Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 186 187 [188] 189

Viestit - klapikasa

Onko kukaan Suomessa puinut 7000h sampolla? On varmaan aika moinen "aarre" porilaisille insseille käydä kattomassa mitkä paikat ratkeilee ensimäiseksi.
Isoja jd puimureita olen nähnyt usein pasilan asemalla. Itään päin, maata en tiedä.  Tuskin enää näkyy kun vuosaaren satama on avattu.
Luin jostain, olisko ollu profissa, et englanissa ne on myynyt jo pari vuotta enemmän niittokoneita kuin niittomurskaimia. Iso perhonen kun vaatii yli 200hv ja vie löpöä ihan toista luokkaa kuin pelkkä niitto. Kai on edullisempi taksa per niitetty ha ku niitto murskattu ha? 
Oikeilla jäljillä olet realisti!

OT: kauppiaat tykkää myydä "kevyt muokkaimia" jotka vaativat kuitenkin yli 200hv?
eikös aikoinaan jo massey harris puimurissa jossa oli säkitys niin rikkasiemenet ja sellaset menny omaan säkkiin joten tuossa kai ajetaan samaa linjaa, epäkelpotavara kasaan ja oljet peltoon niin ens keväänä ei ole rikkaruiskutuksia ja pelto puhistuu parissa vuotessa gm kuntoon!


Ja eikö droningborg puimurissa ollu vastaavanlainen systeemi?

Ei välttämättä ihan surkea idea. Kuinkahan tuollanen ruumenjäte pelais vaikkapa kuivikkeena elukoille?

Varmaan kuivikeena hyvä jos sen sais kuivana kerätty. Pitää kompostoida et ne rikkasiemenet kuolee ennen pellolle levitystä, voishan sitä aina tarjota naapurille.......
Kuukausi sitten oli ST1sen näytely rekka paikalisen ST1 aseman pihassa. Olin tankaamassa ja poikkesin ihan mielenkiinolla kysymässä onistuuko viljan poltto heidän vehkeillä. Kyllä kai? edustaja vastas ja ihan mitä vaan kysyin ksm uunista hän joko kaiveli tietoja esiteestä tai vastas jotain ympäripyöreesti. Se malli mikä oli mukana oli jonkinmoinen multistoker, oli ruuvi, tosin aika pieni läpimittainen pelletti kai? ja saavitäyttö ja isot luukut halko polttoa varten  ja nuohous vivusta. En voi tuomita minkälainen ksm on huonon edustajan takia.
Osta welger, niitä valmistetaan vielä ja osia saa vielä varmaan kymmenen vuoden päästä. Itellä MF 14 ja sitojan sormi hakusessa
Kävin leikkimässä sillä rakenna traktori. Ojala on aina sanonu et fentit ovat täydellisiä, täysin varusteltuja. Klikkasin 715 tämmösiä välttämätömyyksiä kuin takalasin pyyhin, ilmastointi, ym. lisä klikkauksien arvo tuli 12000 euroa.Ja sekin hinta tuli saksaks? On vähän niin kuin valtra.

Tosi huippu sivut! Voit opiskella kieliä samalla! God afton, siis illan jatkot teille
Minultakin Fein saa äänen. Kaverilla, joka on seppä, on pieni fein ja mä katoin sitä taanoin sillä silmällä. On yli kymmen vuotta vanha  pieni laikka mutta tehoa 750w out put. Johto oli pitkä, voi olla vaihdettu. Mutta yleensä näissä ei vaan saa hyvää halvalla. Alitehoisuus yleensä särkee noita koneita.
Pohjanlahden länsipuolella on kehitetty uusi kone, joka nyppii parhaimmillaan jopa 86 % viljapellon ohdakkeista. Lehdistötiedote:

http://www.greppa.nu/arkiv/nyhetsarkiv/vaxtskydd2006/miljovanligograsskararedemonstreras.5.387a82451207c0cff088000354.html

Ja video aiheesta löytyy:

http://www.lantbruk.com/Article.jsp?article=38856

Tässä vaihtoehtoa kemialle!

Petri

Tunnen yhden tarkan siemenviljeliän joka viljelee mm. puna apilaa ja herneitä siemeneksi. Alkukesästä on hyvin tuttu näky et hedän koko perhe on rikka raudutojen kanssa puhdistamassa apila pellot saunakukista. Ite olen joskus nyppinyt saunakukaa rypsi pellolta, ei se kestä niin kauan jos ala ei ole kymmeniä hehtaareja. Yleensä nopeempi ku pestä ruisku, käydä hekemas ne hirmu kalliit ainet jne,
Viime vuonna olisin voinut kirjoitaa, tänä vuonna niin vähän neliöitä harjattavaa et ei mitään kerrotavaa. Viime vuodet olen kiskonut hinatavaa katuharjaa, päivä saavutus n. puolitoista rekalista/14h. Toisella ajokerralla tietysti vähemän. Mee tanseihin jos haluaa bongata naisii!
Se 5m multiva äijä, harrastaako hän urakointia?

Toisilta palstoilta olen luenut härkäpapusta kerääjäkasvina. Sekin on typpikasvi. KMn mukaan siemenet loppu tulevan kevään kylvöksiin.
Olen ostanut 18,4-34 depnot viime syksynä. En ole ehtinyt asentaa niitä traktoriin vielä. Uskalsin ostaa kun kysenen merkki on kehuttu muilla palstoilla. Piti laittaa niitä aura traktoriin mutta olen auranut toisella traktorilla tänä talvena.
huonompi ku vanha.

advance vaan mettä käyttöön. mahtuu paljo paremmin ympäri kun hydevivut ei oo tiellä ja tuottokin riittää nosturille.
Hydr.vivut on takana yleensä kiinteät-on aikas hankala kuormata traktorin edestä-tarvii kuski pöllönniskan, jos sähkövivut penkin kyynärnojissa kiinni-on paljon parempi... mutta se TILA taas! loppuu tästäkin "mettäkopista"

Retku tarkoitti varmaan ne traktorin omat hydraulivivut ei ole tiellä advancen kopissa. Miten on koppin takaosan jalkatilaa nykyisissä valtuissa? Onko edeleen jalat ikään kuin ylämäessä?
On tullut harjattu jokunen hassu neliö vuosien varrella.

http://www.schmidt-automotive.com/sweden/swedish/products/summer/cleaning/sweeper/towed.php
Toi lyö kaikki harjavekotimet 5-0.Jos on hiekotettu reilusti niin tolla saa rekka kuorman päivässä kerätty.Tuhat litraa vettä saa mukaan, riitää n.3h. Kuutio moskaa joka saa kipatua vaihtolavaan. Hinattava, tosi helppo kurvailla penellä traktorilla ja aisa ohjauksella.Omiaan laajoilla asutus alueilla.  Ei ihan joka urakoitsian vekotin. Reko tekee just semmonen kun haluaa. Jos tietää miltä kauha harja pitäis näytää niin on helppoa sanella niille. Ja jotain kaksmetrisiä kauhaharjoja? En tiedä mihin ne oikein sopii?

Jos jonkinlaista talkkari/kokonais urakkaa otta niin tämä on ehdoton.
http://www.elfving.fi/index.asp?products.asp?rid=52&sid=1137&pid=1138
Ne alimat harja lisälaiteet.Ei tule ikävää katuharjaa sen jälkeen.

Noi hamsteri tyyliset olen katsonut vierestä, vaatii paljon tuottoa peruskoneelta.
Sivuja: 1 ... 186 187 [188] 189