Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - marko555

Kansi saatiin auki ja pahvi oli palanut.

Kysymys kun asennan uuden pahvin, niin miten vaarnaruuvit asennetaan, eli kuinka kireälle ne voi pistää? En nyt tarkoita mutterin kiristystä, vaan ruuvien pyöritystä sylinterilohkoon.
Vesipumppu vaihdettu joskus muutama vuosi sitten, ei auttanut. Kun avaa jäähdyttäjän korkin ja kone on kylmä, niin ilmaa lähtee paljon moottorista tulemaan. Pulputtaa 2 minuuttia. Jäähdyttäjän yläkulmassa reikä, yritän korjata senkin.
Moro! Lupasin kaverin 6400 valmetin kantta tutkia. Ongelmia ollut monta vuotta eli lämpenee.
Enää hyttiin ei tule lämmintä, kun avaa paisarin korkin kun kone ollut sammuksissa hetken mutta lämmin niin ilmaa lähtee moottorin puolelta syyläriin. Moottorin kyljet hikoileet pahvin kohdalta. On 5kk välein lisätty vihreää nesttä 5l, sillä jäähdyttäjän aivan yläkulmassa reikä. Nesteet oli syksyllä keltaiset, vaikka vihreää laitettu. Öljyn joukossa ei ole vettä, eli pakopuolelta vuotaa.

Onko vinkkejä kansiremonttiin? Minua varoitettiin, että kun koottu takaisin, muista täyttää vesi kannen päältä letkusta, jotta ei ilma lukkoa jää.
Vapaa sana / Vs: Korkotukilaina
: 18.05.22 - klo:22:09
Niin ja nostolupaa pitää hakea ajankohtaisten kustannuksien mukaan ymmärtääkseni. Joissakin lähteissä mainitaan suoraan, että haetaan 2:lla erällä
Vapaa sana / Korkotukilaina
: 18.05.22 - klo:21:29
Voiko korkotuetun lainan nostaa yhdessä erässä kun sitä käytetään vain tilan maksuun? Missään ei ole tästä mainintaa, sanotaan vain, että max 2 erää. Entä vähintään?
Nimeni löytyi listalta, on ruokaviraston sivulla. Henkilö, joka minulle teki tukihakemuksia oli silloin raksin pistänyt 2000-luvun alussa.
On pidetty kaikenlaista kirjanpitoa rehuista muuten, mutta ei varmaan olla rekisteröidytty mihinkään... Pitääkö tälläinen siis olla jos myy viljaa pellolta muille? Tulee varmaan pahat sanktiot menneistä vuosista...
Metsätalous / Metsävähennys
: 29.08.21 - klo:18:36
Miten metsävähennys lasketaan, jos ajattelen myyväni puuta pystykaupalla 200 000 euron edestä 61 000 vähennyspohjalla sekä yrittäjävähennys. Eli miten verot menevät.
Mitä olisi järkevää tehdä luomu viljelyyn sopimattomille alle hehtaarin klopeille?
Metsätalous / Vs: MHY korjuupalvelu
: 10.12.20 - klo:12:17
Hei! Kiitos neuvoista. Metsien olisi tarkoitus pysyä itsellä ja myöhemmin suvulla eli minun siis kannattaisi käyttää metsävähennystä. Meillä on metsää siis 80 ha paikkeilla ja tarkoitus on välittömästi hakata 95 vuotta vanhaa kuusimetsää 20 ha. Rungon läpimitta on 30 cm paikkeilla. Tilakaupan osuus metsästä on 140 000 euron paikkeilla.
Metsätalous / MHY korjuupalvelu
: 08.12.20 - klo:22:00
Olen aikeissa uudistaa eli päätehakata suuren määrän metsää täydellä metsävähennyksellä. Olen miettinyt pystykauppaa mutta ilmeisesti hankintakauppa voisi olla pari euroa motilta tuottavampaa?
"Metsänomistajalla ollessa metsävähennyspohjaa korjuupalvelun käyttö tulee yhä
kilpailukykyisemmäksi vaihtoehdoksi puukaupassa. Puunkorjuukulut vähennetään hankintahakkuussa vasta metsävähennyksen jälkeen. Tällöin metsävähennys tehdään alkuperäisestä puunmyyntitulosta, mikä mahdollistaa metsänomistajalle parhaan mahdollisen tavan metsävähennyspohjan hyödyntämiseen.
Metsänomistajan saama kantohinta verojen jälkeen jää kiintokuutiometriä kohden tällöin korkeammaksi kuin perinteisessä pystykaupassa."
MItähän tuollainen hakekeskus tulee maksamaan? Maatalouden puolelta siihen ei saisi tukea, koska ei oikeastaan tule maatalouden käyttöön, kuin koneverstaan lämmitykseen ja asuintalon.
Millaisia vaihtoehtoja olette miettineet kun olette hankkineet lämmitysjärjestelmän? Itsellä olisi tarkoitus maatilan päärakennukseen, jossa tällä hetkellä patterit ikkunoiden alla, sekä joka huoneessa takka/pönttöuuni.
Meillä on paljon metsää, niin olen miettinyt haketta, tai ilmalämpöpumppua. Koska talo on suuri ja paljon huoneita, voi olla että pumppuja tarvitaan 2. Alas toinen ja ylös toinen. Taloa ei tarvitse saada paahtavaksi, vaan hieman karsia sähkökustannuksia...
Kasvintuotanto / Vs: Pellon myynti
: 13.11.20 - klo:17:10
Eräs sikatilallinen puhui että oli peltoa ostanut 15 000e/ha, toki siinä lähellä on paljon isoja tiloja ja kilpailua on.
Kasvintuotanto / Pellon myynti
: 13.11.20 - klo:15:06
Mitenkäs kun itselle on outoasia tuo pellon myynti, niin paljonkos sillä tienaa ja mitä veroja on?

Jos ajattelee että isäntä olisi myymässä 10 ha pirkanmaan alueelta ja pellot olleet isännällä siis 30 vuotta. Ja pellon hinta? Varsinais-suomesta sain tiedon että 12000-15000 e/ha. Myytävät pellot ovat suopeltojakin, eli multamaata. Tohtisiko pyytää 10000-12000e/ha.
Sivuja: [1] 2 3