Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46

Viestit - JakkeJäyhä

Vapaa sana / Vs: Kaikki maitojussit...
: 14.02.09 - klo:12:14
Itsehän veikkasit, että ehkä yksi on oikein, oletin tietenkin että tarkoitat suomalaista ....
Koska sitähän sitä on tähän asti juotu.

Se veikkaus perustui ihan todenäköisyyslaskentaan. Mahdollisuus että veikkaa yhden oikein on 1/5 ja aina joskushan se kohdalle osuu?
onko se jakke ruvennu juopottelemaan, sevverta mitä oon sen tekstie tähä asti lukenu niin ollu enämpi assielinijalla.... vaen nyt on mopoti karannu kanervikkoon

En oo juopottelemaan ruvennu. Oon vaan vähän v..uuntunu siihen että kun vaikka miten kaivat luvut esille ja osoitat että asia on tasan päinvastoin kuin kaveri väittää niin silti ei mitään muuta tule kuin v..tuilua. Mutta teen tässä kohta "loppulausunnon" ja selitän vähän että miksi yleensä ottaen olen tänne tullut jne koska siihen on ihan syykin ja sen jälkeen häivyn täältä kiusaamasta.

Niin avausko ei ollut asialinjalla? Vai joku vastaus? Vastauksissa joissakin varmasti paistaa läpi tuo v..uuntuminen valitettavasti...
Eiköhän myös sian tuottajahinta ole laskemaan päin kevättä kohti edetessä, uskoisin että kesällä viimeistään nykyhinnasta on tultu  5-10snt/kg alaspäin.

Ainakin nautapuolella lihanhinta nousee, kohti grillikautta, eli tuohon kesäkuun loppuun asti, senjälkeen se alkaa laskea ja laskee koko syksyn, kunnes varsinainen teurastuskausi on kokonaan ohi ....
Erot ei ole suuria, mutta laidunkaudelle sinänsä ei tule tuloa ....
Sen minkä se siellä "ilmaisella laitumella" saa lisäkasvua, niin osa siitä leikkautuu jokavuotisen lihan hinnan laskun myötä syksyllä pois ....

Valitettavasti luulen että Puppu on oikeassa. Sen verran rajusti alaspäin menneet hinnat ruotsissa ja saksassa ja tanskassakin että se väkisin tulee vaikuttamaan tännekin. Eikä suinkaan nostavasti.
Vapaa sana / Vs: Jakkelle kysymys
: 14.02.09 - klo:11:41
Kannattaa tutustua?

www.maitohygienialiitto.fi/tiedoksi/UT_Mietinto_2007.doc

Veikkaan että kun tuon lukee niin merkittävää eroa laadussa suomalaisen ja ruotsalaisen maidon välillä ei ole.

Vapaa sana / Vs: Kaikki maitojussit...
: 14.02.09 - klo:11:38
Sehän se riittääkin, jos suomalaisen muista erottaa ...

Mutta erottaako? Veikkaanpa että ei? Jos otetaan kadulta 10 henkilöä ja laitetaan tuohon sokkotestiin niin luuletko muka että kaikki erottavat suomalaisen maidon?
Vapaa sana / Vs: Kaikki maitojussit...
: 14.02.09 - klo:11:35
Kuten olen jo muualla maininnut ettei sianlihan tuotannossa ole enää maiden välillä eroa ,maidontuotannossa on . Maidossa maku on tärkeää ja etenkin maitojuoma on kyntensä näyttänyt , hyvä tuote , toivotaan ettei muut tuotansuunnat ryssi sitä kateellisina .  >:(

Maidontuotannossa on juu. Tukieroa ja kannattavuuseroa tukien takia. Ja yksikkökokoero. Ja montaa muutakin eroa. Mutta lopputuotteen laadussa ei ole kovinkaan suurta eroa. Jos sinut laitettaisiin sokkotestiin suomalainen - virolainen - ruotsalainen - norjalainen - tanskalainen maito (tuoremaito) niin veikkaisin että hyvä jos yksi oikein?

Vapaa sana / Vs: Jakkelle kysymys
: 14.02.09 - klo:11:32
Italiassa on soluraja muistaakseni 400000 ja suomessa 250000
Että pientä eroa on kansojen välillä.

Jenkeissä vielä korkeampi, olisiko ollut 800.000 päälle jotakin. Ruotsissa vaatimustaso on ainakin ollut aika lähellä suomalaista, pitäisi etsiä tarkka tieto jostakin mutta laiskottaa. Merkittävää eroa tuskin löytyy.

Vapaa sana / Vs: Jakkelle kysymys
: 14.02.09 - klo:11:30
Suomessa määritetään soluluku jo tilalla kokeen avulla joka on Suomalainen keksintö . Tämän keksinnön avulla voidaan määritellä soluluku lehmä kohtaisesti jolloin ei huonoamaitoa tarvitse meijeriin lähettää , maidonhinta putoaa jos soluja on liikaa . Tila joka laiminlyö maidonlaadun toistuvasti joutuu erityistarkkailuun , jos ei maidonlaatu ei paranen maitoa ei tilalta noudeta lainkaan . Soluja tarkkaillaan muutenkin , liiansuuri solumäärä aiheuttaa makuhaittoja .

Porsaiden laatuun alettiin kiinnittää huomiota 2000 luvulla suurien lihasikaloiden yleistyessä .

Mistäköhän soluluvusta nyt puhut? Siitä jonka perusteella tulee tilitys vai siitä jonka perusteella määritetään utaretulehdus? Tämä jälkimmäinen tunnettiin joskus aikanaan muistaakseni nimellä "lettupannutesti"? Niin ja sitten on vielä tarkkailutilojen lehmäkohtainen analyysi mittalypsyn yhteydessä. Ja taitavat robotitkin jotain määrittää vai määrittävätkö? Niin että mitä näistä mahdat tarkoittaa?

Ja jos kuvittelet että ruotsalaisella tilalla ei toimita vastaavalla tavalla lehmäkohtaisesti tarkkaillen niin aika outo käsitys on sinulla. Kaikki nuo vastaavat ruotsalaisilla käytössä.
Vapaa sana / Vs: Kaikki maitojussit...
: 14.02.09 - klo:11:14
Jakke Jäykkis on ollut yhdellä hurritilalla eikä ole nähnyt Suomalaistilojen tarkkaa meininkiä .

Kahdella ruotsalaistilalla olen töitä tehnyt, toisesta vain kertonut täällä kun toisella olin niin lyhyen aikaa. Ja mistäs tiedät monellako suomalaistilalla olen töitä tehnyt? Lomittajana kun olen yhden kesän ollut joskus nuoruudessa.


Että oikeen lomittajana yhden kesä !!!!!! Ja niiden kokemusten perusteella pitäis Suomen antautua Arlan tuontimaidolle .Melkoisia *****ilioita sitä maa päällänsä kantaa , häppee vähä . Sikahomma on helpompaa kuin lehmä homma , sen tietää jokainen .

Niin. Väitit että "eikä ole nähnyt Suomalaistilojen tarkkaa meininkiä". Ja minä vastasin että nähty on. Mikä vika, ei sillä ollut mitään yhteyttä Arlan maidontuontiin näillä minun kokemuksilllani? Minulla ei ole mitään hävettävää. Minä en v..uile maidontuottajille. Toteanpahan vain reaaliteetit ja tuonti on nyt tosiasia. Pään pensaaseen laittaminen ei auta mitään siinä asiassa. Ei myöskään suomalaisen maidon ylivertaisen laadun ja maun korostaminen koska se ei ole edes totta. Niin merkittävää eroa ei ole. Jos joku väittää että ruotsalainen maito on paskaa niin tekee vain itsensä naurettavaksi.
Vapaa sana / Vs: Jakkelle kysymys
: 14.02.09 - klo:11:05
Kysyisin miten Ruotsalaisnavetoilla soluluku määritellään . Maito-alan ammattilaisen varmaan tiedät miten Suomessa se tapahtuu .

Ruotsalaisnavetoilla ei määritellä solulukua lainkaan.


Eli maitojen laadussa on eroja .

Mistä tuollaisen johtopäätöksen teit? Eiköhän nuo määritetä laboratoriossa eikä tiloilla?

Ja tämä tarkoittaisi kyllä AB-alueen tiloille tosi kylmää kyytiä... Jos olen oikein ymmärtänyt niin tukiero on luokkaa 4-8 senttiä per maitolitra? Jos hinta pysyy tuossa 40 sentin kieppeissä niin se on 10-20% tuotoista? Mutta jos laskee 30 sentin kieppeille niin se onkin jo 15-25% tuotoista.

"  Eipä uskoisi että sama kirjoittaja  " yllä että alla!  Eiköhän lopeteta puuta heinää puhuminen /kirjoittaminen !!! Mitä lie matikasta?

ja niissä kyllä tukieroa on 3.4 - 3,5 senttiä per litra.

Niin. Tuo tukiero olis siis vuodelta 2006, tarkkaa nykyistä tukieroa en tiedä mutta käsitykseni mukaan ero on suurentunut kun AB-alueen tukia on leikattu. Ja tuo oli siis tukiero AB/C1, ei AB/C2 joka lienee suurempi eli tuon haarukan yläpäässä. Odotan että Make tai joku kertoisi tämänhetkisen tarkan tukieron koska itsekin totesin että on suuruusluokka. Ja jos luit tämän eduskunnassa esitetyn jutun ja tarkistit itse luvut siitä jos et minun matematiikkaani luota

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_149_2006_p.shtml

Niin siitä suora lainaus:
"Edellisissä tukineuvotteluissa esitetyt tilamallilaskelmat eivät vastaa olemassa olevaa käytäntöä. Laskelmat olivat tarkoitushakuisia, ja niiden avulla haluttiin hävittää tukierot eri tukialueiden väliltä."

Olivat varmaan ne Kilpeläisen laskelmat joista tuossa puhutaan tai siis on puhuttu eduskunnassa? Aika kovaa tekstiä kansanedustajalta? Heidät kun aika äkkiä laitetaan tilille pienemmästäkin valehtelusta?

Vapaa sana / Vs: Jakkelle kysymys
: 14.02.09 - klo:10:50
Kysyisin miten Ruotsalaisnavetoilla soluluku määritellään . Maito-alan ammattilaisen varmaan tiedät miten Suomessa se tapahtuu .

Ruotsalaisnavetoilla ei määritellä solulukua lainkaan.
Vapaa sana / Vs: Kaikki maitojussit...
: 14.02.09 - klo:10:18
Miten Jakke Jäykkä selittää Ruotsalaisten juovan Suomalaismaitoa mieluusti , koskaan en ole maitopurkin nähnyt tyhjentyvän sellaista vauhtia . Jakke Jäykkis on ollut yhdellä hurritilalla eikä ole nähnyt Suomalaistilojen tarkkaa meininkiä . Aika sen näyttää olenko oikeessa mutta Vironmaidon tuonti tyssäsi maku eroavaisuuksiin .

Kahdella ruotsalaistilalla olen töitä tehnyt, toisesta vain kertonut täällä kun toisella olin niin lyhyen aikaa. Ja mistäs tiedät monellako suomalaistilalla olen töitä tehnyt? Lomittajana kun olen yhden kesän ollut joskus nuoruudessa. Älä tee oletuksia asioista joista et mitään tiedä. Tuohon maitopurkin tyhjentymiseen en viitsi edes kommentoida...
Koko etelän kotieläintuotanto on nyt tulossa samaan tilanteeseen. Turha meidän on ainakaan keskenään kinastella.

Näin. Ainakin minä olen mukana tukemassa AB-alueen maidontuottajien ponnistuksia liian ison tukieron poistamiseksi. Ja mitä Huittisten kokouksen ilmapiiristä (olitko mukana?) voi päätellä niin kyllä etelän kotieläintuotannon tilanteesta aika yksimielisiä ollaan tuotantosuunnasta riippumatta. Näin sanoisin?
Hinnanlasku rassaa myös pankkeja.

Niin? Jos suhteutetaan tämä niin lasku oli nyt noin 10%. Sikapuolella Ab-alueen tukien poistuminen tarkoittaa noin 15% hinnan laskua eli sen verran tuotoista pois. Mutta ei vaikuta pankkeihin? Missä on logiikkaa? Paitsi katkeruudessa (AB-alueen) sikamiehiä kohtaan?
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46