Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 44 45 [46]

Viestit - JakkeJäyhä

http://www.turunsanomat.fi/talous/?ts=1,3:1004:0:0,4:4:0:1:2009-01-13,104:4:586971,1:0:0:0:0:0:

Tosin saattaa mennä muutamia vuosia.

Edellä mainittujen lisäksi pitää muistaa 20% ruåtsalaisista tuottajista irtautumassa kuvioista>paljon pitäisi osuuspääomia palautella ..
kyllä tästä vielä noustaan ja komeasti...

Varmasti. Tosin todennäköisesti samalla kaavalla kuin ennenkin? Eli maakunnista tarvitaan rahaa pelastukseen mahdollisesti pahimmassa tapauksessa jopa osuuspääomina mutta ainakin alhaisempana tuottajahintana. Olen monta kertaa tuuminut että kyllä me ollaan komeasti sponsoroitu Jussi Salonojan jääkiekkojoukkuetta Espoon Bluesia. Eikös?
Etelän tuottajan on aivan turha odottaa kepulaiselta maatalousnministeriltä yhtään mitään. Viime aikojen pöhlöimmät maatalousministerit ovat olleet etelästä: Pura, Korkeaoja, S-L. Kepulle ja MTK:lle sopii vain tämmöiset maatalousministerit, joista ei ole uhkaa Kepulandian ökyetuisuuksille.

Pohjoisesta on  joskus tullut järkeviäkin ministereitä, kuten esim. Toivo Yläjärvi KESK, joka tosin joutui heti  MTK:n ja kepun "pieni on kaunista"-linjalaisten hampaisiin.

Siis tätä juuri tarkoitan. Unohtakaa tämä kepukauna ja keskustellaan itse vakavasta asiasta. Onko tuo tukitasoero ihan oikeasti perusteltu ja oikeudenmukainen?
Näin Hornborg tämän päivän Aamulehdessä.

Mikke vaatii viljelijäväestön tasapuolista kohtelua....Tj veikkaa, että Hornborg joutuu hakemaan  verokirjansa pois

Unohtakaa nyt tuon tj:n vouhotukset ja kepu-kauna ja kaikki muu. Ajatelkaa ihan vain tätä asiaa. Tärkeää asiaa. Voiko joku ihan rehellisesti oikeasti olla sitä mieltä että AB-alueen ja Pohjanmaan sikatuotantoalueen välillä tällä tietoa muodostumassa oleva tukitasoero on oikeudenmukainen? Siis ihan oikeasti? Samaa pätee maidontuotantoon että onko esimerkiksi täälläkin taannoin esimerkkinä olleen 60 lehmän ja 109 hehtaarin tilan lähes 30.000 euron tukitasoero perusteltu? Ja asiaankuuluva? Tästähän on käsittääkseni kyse ja tätä lienee myös puheenjohtaja (tuleva ex-puheenjohtaja?) lausunnollaan tarkoittanut. Että näin epäoikeudenmukaisesti ei voida edetä jatkossa. Mielestäni tästä itse asiasta tarvittaisiin keskustelua, ei tuosta tj:n kepukaunasta. Joka on täysin asiatonta. Mutta mielestäni nämä kysymykset jotka tässä tein ovat täysin asiallisia ja vaativat mielestäni perustellun vastauksen. Ei mitään epämääräisiä "luonnonolot" heittoja joka on täyttä potaskaa ainakin kun vertaa Pohjanmaan sikatuotantoaluetta AB-alueeseen. Veikkaan että tuossa Huittisten kokouksessa näistä asioista keskustellaan. Vakavasti.
Sivuja: 1 ... 44 45 [46]