Tuottajakunta ei kun vähenee, miten on meijereiden laita.Montako meijeristiä ja
markkinointi ihmistä kukin tila kestää?
Kun katsoo Euroopan parhaan tilittäjän Granarolon vastaavia numeroita:
651 italialaista tuottajaa, maidonjalostus 850 milj litraa/vuosi (tilaa kohti 1,3 milj litraa ?), meijerin palveluksessa 2772 henkilöä tekee 4,25 työntekijää tilaa kohti. Tuottajien osuuskunta omistaa yrityksestä 77 %, italialainen pankki reilu 19 %.
https://www.granarologroup.com/about-us/the-granarolo-groupLaskelmaa ei ehkä voi tehdä näin suoraviivaisesti, mutta menköön. Mielenkiintoisinta on se, mitä meijeri myy, jotta se pystyy tähän kaikkeen. Italiaanothan eivät ole nestemaitojen luputtajia. Päätuoteryhmät on rakennettu maidon ympärille (
). Maito, kerma ja ainesosat 32 %, juustot 42 %, välipalat, jogurtit ja lastenruoat 9 %, muut 17 %.