Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 28

Viestit - mustaviiksi

Vapaa sana / Vs: maaseutu elättää hesaa
: 27.12.20 - klo:13:06
maalla asutaan vanhoissa rintamiestaloissa tai vanhemmissakin, mummot kolaa pihaa ja kantaa viimeisillä voimillaan polttopuukoria ja lämmittää ulkosaunaa. kauppaan mennään rollaattorilla tai potkukelkalla, julkista liikennettä ei ole. naapuriapua sitäkin enemmän. :'( :'( :'( :'(

sorkkislandian suurissa kaupungeissa palvelu pelaa, veden paine jos vähän heikko saunailtana niin ankara parku alkaa. lämpöä tulee termostaatista, sauna syttyy napista ja bussi tulee ovelle. maksaaan tämä mutta maalaiset tarjoaa  :o :o :o :o

https://www.kela.fi/ajankohtaista-tilastot/-/asset_publisher/S7FocUefTr02/content/asumistukia-maksetaan-eniten-maakuntakeskuksiin

7 ratikkka menee pasilan aseman vierestä soksos hotelli pasilan ohi satamaan.
Vapaa sana / Vs: Tukioikeudet.
: 27.12.20 - klo:12:15
Voiko  olla asia niin että raivaan   esim  5 ha peltoa siinä ei ole tukioikeutta,  mutta vuokraan jostain 5 ha   5  vuodeksi  peltoa jossa on tukioikeudet , käytän ne  siihen
 raivattuun peltoon.   Vuokra aika päättyy, voiko käydä niin   tukioikeudet  ei enää palaudu pellon omistajalle.  Silloin vuokrattu maa on ollut 2 vuotta  pois tuen piiristä.   

Ei se ihan noin mene. Aloitan tukioikeuksista: Ne koskevat vain tilatukea. Raiviolle ei ymmärtääkseni saa ympäristö - ja LFA tukia lainkaan. Vain tilatuet voi siirtää. Ympäristö-ja LFA- kelpoisuudet jäävät vanhoille lohkoille ja niitä saa nostaa, jos lohkoa hoidetaan määräysten mukaisesti. Eli tällöin tukioikeuksien siirrosta ei juuri olisi mitään hyötyä.

Pelto ei menetä tukikelpoisuutta jos sitä ei viljellä. Tukioikeudet menettää ellei niitä käytetä kahteen vuoteen.

Tukioikeudet mainitaan erikseen vuokrasopimuksissa ja ne palautuvat omistajalle sopimuksen päätyttyä. Jos tukioikeuksia ei sopimuksella vuokraa, niitä ei silloin saa hallintaan.

Korvauskelpoisuuden voi myös siirtää lohkolta toiselle. Eli niiltä hehtaarin metsä lämpäreiltä voi siirtää korvauskelpoisuuden sille raiviolle. Ainut ehto on että ovat omistuksessa. Tämä olisi jo fiksua siityä syystä että uudidtuksessa voi sitten luiskahtaa vahingossa ne lämpäreet takaisin tukien piiriin. Esim. pohjanmaalla edellisessä uudistuksessa kikkailivat raivioita tulien piiriin.
Kyllä nyt uskaltais olla eri mieltä että kasvinviljelytila yhtä kannattava tai kannattavampi kuin eläintila. Justiinsa oli joulun alla maastullissa galluppi paljonko rahaa liikkuu per tuotantosuunta; maito keikkui ykkösenä alinna olivat viljatilat. Toki kaikkien tuotantosuuntien kannattavuus on heikentynyt.

Maidolla on tulevaisuutensa kunhan siitä maltetaan tuottaa vähemmän ja lisätä kuiva-ainetta. Eli vettä pois kuleksimasta. Ollaan tuotettu tällaista maitoa jo jonkin aikaa. Keskituotos on 3000 kg vähemmän kuin parhailla tiloilla, kuitenkin päivälaskelmissa päästään parhaiden tilojen joukkoon koska pitoisuudet ovat hyvät, tuotanto on kustannustehokasta.

 Tuntuu hullulta että tuotospalkintoja jaetaan edelleen isojen tuotosten mukaan. Toisesta suunnasta tulee keppiä ja toisesta porkkanaa.

Tässä nyt pitää muistaa että liikevaihto ja liikevoitto on kaksi eri asiaa. Monella tilalla olisi järkevämpää ostaa kunnon kesanto murskain ja siihen traktori vetämään. Sadonkorjuu velvoitetta kun ei ole, niin kerran kaksi kesässä apilanurmet silpuksi.
Melko harva kasvinviljelytila vetää suoraan konkan. Sillä puolella on paljon enemmän mahdolisuuksia arvo tuotteeseen, kuin eläin puolella. Tuotteen varastointikin on helpompaa paremman hinnan kauteen ja voi säätää seuraavan satokauden varastoitavan tuotteen määrää. Myös ulko leivän ja sen päälisen hankinta on helpompaa, kuin pelkästä metsästä pystykaupalla. "se vain on tyhmää olla maanviljeliä."
Maastullissa 23.12 oli juttu kuinka emoista siirrytään lypsylehmiin. Emonavetat ovat jo sitä luokkaa varustukseltaan että, sinne voi piirtää robotin tai lypsymontun jo valmiiksi. Yrittäjiltä hieno oivallus, toivotan onnea matkaan. Lehmä pito ummessa talven yli  loppui suomessa 1860- luvun nälänhädän jälkeen.

Ei tuo ole ainut. Etelässä on eräs 300 lypsävän tila joka muutti lihakarjasta maitoon. Tosin sillä on luomusoppari.
mitenkähän ne nämä kokoomuksen isokenkäiset poliitikot, jotka ovat olleet terveydenhuoltoa yksityistämässä sekä attendon, terveöstalon, pihlajapuskalinnan johtajat, lääkärit, lobbarit ja muut kellokkaat, eihän vaan julkiselta puolelta ole nyt vonkaamassa rokotetta :-\ :-\ :-\ :-\

Asian hauskapuoli on että nämä vasurikommarit vastustaa yksityistämistä, mutta istuvat itse eläkeyhtiöiden kautta näiden Attendojen tuollilla ja palkaavat Suomalaisten tilalle niitä Thaimaalaisia.


Ainakin uittokaluston sivbuston mukaan Norwood olisi tehty jenkeissä tai kanadassa. Tosin tukkivannesahan tekeminen on suht yksinkertainen operaattio. Netistä löytyy siihenkin ohjeet.
Taisin kirjoitella hieman sekavasti. Siis ihan oikea Norwood on varmaankin tehty jenkeissä tai Kanadassa, mutta mielestäni saman valmistajan Frontier sahamallisto Kiinassa. Kun tuosta Frontierista  katselin tietoja  niin lähes väistämättä ajautui katselemaan noita aitoja Norwoodin vempeleitä. Ja Norwoodin sivuilla ei puhuttu noista Frontiereista sitten mitään . Sekavaa mun teksti aina vaan. Joku  frontierin kopio väritykseltään ja muutenkin tuli alibabassa vastaan ihan eri nimellä, mutta en mä nyt sentäs alibabasta noita uskalla tilata. Kuume on laantunut ja tosiasiat ainakin pelissä. Ei kannata rahallisesti ja ainakaan narusta nypittävää bensaa mun EI saa ostaa.

Siis yleensä nää halvemmat on juuri näitä kalliimpien kiinalaisia kopioita. Tuo "Asko Nurmi" näytti myös melko lähelle ulkonäön perusteella menevän jotain sahaa.

Kalliimpia ostaa vain ammatti veistäjät, jotka oikeasti vesitää tontin puusta asiakkaalle mökin niille sijoilleen. Kelffrin vehkeillä sahaa se onneton joka ei halua naapurilleen maksaa siitä Norwoodin tai muun sahan käytöstä.
Onko kukaan sortunut tällaisia viime aikoina hommaamaan. Halvallahan ei hyvää saa, mutta silti vähän harrastukseksi kiinnostaiskin joku alle 5Ke (tai paremminkin alle 4Ke) saha. Bensakoneen käsin nyppiminen / sähkön helppous ja kartanolle sidonnaisuus. Tukin leveys ... alin sahauskorkeus  jne... Aika heikosti esitteet netissäkään kertoo kaikkea. Tuossa yksi kuumeen nostattaja https://www.uittokalusto.fi/catalog/product/view/id/36209/s/frontier-os-27-vannesahalaitos/category/950/
Pienempikin malli löytyy, mutta onko alle 60cm tukin koko jo liian pieni. Onhan samalla valmistajalla ja myyjällä toinenkin mallisto, mutta se hinta ...
Toinen vaihtoehto https://www.veistokone.fi//holzmann-bbs550smart-400v-tukkivannesaha.html?gclid=Cj0KCQiAw_H-BRD-ARIsALQE_2OOEGKkyEZrBdm4i-aNTKJS_9WHCibkXtskEqbjmgPHCSgph-AW5kwaAmLLEALw_wcB . Nyt en tiedä mikä tuon Smartin ja normaalin ero on. Jätin kyselyäkin mutta en saaanut vastausta, pitäis kait kilauttaa puhelimella. Tehtaalta suoraan tilaamallakin kait onnistuisi mutta toimitus maa vaihtoehdossa ei ollut Suomea , vaikka koko Eu olikin mahdollista toiminta-aluetta. Melko varma olen että kuume haihtuu, mutta harrastus se kait olisi tuokin. Kävellä hitaasti silppuuntuvan tukin vierellä edes takaisin. Nostella ja väännellä häjyssä asennossa, kuunnella melua ja niellä pölyä.

 ;D

2008

Tytäryhtiö HOLZMANN CHINA LTD perustetaan Hong Kongiin. Yhtiön tehtävänä on alihankkijoiden tuotantoprosessien valvonta ja laadunvalvonta Kiinassa ja Taiwanissa.

No tämä nyt on selvä, mutta eikö lautaa saa kaupasta. Vaikka ei nyt mikään pahan hintainen vehe, jos jotain omaa erikoista tekee. Ja jos oikein erikoista, niin joku toinenkin voi haluta sahauttaa vanhoja omenapuitaan.

Näytti tarkemman tutkailun jälkeen tuo Frontierkin olevan ihan perus kinukki. Valmistajan nimi Norwood taas eksytti, jonka omalla nimellä myytäviä tuotteita mainostetaan Amerikkalaisuudella ja mollataan kinukkeja. Tuollaisen ihan selvä kopio tuli vastaan alibabasta toisella nimellä, myöhemmin en sitä enää löytänyt :( No ehkä en silti kokeile onneani tuolta tilaamalla. Tuli kysyttyä Wood-mizer LX50:kin. Kait sekin paljastuu vielä kinukiksi, sillä siitäkin sanottiin eroavan suurelta osin LT sarjasta. No vaikka ei kinukki, niin kuume alkaa hiipua. Jos ei muuhun niin hintaan. Asko Nurmi mainostaa omatekemiään nettikoneessa ... kait se on seuraava jota pitää kysyä, vaikka jo kuvista näkee että kyseessä raakile. Tai jos kyseessä on vaan vanhat kuvat :)

Ainakin uittokaluston sivbuston mukaan Norwood olisi tehty jenkeissä tai kanadassa. Tosin tukkivannesahan tekeminen on suht yksinkertainen operaattio. Netistä löytyy siihenkin ohjeet.
Nyt kun muistelin niin alkuun kun tuo sopimustuotanto julkistettiin niin joku noista valion isokenkäsistä taisi sopimusten allekirjoituksesta jossain valman tiedotteessa mainita, en muista minkä tiedotteen yhteydessä. Ei sieltä tosiaan ainakaan mitään uutta allekirjoitettavaa minun mielestäni ole tänä syksynä tullut. Tuon lypsyukon mainitseman laatusopimuksen muistan hämärästi (milloinhan tuo on ollut, pari vuotta sitten..?) Sopimusmäärät tosiaan näkyy valmassa ja jokainen tuottaja kai on tästä eteenpäin itsestään vastuussa. Sillä tavalla "sitova" tuo tuotantosopimus ei kai ole, siis toisin sanoen kaiketi saa tuottaa  vaikka miljoona litraa yli tilan sopimusmäärän, mutta mitäänhän ei siitä juuri makseta 😁

Laatusopimus olikin vanha sopimus, mutta valmassa näytti olevan tuotanto- ja laatusopimuksen voimaantulo päivä. Ittellä se oli loppuvuodesta 2017 alkanut. Tuon vielä muistan , kun se allekirjoitin tuota sopimusta ruotivan koulutuksen päätteeksi. Muistuupa mieleeni sekin , että käskettiin ottaa yhteyttä meijeriin etukäteen jos aikoi lisätä merkittävästi  tai lopettaa maidontuotantonsa. No tuskin ne silloinkaan olisivat lopettamista kieltäneet, mutta nyt kait hyppivät tasapökkää ilosta aina kuin tuottaja saa tarpeekseen ja lopettaa.

Onkos se voimassa enää 1.1.2021?

Mikäs sen voimassaolon lopettaisi?

Sopimustuotantoon siirtyminen?
Nyt kun muistelin niin alkuun kun tuo sopimustuotanto julkistettiin niin joku noista valion isokenkäsistä taisi sopimusten allekirjoituksesta jossain valman tiedotteessa mainita, en muista minkä tiedotteen yhteydessä. Ei sieltä tosiaan ainakaan mitään uutta allekirjoitettavaa minun mielestäni ole tänä syksynä tullut. Tuon lypsyukon mainitseman laatusopimuksen muistan hämärästi (milloinhan tuo on ollut, pari vuotta sitten..?) Sopimusmäärät tosiaan näkyy valmassa ja jokainen tuottaja kai on tästä eteenpäin itsestään vastuussa. Sillä tavalla "sitova" tuo tuotantosopimus ei kai ole, siis toisin sanoen kaiketi saa tuottaa  vaikka miljoona litraa yli tilan sopimusmäärän, mutta mitäänhän ei siitä juuri makseta 😁

Laatusopimus olikin vanha sopimus, mutta valmassa näytti olevan tuotanto- ja laatusopimuksen voimaantulo päivä. Ittellä se oli loppuvuodesta 2017 alkanut. Tuon vielä muistan , kun se allekirjoitin tuota sopimusta ruotivan koulutuksen päätteeksi. Muistuupa mieleeni sekin , että käskettiin ottaa yhteyttä meijeriin etukäteen jos aikoi lisätä merkittävästi  tai lopettaa maidontuotantonsa. No tuskin ne silloinkaan olisivat lopettamista kieltäneet, mutta nyt kait hyppivät tasapökkää ilosta aina kuin tuottaja saa tarpeekseen ja lopettaa.

Onkos se voimassa enää 1.1.2021?
Nyt kun muistelin niin alkuun kun tuo sopimustuotanto julkistettiin niin joku noista valion isokenkäsistä taisi sopimusten allekirjoituksesta jossain valman tiedotteessa mainita, en muista minkä tiedotteen yhteydessä. Ei sieltä tosiaan ainakaan mitään uutta allekirjoitettavaa minun mielestäni ole tänä syksynä tullut. Tuon lypsyukon mainitseman laatusopimuksen muistan hämärästi (milloinhan tuo on ollut, pari vuotta sitten..?) Sopimusmäärät tosiaan näkyy valmassa ja jokainen tuottaja kai on tästä eteenpäin itsestään vastuussa. Sillä tavalla "sitova" tuo tuotantosopimus ei kai ole, siis toisin sanoen kaiketi saa tuottaa  vaikka miljoona litraa yli tilan sopimusmäärän, mutta mitäänhän ei siitä juuri makseta 😁

Mielenkiintoista
No onko näkynyt soppareita?

Eiköhän ne ilmoita ,jos ei enää 2021 maitoa haeta. Vai mitä meinaat? Sopimusmäärät näkyy Valmassa. Omani muistin suuremmaksi. Tai olin kait vaan katsonut tammikuun määrää (16 hakua). A:lla jauheliha värkit lisääntyy.

No jos sopimusta ei ole allekirjoitettu 1.1.2021, niin periaatteessa tila on sopimuksettomassa tilassa ja nykyisellä vastaanottajalla ei ole velvoitetta hakea maitoa.

Siis onko meijeriltä tullut tuottajille joku allekirjoitettava paperi???? Millon nuo on postitettu tuottajille, siinä sopimusmäärien ilmoituksen yhteydessäkö? Ei siinä ainakaan mitään lappusta tullut mukana.

Siis sitä tässä niin kuin kyselen. Maitopuoli kun kuulema siirtyy sopimustuotantoon 1.1.2021 alkaen, niin kyllä määrät on tiedossa mille mitäkin maksetaan. Sitä vain onko kukaan itse sopimusta vielä nähnyt?
No onko näkynyt soppareita?

Eiköhän ne ilmoita ,jos ei enää 2021 maitoa haeta. Vai mitä meinaat? Sopimusmäärät näkyy Valmassa. Omani muistin suuremmaksi. Tai olin kait vaan katsonut tammikuun määrää (16 hakua). A:lla jauheliha värkit lisääntyy.

No jos sopimusta ei ole allekirjoitettu 1.1.2021, niin periaatteessa tila on sopimuksettomassa tilassa ja nykyisellä vastaanottajalla ei ole velvoitetta hakea maitoa.
No onko näkynyt soppareita?
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 28