En tiedä pitääkö alkuperäinen väite paikkaansa, mutta helmikuun tuottajatiedotteessa oli juttua että tuottajien pitäisi pyrkiä vähentämään nestetuotosta ja lisäämään pitoisuuksia. Tätä perusteltiin mm. Keräilykustannuksilla ja että kuinka vähän vettä tarvitaan, suurin osa tehdään juustoksi tai maitojauheeksi, jäljelle jää siis vettä, jolla ei ole arvoa. Siinä mainittiin että pitoisuus hinnoitteluun tulee vielä muutoksia. Suoranaisesti ei voi vetää johtopäätöksiä että nestemaidolle asetetaan tuotantorajoituksia, mutta jos nestetuoto ei selvästi näillä suositteluilla ja pitoisuus hinnoittelulla korjaannu niin lopulta meijerit on pakon edessä. Sillä onhan se sanomatta selvää että kun tilat ovat keskittyneet litrojen lisäämiseen, ja kun vedellä ei ole hintaa, jottei valiolaiset meijerit joudu tiputtamaan tuottajahintoja 5 centtiä tai enemmän, niin tuottajien on ymmärrettävä omakin etunsa lopulta.