Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - marko555

Vapaa sana / Vs: Korkotukilaina
: 18.05.22 - klo:22:09
Niin ja nostolupaa pitää hakea ajankohtaisten kustannuksien mukaan ymmärtääkseni. Joissakin lähteissä mainitaan suoraan, että haetaan 2:lla erällä
Vapaa sana / Korkotukilaina
: 18.05.22 - klo:21:29
Voiko korkotuetun lainan nostaa yhdessä erässä kun sitä käytetään vain tilan maksuun? Missään ei ole tästä mainintaa, sanotaan vain, että max 2 erää. Entä vähintään?
Nimeni löytyi listalta, on ruokaviraston sivulla. Henkilö, joka minulle teki tukihakemuksia oli silloin raksin pistänyt 2000-luvun alussa.
On pidetty kaikenlaista kirjanpitoa rehuista muuten, mutta ei varmaan olla rekisteröidytty mihinkään... Pitääkö tälläinen siis olla jos myy viljaa pellolta muille? Tulee varmaan pahat sanktiot menneistä vuosista...
Metsätalous / Metsävähennys
: 29.08.21 - klo:18:36
Miten metsävähennys lasketaan, jos ajattelen myyväni puuta pystykaupalla 200 000 euron edestä 61 000 vähennyspohjalla sekä yrittäjävähennys. Eli miten verot menevät.
Mitä olisi järkevää tehdä luomu viljelyyn sopimattomille alle hehtaarin klopeille?
Metsätalous / Vs: MHY korjuupalvelu
: 10.12.20 - klo:12:17
Hei! Kiitos neuvoista. Metsien olisi tarkoitus pysyä itsellä ja myöhemmin suvulla eli minun siis kannattaisi käyttää metsävähennystä. Meillä on metsää siis 80 ha paikkeilla ja tarkoitus on välittömästi hakata 95 vuotta vanhaa kuusimetsää 20 ha. Rungon läpimitta on 30 cm paikkeilla. Tilakaupan osuus metsästä on 140 000 euron paikkeilla.
Metsätalous / MHY korjuupalvelu
: 08.12.20 - klo:22:00
Olen aikeissa uudistaa eli päätehakata suuren määrän metsää täydellä metsävähennyksellä. Olen miettinyt pystykauppaa mutta ilmeisesti hankintakauppa voisi olla pari euroa motilta tuottavampaa?
"Metsänomistajalla ollessa metsävähennyspohjaa korjuupalvelun käyttö tulee yhä
kilpailukykyisemmäksi vaihtoehdoksi puukaupassa. Puunkorjuukulut vähennetään hankintahakkuussa vasta metsävähennyksen jälkeen. Tällöin metsävähennys tehdään alkuperäisestä puunmyyntitulosta, mikä mahdollistaa metsänomistajalle parhaan mahdollisen tavan metsävähennyspohjan hyödyntämiseen.
Metsänomistajan saama kantohinta verojen jälkeen jää kiintokuutiometriä kohden tällöin korkeammaksi kuin perinteisessä pystykaupassa."
MItähän tuollainen hakekeskus tulee maksamaan? Maatalouden puolelta siihen ei saisi tukea, koska ei oikeastaan tule maatalouden käyttöön, kuin koneverstaan lämmitykseen ja asuintalon.
Millaisia vaihtoehtoja olette miettineet kun olette hankkineet lämmitysjärjestelmän? Itsellä olisi tarkoitus maatilan päärakennukseen, jossa tällä hetkellä patterit ikkunoiden alla, sekä joka huoneessa takka/pönttöuuni.
Meillä on paljon metsää, niin olen miettinyt haketta, tai ilmalämpöpumppua. Koska talo on suuri ja paljon huoneita, voi olla että pumppuja tarvitaan 2. Alas toinen ja ylös toinen. Taloa ei tarvitse saada paahtavaksi, vaan hieman karsia sähkökustannuksia...
Kasvintuotanto / Vs: Pellon myynti
: 13.11.20 - klo:17:10
Eräs sikatilallinen puhui että oli peltoa ostanut 15 000e/ha, toki siinä lähellä on paljon isoja tiloja ja kilpailua on.
Kasvintuotanto / Pellon myynti
: 13.11.20 - klo:15:06
Mitenkäs kun itselle on outoasia tuo pellon myynti, niin paljonkos sillä tienaa ja mitä veroja on?

Jos ajattelee että isäntä olisi myymässä 10 ha pirkanmaan alueelta ja pellot olleet isännällä siis 30 vuotta. Ja pellon hinta? Varsinais-suomesta sain tiedon että 12000-15000 e/ha. Myytävät pellot ovat suopeltojakin, eli multamaata. Tohtisiko pyytää 10000-12000e/ha.
Koneet, laitteet ja tekniikka / ALV
: 08.11.20 - klo:15:35
Mitenkäs kun koneen on ostanut ALV 22 prosenttii nii saakos sen myös myydä ALV 22 prosenttii vai 24 prosentil?
Kasvintuotanto / Kalkki
: 10.10.20 - klo:08:23
Pitääkö kalkin sijoittamisesta peltoon tehdä ilmoitus kuntaan?
Tuotantosuunta vaihtuu ja olen myymässä suuren määrän vanhoja koneita pois. Niitä on joka lato täynnä.

Pitääkö paikkansa että jos kone ostettu ennen vuotta 94 niin kirjanpitoon merkitään alv 0? Ja siihen ei ole mitään rajaa että kuinka paljon vanhoilla koneilla saa tienata? €€
Sivuja: [1] 2 3