Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 11 12 [13]

Viestit - taneli

Kasvintuotanto / Vs: Öljypellava?
: 08.05.10 - klo:22:50
Plussia
+ Kiva kylvää, viime keväänä 16ha ilman lannoitepuolen/siemenpuolen tankkauksia.
+ Ei paljoa ruiskutuksia, vähän MCPA:ta roskille.
+ kiva kattella sinisiä kukkia kesällä

Miinuksia
- kallis siemen
- puinti liki mahdotonta, jos kasvustossa vähääkään kosteutta.
- On niin valuvaa tavaraa, että Mepun vaunukuivurin ympärillä oli parisataa kiloa pellavalimaa sateen jälkeen.
Kasvintuotanto / Vs: Kuituhamppu ?
: 07.09.09 - klo:08:59
Mistäs meinaatta siementä saada?
Tässä hieman omia kokemuksia.

Saa ajouraopastimen halvallakin. Käytettävyys voi olla eri asia.

10 vuotta vanha läppäri 0€
virtalähde n. 100€
USB GPS vastaanotin kärkkäiseltä 40€
FarmerGPS softa 350 Kanadan dollaria
lisäksi jatkojohto gps-vastaanottimeen ja teline traktoriin.

Kännykän (HTC) ulkoisella GPS-antennilla ja Guidomat (demoversio) softalla pääsi peräkkäisillä ajoilla noin 30 sentin tarkkuuteen.
Vanhalla Garmin käsi GPS palikalla läppärillä ja FarmerGPS softalla tarkkuus oli luokkaa 10 metriä.
Samaan tarkkuuteen pääsi navibe USB palikalla (50€). Ylivieskan kärkkäiseltä löytyi joku USB palikka (mallia BU-353 40€), jolla sitten pääsikin peräkkäisillä ajoilla tuonne parinkymmenen sentin tarkkuuteen.

Guidomat, joka on myös agrimarketin kauppaamassa F@rmphonessa, saa nykyään näköjään myös PC:lle. Tuon vois vielä kokeilla.
Syksyllä, kun noita kokeilin päädyin kuitenkin FarmerGPS softaan, koska siinä on samassa pinta-ala mittaus ja ajo-opastus. Siihen saa myös erillisraudalla työkoneen ohjauksia. PC:n käyttöön päädyin kännykän pienen näytön takia. 14" näytöltä on helpompi seurata, kuin 3".
Kunnollisen GPS-vastaanottimen löytäminen osoittautui mahdottomaksi. Yhden (en nyt muista minkä) maahantuojalta kyselin, mutta ei ollut kiinnostunut myymään yhtä kappaletta.
Tarkkuus halvassakin vastaanottimessa voi yltää kaupallisten ajo-opastimien luokkaan, mutta nopeus ei. Jos kunnollinen vastaanotin pääsee 5Hz:n jopa 10Hz:n päivitustaajuuteen, tuossa halvassa se on noin 1Hz. Hitaus vaikeuttaa käyttöä.

Käyttö ei oo helppoa ei.
Läppäri sijoitettuna sinänsä hyvälle paikalle vasemmalle puolella, on kuitenkin hieman hankala seurattava. Kaupallisten ajo-opastimien ledinäyttö tuulilasissa on varmaan helpompi seurata. Ohjelma kyllä kertoo äänelläkin pitääkö mennä vasemmalle tai oikealle, mutta ei kuinka paljon.
Vastaanottimen asennuspaikallakin on varmaan merkitystä. Itse laitoin vastaanottimen suurinpiirtein taka-akselin kohdalle, mikä ei tuntunut loppujen lopuksi hyvältä paikalta. Etupyörät saattavat olla jo kaukana "uralta", ennen kuin ohjelma sen huomaa. Seuraavaksi koetan laittaa vastaaottimen mahdollisimman eteen. Vastaanottimen hitaus myös vaikeuttaa uran seuraamista. Suoran uran seuraaminen onnistuu kohtuudella, varsinkin jos voi seurata pellossa olevia jälkiä. Käyrän linjan seuranta on liki mahdotonta, mutkat kasvavat koko ajan vaan suuremmiksi.

Tarkkuus riitti ainakin paskan levityksessä vierekkäisillä ajoilla hyvin. Päivän mittaan GPS sijainti heitti kuitenkin (esim. sillan kohdalta kuljettaessa) parikin metriä. Ja huonona aikana päivästä paikka heitteli puolikin metriä paikallaan ollessa.
Itse kokeilin viime vuonna ensimmäistä kertaa propionihappoa. Hyvin säilyi tähän asti.
Kallistahan tuo propionihappo on, mutta silti halvempaa kuin kuivatus.
Ainut ongelma oli suht kosteana puidun viljan huono valuvuus vasaramyllyn imukärsälle.

Rupesin vain miettimään, että voisiko tuon jauhatuksen tehdä ennen hapotusta ja säilöntää. Sitten vois vain kauhalla lusikoida apevaunuun.
Onkos kellään kommenttia säilyykö jauhettu ja propionihapotettu vilja?
Sivuja: 1 ... 11 12 [13]