Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - marko555

Metsätalous / Puukauppa
: 18.06.20 - klo:20:32
En ole ennen myynyt puuta nyt olisi tarkoitus useilla hehtaareilla asiaan valmistautua ja toteuttaa 3 vuoden sisällä.
Esimerkkinä 1 ha kauppa: Puuta olisi noin 390 m3 hehtaarilla ja jos ajatellaan että sen arvo olisi 19 000 paikkeilla. Metsä 90 vuotta vanhaa kuusimetsää. Niin mitä tästä jäisi käteen taimikonperustamisen ynnä muiden kustannusten jälkeen suurinpiirtein. Ottaen huomioon täyden metsävähennyksen.
Olen aikeissa ottaa käyttöön 15 vuotta levänneen jaakko kuivurin. Kuivuri ollut hyvin pienellä käytöllä aikoinaan. Ja pieni kaappi ilmeisesti.
Onko jotain huomioitavaa käyttöön otossa?
Kasvintuotanto / Siirtymäaika
: 11.06.20 - klo:12:50
Oppaassa sanotaan että siirtymäaika rehuksi käytettävillä monivuotisilla nurmikasveilla on 2 vuotta, koskeeko tämä myös jollei käytetä rehuksi vaan viherlannoituksesi?

Vaikuttaako glyfosaatti luomun siirtymäaikaan? Ettei venyisi 3 vuoteen...
Kasvintuotanto / Glyfosaatti
: 06.06.20 - klo:12:48
Tarkoitaako viljaostajat esim. Hankkija sanomallaan että: glyfosaattia ei ole saanut käyttää ennen puintia - sitä että koko kasvukauden aikana ei ole saanut käyttää?
Vapaa sana / Lanta varastointi
: 04.06.20 - klo:19:57
Onko olemassa jotain byrokratiaa siihen kuinka pitkään lantaa voi pitää lantalassa, jos se halutaan säästää myöhemmille vuosille kun eläimet lähtevät?
Mikä on fordin 6610 leveys vakiorengastuksella eli 16,9 renkaalla?
Pitääkö paikkansa että ruiskua ei epidemian vuoksi tarvitse katsastaa, vaikka on mennyt vanhaksi?
Miten tätä jukon kiertokoetaulukkoa luetaan? Esim. Jos vehnälle on 172kg/ha mitä sen yllä oleva luku 10 tarkoittaa?
Tässä linkki http://www.haapasalontila.fi/Tume/jukorautapykktaulukko.jpg
Onko kenelläkään kokemuksia silppurin muuttamisesta muskain käyttöön? Itsellä olisi tupla junkkari ja ajattelin että torven tukkisi ja myös ruuvi pitäisi poistaa, mutta mahtaisiko se niin toimia  ???
Metsätalous / Puun myyti
: 19.04.20 - klo:18:47
Kuinka nopeasti keskimääräisesti ovat rahat tilillä kun puut on viety metsästä? Puolessa vuodessa?
Tarkoitus olisi saada investointiin rahaa, niin mietityttää. Joo niitä voi tehdä jotain ennakko sopimuksia, mutta niistä peritään korkoa ;)
Vapaa sana / Tilojen välinen kauppa
: 18.04.20 - klo:17:19
Olen myymässä suuren määrän ylivuotista viljaa pois edullisesti eläintilalle, että pääsemme eroon varastoista.
Tarviiko tilojen välinen viljakauppa millaisia papereita? Tämä on siis ihan tutun kauppaa mutta kiinnostaa se byrokratia puoli...
Miten huoltaa öljykylpyinen moottorin ilmansuodatin? On muurautunut aika pahasti umpeen, paksua öljy tahmaa täynnä koko putki. Mitä öljyä laittaa? Moottori siis vanha puimurin perkins.
Vapaa sana / Täysperävaunu rahti
: 11.04.20 - klo:15:22
Mitä mahtaisi maksaa täysperävaunu rahti kun kuormana olisi noin 30 000tn ja matkaa 100km. Kolleja mahtuu 36. Alue keskisuomi
Tälläisiä pitäisi vuodessa 6 rahtia ajaa. :-X Lastaukseen ja purkuun ei tarvitse kuskin osallistua, hoidan trukilla kokosivuaukeavasta korista.
Sivuja: 1 [2]