Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 30

Viestit - volvo88

Kirjanpito ja lohkokirjanpito on tähän asti tehty Datatechin ohjelmilla Aktiivi W ja Pelto W.
Nyt kun Mtech osti ohjelmat itselleen ja on suuressa viisaudessaan päättänyt lopettaa näiden hyvin toimivien ohjelmien päivittämisen, on edessä uusien ohjelmien hankkiminen.

Kertokaa kokemuksia käyttämistänne ohjelmistoista.
Mitään hifistelyä en ole hakemassa. Ihan perus yksinkertainen verokirjanpito, viljelysuunnitelma ja lohkokirjanpito.
Kiitos kaikille vastanneille.

Ei tuohon tällä aikataululla osia löytynyt. Tarkempi tutkiminen lopetti osien hankkimisajatukset.
Tuossa pumpussa on muovinen mäntä (2-sylinterinen). Siihen on jyrsitty ura, jossa kampiakselin epäkesko liikkuu ilman laakeria. Mäntään oli kulunut aikamoinen välys, mikä aiheuttaa tehojen laskun, venttiilien vuotamisen ohella.

Laitoin ruiskuun uuden Italialaisen pumpun hintaan 570€. Nyt on tehot tallella ja varaosia saa.
Pumpussa on vain oma merkki Biardzki. Sen verran homma on auennut että näitä ruiskuja on myyty monella merkillä ja eri pumpuilla.
Vahvin veikkaus tällä hetkellä on että tuossa on samat venttiilit kuin udorin pumpuissa.
Kylän isäntä toi idän ihmeen korjattavaksi. Pumppu ei anna tuottoa ja painetta. Pienen tutkimisen jälkeen totesin pumpun venttiilien vaativan vaihtoa.
Ja ei muuta kun tilaamaan, mutta mistä?

Joskus muinoin muistan että nettikoneessa joku osia kauppasi, mutta ei enää.
Nyykkäris oli samaa ongelmaa. Boschin startti ei vaan jaksanut kun tuli kylmä. Vaihdoin iskran startin jossa palaneettavaihde päässä. Pyörittää hyvin ja lähtee käyntiin kuin palmun alta.
Boschin startit uupuu vanhemmuuttaan kun ankkurin käämien kytkentä kollektoriin (tai mikä lieneekään se minne hiilet yhdistää) heikkenee. Olen noita joskus herkistellyt. Hetken toimii, sitten taas hapettuma vie tehot.
Nyt on kyllä sellainen olo että tuttu ongelma mutta siitä on tosi pitkä aika.
Joskus oli samanlainen kuivuri mutta se on hävitetty kymmenkunta vuotta sitten. Eli nämä muistikuvat joilla yritän kartoittaa ongelmaa ovat tosi vanhoja.

Ongelma oli juuri sama, poltinmies kävi ihmettelemässä, vaihtoi tuon suurjännitepuolan joka tuottaa kipinän. Homma korjaantui hetkeksi mutta ei kokonaan.
Jos oikein muistan ongelma oli siinä poxissa jossa oli kytkin valinnalla auto/manuaali. On pannun kyljessä jossakin lähellä kuivausilmakanavaa. Se otettiin auki ja hiekkapaperilla putsattiin kärjet ja ongelma katosi. Hapettuneet kai olivat.

Sinulla on kuivurin kanssa sama ongelma kun minulla melkein kaikkien koneiden osalta. Ne jotka noista vehkeistä ihan oikeasti jotakin tietävät ovat eläkkeellä tai haudassa...
Yleinen vika M, TM, -40 ja TS malleissa. Ulosoton magneettiventtiilin kela "väsyy" ja lämmettyään lakkaa toimimasta. Kelan vaihto auttaa, itse voi suorittaa ja vaihdettava osa ei maksa paljon. Tuo malli on minulle sen verran vieras että en heti osaa sanoa mistä tuo kela löytyy. Jos aloittajalla on hoksua niin yleismittarilla löytyy ;) ;)
Kylän ainoa perunanviljelijä toi istutuskoneen pajalle ja käski tehdä siihen peittauslaitteen. Meikäläisellä ei ole hommasta harmaata aavistusta. Mukana tuli vanha Hardin säiliö, mikä viittaa siihen että peittausaine on nestemäistä??

Antakaa apuja ne jotka hommasta jotakin tietää. Olen päätellyt että peittausnestettä menee n. 100l/ha (laimennettua kai).
-pitääkö säiliössä olla jatkuva sekoitus
-riittääkö mv-agentin myymä sähköpumppu tehoiltaan
-kuinka suuri paine
-minkämoiset suuttimet, kuinka suuret
-suuttimien sijainti
-muuta huomioitavaa??

Ahjoco myisi valmista sarjaa, mutta kun ei ole kuulemma hyvä ja on liian kallis.
Siihen totesin että ei se minun ihmettelyyn käyttämäni aikakaan ilmaista ole. Sillä ei kuulemma ole merkitystä :o.
No eihän siinä sitten mitään.
Oletkos kalibrointia kokeillut. Veikkaan että korjaantuu tuolla.
Saa tehtyä ihan itse ohjeet löytyy ohjekirjasta.
-97 vuodesta on Arska kyllä toiminut täysin moitteetta. Vieressä on vm 72 oleva Antti, enkä kyllä ole huomannut oleellista eroa öljyn kulutuksessa suhteessa viljamäärään. Ettet vaan olisi ottanut liian pientä kuivurin pannua suhteessa kuivuriin? Jos ilmamäärää kutistamalla pidetään lämpöä yllä niin silloin kyllä öljyä palaa. Silloin kun pikkujyvät lentää poistoaukosta ulos ja lämpö on kuitenkin kohdillaan, on pannun mitoitus oikea. ::)
Kyllä se männän tiivisteistä vuotaa. Irrota toisen sylinterin letkut ja tulppaa sylinterien letkujen lähdöt ja letkut kauha maassa. Nosta kuormaaja ylös. Jos vieläkin laskee, vika on tulpatussa sylinterissä koska vuotaa männän puolelta toiselle. Ehjä ei tulpattuna anna kauhan laskea. Voit tietysti varmuuden vuoksi kokeilla myös toinen puoli tulpattuna.

Kun otat sylinterin auki muista vaihtaa myös männän varren ja männän välinen o-rengas. Mäntää kiinni pitävät mutterit saattavat löystyä ja silloin vuotaa myös kun mäntä pääsee liikkumaan varressa.

MP-Lifteissä oli joku erä sylintereitä joissa oli tuota vikaa. Itsellekin osui sellainen kohdalle, Mikko olisi takuuajan jälkeenkin antanut uuden sylinterin. Kokeilin kuitenkin tiivisteiden vaihtoa ja hyvin on toiminut sen jälkeen.

Niin ja venttiilivuodon voit tietenkin selvittää irrottamalla letkut venttiilistä :o
Pitäis noita ojia perata. Minkäskokonen kaivinkone riittää ojien perkuuseen? Tekeekö noilla alta 7tn koneilla mitään?

Jos tosiaankin on kysymys ojien perkaamisesta, niin kyllä kaikista nopein kone millä olen hommaa tehnyt on ollut kulmakaivuu puomilla oleva Valmet 9000. Koneessa on tehoa ja kulmakaivuupuomin ansiosta saa ajaa ojan vieressä, eikä tarvitse yrittääkään päälle. Kuitenkin saa vetää ojaa pitkinpäin. Onhan noita toki muissakin merkeissä.

Tuollainen kun olisi telakoneessa niin olisi kova sana. Lokomossa taisi olla joskus 70-80-luvulla, eipä taida nykykoneissa juurikaan olla.
Paluuauraa on alkanut tehdä mieli. Viisisiipinen sais olla. Kertokaa kokemuksia, hyviä ja huonoja. Millä koneella vedätte. Erityisesti tuo HS-tarvikkeen myymä Akpil kiinnostaa hinnan suhteen. Onko jollakulla kokemusta?
Kokeile vaikka tuota joustavaa ruuvimensseliä, helppo hitsata tarvittavat päät kiinni.

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Tyokalut-ja-korjaamon-varustus/Pihdit/Letkunkiristintaltta-12016/

Toinen vaihtoehto voisi olla rasvaprässin letku, liittimet ja kierteet valmiina ;)
Sivuja: [1] 2 3 ... 30