Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28

Viestit - mustaviiksi

Sepä juuri, iso A on ollut eturivissä, muttei Hk.n puhtoisempi ole. Ei varsinaista pustehinnoittelua kai nykyisin ole, sopimukset tehdään ”avoimesti” ja kriteerit niihin ja hinta sen mukaan. Kriteerit vain soveltuvat muutamalle isolle tai vain yhdelle....

No voihan aina pihvi lisiä maksaa, jos tarvis.
Kyllä kai tuotantosopimuksissa on teksti valmiina kun allekirjoitatte?

Alkaa tuo loppu vuosi lähestyä. Kohta joulukuu ja siinäkin puolet melkeinb pyhiä.
Kyllähän kauramaito on vain ideologia uskonnon virheiden korjaamiseksi tehty ja ei haluta kehittää normaalin maidon mahdolsita A2A2 versiota.
"Nyt käydään näistä hömppäheinikoista keskustelua ja toivottavasti järki voittaa. Seuraako siitä sitten viljavuoria? Tuskin sentään, nythän kaiken voi käyttää biopolttoaineiksi ja jääkarhut saavat pitää jäänsä. Tuuliviipperöitä pellot täyteen tai aurinkopaneeleja ja sen jälkeen kaikki käy sähköllä...."

Teillä maitoihmisillä, nykysillä ja entisillä on havantojeni mukaan taianomainen vastenmielisyys pelllota saatavaan helppoa rahaa kohtaan, eli ns hömppäheinään. Mistähän tuo johtuu?
Nyt tulkitsit väärin. Päinvastoin, meillä pyöriteltiin paaliin aika paljon näitä nk. hömppäheiniä naapureitten pelloilta ihan vain terapiapaaleiksi pakkaspäiville nuorisolle. Miksi ilmaista heinää olisi pitänyt ylenkatsoa?  Nyt vain moni nk. hömppäheinikon omistava on alle kymmenen hehtaarin tila, jota ei edes harkita vuokrattavaksi, koska tällä tienaa niin hyvin ja nyt, kun sadonkorjuu velvoite poistui, tarkoittaa se sitten sitä, ettei tarvitse tehdä mitään..vai olikohan sen tarkoitus sittenkään aivan noin. Aika monta peltoa on tullut kohdattua tuon jälkeen, jotka puskevat pajua tuolla keskellä ei mitään ja varmasti joka hehtaarille tukia maksetaan. Onko tämä tulkittava vain joksikin jäähdyttelylisäksi ja raha-automaatiksi tuotannosta luopuville? Tästähän tässä on usein kyse. Tässä tapauksessa, kun tuotantotilat kamppailevat toimeentulon kanssa olisikin syytä tarkastella sitä, mihin nämä tukipotin rahat menevät, hallintoon ja tuotannon alasajoon yms. mietittävä, mikä on suomalaiselle yhteiskunnalle tärkeää. Onko se, että meillä on peltolohkoja nk. varalla, vaikka näistä suurin osa on jo kooltaan ja kunnoltaan sitä luokkaa, etteivät koskaan tule tuotantoon takaisin,vai toimivia tiloja, joissa viljelijät pystyvät elämään ja kehittämään tuotantoaan.
Elävä maaseutu tarkoittaa, ainakin minun mielestä, että siellä viljelevät saavat toimeentulonsa siitä, eikä heidän tarvitse sitä toimeentulotukena hakea tai ajaa sitä kuuluisaa taksia kaiken liikenevän aikansa. Olipa sitten kyse viljanviljelijästä tai maidontuottajasta, pihvilihan tuottajaa unohtamatta.

Hyvä että navettapiika nosti kissan pöydälle. Itse en olisi osanut asiaa noin selkeästi esittää. Minusta tuossa on totta joka sana. Lisäisin tähän vielä sen, että alun alkaen tuet kai olivat korvausta tuotteiden hinnan alennuksesta eikö? Ja perusteltiin, että näin ruoka on kaupan hyllyllä halvempaa. No aika kauas on tultu sieltä. Maidontuotantotuki pohjoisessa on kai ainut jolla enää tuetaan varsinaista tuottamista ja muu on sitten kaikkea muuta. Lisäksi kauppa on kyllä hienosti osannut ottaa oman siivunsa hinnasta. Tulevalla tukikaudella taidetaan mennä yhä kauemmaksi varsinaisesta tuottamisesta, jos hiilen sidonnasta yms. aletaan maksamaan. Tärkeä asia sekin, mutta ei sillä kyllä ole ruuan tuotannon kanssa enää mitään tekemistä.
 

Kyllä minulta meni mielenkiinto koko hommaan viime uudistuksessa ja nyt loput tälle vuotta.
Saattaa loppua aiheet maatalous alan lehdistä, jos navetta esittelyt menee jäihin.
Lehmien jälkeiseen elämään ei vaikuta paljonko pohjoisessa tuotetaan maitoa ja mikä on sen tuontotuen määrä. Voivat vaikuttaa silloin, kun niitä kurmuja hoitaa ja lypsää, mutta ei sen jälkeen kun päätös lopettamisesta on tehty. Hyvä ja mielenkiitoinen aihe ja toivottavasti joskus ihan oma kohtainenkin. Mutta melko pliisua on mielestäni silti ihan asiasta keskustelu.

Sehän on selvää, että koulun penkkejä en tuu enää vuosi tolkulla kuluttamaan. Jos olisin halunnut sitä tehdä sen aika olisi ollut 32v sitten. Tai kulutinhan mä silloinkin mutta se oli unelma ammattiini johtavaa opiskelua.  Olisko silloin sitten pitänyt opiskella jotain muuta alaa - jälkeenpäinkin  ajateltuna EI. Hyvä niin, sillä hyviä asioita on paljon, eikä nytkään mitään valittamista. Kropan kestäminen kait eniten aiheuttaa pelkoa ja toki lehmätön aika on jo haave.

On se noin, kyllä tässä odottaa jo että kunpa loppuis. Ei tässä ole ollut enää mitään  mieltä. Kaikki on tällä alalla muuttunut. Itse opiskelin 20 vuotta sitten ja vaikka uhkakuvia oli silloinkin niin paljon pienempiä. Ja ala oli hyvä, pankista oukein patistettiin tähän hommaan ja myönnettiin lainaa ekaan peruskorjaukseen ym. Nyt on takki kääntynyt, pankissa tätä ei pidetä enään toimeentulona ja yritystoimintana. Ne ei siellä ymmärrä että kustannus taso noussut 30 % ja tulot pienentyneet 30 % niin miten ihmeessä tästä voi rahaa jäädä?! Tukien varassa pysytään pinnalla, eikä ole riittänyt, on täytynyt myydä kalustoa ja ottaa lisää lainaa laskujen maksyun. Kun koko elintarvikeketjun kustannusnousu maksatetaan meillä, niin ei tästä ole ulospääsyä! Kun ne siellä ediskunnassa haluavat parantaa eluntarvikeketjun kauppatapaa tuottajan näkökulmasta, nuin yksi olisi tämä kustannusnousun jakaminen koko sektorin kesken. Tähän saakka meille tulee kirjeitä missä vedotaan kustannusnousuun ja kuinka hinnat nousee ja kuitenkin markkinoilta saava hinta laskee, tähän kukaan ei ole vielä puuttunut.

Laaksonen puuttui. Turun meijeri kun meni kiinni ja siitä nousi kapian, niin Laaksonen sanoi "Tällä toimella voimme nostaa maidon tuiottajahintaa 1 sentin. ellemme tee näin, niin meiltä loppuu tuottajat ja lopulta se mitä jalostetaan!"
Täällä yksi lypsyn unohtaneista. Olen toki opiskellut toisen alan, joten olen täydellisen erilaisella alalla nykyään. Lehmiä kaipaan lähinnä silloin, kun nykyiset työt ottavat syystä tai toisesta ohimoon, mutta menee ohitse melko äkkiä.
Yöllä, kun herään ja ulkona sade lyö ikkunaan, niin onpa vain niin mukava vetää peittoa niskaan ja ajatella, että enää ei tarvitse rymytä yöllä navetalle ja vaikka koira kuinka haukkuu, niin ei ole mitään suurempaa kuin korkeintaan mainosjakelu laatikolla.
Helpotus ja rauha, vaikka nykyinen työkin on aika kohtuullisen menevää, niin ei sellaista työpainetta ole kuin lehmien aikaan. Nykyään tuntuu vain enemmän, että olen oman onneni seppä kuin lehmien aikaan, kun kaikki suunnanmuutokset tulivat ylhäältä päin ja valvontojen pelossa sai koko ajan miettiä, mitä ne vielä seuraavaksi keksii.
Onhan se rytmikin aivan erilainen, kun on vapaita viikossakin kaksi päivää ja oikea kesälomakin ilman jatkuvaa päivystystä. Aika aikaa kutakin..ja niin edes päin.

Todella hyvin kirjoitettu. Tästä aiheesta on mielestäni liian vähän ammattilehdissä oikeaa juttua. Tämä on täysin vaiettu asia vaikka tuhannet suomalaiset ovat tämän joko kokeneet ja ovat läpikäymässä tai suunnittelevat tosissaan lopettamista. Tämä on seurausta siitä kun suuruuden hullujen on täytynyt saada mahtinavetta ja tuotanto sen mukainen, niin maitoa on sitten liikaa. On vaarannettu elinkeino, rahoittajien usko alaan ja tuottajahinta. Se on nähty mitä suuret yksiköt tekee muualla päin; velkasaneerausta ja osa menettää elinkeinonsa. Olen sitä mieltä että kaikenlainen kasvaminen ei ole kehittämistä, se on vain elinkeinon yliarvioimista. Nyt mekin menetämme elunkeinomme koska maitoa on liikaa, pankki ei pidä tätä enää elinkeinona mitä kannattaisi rahoittaa. Miettikääpä tätä!

Mulla tuli herätys siinä vaiheessa kun tarjosin virallista palkkaa ja kuului vastaukseksi "teen 2 päivää virallisesti ja loput pimeenä. Nostaen liiton liksoja." Siinä rupeaa miettimään että onko hommassa mieltä painaa 24/7, kun saisit 15€/tunti pimeänä ja n.1500-2000€/kk verojen jälkeen liitosta?
Nämä tuotantosopimukset olisi kiva saada reilusti etukäteen, ettei nyt tule mitään ikäviä yllätyksiä molemmin puolin.

Se on totta :)  Tähän ketjuun en sitten enää vastaa mitään (mikä ei liity selkeästi emolehmiin).

Oliko muuten atrialla emolehmä navetan konsepti? :o
Minnekään taas hävinnyt mutta en ymmärrä mihin minun pitäisi vastata jotain? Jos jollain on harhoja tai outoja ajatusleikkejä niin sen kun. :)

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1115943

Joo kyseistä perheyritystä tai sikasektoria en tunne juurikaan. Se jos omistajana ovat ainoastaan maidontuottajat, tekee toki yrityksestä ja sen omistajaosuuskunnista täysin eri pohjalta tomivia.

Nämä tuotantosopimukset olisi kiva saada reilusti etukäteen, ettei nyt tule mitään ikäviä yllätyksiä molemmin puolin.
Minnekään taas hävinnyt mutta en ymmärrä mihin minun pitäisi vastata jotain? Jos jollain on harhoja tai outoja ajatusleikkejä niin sen kun. :)

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1115943

Jännää kun joku toinenkin on tuon 1000 maitotilaa lukuna esittänyt kuin tuo ex-nordean maatalous rahoitus päällikkö. 8)

1000 on mukavan pyöreä luku niin aika helppo heittää. Sisänsä jos esim sika- tai lintitiloja katsoo niin vain taivas on kattona sille paljonko saa elukkaa tontille mahtumaan. Ja isossa maailmassa (pitää mennä Skåneen tai Viroon asti) on aika tavallista että omistus keskittyy niin että 1000 lehmän omistaja ostaa vielä pari 500 lehmän tilaa jos tulee saataville, vaikka ei olisi lähelläkään.
Vaikka suuri onkin kaunista omalla tapaa niin alkaa isoissa yksiköissä olemaan haastettakin. Lannanlevitysala, rehuntuotanto, tautisriski, ympäristöriskit, hajuhaitat jne..

Mutta selväähän se on, et mittakaava kasvaa ainakin suomessa vielä. Ja kai noi maitotilat on niitä missä tuota kasvun varaa vielä on..

Tavallaan kyllä, mutta entä jos se tehdäänkin suljetussa järjestelmässä?
Siis mikä tehdään suljetussa järjestelmässä?

No vaikka se kuka 1000 lehmän omistaja saa ostaa sen 500 lehmän tilan.

Minne antti-x hävisi :o

Jännää kun joku toinenkin on tuon 1000 maitotilaa lukuna esittänyt kuin tuo ex-nordean maatalous rahoitus päällikkö. 8)

1000 on mukavan pyöreä luku niin aika helppo heittää. Sisänsä jos esim sika- tai lintitiloja katsoo niin vain taivas on kattona sille paljonko saa elukkaa tontille mahtumaan. Ja isossa maailmassa (pitää mennä Skåneen tai Viroon asti) on aika tavallista että omistus keskittyy niin että 1000 lehmän omistaja ostaa vielä pari 500 lehmän tilaa jos tulee saataville, vaikka ei olisi lähelläkään.
Vaikka suuri onkin kaunista omalla tapaa niin alkaa isoissa yksiköissä olemaan haastettakin. Lannanlevitysala, rehuntuotanto, tautisriski, ympäristöriskit, hajuhaitat jne..

Mutta selväähän se on, et mittakaava kasvaa ainakin suomessa vielä. Ja kai noi maitotilat on niitä missä tuota kasvun varaa vielä on..

Tavallaan kyllä, mutta entä jos se tehdäänkin suljetussa järjestelmässä?

Jännää kun joku toinenkin on tuon 1000 maitotilaa lukuna esittänyt kuin tuo ex-nordean maatalous rahoitus päällikkö. 8)
1000 on mukavan pyöreä luku niin aika helppo heittää. Sisänsä jos esim sika- tai lintitiloja katsoo niin vain taivas on kattona sille paljonko saa elukkaa tontille mahtumaan. Ja isossa maailmassa (pitää mennä Skåneen tai Viroon asti) on aika tavallista että omistus keskittyy niin että 1000 lehmän omistaja ostaa vielä pari 500 lehmän tilaa jos tulee saataville, vaikka ei olisi lähelläkään.

Niin onhan se tuo karhisen 500 miljoonaa vielä etsittävänä. Mielenkiinnolla odotan että ei vaan ilmesty tuotantosopimuksiin vaivihkaa vaatimus pihattosta esimerkiksi. Sehän vain todistaisi MTK liha-asiamiehen lauseen oikeaksi "turpa kiinni ja tuottakaa!"

Tuolla tapaa häviää loputkin miljoonat yrittäjätulosta. Toisaalta, jos lopulta on vain yksi tuottaja, niin hänelle riittää 100 k€ mainiosti yrittäjätuloksi. Se on samalla sitten koko maataloussektorin yrittäjätulo.

No kato se Kepu bisnes on parempaa bisnestä. Vain puolueen jäsenille tosin.

Jännää kun joku toinenkin on tuon 1000 maitotilaa lukuna esittänyt kuin tuo ex-nordean maatalous rahoitus päällikkö. 8)

1000 on mukavan pyöreä luku niin aika helppo heittää. Sisänsä jos esim sika- tai lintitiloja katsoo niin vain taivas on kattona sille paljonko saa elukkaa tontille mahtumaan. Ja isossa maailmassa (pitää mennä Skåneen tai Viroon asti) on aika tavallista että omistus keskittyy niin että 1000 lehmän omistaja ostaa vielä pari 500 lehmän tilaa jos tulee saataville, vaikka ei olisi lähelläkään.

Niin onhan se tuo karhisen 500 miljoonaa vielä etsittävänä. Mielenkiinnolla odotan että ei vaan ilmesty tuotantosopimuksiin vaivihkaa vaatimus pihattosta esimerkiksi. Sehän vain todistaisi MTK liha-asiamiehen lauseen oikeaksi "turpa kiinni ja tuottakaa!"
Nordean ex-maatalosurahoirus päällikkö ennusti 1000 maitotilaa Suomeen, eli 4/5 pitäisi vielä karkeasti lopetta.
Jos kaikki olisivat jatkamishalukkaita, pitäisi 5000:n muodostaa 1000 maatalousyhtymää tai navettayhtiötä. Ei kai ihan mahdoton ajatus ?  Voisiko maataloushallinto pistää framille sopimuspohjia ja kiinnostavaa porkkanaa (=rahoitusohjelmaa). Entä häviääkö tarkastettavista kohtaista 80 % ? Mitä se tietää hallinnon työpaikkojen osalta ?

Voi vain vähentää työmäärää vähentämättä työpaikkoja. Vehmaalla on kohta lomituksessa yhtä paljon johtajia, ohjaajia ja sihteereitä toimistolla kuin on väkeä kentällä ;)
Varsinkin jos soppariin laitetaan pihatto vaatimus. Eihän sulla vain ole mitään tietoa asiasta?

Ei mistään pihattovaatimuksista ole minulla mitään tietoa :)

Jännää kun joku toinenkin on tuon 1000 maitotilaa lukuna esittänyt kuin tuo ex-nordean maatalous rahoitus päällikkö. 8)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28