Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - marko555

Moro! Lupasin kaverin 6400 valmetin kantta tutkia. Ongelmia ollut monta vuotta eli lämpenee.
Enää hyttiin ei tule lämmintä, kun avaa paisarin korkin kun kone ollut sammuksissa hetken mutta lämmin niin ilmaa lähtee moottorin puolelta syyläriin. Moottorin kyljet hikoileet pahvin kohdalta. On 5kk välein lisätty vihreää nesttä 5l, sillä jäähdyttäjän aivan yläkulmassa reikä. Nesteet oli syksyllä keltaiset, vaikka vihreää laitettu. Öljyn joukossa ei ole vettä, eli pakopuolelta vuotaa.

Onko vinkkejä kansiremonttiin? Minua varoitettiin, että kun koottu takaisin, muista täyttää vesi kannen päältä letkusta, jotta ei ilma lukkoa jää.
Vapaa sana / Korkotukilaina
: 18.05.22 - klo:21:29
Voiko korkotuetun lainan nostaa yhdessä erässä kun sitä käytetään vain tilan maksuun? Missään ei ole tästä mainintaa, sanotaan vain, että max 2 erää. Entä vähintään?
On pidetty kaikenlaista kirjanpitoa rehuista muuten, mutta ei varmaan olla rekisteröidytty mihinkään... Pitääkö tälläinen siis olla jos myy viljaa pellolta muille? Tulee varmaan pahat sanktiot menneistä vuosista...
Metsätalous / Metsävähennys
: 29.08.21 - klo:18:36
Miten metsävähennys lasketaan, jos ajattelen myyväni puuta pystykaupalla 200 000 euron edestä 61 000 vähennyspohjalla sekä yrittäjävähennys. Eli miten verot menevät.
Mitä olisi järkevää tehdä luomu viljelyyn sopimattomille alle hehtaarin klopeille?
Metsätalous / MHY korjuupalvelu
: 08.12.20 - klo:22:00
Olen aikeissa uudistaa eli päätehakata suuren määrän metsää täydellä metsävähennyksellä. Olen miettinyt pystykauppaa mutta ilmeisesti hankintakauppa voisi olla pari euroa motilta tuottavampaa?
"Metsänomistajalla ollessa metsävähennyspohjaa korjuupalvelun käyttö tulee yhä
kilpailukykyisemmäksi vaihtoehdoksi puukaupassa. Puunkorjuukulut vähennetään hankintahakkuussa vasta metsävähennyksen jälkeen. Tällöin metsävähennys tehdään alkuperäisestä puunmyyntitulosta, mikä mahdollistaa metsänomistajalle parhaan mahdollisen tavan metsävähennyspohjan hyödyntämiseen.
Metsänomistajan saama kantohinta verojen jälkeen jää kiintokuutiometriä kohden tällöin korkeammaksi kuin perinteisessä pystykaupassa."
Millaisia vaihtoehtoja olette miettineet kun olette hankkineet lämmitysjärjestelmän? Itsellä olisi tarkoitus maatilan päärakennukseen, jossa tällä hetkellä patterit ikkunoiden alla, sekä joka huoneessa takka/pönttöuuni.
Meillä on paljon metsää, niin olen miettinyt haketta, tai ilmalämpöpumppua. Koska talo on suuri ja paljon huoneita, voi olla että pumppuja tarvitaan 2. Alas toinen ja ylös toinen. Taloa ei tarvitse saada paahtavaksi, vaan hieman karsia sähkökustannuksia...
Kasvintuotanto / Pellon myynti
: 13.11.20 - klo:15:06
Mitenkäs kun itselle on outoasia tuo pellon myynti, niin paljonkos sillä tienaa ja mitä veroja on?

Jos ajattelee että isäntä olisi myymässä 10 ha pirkanmaan alueelta ja pellot olleet isännällä siis 30 vuotta. Ja pellon hinta? Varsinais-suomesta sain tiedon että 12000-15000 e/ha. Myytävät pellot ovat suopeltojakin, eli multamaata. Tohtisiko pyytää 10000-12000e/ha.
Koneet, laitteet ja tekniikka / ALV
: 08.11.20 - klo:15:35
Mitenkäs kun koneen on ostanut ALV 22 prosenttii nii saakos sen myös myydä ALV 22 prosenttii vai 24 prosentil?
Kasvintuotanto / Kalkki
: 10.10.20 - klo:08:23
Pitääkö kalkin sijoittamisesta peltoon tehdä ilmoitus kuntaan?
Tuotantosuunta vaihtuu ja olen myymässä suuren määrän vanhoja koneita pois. Niitä on joka lato täynnä.

Pitääkö paikkansa että jos kone ostettu ennen vuotta 94 niin kirjanpitoon merkitään alv 0? Ja siihen ei ole mitään rajaa että kuinka paljon vanhoilla koneilla saa tienata? €€
Saakos kalkin päälle ruiskuttaa ennen kultivointia? glyfoa siis. Varmaan saa mutta vaikuttaako kalkkiin...
Kasvintuotanto / Kalkitus
: 05.07.20 - klo:07:57
Onko hyvä idea muokata savimaan rakennekalkki ensin ajamalla ristiin hanhenjalkakultivaattorilla ja sen perään lapioäestys?
Kasvintuotanto / Ruoppaus jäte pellolle?
: 30.06.20 - klo:17:17
Onko järkevää ajaa ruoppaus jätettä pellolle? Ei ole oikeen muutakaan paikkaa mihin pistää ja sitä tulee 500 m3
Tuottaako Suomessa kukaan valkomesikän siementä luomuna? Itseä kiinnostaisi eräällä pellolla viljellä kun sille ei olisi muuta käyttöä.
Sivuja: [1] 2