eräpussi" -nimellä myytäviin topakoihin polyeteenisäkkeihin ja niissä ei ole mitää huomautettavaa, mutta suursäkkityöskentelyssä on vielä opiskeltavaa.

Petri
Innostuneena aiheesta käytyä keskustelua seuraten innostuin noista kantavista profiilipelleistä ja soittelin Ruukin miehille. Hinta 34 euroa/m2, jos haluaa 6,5 metrin jännevälille tänne 220 kg/m2 lumikuorman alueelle. Sitten vähän kattotuolitarjouksien perään ja vertailua (12 metrin runkoleveys)

Profiilipellit
- pelti 113 mm profiililla, sinkitty 34 euroa/m2
(- alustan käsittely kondenssiestolla, 11 euroa/m2)

Kattoristikot
- ristikkokustannus noin 15 euroa/m2
- peruspelti 7 euroa/m2
- aluskate 1 euro/m2
- ruoteet 1 euro/m2 (arvio)
- ristituennat 2 euroa/m2 (arvio)
= 26 euroa/m2

Ristikoilla pääsee 12 metrin runkoleveydessä siis selvästi halvemmalla eikä tule tolppariviä keskelle.

Olenko ymmärtänyt ihan väärin vai missä on noiden profiilipeltien viehätys?

Petri
Voisi olla tarjolla edullisesti kasvihuoneen teräsrunko. Nyt lasikatolla, mutta peltiin pitäisi varmaan vaihtaa. Ruodeväli 2 metriä, jyrkkä katto (jotain 35 astetta?). Onkos jossain maallikolle käytössä mallia, josta jollekin ruodevälille ja jyrkkyydelle saisi riittävän pellin? Ja kuinka paljon uskaltaa laittaa räystästä pelkällä pellillä? Kasvihuoneessahan sitä ei luonnostaan ole, mutta jotain olisi kyllä hyvä olla.

Oli jo valmiit piirrustukset vähän muusta, mutta kohtuullinen hinta...

Petri
Saatamme päästä kohta "tonttimaan" ostoon eli lampolalle maata 300 metriä kotiovelta. Paikkaan pääsee tietä pitkin kiertämälläkin tuplamatkan, mutta jalkapatikassa/polkupyörällä myyjän talouskeskuksen sivusta on tuo lyhyempi matka. Nyt pitäisi varmistaa tämä lyhyempi kulkureitti.

Tavoitteena ei ole päästä moottoroidulla kulkuneuvolla, sitä varten on tuo tie. Mutta arkiset liikut ei-moottoroidusti täytyy saada myyjän tontin sivua pitkin.

Nyt tällaista ei-juristin kieltä:

Emme siis tarvitse "järeää" tieoikeutta emmekä tietä, vaan kulkuoikeuden. Onko jotain tällaista mahdollisuutta kirjoitettuna sisään pykäliin ja onko tuollaiselle kulkuoikeudelle joku "virallinen" nimi? Pihapiirissä kulkeminenhan ei ole jokamiehenoikeus, joten kun joskus asukkaat talossa vaihtuvat, niin tästä pitäisi jäädä yksiselitteinen merkintä kiinteistön tietoihin.

Petri
Paljonko olette pätevälle kirvesmiehelle maksaneet työtunnista? Kolmen kuukauden keikalle houkuttelen, kokemusta maatalousrakennusten tekemisestä on.

Petri
Kertokaahan kokeneet, kun pitäisi saada 20-30 kuution umpisäiliö suunnitellun lampolan jatkeeksi. Ei sieltä oikeasti mitään tule kuin kerran vuodessa tyhjennyksen jälkeen pestessä (no, talvella vähän pesuvesiä ym.), mutta joku pitää kuitenkin laittaa. Lienee kuitenkin edullisempi ja älykkäämpi ratkaisu kun alkaa pienpuhdistamoa niiden niille vähäisille vesille rakentamaan.

Millaista ratkaisua ehdotatte? Mielellään sen verran pakkassuojattu, ettei talviset käsienpesuvedet ym. jäädytä systeemiä heti umpeen. Betoninen lietesäiliön tapainen? Sakokaivojen perään joku muovi/kumipussi? ??

Petri
Vapaa sana / Energia ja politiikka, osa 2
: 03.02.08 - klo:20:29
Aikas masentavaa, kun Sepe teki tosi hyvän ja asiallisen keskustelualoitteen, mutta meni heti henkilöihin (poliitikkoihin ja heidän taustajoukkoihinsa) meneväksi mäiskinnäksi. Asiasta ei paljoa ehditty bittejä foorumiin laittaa. Tietty tuplamasennus siitä, että Sepe itse sortui samaan jaskanpauhantaan.

Petri
Väännähti lumilingon terä (10x100 mm lattaa), kun pultti petti edestä. No, kesken armottoman tuiskun sain lyhemmäksi rälläköitynä vielä juuri paikalleen, mutta pitää lähteä viikonlopun jälkeen hakemaan jotain uutta. Laite pikkuinen AT 220.

Millaista rautaa sinne kannattaa laittaa, jos ei Agrista lähde kysymään "tehdasvaraosaa". Ja mitähän materiaalia sekin on, parinsadan tunnin jälkeen huomasin lingon rungon jo olevan kevätasfalttia vasten... Riittääkö Fe52, vaiko jotain kovempaa?

Petri

Kasvintuotanto / Jäinen polte
: 21.01.08 - klo:21:49
Ajellessani pellon poikki ja takaisin tuli alueradiosta juttua jääpoltteesta, joka on nyt rantautunut tänne pohjoiseenkin. Ja kuinkas ollakaan, takaisinajaessa samoja raiteita (lunta on ehkä parikymmentä senttiä) pyöräuran pohjalla oli monin paikoin tummaa = vesisohjoa. Lohko on asiallisissa parin vuoden ikäsisissä avo-ojissa, pintamuotoilut OK ja maalajikaan ei erityisen läpäisemätöntä. Taitaa tulla yksivuotisillä siemenillä kysyntää ensi keväänä...

Näin Väylänvarressa,

Petri
Tuossa pari viikkoa sitten nollakelillä avasin säilöheinäpaalin, joka vaikutti ihan hyvin säilyneeltä. Mutta parin päivän päästä (systeemit on nyt sellaiset, että on vain 25 uuhta/paali) höyrysi täysillä, hometta alkoi lykätä reilusti. Alusiksi meni.

Yllätyin, että vielä nollakelillä lähti lämpiämään. Kuinka kylmäksi pitää kelien mennä, että kestää avattuna viikon verran?

Petri
Muistelen joskus opiskeluaikoina pyöriteltiin savesta ohuita makkaroita eli rihmoja sormien välissä ja tästä muovailtavuudesta vedettiin sitten johtopäätöksiä saven "lihavuudesta". Ovat muistiinpanot hävinneet matkan varrella; olisiko jollakulla tulkintaohjetta tai nettilinkkiä moisen kotianalyysin tekemiseen?

Petri
Lampaat ja vuohet / Kantoaika?
: 18.11.07 - klo:18:23
Kesäkuussa astutettuja suomenlammasuuhia odotellaan karitsoivaksi... Laskujeni mukaan alkaa olla vähintään 150 vrk täynnä jo kaikilla joka tapauksessa eikä vieläkään ole kuin turpeat vatsat ja lievästi turvonnut utare vetimineen. Kirjoissa puhutaan 145 vrk kantoajasta +/- jotain. Nyt tuntuu että mennää reilusti yli.

Onkos kokemuksia, onko syyskaritsoivilla sama kantoaika kuin kevätkaritsoivilla?

Petri
Ruotsissa Arla on jälleen nostanut maidon luomulisää. Kotimaan tuotanto ei vastaa kysyntää ja suurkeittiöille luomumaidon tuonti Tanskasta on herättänyt närää. Luomulisä on nyt 76,9 äyriä/litra eli reilut 8 cent/litra. Luomulisän nosto oli neljäs tänä vuonna.


alkuperäinen www.ekoweb.se -lainaus:

KRAV-tillägget höjs hos Arla igen
Under hösten har det rått en akut bristsituation på ekologisk
mjölkråvara hos Arla. Företaget tvingades att lägga tillverkningen av
konsumentförpackad ekologisk standardmjölk i malpåse för att säkerställa
produktionen av övriga eko-produkter. Den åtgärden räckte inte utan man
blev dessutom tvungen att leverera dansk ekologisk mjölk till sina
storkökskunder, vilket ledde till missnöje på många håll. För att komma
till rätt med problemet har ett intensivt arbete inleddes för att
rekrytera fler ekologiska mjölkbönder och KRAV-tillägget har i flera
omgångar höjts under hösten. Nu höjer Arla tillägget igen. Från och med
den 5 november blir tillägget 76,9 öre. Det är fjärde gången under 2007
som tillägget höjs.
Sivuja: 1 ... 16 17 [18]