Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 46

Viestit - JakkeJäyhä

On se surkeaa, kun itse ei asiasta tiedä oikeaa laitaa, niin on valmis tekemään oikein jutun, jolla todistaa oman tyhmyytensä.

Suosittelen muillekin ensiksi asioiden selvittämistä itselleen ennenkuin lähtee kirjoittelemaan. Totuutta on täälläkin syytä kunnioittaa. Ellei sitten ole tavoitteena pelkkä skeidan heitto, näitäkin löytyy ja ne on tunnistettu, joten niihin kukaan viitsi edes lukea, saati vastata.

Lopuksi; sika/eläinkohtaiset kärsätuet muuttuivat C-alueen hyväksi ensimmäisessä 141 tarkastelussa, jota Suomen puolelta hoiti ministeri Hemilä. Siitä lähtien tuet ovat olleet C-alueella korkeammat AB:n verrattuna.

Niin. Tarkoitatko että tuet on mennyt kuten tässä taannoin kasasin eli alla on lainaus vanhasta viestistä:

Eräs näihin keskusteluihin osallistunut on useassa ketjussa toistellut "AB-alueen suuria investointitukia ja tukihyötyä ja ansiotonta etua". Rupesi sen verran korpeamaan että kun tuollaista heitellään mutta faktaa ei löydy ja numeroita niin otanpa selvää. Ja tässä on selvitystyön tulos (tehty aika myöhään, en takaa että yhtään virhettä ei ole mutta veikkaisin että suurin osa on oikein):

            AB    C1  Ero/ey   Ero/vuosi jos 200 ey
1998    364   363     +1        +200
1999    344   344       0
2000    322   333    -11      -2.200
2001    305   317    -12      -2.400
2002    294   306    -12      -2.400
2003    285   296    -11      -2.200
2004    266   278    -12      -2.400
2005    215   234    -19      -3.800
2006    206   219    -13      -2.600
2007    198   207    -11      -2.200

Taulukossa on siis eläinyksikkötuet kunakin vuotena. Ne maksetut, sillä tuotannon kasvusta johtuneella eläinyksikkökertoimella epäreilusti leikatut. Valitettavasti minun isännyyteni ei ulotu niin kauas että olisin omistani löytänyt vanhempia enkä sitten valitettavasti onnistunut mistään muualtakaan löytämään vanhimpia tietoja. Mutta kai tämä 10 vuoden luvutkin jotain kertovat.

Nyt jos minulla on ollut 200 ey sikala eli 2.600 teuraaksi per vuosi niinkuin olen viime aikoina laskeskellut. Niin "tukitappiota" on tullut 20.000 euroa. Tuo on pientä, se on vain noin sentti per lihakilo.

Mutta "omana aikanani" on ollut koko ajan sellainen tilanne että ollaan oltu korkeintaan samalla viivalla C1-alueen kanssa. Ensin samat investointituet, sitten investointitukien hakukielto. Ja kuten tuosta taulukosta nähdään niin tuotantotuissa ollaan oltu koko ajan pikkaisen perässä. Tuohon perään vuonna 2008 tuli tuissa takkiin vielä 4.200 euroa tuohon päälle.

Mutta kyllä tuon on kestänyt. Mutta se että joku täällä puhuu "perusteettomasta hyödystä" jolle ei löydy faktapohjaa ilmeisesti lainkaan niin se vähän korpeaa. Meillä päin sellaisia miehiä kutsutaan valehtelijoiksi.

Vapaa sana / Vs: maitotuet A/B
: 15.02.09 - klo:14:20
On se kumma C-1 ylöspäin on paljon suurempia tukieroja mutta marinoita ei kuulu !  Kyllä täällä c-alueella maitotiloja on myynnis harva se päivä ,"eikun kaapantekkoon. (mutta ottakaapi huomioon kasvukauden lyhyys !)ja lumen paljous nytten hieman alle 1 metri

KT otti kantaa :sellaiset sekaa tällä palstalla jotka eivät tiiä mitään koko maitotuista ! (Kolme koota) Kateus ,katkeruus ja kauna !

Edelleen kaipaan mielipidettäsi Seppo Lahtelan eduskunnassa julkisesti esittämistä numeroista ja niiden oikeellisuudesta ja todenperäisyydestä. Kiitos.

Ja maitotuista tietämiseen ei tarvita kuin lukutaitoa ja numeroiden osaamista. Tuskin se MTKn paras asiantuntija Kilpeläinen itse maidontuottaja on vaan hän lukee papereita ja hallitsee numerot. Vai miten on? Onko itse maidontuottaja?
http://www.teuva.fi/kunta/pdf/maaseutu/peltotuet_vilja.pdf

Löytyykö a/b alueelle vastaavaa taulukkoa. En ainakaan onnistunu löytämään.

Löytyy. Olen sen mielestäni johonkin tänne linkittänytkin? Mitäs aluetta Teuva on? C1?
no mistä löytyy
siitähän on helppo laskea tuet.

En nyt onnistunut löytämään juuri tuota taulukkoa vaikka olen sen mielestäni nähnyt. Kelpaako tämä:
http://www.maaseutukeskus.fi/julkaisut/rehuohraB.htm
Täytyy valitettavasti katsoa alareunasta "reunaehdot" kun taulukko on tehty kasvinviljelytilalla? Täsmääkö C-alue "omaan" taulukkoosi? Millaisen eron mielestäsi saat B-alueen ja C1:n välille?
http://www.teuva.fi/kunta/pdf/maaseutu/peltotuet_vilja.pdf

Löytyykö a/b alueelle vastaavaa taulukkoa. En ainakaan onnistunu löytämään.

Löytyy. Olen sen mielestäni johonkin tänne linkittänytkin? Mitäs aluetta Teuva on? C1?

eipä ollut härkä, kilpeläinen, eikä muutkaan maitopojat vakuuttelemassa lämpösummaa, pohjoista ulottuvutta, eikä muitakaan 142 ehtoja kuten asukastiheyttä jne, kun sikatilalle c1 alueella on tarjottu eu-jäsenyyden aikan kokonaistukea jopa vähemmän kuin saman kokoisella yksiköllä ab alueella. Ja nopeilla toimilla tukiportaan muodostumiseen 2014 pohjoisen eduksi puututtiin jo nyt, viisi(5) vuotta etukäteen. Kilpeläiset ja kuppanit virtsasivat vaikenemisellaan tuolloin omaan saappaaseensa

Sikatila c-alueella on selvinnyt pian pari vuosikymmentä eteläsuomen tukitasolla (tai jopa sen alle), suuremmalla työmäärällä, alhaisemmilla konekustannjuksilla ja laajentamalla tuotantoaan omvaraisuuden kustannuksella.

Kyllä nyt olette hatunnonston arvoisen suorituksen tehneet! Noin huonoista lähtökohdista päässeet siihen että C1:llä Pohjanmaalla on suomen suurin lihasikaloiden keskikoko ja Etelä-Pohjanmaakin on keskikokoa ja pesee B-alueen Satakunnan. Kertakaikkisen hieno suoritus noin huonoista lähtökohdista kun eläinyksikkötuetkin vielä laahanneet koko EU-ajan keskimäärin yli 10 euroa per ey per vuosi AB-aluetta korkeammalla.


Jopihopi väittää että rakenne sikataloudessa C alueella on huono. Itse olen kyllä ymmärtänyt, että uudet sikalat ovat C-alueella ihan hyvän kokoisia Suomen mittapuun mukaan!

Jopihopi väittää mitä väittää, tieto on asia erikseen. On väitteitä ja sitten on tosiasioita. Katsos tuosta Perälän Matin gradusta

https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/36248/sianliha.pdf?sequence=1

kaaviot sivulla 25. Aika selvästi on nähtävissä että vuonna 2006 lihasikaloiden keskikoko alueilla E- P, Pohjanmaa, V-S, Satakunta, Pirkanmaa, Häme on noin 190 - 240 - 220 - 170 - 140 - 210 kun koko maan keskikoko on noin 190. Eli Pohjanmaa on suurin (suurimmat lihasikalat keskimäärin) ja E-P on noin maan keskiarvon kohdalla ja pesee Satakunnan vaikka häviääkin V-S:llä. Mutta että väite on mitä on, sitä itteensä. Nyt jos siis kyse on C1:stä verrattuna AB:hen johon tuo Pirkanmaa ja Hämekin kuuluvat jotka selvästi jäävät koossa jälkeen C1:stä.

Porsassikaloissa asia on toinen, siellä on Pirkanmaalle ja Hämeeseen perustettu muutama suuri yksikkö jotka heti tuntuvat keskiarvoissa. Mutta merkillepantavaa niissäkin on että ne on perustettu ihan omalla rahalla tai ainakin investointituen ollessa hakukiellossa. Mutta tiedä sitten jos ovat Pohjanmaalla kerran saaneet että mitä ne ovat niihin saaneet? Mutta ei porsaspuolellakaan eroa merkittävästi ole C1 tappioksi ja jos onkin niin se on syntynyt vuoden 2000 jälkeen, vielä vuonna 2000 alueet aika tasassa. Että tässä selittävänä tekijänä ei ainakaan ole ne jopihopin mainostamat "vain AB-alueelle suunnatut miljoonatuet". Mutta kannattaa aina muistaa että väite ja tieto ovat kaksi eri asiaa.
Vapaa sana / Vs: Valion toiminta
: 15.02.09 - klo:13:13
Ruotsissa on maitovaje , miks sen pitää tuoda tänne ?
Tanskalaisia maidon tuottajia on uhkailtu Saksan markkinoiden sekoittamisesta . Arla on kosiskellut Valiota yhteistyökumppaniksi , onneksi Valio ei suostunut koska Arla olisi kaapannnut Valion .
Ruotsista ei maitoa ole Saksaan viety .

Miksi LSO ryssi naudanlihan hinnan ? . Voisiko Jakkis selvittää .

Kuule. Jos suoraan sanon. Niin liian moni sun täällä esittämistäsi väitteistä joita kovasti tietona yrität kaikille kaupata on osoittautunut niin virheelliseksi ja osasta tuntuu että jopa tarkoituksellisesti suorastaan valheelliseksi että minä en jokaista väittämääsi enää jaksa virheelliseksi osoittaa. Niin että jos vaihteeksi etsisit ihan itse tietosi ensin ja vasta sitten esittäisit sen täällä kun se on tietoa eikä väite?
Vapaa sana / Vs: maitotuet A/B
: 15.02.09 - klo:13:09
Kaikkein eniten täällä paasaa maitoasioista henkilöt joille koko asia ei kuulu pätkääkään. En viitsi edes nimiä mainita :(

Maitoasia välttämättä ei. Mutta otetaas tuosta leikkaus:
Mutta en ole tässä tarkoituksellisesti hyökkäämässä maidontuotantoa enkä maidontuottajia vastaan. Se ei todellakaan ole tarkoitus. Mutta myöskään pään pensaaseen laittaminen ei auta mitään, kyllä tosiasiat (kuten alkanut tuonti liian suuren hintaeron takia) on tunnustettava ja elettävä ja päätökset tehtävä sen mukaan. Se mitä vastaan minä olen "hyökkäämässä" jos niin voidaan sanoa on ehkä parhaiten sanottu tässä

http://www.mtk.fi/liitot/pirkanmaa/ajankohtaista/JK_blogit/JK_blogitkansio/fi_FI/OjakoskiTammo092/

ja lainauksena tuosta vaikka
"Kutistuva 141 tuki ja pysyvä 142 tuki onkin synnyttänyt järjenvastaisen ja oikeusvaltion periaatteita rikkovan rajan halki Suomen Porista Imatralle."
tai
"Tukierot 141 ja 142 alueiden välillä ovat kasvaneet mielettömiksi. "
tai
"Perusteettomiin tukieroihin paneutui Huittisten kokous 16.1. Kokous ei kuitenkaan mielestäni ollut kapinakokous MTK:ta kohtaan, vaan kyseessä oli kannanotto epäoikeudenmukaisuutta kohtaan. Kysymys ei myöskään ole kateudesta, mihin ministeri Anttila perusteettomasti viittaa Maaseudun Tulevaisuudessa 16.1., vaan yrittämisen ja toimeentulon mahdollisuuksien säilyttämisestä myös 141-alueella."

Tuossa on minun "agendani" tuotantosuunnasta riippumatta. Ja tässä maidontuotanto / Valion vaikeudet -jutussa niin siinäkin ensimmäisenä on mielessä se että tukierosta johtuen kovimmalle joutuvat AB-alueen maidontuottajat jotka jo ennestään ovat tiukimmilla olleet.

Eli tuo minun asiani koskettaa kyllä ihan kaikkia AB-alueen tuottajia.

Ja tämän
"Kutistuva 141 tuki ja pysyvä 142 tuki onkin synnyttänyt järjenvastaisen ja oikeusvaltion periaatteita rikkovan rajan halki Suomen Porista Imatralle."
pitäisi koskettaa ihan kaikkia kuluttajiakin ja jos asiaa tarpeeksi esillä pidetään niin sille alkaa tulla tarpeeksi huomiota ja asialle ehkä sitten jotakin tehdäänkin. Toivottavasti ajoissa...

Vapaa sana / Vs: Valion toiminta
: 15.02.09 - klo:12:28
Miksi Tanska ei vie maitoa Saksaan ? Koska se ei uskalla !

Niin?  Jos osaat englantia sujuvasti niin helposti varmaan löydät tästä

http://www.arlafoods.dk/upload/arla%20dk/group/publications/annual_report_2007_eng_final.pdf

Arlan 68-sivuisesta vuosikertomuksesta että Arlalla on tuotantolaitos Saksassa ja lisäksi viedään, tuossa on lainaus sivulta 28:
"As the dairy market becomes more global, Arla Foods’ products will be established in new parts of the world. Danish fresh milk is now, for instance, being exported to Germany and The Netherlands and Milex milk powder to Vietnam."

Sama löytyy ruotsiksi ja tanskaksi jos jompi kumpi niistä sujuu paremmin kuin englanti?

Mutta että siis vie? Eli taitaa uskaltaa?
Vapaa sana / Vs: maitotuet A/B
: 15.02.09 - klo:12:13
A/B alueelle ,tuottajille maksetaan c-alueeseen verrattuna maidolle tukkee muunkin kautta kuin litrahintana !Pitäisikö nekin leikata?   Suutarit pysykööt lestissään!  -valtakirja löötyy eikun vasikan vettoon !

Tukierolaskelmassa on jo huomioitu nuo muuta kautta maksettavat...

Et ole muuten vieläkään vastannut tähän:

Suutari pysykööt lestissään ! Ei pidä täällä palstalla kertoa juoru ämmien juttuja joissa ei yleensä ole mitään todenperäistä .

Kävitkö nyt jo lukemassa tämän linkin?

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_149_2006_p.shtml

Syytätkö tuossa keskustapuolueen kansanedustaja Seppo Lahtelaa juoruämmäksi? Joka ei ole kertonut asiaansa täällä palstalla vaan eduskunnassa? Siis tätä asiaa jossa sinun mukaasi ei ole mitään todenperäistä?

Että miten se nyt sitten oikein on? Onko keskustan kansanedustaja Seppo Lahtela mielestäsi juoruämmä joka on eduskunnassa esittänyt ämmien juttuja joissa ei ole mitään todenperäistä? Minun mielestäni tuo mitä hän on esittänyt eduskannassa pohjaa aika lailla todellisuuteen, mikä on sinun mielipiteesi asiasta?

Kilpailu alkoi EU jäsenyydestä . Ennen pienetpaikat pärjäs , ei enää .

Mikä kilpailu??? Älä nyt puhu paskaa! Juurihan emo-heikki ja jopihopi ovat ansiokkaasti ja (lähes?) aukottomasti todistaneet että tilat eivät missään olosuhteissa koskaan ikinä milloinkaan kilpaile keskenään. Niin että mikä ihmeen kilpailu??? Eihän sellaista tilojen välillä ole! Miksi pienet eivät pärjää kun kerran ei ole kilpailua?
Vapaa sana / Vs: maitotuet A/B
: 15.02.09 - klo:11:38
nytkin näytti männäviikolla olleen maastullissa myötävänä tila c2-alueella merijärvellä, jotta ei kun a-b alueen kerma-*erse hörhöt ostamaan ettei tartte enää kadehtia.
>:( >:( >:( kun vaaditaan tukieroa pienemmäksi AB-alueen suunnalta se on C-alueen mielestä kadehtimista  ??? ??? ???

 :) :) :) :) :) kuitenkaan kukaan ei ole vaatinut alentamaan C-alueen tukia ainoastaan tukieron pienentämistä  ??? ??? ??? ???

Jokaiselle joka lukee tämän

http://www.mtk.fi/liitot/pirkanmaa/ajankohtaista/JK_blogit/JK_blogitkansio/fi_FI/OjakoskiTammo092/

ajatuksella ja ymmärtää lukemansa niin pitäisi olla täysin selvää että kyse ei ole kadehtimisesta vaan jostakin ihan muusta?

Ja vielä kun tajuaisi tämän esimerkin:

Tuohon veronmaksajien rahoihin en sano mitään. Mutta se mikä tuntuu että täällä ei yleisesti tajuta. Jos on kaksi ihan samanlaista tilaa tukialuerajan molemmin puolin. Sama peltopinta-ala, sama lehmämäärä, samanlainen navetta, sama koneistus, yhtä ammattitaitoiset viljelijät. Lyhyesti kaksi täysin identtistä tilaa tukialuerajan molemmin puolin jotka kumpikin ovat järjestäneet tilan ja tuotannon tehokkuuden äärimmilleen, kiristysvaraa ei enää ole. Niin jos toinen saa tuotannosta tulevien tulojen päälle 30.000 euroa tukia ja toinen saa nolla euroa tukia niin onko yhtään arvausta kumpi tila jatkaa tuottamista ja kumpi ei? Vaikka molemmat tilat ovat samanlaisia ja ovat järjestäneet kaiken niin että oman tilan kannattavuus on mahdollisimman hyvä. Tätä ei tajuta mikä ero ja merkitys tässä on tuolla tuella.

Että mitä se oikein tarkoittaa niin kenellekään ei pitäisi olla epäselvää mistä on kyse. Ja se ei ole kateus mistä on kyse.


Vapaa sana / Vs: Aulis valehtelee
: 15.02.09 - klo:11:33
Kokoomuksen valehtelu alkaa olla mittakaavassa jota ei enää voi hyväksyä .   >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Suuruusluokassa. Ei mittakaavassa, ihan eri asia. Eli lause olisi siis
"Kokoomuksen valehtelu alkaa olla suuruusluokassa jota ei enää voi hyväksyä."

Meidän Suomalaisten päätöksillä ja tekemisillä ei ole tähänkään asiaan (ilmastonmuutos) mitään vaikutusta.

Jos kaikkien maiden kaikki kansalaiset ajattelevat samalla tavalla? Että juuri MEIDÄN tekemisillä ei ole mitään vaikutusta? Niin lopputulos on mikä?

Olen yhä sitä mieltä että meidän paras bioenergian lähde on turve.

Turve ei vihreiden (mm Satu Hassi) mukaan ole bioenergiaa vaan pahempaa kuin kivihiili ilmastomielessä?
Suutari pysykööt lestissään ! Ei pidä täällä palstalla kertoa juoru ämmien juttuja joissa ei yleensä ole mitään todenperäistä .

Kävitkö nyt jo lukemassa tämän linkin?

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_149_2006_p.shtml

Syytätkö tuossa keskustapuolueen kansanedustaja Seppo Lahtelaa juoruämmäksi? Joka ei ole kertonut asiaansa täällä palstalla vaan eduskunnassa? Siis tätä asiaa jossa sinun mukaasi ei ole mitään todenperäistä?

Teeppä Jakke noista viimeisimmistä jutuistasi 15-20 kohdan tiivistys
roomalaisin viivoin.

Ymmärtävät viimeinkin ne, jotka viime vuosina ovat tehneet tai suunnittelevat miljoonan tai parin navettainvestointia, alkaa rasvaamaan köyttä.

En taida jaksaa tehdä tiivistystä, kyllä jokainen joka osaa lukea ja ymmärtää lukemansa löytää sen noistakin jos haluaa. Jos ei halua ymmärtää niin se ei mene perille vaikka millaisen tiivistelmän tekisin. Olen sen jo täällä kirjoitellessani huomannut...

Ja nyt ensinnäkin minulla ei ole mitään halua tai tarkoitusta saada ketään sellaiseen mielentilaan että "alkaa rasvaamaan köyttä". Valitettavasti vain taloudella on tietyt peruslait joiden mukaan talous toimii. Maidontuotanto ja Valio on tietyistä syistä saanut pitkään olla tietyllä tavalla erikoisasemassa ja huhujen mukaan jopa päässyt kaupalle sanelemaan hintoja mitä teurastamopuolella ei ole tapahtunut herra ties koska viimeksi. Ja nyt se erikoisasema on ilmeisesti murtumassa, ainakin merkit ovat vahvasti siihen suuntaan.

Mutta en ole tässä tarkoituksellisesti hyökkäämässä maidontuotantoa enkä maidontuottajia vastaan. Se ei todellakaan ole tarkoitus. Mutta myöskään pään pensaaseen laittaminen ei auta mitään, kyllä tosiasiat (kuten alkanut tuonti liian suuren hintaeron takia) on tunnustettava ja elettävä ja päätökset tehtävä sen mukaan. Se mitä vastaan minä olen "hyökkäämässä" jos niin voidaan sanoa on ehkä parhaiten sanottu tässä

http://www.mtk.fi/liitot/pirkanmaa/ajankohtaista/JK_blogit/JK_blogitkansio/fi_FI/OjakoskiTammo092/

ja lainauksena tuosta vaikka
"Kutistuva 141 tuki ja pysyvä 142 tuki onkin synnyttänyt järjenvastaisen ja oikeusvaltion periaatteita rikkovan rajan halki Suomen Porista Imatralle."
tai
"Tukierot 141 ja 142 alueiden välillä ovat kasvaneet mielettömiksi. "
tai
"Perusteettomiin tukieroihin paneutui Huittisten kokous 16.1. Kokous ei kuitenkaan mielestäni ollut kapinakokous MTK:ta kohtaan, vaan kyseessä oli kannanotto epäoikeudenmukaisuutta kohtaan. Kysymys ei myöskään ole kateudesta, mihin ministeri Anttila perusteettomasti viittaa Maaseudun Tulevaisuudessa 16.1., vaan yrittämisen ja toimeentulon mahdollisuuksien säilyttämisestä myös 141-alueella."

Tuossa on minun "agendani" tuotantosuunnasta riippumatta. Ja tässä maidontuotanto / Valion vaikeudet -jutussa niin siinäkin ensimmäisenä on mielessä se että tukierosta johtuen kovimmalle joutuvat AB-alueen maidontuottajat jotka jo ennestään ovat tiukimmilla olleet.

 
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 46