Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]

Viestit - Hempo23

neljän metrin päässä etuakselista? :o No ei kyllä ihme jos katkeaa törmäyksestä.. Pakko olla joku typo?
Tuollainen JD 6430 premium alkaen 71900€, ek tuo sen 8000€ lisää. Suoralla kaupalla varmaan saisi edullisemmin. Mitä noihin 30-sarjan koneisiin tulee, sellainen käsitys että ovat olleet suht kestäviä. ::)
Mikäs tuo junkkarin vaihtoehto on, sellaisesta vielä kuullutkaan.

Starkilta löytyy samanlainen (periaatteeltaan) jalkavaunu, siinä lava lepää erillisen rungon päällä

Ks. http://www.lametal.fi/downloads/Karri_esite.pdf
Vähän samoilla linjoilla olen edellisen kirjoittajan kanssa, ensisijaisesti kyllä ostan koneen joka on itselle ja työhön parhaiten sopiva. Traktorissakin kuitenkin tulee monta sataa tuntia vuodessa istuttua, joten sen on syytä olla itselle sopiva. Ei se kotimaisuus paljoa paina vaakakupissa, jos kone ei muuten käteen sovi. Toisaalta, täälläkin kun viestejä lukee, koneen merkki tuntuu liian monelle painavan aivan liikaa.
Sellaisen huomion voisin sanoa, että jos pelikäyttöä koneella paljon, ehdottomasti xp(tai molemmat). Vistalta ei löydy tukea suurelle osalle peleistä. Muuten lienee varsin toimiva käyttis
Jos se suojapelti häiritsee, mutta muuten kuikka kelpais, ota triman kuormain. Sama ek ilman suojapeltejä
traktoritöistä en tiedä, mutta saa kyllä varsinainen asiantuntija olla että laskuttaa 115€/h.  ???
Meillä oli massikan 5465 dyna-4 koeajossa metsäohjaamolla. Kone oli hyvä ajaa, vaihteisto aivan mahtava( vertailukohtana on siis nykyinen 900 valtra ;D). kone kun oli tehdasasetuksissa, niin kääntöympyrä oli aivan järkyttävä. Sitä varmaankin saa pienennettyä... Mutta se ohjaamo (puhun nyt siis massikan metsäohjaamosta) oli aivan järkyttävän meluisa. Ilman kuulosuojaimia ei mitään asiaa ollut. Muutenkin oli ohjaamo isonnettu niin, että meni hydrauliventtiilien säätöknoppien päälle. Tästä seurasi se, että en saanut hydrauliventtiilejä säädettyä kaksitoimisiksi(vai oliko yksitoimisiksi ::)) Muutenkin ohjaamo oli viimeistelemättömän näköinen ja muovinen.
Minulta löytyy kokemusta molemmista...Koneet siis molemmat liukuohjattuja, avant hieman isompi kuin agromatic oli.

Moottoreista löytyy ensimmäinen iso ero: Agromaticissa ei kaasua tarvitse painaa jotta saa kuormat liikkeelle. Kone vääntää vakiokierroksilla erinomaisesti. Avantissa taas saa kaasua painaa reilusti, että koneella voi edes lähteä liikkeelle. Tämä ei välttämättä ole huono ominaisuus, mutta agromaticista pidin juuri siitä syystä. En osaa sanoa onko asia näin enää, kun agromatic tuli taloon7v. sitten ja lähti vuosi sitten.

Avant on kuitenkin rauhallisempi liikkeissään, agromatic oli huomattavasti äkkipikaisempi. Uudelle käyttäjällä agromaticin äkkipikaisuus voi tuottaa ongelmia, mutta pidemmän käytön jälkeen ei niin merkitystä. Kuitenkin avantistakin saa äkkpikaisen reilulla kaasulla, ja tästä pidän avantissa.

Mitä kestävyyteen tulee, avantissa ei ole ollut ongelmia tähän mennessä. Lukuunottamatta työvalon kiinnityksen hajoamista. Agromatic sen sijaan oli useammin kuin kerran omalla pajalla korjattavana. Mm. jäähdytin hajosi useammin kuin kerran ja vetomoottoreita piti korjata. Täytyy kyllä myöntää, että käyttäjälläkin oli osansa agromaticin vikoihin. Mutta vioista huolimatta oli erinomainen kone, ei juuri voi huonoksi sanoa.

Uuden avantin myötä koneen koko kasvoi hieman, ja paalien jako onnistuu paremmin. Kuitenkin avant tuntuu ketterämmältä verrattuna vanhaan koneeseen.

Mitä ohjaukseen tulee, se ei ole kovin ergonomista kummassakaan. Vivut melko raskaita käyttää, ja asento jossa niitä käytetään melko huono.

Kokonaisuutena kuitenkin molemmista koneista jäänyt hyvä maku, mutta kallista lystiä niidenkin ostaminen on. En voi agromaticcia huonommaksi sanoa, itse kuitenkin avantista pidän. Näinpä jos jompaakumpaa pitää suositella, sanoisin avant.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]